FACEBOOK

A Szeged játszik először - a remény hal meg utoljára...

A Szeged játszik először - a remény hal meg utoljára...
hozzászólás, 2013.04.29.

Már kedden megkezdődik a hétközi kupaforduló, de még csak a Crvena Zvezda-Szeged BL negyeddöntő-visszavágó szerepel a programban, a többi meccs szerdán lesz. Papeszék kétgólos hátrányból indulnak, a meccset a Digi Sport közvetíti.

BL negyeddöntő visszavágó

17.00 Crvena Zvezda-Szeged (Belgrád) - Digi Sport 1, vlv

Az első találkozón, Hódmezővásárhelyen 7:5-re a szerbek győztek, így már a hosszabbítás kiharcolásához is kétgólos győzelemre van szükség, ami bizony nagyon nehéz lesz.

SZIVÓS MÁRTON a vlv-nek:

- Nem a kincstári optimizmus mondatja velem, hogy van esélyünk a győzelemre és a továbbjutásra is, hanem tényleg így gondolom. Megnéztük a hódmezővásárhelyi mérkőzést, és azt kell mondjam, hogy a meccs végére kialakult eredményért senki mást nem okolhatunk, csak magunkat. Felfedeztük azokat a hibákat, amiket egyszerűen nem követhetünk el többé, nem csak a Zvezda ellen, hanem a későbbiekben sem. Úgy gondolom, hogy ezekből tanulva, a hibákat kijavítva igenis van esélyünk a továbbjutásra. És úgy látom a csapattársakon, Balázson, a vezetőkön, hogy ezt ők is így gondolják. Bízom abban, hogy ezt meg fogjuk tudni valósítani.

A közvetlen felkészülésünket illetően nem volt semmi rendkívüli. Az első mérkőzés óta eltelt időszakban az volt a feladatunk, hogy arra építkezve, amit az eddigi szezon 90, de talán 95 százalékában produkáltunk, megtaláljuk a hibák okát, s azokat kiküszöböljük. Ezt el is végeztük. Összeültünk, beszélgettünk és bár természetesen konkrét szakmai okok is vezettek a vereséghez, úgy gondolom, a legfontosabb az volt, hogy a fejünkben rendet tegyünk. Én látom a csapatban azt az erőt, amit ilyen fontos mérkőzés előtt látni kell. Érzem mindenkin, hogy ugyanezt gondolja. Úgy utaztunk ki, hogy tovább akarunk jutni!

Ugyanakkor ennek a mérkőzésnek számunkra olyan tétje is van, hogy ha esetleg nem sikerülne a továbbjutás, akkor is úgy jöjjünk ki a vízből, hogy az utána következő rájátszásnak önbizalommal felvértezve tudjunk nekiállni. Azt gondolom, hogy akár egy vereség vagy egy kiesés esetén, ami benne volt ebben a mérkőzésben, benne volt eleve ebben a párharcban, képesek kell legyünk arra, hogy egymás szemébe nézzünk és azt mondjuk: kiadtunk magunkból mindent, de ennek ellenére nem sikerült.


A szerdai negyeddöntők programja

Jug Dubrovnik-Galatasaray (az első meccsen a horvátok idegenben nyertek 12:5-re)

Barceloneta-Vouliagmeni (Görögországban nyertek a spanyolok, 8:3-ra)

Szpartak Volgográd-Partizan Belgrád (Belgrádban a szerbek 11:6-os győzelemmel szereztek előnyt)

A Final Four helyszíne Belgrád, időpontja: május 31. és június 1.

A sorsolás alapján a szegediek párharcának győztese az elődöntőben a spanyol-görög összecsapás továbbjutójával kerül szembe.

1 régi hozzászólás

balzs hozzászólása
balzs39110
2013.04.30. 13:57

Kint voltunk az Eger belgrádi meccsén és ott a Zvezda annyival jobban játszott mint legutóbb Hódmezővásárhelyen hogy még ha most a Szeged indulna kétgólos előnnyel akkor is azt mondanám hogy nagyon nehéz dolguk lesz... De ettől még természetesen szurkolok a Szegednek. Hajrá magyarok!