FACEBOOK

Molnár Tamás: Markánsan képviselni a magyar vízilabda érdekeit!

Molnár Tamás: Markánsan képviselni a magyar vízilabda érdekeit!
hozzászólás, 2013.04.19.

Molnár Tamás a magyar jelölt a FINA vízilabda-bizottságába. Azt mondja, a lobbizás még csak most kezdődik, hogy sikerüljön megszerezni ezt a helyet. Ha így lesz, a sportág jövőjéért küzd majd, képviselve a magyar érdekeket. Megtudtuk tőle azt is, hogy milyen fő szabálymódosítások várhatók idén.

MOLNÁR TAMÁS a vlv-nek:

- Most annyi történt, hogy titkos szavazással döntöttek arról: a Magyar Vízilabda Szövetség engem jelöl a FINÁ-ba a TWPC tagjának. Barcelonában, a világbajnokság előtt lesz tisztújító közgyűlés, akkor derül ki, hogy milyen összetételűek lesznek a szövetség különböző testületei. Nyilván most egy folyamatos munka következik, hogy addigra minél jobb pozícióba kerüljek, hogy a szavazásnál reális esélyem legyen a bizottsági tagságra. Tehát most indul a lobbizás.

- Mit jelent ez a bizottsági tagság, melyek a testület fő feladatai?

- Gyakorlatilag ezen a fórumon "alkotják meg" a vízilabda szabályait. Négyévente tekintik át a szabályrendszert és hajtanak végre különböző módosításokat. Idén is lesznek változtatások. Emellett ez a testület határozza meg a vízilabda jövőjét, azt az irányt, amely felé a sportág halad. Felelős továbbá az olimpiák, világbajnokságok, valamint a Világliga lebonyolításáért is.

- A mi szempontunkból miért van nagy jelentősége annak, hogy legyen magyar ebben a testületben?

- Óriási jelentősége van! Mindenki tudja, hogy a magyar vízilabdának meghatározó a szerepe a világon. Nyilvánvaló, hogy a "magyar véleménynek" markánsan meg kell jelennie a sportág jövőjéről folytatott vitákban, a döntéshozatal folyamatában. A másik: jól emlékszem, hogy amikor még válogatott voltam, Salamon Feri bácsi volt végig ebben a tisztségben, így pontosan tudjuk, milyen az, ha van egy ember, aki segíteni tud például abban, hogy fontos meccsekre olyan játékvezetőket küldjenek, akiket mi is elfogadunk, illetve ne olyanokat, akiket nem szeretnénk. Erre sokszor volt példa abban az időszakban.

- Milyen szabálymódosítások várhatóak az idei közgyűlésen?

- Hármat emelnék ki. Amikor a centerről adnak labda nélküli kiállítást, nem lehet majd úgy belőni, hogy rögtön odaadják neki a labdát, hanem gyakorlatilag neki kell eldobnia a szabaddobást. Szó van arról, hogy négy időkérés lesz lehetséges egy mérkőzésen, minden negyedben egy, de ha nem veszi igénybe egy edző az adott nyolc percben, akkor az elveszett. Elég fontos tervezett változás, hogy a világversenyeken az egyenes kieséses szakaszban és a végkifejletnél sem lesz hosszabbítás döntetlen esetén, hanem azonnal ötmétereseket kell dobni. E változtatás oka elsősorban az, hogy a jelenlegi kétszer három perces hosszabbítás során ne döntse el egy esetleges bírói ítélet az adott, nagy tétre menő meccs végkimenetelét.

- Hát ezek a szabálymódosítások azért nem rengetik meg a sportágat... Ez az új helyzet egyébként mennyire változtatja meg a te személyes terveidet?

- Nem változtatja meg, ez a fajta sportdiplomáciai munka évek óta a terveim között szerepelt. Remélem, hogy nyáron sikerül bekerülnöm, s akkor lehet felvázolni a konkrét, megvalósítandó terveket. Nyilvánvaló, hogy a magyar vízilabda érdekeit markánsan kell képviselni. Ha szabálymódosítást szeretnénk, akkor a magyaroknak nem ötleteléssel, hanem a javasolt és kipróbált változtatások tapasztalataival, tényekkel, statisztikákkal kell előállni. Megindokolva, hogy ez vagy az a módosítás miért fontos, milyen módon teszi látványosabbá, érdekesebbé, eladhatóbbá, s így népszerűbbé a sportágunkat.

- Hogy látod az esélyeidet?

- Úgy gondolom, hogy a magyar vízilabdának érdeke, hogy valaki ott legyen, s most én vagyok az a személy, akit jelölt az elnökség. Dénes, Salamon Feri bácsi és Gyárfás Tamás szerepe fontos lesz, nyilvánvaló, hogy kell az ő segítségük. Az biztos, hogy én mindent megteszek, amit tudok.

- Sok sikert kívánunk!

3 régi hozzászólás

látó hozzászólása
látó39078
2013.04.21. 21:44

Lám-lám eltűnt egy cikk a témában kellemetlen hozzászólásokkal úgy ahogy van! \"Szigorúan ellenőrzött oldalak\" - 2014.! Írta és rendezte MVLSZ vezérkar. Vigyázz Papesz, nehogy olyat nyilatkozz nagy nyilvánosság elött ami nekik nem tetszik, mert akkor azt is 24 órán belül leszedik! Kezd tényleg szánalmassá válni.

sch333 hozzászólása
sch33339073
2013.04.19. 18:55

Sok sikert, Papesz! A bizottságban is legyél olyan kemény, mint a vízben! :)

Galgó hozzászólása
Galgó39072
2013.04.19. 17:00

Sok sikert!!! Tonó hiányzik nagyon abból a bizottságból, hogy igazán történhessen már valami a sportággal, mert így folyamatosan veszélyben vagyunk!! És bizony a látvány lehetne közönség-barátabb!