FACEBOOK

Tele volt a Komjádi a gálán

Tele volt a Komjádi a gálán
hozzászólás, 2013.04.16.

Tényleg vízilabdaünnep lett. A 2021-es vb-pályázat, valamint a nyári szombathelyi junior vb népszerűsítése volt a cél és sok gyerek életre szóló élménnyel gazdagodva utazhatott haza.


Nem mellesleg a felnőtt és a junior válogatott egy látványos, közönségszórakoztató meccset játszott egymással, beillesztve a találkozót a felkészülési programba.

Már a meccs előtt fél órával gyakorlatilag megtelt az uszoda két lelátója - élmény volt végigsétálni a bírói dobogón, s megfigyelni a különböző, általában klubjuk pólójába öltözött gyerekcsapatokat - Szombathelyről, Debrecenből, Leányfaluról, a Kőér utcából, Pesterzsébetről és még ki tudja, honnan.

Fel-feltűntek a sportág nagy egyéniségei is a lelátón, Mátyás Zoltántól a Kósz-Petőváry tandemen át Fodor Rajmundig. De láttuk Kásás Zoltánt, és a rövid szabadságon itthon lévő újdonsült Jadranska Kupa-győztes Varga Dumit is.

Meccs előtt a szombathelyi fiatalok ötmétereseket dobhattak - az egyik térfélen a kétszeres olimpiai bajnok Gergely Istvánnak. Nem is tudom, bement-e akár csak egy lövés is, amikor odanéztem, Pista mindig védett.

Márt a bemutatás is kiváló hangulatban, nagy hangzavar közepette zajlott, majd a meccset is végigszurkolta a meglehetősen alacsony átlagéletkorú publikum.

A "felnőttek" gyorsan elhúztak, magabiztos előnyre tettek szert, de a juniorok rendesen kapaszkodtak s időnként csodás dolgokat produkáltak.

Végül természetesen simán nyert a nagyválogatott, de a fiatalok is elégedetten szállhattak ki a vízből.

Az esemény krónikájához tartozik, hogy  a meccset a lelátón végignéző Hende Csaba honvédelmi miniszter, Szombathely országgyűlési képviselője a második szünetben átadta Kemény Dénes MVLSZ-elnöknek a nyári szombathelyi junior vb hivatalos pólóját.


Magyarország-Junior válogatott 14:8 (3:1, 6:2, 3:3, 2:2)
Komjádi uszoda, v.: Székely B., Fekete B.
Magyarország: Nagy V., Jansik Sz. 2, Bátori 1, Vámos 4, Hosnyánszky, Gór-Nagy, Hárai 2. Cs.: Bedő 1, Angyal 1, Jansik D., Salamon 3, Fülöp B., Lévai (kapus). Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Junior válogatott: György D., Sedlmayer 1, Berta, Lőrincz B. 2, Csapó, Telegdy, Német T. 2. Cs.: Sánta 1, Kalanovics, Szabó B., Dőry 2, Hegedűs, Bendes (kapus). Szövetségi kapitány: Horkai György
Gól - emberelőnyből: 1/5, ill. 0/5
Gól - ötméteresből: -, ill. 1/2
Kipontozódott: Szabó B.


vlv-képek



VLV-VIDEÓK:

Sedlmayer gólja

Salamon második gólja

Salamon harmadik gólja

Német Toni második gólja

Bendes védi Hárai ziccerét

Lőrincz második gólja

Vámos negyedik gólja

Lévai véd

Dőry ötméteresgólja

Sánta gólja

Jansik Szilárd második gólja

Hárai második gólja



Benedek Tibor nyilatkozata


- Tibor, gratulálok! Nem is a meccshez, nem is a győzelemhez, hanem ehhez a mai naphoz, mert nagyon jó hangulat volt. Gondolom ez az, amit vártál, körübelül.

- Igen, büszkék vagyunk. Akár a rendezők, akár a szövetség, akár Hores, mert neki is voltak jó ötletei. Úgyhogy jól, nagyon jól kitaláltuk és tényleg nagyon jól sikerült, örülök, hogy egy ilyen ünnepet tudtunk varázsolni a Komjádi uszodába.

- Sok gól volt, mind a két csapat jól játszott. Voltak kimagasló egyéni teljesítmények. Egy picit, két mondatban értékelnéd a meccset?

- Igen, a mérkőzés első fele egy kicsit statikusabb játékot hozott a junior válogatott részéről, így könnyebben uraltuk a játékot. A második felében ez a sokmozgásos játék, amit elkezdtek csinálni - ki-be úszkál a center -, ez nekik jobban kedvez, de tudtuk előre, hogy nekik ez lehet az egyetlen fegyverük a felnőtt válogatott ellen. Ha birkózásra viszik, akkor a fizikális különbség számunkra nyilván jóval kedvezőbb. Illetve a harmadik negyedben sokkal türelmetlenebbül játszottuk a támadásainkat és ezekből kontrákat kaptunk. De azt mondom, összességében a két nap munkához és ahhoz képest, hogy megint egy új csapatot szerveztünk, elégedett vagyok.

- Legközelebb a Világliga-hét?

- Legközelebb a nyári felkészülés, június 3-án kezdődik és utána következik már a Világliga-hét. Úgyhogy most van még másfél hónap az előkészületekre. Azt hiszem, hogy nagyon jól haladunk előre, mármint az előkészületekben, hogy úgy kezdődjön meg a nyári munka ahogy szeretném.

- Köszönöm szépen Tibor, jó munkát kívánok!

(Lejegyezte: Danna)



Horkai György nyilatkozata


- Gyuri szívből gratulálok, egy nagyon jó kis meccset játszottatok. nyolc gólt dobtatok a magyar válogatottnak. Mindenki elégedett volt, te is az vagy?

- Én is elégedett vagyok, mert szép gólokat lőttünk. Sőt még volt gyönyörűen megjátszott emberfór, ami kimaradt. Az ünnephez méltó volt, én úgy gondolom, ez az egész játék mind a két csapat részéről.

- Szakmailag hogy tudod értékelni a történteket?

- Azt, hogy a magyar válogatottal így játszunk, egyértelműen annak tulajdonítom, hogy az OB I-ben játszottunk. Tehát nem megijedtünk tőlük, hanem játszottunk, fölvettük a versenyt. Persze ők jobbak, ez más kérdés, de pariban próbáltunk játszani velük és én úgy gondolom, hogy ott is voltunk a mérkőzésen, tehát nem volt annyira sima, lefutott meccs.

- Mi a további programotok?

- Csütörtökön OBI-es rájátszás a Fradival, csütörtökön és hétfőn. Aztán..., most megy az OB I., közben van ifi-bajnokság, utána OB I. és amikor befejeződik a bajnokság, június 11-én kezdjük meg a felkészülést a világbajnokságra.

- Kerethirdetés?

- Előtte lesz kerethirdetés, úgyhogy akkor el tudnak menni pihenni, lesz nekik körübelül egy hét-tíz nap pihenő, az mindenféleképpen jót fog tenni, aztán egy kéthónapos nagy menetelés következik a nyár fő eseményére.

- Köszönöm szépen és gratulálok a mai estéhez!

- Köszönjük szépen!

(Lejegyezte: Danna)



Sánta Dániel nyilatkozata


- Dani, köszöntelek a VLV kamerája előtt! Milyen érzés itt lenni, egy ilyen meccset végigjátszani?

- Én is köszöntöm a nézőket! Fenomenális érzés itt lenni, megtisztelő a magyar válogatott ellen játszani, egy élmény volt!

- Dobtál egy elég furcsa, fantasztikus gólt, elmeséled a történetét?

- Hosnyánszky Norbi volt rajtam, Lőrincz Bálinttól kaptam a passzt elég kiszorított helyzetben, Lévai Marci jött ki a labdára, valahogy észrevettem, és sikerült eldobni mellette, gól volt, óriási érzés!

- És nagyon nagy hangzavar lett a lelátón! Kérlek, néhány mondatot mondj magadról, az eddigi pályafutásodról, és arról, hogy mit szeretnél elérni ebben a sportban!

- Sánta Dániel vagyok, a Fradiban vízilabdázom, amióta az eszemet tudom. Három éve játszom OB1-ben, tagja voltam a junior világbajnokságon második helyezett csapatnak. Hogy mit szeretnék elérni? Szeretnék bekerülni ebbe a közegbe, ami a felnőtt válogatottat övezi, ez a cél, egy olimpia, ami minden gyereknek az álma...

- Nagyon sok sikert kívánok, és gratulálok a maihoz!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Jansik Dávid és Jansik Szilárd nyilatkozata


- Gratulálok mindkettőtöknek, úgy gondolom, ez volt az első ilyen alkalom, hogy ezen a szinten egy csapatban játszottatok. Milyen volt?

J.D.: - Így van, köszönjük szépen a gratulációt! Nekem nagyon jó érzés volt, szerintem az öcsémnek is. Örülök, hogy nyertünk, fárasztó két nap volt, de reméljük, hogy így tovább!

- Szilárd, én már beszéltem Horessel, és valami  büntetés lóg a levegőben, két gólt dobtál a saját csapatodnak. Mesélj erről, hogy volt?

J.Sz.: - Úgy gondolom, ha mindig tudok két gólt dobni, akkor megéri vinni egy süteményt, most süttetek egyet, ezzel úgy gondolom, a büntetés leróva! :-)

- Milyen volt belülről a meccs? Hogy láttátok, mennyire volt erős a másik csapat?

J.D.: - Felkészültek voltak, gondolom, kielemeztek minket. Mi fáradtak voltunk, sokat edzettünk az elmúlt két napban, de kötelező volt a győzelem.

- Szilárd, neked mennyire volt furcsa a társak ellen játszani?

J.Sz.: - Elég furcsa volt a saját csapattársaim ellen játszani, de ugyanakkor jó érzés, hogy tudtam bizonyítani.

- Mennyire fáradtatok el? Most nem is a mai meccsre gondolok, hanem az egész szezonra, rettenetesen sokat játszottatok.

J.D.: - Én eléggé érzem, hogy kezd kijönni a fáradtság így a rájátszás előtt, de most kell még megmutatni a legnagyobb formát!

J.Sz.: - Én is elég fáradt vagyok, mivel egyszerre három bajnokságban is játszok, de próbálom mindenhol a maximumot nyújtani, most a rájátszásban is.

- Szerintetek lesz olyan, hogy komoly tétmeccsen – EB-n, VB-n, olimpián – egy csapatban lesztek?

J.Sz.: - Előbb-utóbb lesz, bízunk benne nagyon!

J.D.: - Azt mondom, hogy igen!

- Köszönöm szépen, nagyon sok sikert kívánok!

- Köszönjük szépen!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)


Fel-feltűntek a sportág nagy egyéniségei is a lelátón, Mátyás Zoltántól Fodor Rajmundig, a Kósz-Petőváry tandemtől Fodor Rajmundig. De láttuk Kásás Zoltánt, és a rövid szabadságon itthon lévő újdonsült Jadranska Kupa-győztes Varga Dumit is.

Meccs előtt a szombathelyi fiatalok ötmétereseket dobhattak - az egyik térfélen a kétszeres olimpiai bajnok Gergely Istvánnak. Nem is tudom, bement-e akár csak egy lövés is, amikor odanéztem, Pista mindig védett.

Márt a bemutatás is kiváló hangulatban, nagy hangzavar közepette zajlott, majd a meccset is végigszurkolta a meglehetősen alacsony átlahgéletkorú publikum.

A "felnőttek" gyorsan elhúztak, magabizutros előnyre tettek szert, de a juniorok rendesen kapaszkodtak s időnként csodás dolgokat produkáltak.

9 régi hozzászólás

qqcska hozzászólása
qqcska39067
2013.04.18. 23:09

csak megérzés volt az egész, de ott a 2 pont, nálad! :-)) egyébként sz\'tem nincs igazad és ezt a legjobban a (majdnem) teltház igazolja...

Galgó hozzászólása
Galgó39062
2013.04.18. 19:28

i-q-qcska! Ezek szerint te olvasod őket, ha tudod, miről írtak-nem írtak bennük :D A balzs által említett egyik cikk ugyan említi, de nem emeli ki, a másik cikk aznapi, és aki este netezik, mint én, annak nem sok infótartalma volt :( De még egyszer ideírom azoknak, akik elsőre nem tudták értelmezni: \"Nem csináltatok nagy hírverést...\" - ez a lényeg!! Nem azt írtam, hogy a cikkekben nem történt említés pár szóban róla, csupán hiányoltam, hogy nem felhívásként jelent meg, hogy milyen gála lesz a Komiban! Ennyi!!!!!!!

qqcska hozzászólása
qqcska39059
2013.04.18. 12:21

a Blikk-ben és a Napi Ászban (amit Galgó valszleg olvas) tényleg nem volt hírverés az eseményről. szerk, legközelebb légy szíves... :-)))

balzs hozzászólása
balzs39051
2013.04.17. 23:12

Galgó, én legalább 2 cikket olvastam róla, és ha Budapesten lettem volna én is kimentem volna megnézni. http://www.vlv.hu/news/7919/gala-a-hazai-polojovoert http://www.vlv.hu/news/7909/benedek-keret-a-jovo-hetre

Galgó hozzászólása
Galgó39050
2013.04.17. 22:59

Gondolom, cáfolatnak ennyi éppen elég, de utólag visszakeresve sincs egyetlen hír sem róla. De mindegy is, minek a bizonyítványt magyarázni :)

balzs hozzászólása
balzs39049
2013.04.17. 22:28

Látom a lap alján hogy nő a magyar szponzorok száma is, és ez jó. Hajrá magyarok!

vinczeg hozzászólása
vinczeg39044
2013.04.17. 06:00

Nem látom a hírekben... végül is ki volt a két olimpiai bajnok, aki a ráúszást elvégezte?

szerk hozzászólása
szerk39043
2013.04.17. 01:57

Rosszul.

Galgó hozzászólása
Galgó39042
2013.04.17. 01:40

Nem csináltatok nagy hírverést a dolognak, sajnálom, pedig szívesen kimentem volna, de semmilyen előzetest nem találtam a vlv-n! Vagy rosszul láttam?!