FACEBOOK

Gála a hazai pólójövőért

Gála a hazai pólójövőért
hozzászólás, 2013.04.16.

Különleges meccset játszik ma este a magyar férfi vízilabda-válogatott a juniorok nemzeti csapatával. Az ország minden részéről buszokkal érkeznek a sportág ifjú szerelmesei, sokan közülük életükben először utaznak a fővárosba. A Komjádi várhatóan szépen megtelik.

Helyszín: Komjádi uszoda
Belépés: díjtalan

Este 19 órakor csap össze egymással a két magyar válogatott, de előtte számos program szolgálja a hazai vízes sportok népszerűsítését, a 2021-es magyar vb-pályázat, valamint az idei szombathelyi junior vb propagálását.

A látványosnak ígérkező programot a férfi válogatott felkészülésébe illesztették. Benedek Tibor e hétre meghívott 13 játékosa vasárnap óta készül együtt. Hétfőn két edzésük volt. Reggel sokat úsztak - Egressy János "közreműködésével" -, közös gyakorlás is volt, délután pszichológiai foglalkozáson vettek részt a fiúk, majd ismét gyakorlás következett, úgyhogy fárasztó napon vannak túl. (És még csak kedden délelőtt veszi őket kezelésbe Horváth Tamás erőnléti edző.)

A FŐSZEREPLŐK

MAGYAR VÁLOGATOTT:

Nagy Viktor, Lévai Márton (kapusok);
Angyal Dániel, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Fülöp Bence, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Jansik Dávid, Jansik Szilárd, Salamon Ferenc, Vámos Márton (mezőnyjátékosok).

BENEDEK TIBOR szövetségi kapitány a vlv-nek:

- Igazából azt várom, hogy egy jó hangulatú edzőmérkőzés legyen  - sok néző előtt. Ez mást jelent a megszokotthoz képest a játékosoknak, gyakorlatilag meccsszituáció, négy negyed van, bemutatás, bírók, picit jobban hasonlít egy valódi  mérkőzés hangulatához és ezt szerettem volna, ez volt a cél. Kifejezetten másként viselkednek ilyenkor a játékosok, mintha egy sima edzésen lennének, amikor könnyebben lövik el az emberelőnyt, könnyebben is hibáznak. Ennek viszont súlya van, hiszen olyan, mintha hivatalos mérkőzést játszanál. Végül abban maradtunk, hogy Jansik Szilárd nálunk szerepel, nem a junioroknál, részben azért, hogy ne 12-en legyünk, de azért is, mert kíváncsi vagyok a teljesítményére.


MAGYAR JUNIOR VÁLOGATOTT:

Bendes Viktor, Dávid György (kapusok)
Berta József, Dőry Farkas, Csapó Miklós, Hegedüs Bence, Kalanovics Balázs, Lőrincz Bálint, Német Toni, Sánta Dániel, Sedlmayer Tamás, Szabó Bendegúz, Telegdy András (mezőnyjátékosok).

HORKAI GYÖRGY szövetségi kapitány a vlv-nek:

- Azt szeretném, ha tényleg egy jó kis vízilabda-ünnep lenne, sok emberrel, legyen tele az uszoda gyerekekkel és természetesen jó játékot is várok. Hogy ez mire lesz elég, azt nem tudom megmondani. Van betegünk is és néhányan pihennek, mert sokat játszottak az elmúlt időszakban. Jó hangulatú estére számítok és külön örülök annak, hogy sokan jönnek Szombathelyről, ahol nagy becsben tartják a vízilabdát, sokat köszönhet nekik a sportág és természetesen nagyon várjuk mindannyian a nyári junior világbajnokságot, amelynek a megrendezését is vállalták.

A RÉSZLETES PROGRAM


BESZÉLGETÉS HOSNYÁNSZKY NORBERTTEL ÉS NÉMET TONIVAL, A JUNIOR VÁLOGATOTT CENTERÉVEL A REGGELI STARTBAN