FACEBOOK

A Szeged nyerte a Vasas-Eger meccset

A Szeged nyerte a Vasas-Eger meccset
hozzászólás, 2013.04.10.

Érdekes, küzdelmes, fordulatos mérkőzésen döntetlen született a Vasas-Eger rangadón. Ezzel a Szeged nyeri az alapszakaszt (mivel még egy meccse van), a szerdai két nagy ellenfél várhatóan az elődöntőben próbálkozhat ismét egymás ellen - az egriek pályaelőnye mellett.


Vodafone OB1, alapszakasz, 18. forduló


Február 16-án játszották:

Szeged-Pécs 13:6 (5:0, 1:1, 2:2, 5:2)
G.: Molnár T., Török B., Hegedüs 2-2, Younger, Kunac, Kiss Cs., Márkus, Vincze M., Juhász Zs., Somogyi, ill. Bóbis 2, Ágner, Kistamás, Dragics, Bereczki

Március 21-én játszották:

Debrecen-Junior válogatott 16:11 (4:6, 5:0, 2:2, 5:3)
G.: Giorgetti 5, Misics 4, Vindisch 3, Kállay, Süveges 2-2, ill. Bedő 3, Kolozsi, Sánta, Szabó B., Tóth B., Dőry, Manhercz K., Csacsovszky, Manhercz Á.

Április 10., szerda

EKF-Honvéd 10:11 (2:2, 3:1, 2:3, 3:5)
G.: Sántavy 3, Jakab D. 2, Farkas P., Keresztes F., Petrovai, Keresztes I., Takács J., ill. Kiss G. 6, Mátyás 2, Fülöp B., Boros T., Jansik D.

Szolnok-Szentes 15:8 (6:1, 5:1, 2:3, 2:3)
G.: Hosnyánszky, Pásztor 3-3, Vörös, Kovács O., Negrean 2-2, Gocics, Kalmár, Hangay Z., ill. Bálint G. 3, Tóth P., Regős 2-2, Weszelovszky

Kaposvár-FTC 7:7 (1:2, 2:2, 2:0, 2:3)
G.: Hoppál, Horváth D. 2-2, Kutasi, Maár, Burburan, ill. Illés S. 3, Ernyey 2, Kárteszi, Macdonell

BVSC-OSC 8:6 (1:0, 1:2, 5:3, 1:1)
G.: Czigány, Létay, Nagy S. 2-2, Bedő, Rajna, ill. Császár Gy. 2, Szécsi D., Simon A., Dávid Z., Szentesi

Vasas-Eger 7:7 (2:2, 3:2, 1:1, 1:2)
Komjádi uszoda, v.: Juhász, Vogel
Vasas: Nagy V., Drasko Brguljan, Katonás, Vámos 1, Oeler 4, Takács, Hárai 1. Cs.: Csapó 1, Fazekas, Angyal, Hőna, Steinmetz Á. Vezetőedző: Földi László
Eger: Bisztritsányi, Bátori 1, Graham 1, Seman, Gór-Nagy, Bundschuh 2, Biros. Cs.: Gerritse, Salamon 1, Kovács G., Mezei 1, Varga II. Zs. 1, Chilkó. Vezetőedző: Gerendás György
Gól - emberelőnyből: 3/13, ill. 3/12
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. -
Kipontozódott: Angyal, Oeler, ill. Bundschuh

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL


TT-képek

VLV-VIDEÓK:

0:1- Bundschuh első gólja

0:2 - Bátori gólja

1:2 - Oeler első gólja

2:2 - Oeler második gólja

3:2 - Vámos ötméteresgólja

3:3 - Mezei gólja

4:3 - Oeler harmadik gólja

5:3 - Csapó Miklós gólja

5:4 - Graham gólja

6:4 - Hárai gólja

Bisztritsányi kivédi Brguljan ziccerét

Brguljan és Bisztritsányi "üzenetváltása"

6:5 - Bundschuh második gólja

Vámos érvénytelen gólja

6:6 - Varga II. Zsolt gólja

7:6 - Oeler negyedik gólja

7:7 - Salamon gólja

A meccs vége



Biros Péter nyilatkozata


- Péter, tőled is csak azt tudom kérdezni, hogy vajon elégedett vagy-e most az itt szerzett egy ponttal?


- Igazából nem. Ahhoz, hogy elöl végezzünk, tehát hogy alapszakaszgyőztesek legyünk, nyerni kellett volna. Én úgy érzem, megvolt hozzá minden eszközünk, minden lehetőség, minden adva volt ahhoz, hogy mi nyerjünk. Ugyanezt el lehet mondani a túloldalon is. Természetesen azzal nem vagyok elégedett, hogy nem sikerült nyerni, de következik a play-off egy hét múlva, tíz nap múlva, úgyhogy ezen kár keseregni. A tanulság annyi lehet, hogy rengeteg helyzetünk volt, mondjuk a túloldalon is, de nagyon buta kiállításokat kaptunk az elején, jogosan, jogtalanul, nem tudom, igazából ezekre bármit lehet fújni. Mindegy. Szereztünk egy pontot, ehhez gratulálok magunknak, de a győzelemért jöttünk, az volt a terv.

- Mindkét csapat nagyon sokat hibázott emberelőnyben. Idegesek voltatok? Milyen volt a légkör bent?


- Szerintem nem az idegesség számlájára kéne írni, én úgy érzem, hogy valahol lehet, hogy az akarat és a... nem is tudom... az, hogy valaki gólt akart lőni, akkor valószínű, hogy a csapattársainak megcsinálja a helyzetet. Ezt nagyon egyik oldalon sem éreztem. Nem azt mondom, hogy langyos mérkőzés volt, mert azért fel lett paprikázva, ezeknél az okoknál fogva. Mindegy, milyen okok, de inkább én úgy érzem, hogy ez fejben... Ha mindenki gólt akar lőni a fórban, akkor valószínű, hogy előbb-utóbb gólt fogunk lőni, de olyan álmos volt az egész. Lehet, hogy fáradtság, nem tudom. Mindegy. Tényleg sok hiba volt benne, de hát innen, reméljük, csak felfelé vezet az út. Ha azt nézem, akkor viszont jól védekeztünk, mert kevés hátránygólt kaptunk. Vegyes a kép, nagyon vegyes. Mindegy. Megyünk tovább.

- Köszönöm szépen, Péter, jó pihenést!


(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Bátori Bence nyilatkozata


- Bence, gratulálok, és egyben kérdezem is, hogy gratulálok? Szóval ez most így jó?

- Persze, gratulálsz, és köszönjük szépen! Üdvözlöm a nézőket.

- Örülsz az eredménynek?

- Persze, örülök. Természetesen jobb lett volna, ha nyerünk, de pályaelőnyünk lesz a Vasas ellen, hogyha bejutunk az elődöntőbe, és be fogunk jutni, úgyhogy pályaelőnnyel kezdünk a Vasas ellen.

- Milyen meccs volt? Kívülről úgy tűnt, hogy nagyon sok a hiba, és valahogy mintha álmosak is lettetek volna.

- Ezt én nem éreztem, hogy álmosak lettünk volna, de belülről is úgy tűnt, hogy sok a hiba. Az elején jól kezdtünk, aztán utána felzárkózott a Vasas, és szerintem a meccs közepén a Vasas jobban játszott, viszont mi a végére feljavultunk, és hát azt gondolom, hogy végül is igazságos döntetlen született.

- A legvégén az alapszakasz-győzelemért még fórban is játszottatok.

- Így van, 16 másodpercünk volt, hogy megnyerjük az alapszakaszt, hát nem sikerült, de mondom, lépésről lépésre haladunk. Most, ha jól tudom, nem is tudom, kivel fogunk játszani. A hetedikkel? A hetedikkel fogunk játszani.

- Köszönöm szépen, Bence, gratulálok akkor!

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Nagy Viktor nyilatkozata


- Szervusz Viktor! Köszöntelek, hosszú idő után újra a VLV kamerája előtt egy bajnoki meccs után. Milyen meccs volt ez?


- Érdekes volt..., de koncentráljunk csak a végére. 7:7, döntetlen, úgy érzem, hogy nagyon nem játszottunk jól. Most így kapásból egy játékost tudok kiemelni, Moritzot, aki 4 gólt lőtt. Igazából mindenki egy kicsit tompa volt. Ha azt nézzük, hogy szerintem ennél csak jobban fogunk játszani, akkor az jó.  Így is játszottunk egy döntetlent, megyünk Egerbe. Én jobban szeretek először idegenben játszani...

- Akkor te intézted ezt? :-)

- Igen, azért védtem ki. :-) Mondjuk akkor is idegenbe mentünk volna, de mindegy is. Izgalmas meccs volt. Sajnos volt egy ziccerünk 6:4-nél, ami kimaradt és abból ők lőttek és lett 6:5, nem pedig 7:4. Valószínűleg ez döntötte el, hogy már nyerni nem tudunk. Bár nem mondok igazat, mert a végén az időkéréses előnyünket nem lőttük el, szóval teljesen..., kicsit tompák voltunk. De arccal előre, optimistán, ennél tényleg csak jobban fogunk játszani. Gratulálok a csapatnak, ahhoz, hogy a döntetlen kiharcoltuk egy nem túl jó játékkal. Tényleg optimista vagyok és jobb először idegenben játszani.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)



Vámos Márton nyilatkozata


- Nem tudom, hogy gratuláljak-e vagy ne. Megnyertétek az egy pontot, elvesztettétek a kettőt. Mit érzel?


- Ne gratulálj, mert győzni szerettünk volna, de csak Moritz játszott ma nagyon jól. Elvesztettük ezt a két pontot, igazából nekünk csak a győzelem lett volna jó, így hátrányba kerültünk az Egerrel szemben.

- Lőttél egy gólt, amit nem adtak meg és fontos szituációban is volt, ott mi történt?


- Nagyon ideges voltam, mert úgy éreztem, hogy meg lehetett adni. Nem tudom, öt méteren kívül voltam az biztos, kicsit el is borultam utána.

- Hogy fogsz aludni éjjel?


- Minden meccs után rosszul alszom, amíg az adrenalin ki nem ürül a szervezetemből. Ez után a meccs után még kevésbé fogok tudni aludni. Majd valami tevékenységet kell néznem, hogy valamit csináljak.

- Mindenesetre jó pihenést kívánok.


- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)



Steinmetz Ádám nyilatkozata


- Ádám, először is hadd kérdezzem meg, hogy vagy?


- Jól, köszönöm szépen, kiválóan.

- Egészségileg minden rendben?


- Igen.

- Akkor erről a meccsről mondj néhány mondatot! Nagyon furcsa volt kívülről nézni, mindkét csapat sokat hibázott. Nagyon nagy volt a tét és fontos lett volna mindkettőtöknek a győzelem.


- Azt gondolom, egyik csapatnak sem volt könnyű dolga. Megpróbáltunk taktikailag jól felkészülni az ellenfelünkből. A gyengébb kezdés után végig a kezünkben tartottuk a mérkőzést. Csalódott vagyok a döntetlen miatt, nekünk nyerni kellett volna. Így alakult, a nehezebb utat választjuk így a play off során.

- Mire vihet ez a csapat szerinted?


- Remélem minél tovább. A négy közé valószínűleg be fogunk jutni, az a minimum-elvárás az idei évben. Utána folytatjuk az Eger ellen, annyi különbséggel, hogy nekünk Egerben kell nyerni ahhoz, hogy döntőbe jussunk – ez némi szerencsével sikerülhet is. A döntőről egyelőre nem akarok beszélni, ott bármi lehet. Nekünk célunk az, hogy bejussunk. A címvédés a jelenlegi TEVA-Vasastól nem realitás és nem elvárás, de ez elsülhet jól is.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)


A tabella az utolsó forduló előtt:

H Csapat M Gy D V Gk Pont
1.  ZF-Eger 26 23 2 1 169 71
2.  A-HID Szeged 25 23 1 1 117 70
3.  TEVA-Vasas 25 21 3 1 102 66
4.  Szolnoki D-K 25 18 1 6 142 55
5.  Debrecen 25 15 2 8 50 47
6.  BVSC- Zugló 25 14 0 11 13 42
7.  Groupama-Honvéd 25 13 1 11 -3 40
8.  Valdor-Szentes 25 11 0 14 -38 33
9.  Orvosegyetem SC 25 8 3 14 -57 27
10.  EKF-EgerFood-Imo 24 5 1 18 -95 16
11.  Junior válogatott 25 5 1 19 -86 16
12.  FTC Waterpolo 25 4 2 19 -80 14
13.  PVSK 25 4 0 21 -101 12
14.  Kaposvár 25 2 1 22 -133 7

4 régi hozzászólás

jozsi47 hozzászólása
jozsi4739025
2013.04.11. 16:45

Köszi szépen lézer! Akkor tehát ha pontegyenlőség lesz a BVSC és a Honvéd között a Honvéd fog a 6. helyen végezni és játszani a Vasassal. Honvéd-BVSC 10:6 BVSC-Honvéd 10:9

B (régi) hozzászólása
2013.04.11. 15:33

Abban bízom, hogy a Vasasban több maradt, mint az Egerben. Az egyéni teljesítményekből én legalábbis erre következetek. Az Eger sem brillírozott, de ott legalább volt 2-3 jó egyéni teljesítmény, míg a Vasasban csak Oeler játszott jól. Katonás kifejezetten gyengén játszott, amatőr, buta hibák sorát vétve, Draskó kihagyott ziccerénél nagyobb ziccert pedig elképzelni sem lehet. Ezel együtt képesnek tartom a Vasast arra, hogy idegenben legyőzze az Eger, bár ennek a bajnokságnak továbbra sem a Vasas a legnagyobb esélyese.

lézer hozzászólása
lézer39023
2013.04.11. 11:40

jozsi47 Eljárás pontegyenlőség esetén: 151. Két csapat azonos pontszáma esetén: a) az egymás elleni eredményből származó több pontot szerző megelőzi a másikat, b) amennyiben az így szerzett pontszám is megegyezik, az a csapat végez előbb, amelyiknek jobb az egymás elleni gólkülönbsége, c) amennyiben a pontszám és az egymás ellen elért gólkülönbség megegyezik, úgy a bajnokságbeli összesített eredmény figyelembevételével számított gólkülönbség dönt, d) további egyenlőség esetén a több lőtt gól határozza meg a sorrendet. Amennyiben ez sem dönt, úgy sorsolással kell megállapítani a sorrendet.

jozsi47 hozzászólása
jozsi4739021
2013.04.11. 10:48

Azt meg tudja mondani valaki,hogy ha a BVSC és a Honvéd azonos pontszámmal végez az alapszakasz végén mi dönt köztük?Gólkülönbség vagy az egymás elleni meccsek?