FACEBOOK

Barceloneta-centenárium - Recco-győzelemmel

Barceloneta-centenárium - Recco-győzelemmel
hozzászólás, 2013.04.05.

Fennállásának századik évfordulóját a Pro Recco elleni hivatalos meccsel ünnepelte a CNA Barceloneta csapata. Szirányi sérülés miatt nem játszott, őt és Madaras Norbertet kérdeztük a meccsről.

A Pro Recco kedd óta Barcelonában edzőtáborozott, naponta több meccset játszva a spanyol élcsapattal, amely a Vouliagmeni elleni BL-negyeddöntőre készül. Az alapításának századik évfordulóját idén ünneplő klub összekötötte a sztárcsapat vendégjátékát a centenárium megünneplésével és csütörtök este hivatalos gálameccset játszott a vendégekkel.

CNA Barceloneta-Pro Recco 6:11 (2:1, 0:4, 2:3, 2:3) (Madaras Norbert egy gólt lőtt)

A találkozót Szirányi Balázs, a Barcelonata spanyol válogatott játékosa begipszelt kézzel, a lelátóról nézte.

SZIRÁNYI BALÁZS a vlv-nek:

- Egy régi sérülésem újult ki a bal könyökömnél, úgy tűnik, teljesen elszakadt a szalag. Egyelőre hagyományos kezelésnek vetik alá, ha ez nem vezet eredményre, akkor műtét következik, s ez utóbbi esetben a szezonomnak nyilván vége, hiszen legalább három hónapig tart a felépülés. Amennyiben sikerül megúszni a műtétet, elképzelhető, hogy a Vouliagmeni elleni BL-visszavágót már vállalni tudom, de mindenképpen az én döntésem lesz, ha visszatérek, s csak akkor teszem, ha annak lesz értelme. Kedvező esetben természetesen megcélzom a vb-szereplést, hiszen a spanyol szövetségi kapitány eddig számított rám, ha a sérülés nem vet vissza, nincs okom feltételezni, hogy ez megváltozik.

Ami a Recco elleni meccset illeti, bosszantó volt kintről nézni. A fiúk eléggé elfáradtak és sajnos az én hiányom is felborította kicsit a megszokott rendszerünket, hiszen helyettem másoknak kellett bemenni centernek, ami a többi poszton is csereberéket okozott. Van néhány fiatal játékosunk, aki még nehezen viseli az ilyen komoly csapat elleni meccs terheit, s a hibákat a Recco könyörtelenül ki is használta.

MADARAS NORBERT a vlv-nek:

- Hasznos volt az út, hiszen Ligúriában, a környékünkön nem nagyon tudunk rendes edzőpartnerrel gyakorolni, kétkapuzni. Ráadásul a játékstílusuk hasonlít az olaszokéhoz (nem olyan, mint a szerb vagy a magyar stílus), s nekünk most a play off előtt jól jött napokon át egy ilyen erős csapattal gyakorolni. Sok meccset játszottunk és összekötötték a jelenlétünket a centenárium megünneplésével, így csütörtök este egy hivatalos meccset játszottunk, spanyol bírók játékvezetése mellett.

A Barceloneta kezdett jobban, 2:0-ra elment, de utána zsinórban öt gólt lőve fordítottunk. Innen már végig vezetve, simán nyertünk, úgy is, hogy azt követően, hogy átvettük az irányítást, már nem sok ítéletet kaptunk, ha jól tudom, végül 8:3 volt a kiállítási arány. Valahogy  mindig sikerült lőnünk egy akciógólt, tényleg jól játszottunk.

A Pro Recco szombaton az olasz bajnokság alapszakaszában a Camoglit fogadja.

1 régi hozzászólás

balzs hozzászólása
balzs38991
2013.04.06. 10:43

Ha jól látom a logón a Recco is pont idén százéves.