FACEBOOK

Benedek Tibor a Reggeli Startban

Benedek Tibor a Reggeli Startban
hozzászólás, 2013.04.02.

Benedek Tibor szövetségi kapitány az általa irányított csapat eddigi csúcsteljesítményének az olaszok idegenbeli legyőzését tartja. A Világliga szuperdöntőjével kapcsolatban nem jósolt, csak ennyit mondott: "evés közben jön meg az étvágy". Keddi interjú a Digi Sporton, a Reggeli Startban, Szombathy Pál vendégeként.

A kapitány utólag elmondta, bízott abban, hogy már a kezdés is eredményes lesz, de száz százalékos mérlegre nem számított. Nagy fegyverténynek nevezte az olaszok bari legyőzését. Elmondta, hogy erre a meccsre rengeteget készültek, megszerezték az olaszok összes Világliga-meccsének felvételét, s bár a világbajnok csapatnál sok embert kipróbáltak, cserélgettek, Bariban végül egy kivételével a londoni olimpián ezüstérmes csapatuk játszott ellenünk.

- Ők is nagyon-nagyon szerettek volna nyerni, ez már a Világligán túlmutató mérkőzés volt - mondta Benedek Tibor.

A Világliga-sorozatot illetően személyre szóló értékelést nem vállalt a kapitány, dicsérte viszont a csapatmunkát. Madaras Norbert visszatérése kapcsán elmondta: nem tervezi, hogy a két balkezes gyakran szerepel majd együtt, azt szeretné, hogyha külön-kölön mindkét balkezes játékos magas szintű teljesítményt nyújtana.

A csapat játékával kapcsolatban felhívta a figyelmet arra, hogy egyelőre a taktikai elemek rögzítése zajlik. Amíg ez be nem fejeződik, addig az energia nagy része a végrehajtásra megy el, amikor viszont a mozdulatok már automatizmussá válnak, akkor tudnak majd egyes csapatokra külön taktikát kidolgozni. A legjobb válogatottak legyőzéséhez ráadásul nem lesz elegendő a saját taktika kimagasló megvalósítása, mindig alkalmazkodni kell az ő játékstílusukhoz is.

A teljes beszélgetés felvétele: