FACEBOOK

Olasz-magyar Bariban - készen áll a csapat

Olasz-magyar Bariban - készen áll a csapat
hozzászólás, 2013.03.26.

A magyar válogatott gond nélkül megérkezett a szerdai Világliga-meccs színhelyére, Bariba. Este a meccsuszodában edzett a csapat. Fotóztunk, videóztunk. vlv-útiriport.

Kedden este már senki sem emlékezett arra, hogy egy napja milyen aggodalommal figyeltük a késő esti időjárásjelentéseket, vajon eljut-e mindenki Ferihegyre, s ha igen, alkalmas lesz-e a repülőtér a gépek indítására.

Volt, aki már egy órával a megbeszélt találkozási idő előtt az indulási oldal várójában volt - biztos, ami biztos. Mindenki rendben becsekkolt, s mintegy 40 perces késéssel levegőbe emelkedett a repülőgép. A kapitány nem csak a "mezei utasokat" köszöntötte, hanem - megkülönböztetett tisztelettel - a magyar vízilabda-válogatott tagjait külön is és sok sikert kívánt nekik a szerdai meccshez - ahogy kell.

Egy óra 20 perc telt el, még el se szundikált rendesen az ember és máris a leszállás közeledett. Hónak persze itt nyoma sincs, kellemes 14-15 fokos hőmérséklet várta a csapatot, s a tiszteletünkre még a nap is kisütött az egyébként esőre hajló időben.

A városközpontban lévő elegáns szálloda "elfoglalása", az ebéd és a csendespihenő után a holnapi ellenféllel egy buszban vitték ki válogatottunkat az uszodába, ahol már javában folyt a készülődés a holnapi meccsre.


A dekoráció teljesen kész, némi pszichológiai hadviselés, hogy több helyen is az olimpiai ezüstérmes olasz csapat fényképe virít a falakon. A hangosító stáb a magyar és az olasz himnuszt próbálta, s míg a mieink edzettek, egész komoly közönség lett, rengeteg gyerek nézte az edzést és persze várta az utánunk vízbe ugró olaszokat, akiket már a bemelegítésnél megrohantak autogramokért.

Az olaszok nagy pólóünnepre készülnek. A kis uszoda minden jegyét eladták (1200-at, de szerintem annyian be se férnek), és már most látszik, hogy nagyon megadják majd a módját. Ezen a meccsen köszöntik Maurizio Felugót, aki 350. alkalommal játszik az olasz válogatottban.


A házigazdák már korábban (magyar részvevő nélküli) sajtótájékoztatót tartottak. Ezen Alessandro Campagna szövetségi kapitány nagyon határozottan kifejtette, hogy olyan eredményt akarnak elérni, amely lehetővé teszi, hogy a VL-csoportelsőség sorsa csak az utolsó fordulóban dőljön el. Ez ugye természetesen olasz győzelmet jelent, hiszen már "döntetlenes vereségünk" (ha ötméteresekkel kapnánk ki) az olaszok kiesését jelentené.

A hazai csapat egyelőre 17 játékossal készül, Campagna csak szerdán jelöli ki a nevezési listára kerülő 13-at.

A keret:

Marco Del Lungo, Alessandro Nora, Giuseppe Valentino, Christian Presciutti (Brescia), Fabio Baraldi, Valentino Gallo (Posillipo), Alexandr Sadovyy (Acquachiara), Alex Giorgetti (Debrecen), Maurizio Felugo, Niccolò Figari, Pietro Figlioli, Deni Fiorentini, Andrea Fondelli, Niccolò Gitto, Stefano Luongo és Stefano Tempesti (Pro Recco), Nicholas Presciutti (Lazio).

Ami a mienket illeti, mindenki tisztában van azzal, hogy a "Benedek-éra" eddigi legkeményebb meccse előtt állunk. Az eddigi mérleg egyébként hét mérkőzésből hét győzelem, de szerdán talán az eredménynél is fontosabb, hogy a csapa hatékonyan folytassa a megkezdett utat, kiegészülve most már egy kétszeres olimpiai bajnokkal, Madaras Norberttel.

A magyar csapat:

Decker Attila, Lévai Márton (kapusok)
Bedő Krisztián, Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Madaras Norbert, Szivós Márton, Török Béla, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton (mezőnyjátékosok).

Kisebb nyavalyája több embernek is van, de mindenki kész a játékra. A fiúk nagyon motiváltak, ez az edzésen is látszott, valamennyien tudják, hogy presztízsmérkőzés következik, aki nem volt ott, az sem felejti a rossz emlékű londoni meccset, amelyen az olaszok megfosztottak minket attól, hogy tovább reménykedjünk a zsinórban negyedik olimpiai aranyban. Természetesen ez a meccs nem annak a találkozónak a visszavágója, új korszak kezdetén vagyunk és az újjáalakuló magyar csapat számára nagyon nem mindegy, hogy egy igazán erős ellenféllel szemben mit tud letenni az asztalra.

A találkozó szerdán 19.00 órakor kezdődik a montenegrói Abramovics és a görög Moiralisz bíráskodása mellett. (A FINA-delegátus Gianni Lonzi.)

A meccset Olaszországban a RaiSport2, Magyarországon a Digi Sport2 televízió adja élőben. A vlv a szokásos írásos élő közvetítésben tájékoztatja az olvasókat a meccs történéseiről.

Az európai Világliga-selejtezők állása a C csoportban négy forduló után:

1. Magyarország 12,
2. Olaszország 7,
3. Oroszország 3,
4. Románia 2 pont

Fontos tudnivaló, hogy a Világligában nincs döntetlen, ilyen esetben hosszabbítás nélkül, azonnali ötméteresdobásokkal osztoznak a pontokon a csapatok, ám az így szerzett győzelemért csak két pont jár, a vesztes is kap egyet.

Utolsó csoportmérkőzésünket pénteken 18.00 órakor játsszuk Kecskeméten, s mint a tabellából is látszik, a két találkozó egyikének megnyerése elegendő a csoportgyőzelemhez. (Csak az első helyezett jut ki a nyári Szuperdöntőre.)



Benedek Tibor nyilatkozata


- A kedd esti edzés után beszélgetünk, szervusz Tibor! Milyen volt a mai nap? Fárasztó volt-e az utazás, az itteni hangulat milyen, hogy értékeled, egy nappal a meccs előtt a helyzetet?

-  Mindig panaszkodunk az utazásra, akkor most azt kell mondjam, az egyik legjobb utazásunk volt az elmúlt időben, annak ellenére, hogy volt egy pici csúszás az indulásnál. Közvetlen járat volt, Budapest-Bari, úgyhogy ennél jobban nem járhattunk volna. Szerintem a körülmények teljesen megfelelőek, jó szállodában vagyunk. Jó edzéslehetőségünk volt egy és negyedórát edzettünk, gyakorolni is tudtunk.

Hogy álltok szakmailag, lelkileg? Mire lehet holnap számítani? Tévés meccs, otthon is látni fogják.

- Azt gondolom, hogy ennek az új csapatnak az eddgi legnehezebb mérkőzése következik. Idegenben, 1200 jegyet adtak el, ez egy pici uszoda, úgyhogy óriási hangulat lesz. A játékosok fel fognak rá készülni, ők is nagyon komolyan fogják venni, mi is nagyon komolyan vesszük, úgyhogy ez igazi nagy csata lesz.

-  Volt délelőtt egy sajtótájékoztató, Campagna azt mondta, hogy egyrészt be kell biztosítani a lehetőséget, hogy az utolsó forduló döntsön a csoportelsőségről, másrészt pedig arra számít, hogy a magyar csapat a védekezésre fog elsősorban koncentrálni.

- Ahogy mondtam két nappal ezelőtt, most már azért figyelik, hogy hogyan játszik ez a magyar csapat. Tudják, hogy mire lehet számítani. Mi is megpróbálunk jól felkészülni ebből az olasz csapatból. Nyílván nekünk könnyebb, hiszen erről a csapatról nagyon sok videófelvételünk van. Annyi a nehézsége, hogy két napig saját magunkkal kellett foglalkozni, ma este fogunk először videózni az ellenfélről. Először a saját taktikánkat kellett rendbe tenni, most készülünk majd kifejezetten az olasz mérkőzésre. Már a ma esti edzésgyakorlatok annak a jegyében teltek, illetve majd a vacsora utáni videózás is.

Mivel lennél elégedett holnap este? Nem baj, ha eredményt is mondasz...

- Azzal leszek elégedett, hogyha ez a csapat azt folytatja, amit eddig elkezdett.

Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)



Varga Dániel nyilatkozata


- Szervusz, Dani! Itt van a nagy nap, holnap a világbajnokkal meccseltek. Készen álltok-e, milyen a csapat? Foglald össze, légy szíves! Mik a reményeink?


- Reményeink vannak, jó reményeink. Szerintem készen állunk, ahhoz képest, amennyi időnk volt gyakorolni. Nagyon sok mindent átvettünk, nagyon sok mindent már tudtunk, hoztunk magunkkal a korábbi gyakorlásokból. Ma még videózunk egyet, holnap van egy átmozgató edzés délelőtt, és akkor estére tényleg mindenki tud mindent. Szóval, szerintem készen állunk.

- Milyen meccsre számítasz? Kísérleti meccs lesz ez, vagy pedig egy nagyon éles, harcos mérkőzés?


- Mindkét csapat megkísérel nyerni, ennyiben kísérleti lesz. Egyébként úgy gondolom, hogy ez sokkal komolyabb annál, minthogy bárki is kísérletezgessen. Elnézve itt az olaszok edzését, minden játékos itt van – egy sérültjük van, aki mondjuk fontos, de nincs itt –, szóval ők is komolyan veszik. Természetesen mi is, nyerni szeretnénk. Biztos vagyok benne, hogy harcos lesz. Van bennük egy dac a kecskeméti vereség miatt, és nagyon nagy büszkeség az elmúlt időszak eredményei miatt. Ezt majd megpróbáljuk letörni.

- Tudjátok nyilván, hogy otthon a tévé közvetíti a meccset. Ez jelent-e valamit ilyenkor?


- Én azt hiszem, hogy olyan szinten magasan van a motiváció, és minden szintű energiát mozgósítunk egyébként is, hogy nem gondolom, hogy erre szükségünk volna. Persze nem mondom, hogy negatívum, örülünk neki, hogy a tévé adja, de egyáltalán nem foglalkozunk vele.

- Mivel lennél elégedett holnap?


- Legalább egy ponttal, ez a célunk, de úgy gondolom, benne van a pakliban az is, hogy nyerünk.

- Köszönöm szépen! Jó pihenést!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


Dr. Gábor Antal nyilatkozata

- Tóni bácsi, köszöntelek Bariban. Arra kérlek, hogy foglald össze, milyen az "egészségügyi helyzet", hogy áll a csapat fizikailag, van-e beteg, sérült, mi van Kicsivel?


- Összességében azt tudom mondani, hogy az egészségi állapotuk jó a gyerekeknek, a sérültek javulnak, Kis Gabinak a válla meghúzódott az utolsó bajnoki mérkőzésen, de nagyon szépen javul, és biztosan fog már játszani különösebb probléma nélkül. Bedő Krisztiánnak a jobb kéz kettes ujja sérült, de az is szépen javul, és ő is tudja már a labdát fogni, és játszani is fog. Az otthon maradottak közül Hárai Balázsnak kicsit lassan javul a csuklója, őt hat héttel ezelőtt operálták a baleseti intézetben, reméljük, hogy előbb-utóbb ő is talpra áll, Nagy Viktor pedig a gyógyulás göröngyös útjára lépett, reméljük, jól van.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


vlv-képek


A Világliga-forduló további szerdai programja (időpontok helyi idő szerint):

17.00 Görögország-Montenegró (Athén)

17.00 vagy 18.00 Románia-Oroszország (Nagyvárad)

18.00 Horvátország-Törökország (Zadar) – az egyik játékvezető Marjay Zsolt

20.00 Spanyolország-Szerbia (Barcelona)

6 régi hozzászólás

V7 hozzászólása
V738966
2013.03.30. 12:50

Gratulálok a CSAPATNAK a győzelemhez! Úgy néz ki ez a Mártonok Csapata lesz! :)

szamárhegy hozzászólása
2013.03.27. 13:25

Benedek Tibiről még így a partról is átjön, hogy nincs nála laza meccs, kőkeményen áll hozzá a dolgokhoz és emiatt (bár tudom, hogy nem most kell a harci kedv) én is szinte már egy világverseny negyed, elődöntőjeként várom ezt a meccset :) Hajrá srácok!

Vamoo hozzászólása
Vamoo38928
2013.03.27. 11:57

Sziasztok! Valaki tud streamet a mai meccsünkre? Köszi!

Chicago hozzászólása
Chicago38927
2013.03.27. 11:50

Hara Magyarok! (Remelem mi leszunk a farkasok s az olaszok a bari-kaak:)

balzs hozzászólása
balzs38926
2013.03.27. 11:31

Hajrá magyarok!

Vamoo hozzászólása
Vamoo38925
2013.03.27. 11:30

Sziasztok! Valaki tud streamet a mai meccsünkre? Köszi!