FACEBOOK

Nekifutás a Világliga-hétnek

Nekifutás a Világliga-hétnek
hozzászólás, 2013.03.25.

Újabb nyilvános edzést tartott a válogatott, amely kedden Olaszországba utazik, hogy a világbajnokkal meccseljen a Világliga-csoportelsőségért. Edzésriportunk.


Mint azt a vlv olvasói jól tudják, Benedek Tibor 17-es keretet hirdetett a Világliga európai csoportmérkőzéseinek utolsó hete előtt.

A keret:

Decker Attila, Lévai Márton, Nagy Viktor (kapusok)
Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Madaras Norbert, Szivós Márton, Tóth Márton, Török Béla, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton (mezőnyjátékosok).

Eleve tudott volt, hogy Nagy Viktor és Hárai Balázs csak az "elméleti képzésben" vesz részt, hiszen mindkettőjük sérülésből gyógyul. A hétfő délelőtti edzés utolsó szakaszára beengedett médiamunkásokat viszont az a kép fogadta, hogy 14 játékos a vízben, viszont Kis Gábor, a csapat "rangidős centere" az edzői stáb mögött, a lelátón, köpenyben foglal helyet. Először tehát gyorsan tisztázzuk: Kicsi válla sérült meg, ezért a labdás foglalkozásokat egyelőre kihagyja, de biztosan játszani fog a szerdai és a pénteki Világliga-meccsen.

A vízből a megszokott jó hangulat sugárzott ki a parton figyelő riporterek, fotósok, operatőrök felé. A rövid kétkapuzást követően aktivizálta magát a sajtó, s az érdeklődés fókusza minden kétséget kizáróan három emberre irányult: Benedek Tibor szövetségi kapitány mellett a nagy visszatérő Madaras Norbertet és a "majdnem újonc" Tóth Mártont faggatták a legtöbben.


vlv-képek


Természetesen a nyilatkozatokban már sok szó esett az olaszok elleni szerdai derbiről (amit a Digi Sport élőben közvetít!), s az élelmesebb kollégák az edzés közben megejtett római BL-sorsolás eredményéről is reagáltatták a válogatott szegedi tagjait.

Benedek Tibor még hétfő este kihirdeti az utazó 13 játékos nevét a vlv-n, s a csapat kedden reggel elutazik Bariba, a szerdán 19.00 órakor kezdődő meccs helyszínére.


VLV-VIDEÓK:


Benedek Tibor nyilatkozata


- Tibor, kérlek, foglald össze, milyen ez a csapat, a nevekből úgy látszik, hogy körvonalazódik már a végleges, az igazi. Mit tapasztaltál, milyenek a fiúk? Hol tart a felkészülés? Mit várhatunk a héten?

- Én még nem rohannék ennyire előre, hogy „körvonalazódik az igazi”, ez most egy tizenötös keret, lesz egy tizenhármas csapat, de ez a keret még változhat. A lényeg az, hogy azt gondoltam, erre a két mérkőzésre ez a keret, illetve ez a csapat lesz most a legjobb. Figyelem a bajnoki és nemzetközi meccseket, nyilván ez sok mindenről árulkodik, de ez ezután is így lesz, hosszú még a szezon is, rengeteg jó játékos van a válogatottban és a válogatott körül, ez kiderült az elmúlt hónapokban.

Dolgozunk tovább, erre a mérkőzésre összesen három edzésnyi felkészülési időnk van. Kis Gábor kisebb sérülésekkel bajlódik, de valószínűleg fog tudni azért játszani szerdán. A most érkezett Madaras Norbinak és Tóth Marcinak hirtelen nagyon sok volt, amit a két edzés alatt kaptak, ez látszott, de mindketten vannak annyira rutinosak, hogy azt a tíz-tizenöt dolgot, amit most hirtelen meg kellett tanulniuk, azt az egyéni képességeiket felhasználva meg tudják oldani, pótolni tudják a hiányosságokat a saját tehetségükkel.

- Mennyire lesz presztízsmeccs a szerdai Bariban, az olaszok ellen? A tudatotokban nyilván benne van, hogy az utolsó meccsen is be lehet biztosítani a továbbjutást, de az olaszok meg nagyon komoly ellenfelek, tehát presztízsmeccs is…

- Én is azt gondolom, hogy nagyon komoly ellenfelek, nagyon fognak készülni erre a mérkőzésre. Amikor először játszottak velünk, nekik is minden új volt velünk kapcsolatban, azóta megszerezték a videóinkat, valószínűleg ki is elemezték. Más mérkőzés mint az első, mi is valamivel jobbak vagyunk, természetesen mellettük szól, hogy egy négy éve alakuló csapat az övék, óriási sikerekkel az elmúlt években. A mi előnyünk az, hogy mi vagyunk a „kihívók”, tehát nekik kell bebizonyítaniuk, hogy ők milyen nagy csapat már, mi egy felfelé ívelő irányban haladunk, ennyivel nekünk könnyebb.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)


Kis Gábor nyilatkozata

- Szervusz, Kicsi! A válogatott edzésén vagyunk, de nem voltál vízben. Mi történt, mi van veled?

- Üdvözlöm a kedves nézőket, meg az olvasókat. Voltam vízben, csak mire ideért a média csapata, addigra már befejeztük az edzést. Meghúzódott egy kicsit a jobb vállam egy múlt heti klubedzésen és azóta még nem jött sajnos rendbe. Biztos, hogy fogok játszani a szerdai mérkőzésen is már, ki fog derülni hogy kapok-e injekciót ma este és csak azzal fogok tudni játszani, vagy esetleg - reményeim szerint - még anélkül is, mert próbáljuk elkerülni az injekciót. Edzeni ugyanúgy edzettem, mint a többiek, szinte majdnem ugyanazt a munkát megcsináltam, kivéve a gyakorlás részét, mert labdázni nem tudtam, az még elég komoly fájdalmakat okoz. Úgyhogy semmi baj nincs, rám is lehet majd számítani a mérkőzéseken.

- A nyilvánosságra hozott keretből úgy tűnik, körvonalazódik már az a csapat, amelyik játszani fog komoly meccseken idén. Hogy látod, milyen lesz? Ismered a társakat...

- Örülök, hogy Norbi újra a sorainkban van, biztos hogy nagy lökést tud adni a csapatnak, de ettől függetlenül úgy gondolom, hogy az elmúlt mérkőzések teljesítménye egyre jobb tendenciát mutatott. Bízom benne, hogy az olasz meccsen is tudunk úgy játszani, ahogy szeretnénk és én abban is bízom, hogy talán idegenben megtudjuk verni az olaszokat. Nem lesz egyszerű, a csoport legnehezebb mérkőzése nekünk. De nem lehet már semmit mondani, mert az oroszok megverték az olaszokat, úgy hogy az se biztos, hogy egyszerű mérkőzés lesz. Az az egy biztos, hogy kettőből egyet nyernünk kell és akkor bent vagyunk a szuperdöntőben.

- Nem lehet, hogy lelkileg egy kicsit bennetek van, hogy elég az utolsó meccset megnyerni?

- Nem, nem. Ez a magyar válogatott! Úgyhogy lehet, hogy egy klubhelyzetben kicsit könnyebben tudnák venni a játékosok, mivel ott sokkal több mérkőzés van, de itt nincs nagyon sok meccsünk. Örülünk, amikor így összejövünk, egy kis környezetváltozás mindenkinek jót tesz. Úgyhogy biztos vagyok benne, hogy mindenki a maximális teljesítményt próbálja kihozni magából és meg fogjuk nyerni talán mind a két mérkőzést.

- Köszönöm szépen! Jó utat kívánok!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Danna)



Madaras Norbert nyilatkozata


- Szervusz Norbi! Hát ezt is megértük, itt vagy a válogatottnál!

- Így alakult, így döntöttem, itt vagyok! Nem is bánom, jól érzem magam, egy napja találkoztunk, az alatt minden jól ment, bár minden új! Nem is az az új, hogy kik vannak itt –  mert egyébként csak két ember van, akiket nem ismertem egyáltalán  –, hanem az, hogy kik nincsenek. Amióta válogatott vagyok, ha szétnéztem, volt egy olyan mag, amely mindig itt volt. Közülük most senki nincs, ez egy picit… majdnem azt mondtam, hogy szomorú, de egyáltalán nem, ez az élet rendje, inkább azt mondom: szokatlan.

- Bedő Krisztián bemutatkozott...?

- Igen, ő volt az egyik, akiről nem tudtam, hogy kicsoda! :-) De tényleg, ez az élet rendje, a régiek elmennek, jönnek újak, most már róla is tudom, hogy kicsoda! :-)

- Mit vársz ettől a héttől? Oda megy a csapat, ahonnan te most jöttél.

- Azt gondolom, nehéz lesz az ottani meccs, mindenképpen. Papíron még jobb az az olasz csapat, összeszokottabbak is, otthon is fognak játszani, de ennek ellenére nem féltem magunkat. Nekem ez lesz ebben a válogatottban az első ilyen éles meccsem, fogalmam sincs, mi lesz. Azt gondolom, a csapatnak is – nem lebecsülve Kanadát vagy Romániát – más lesz az olasz csapattal Olaszországban játszani, biztosan jó hangulatú meccs lesz.

- Sok sikert kívánok neked, örülök, hogy visszatértél!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Tóth Márton nyilatkozata


- Marci, köszöntelek a magyar válogatott edzésén! Régóta vártál erre a percre, erre a napra. Milyenek az érzéseid, milyen volt az első egy-két foglalkozás? Foglald össze, légy szíves!


- Először is, én is köszöntök mindenkit! Nagyon örülök, hogy itt lehetek, ez nagy megtiszteltetés nekem. Várom már azt, hogy tétmeccsen is bizonyítsak. Egyelőre az első tapasztalatokból azt szűröm le, hogy elsősorban centerben fogok most játszani. Ez köszönhető annak is, hogy sérültek vannak, de azt gondolom, hogy ha egy játékos itt van a magyar válogatottban, akkor ott kell játszania, ahol azt a csapat érdeke megkívánja.

- Láttam, hogy gyakorlatilag - ahogy mondod – végig centerben játszottál, amikor itt a kétkapuzás ment. Nem nehéz számodra ez a feladat, de azért a magyar válogatottban ez nagyon nagy felelősség, nem?


- Igen, ez egy „melós poszt”, úgy mondják, de most a kinti, olaszországi tapasztalataim is azt mutatják, hogy centerposztban hiány van. Kint is sokat centerezek emiatt, abszolút nem idegen a környezet. El fogok fáradni benne, az biztos, de ez is a cél.

- Voltál már háromszor válogatott, a keretben is voltál többször, hogy érzed, milyen a hangulat? Ez a csapat hogy formálódik?


- Nagyon jó a hangulat. Én itt a csapatnak a 80-90 százalékával legalább egy szezont egy klubban együtt töltöttem, úgyhogy mindenkit jól ismerek, és szerintem ez látszik is az egyes összjátékokból. Abszolút nem idegen a környezet, nagyon jól érzem magam, és mindenki nagyon jó fej :-)

- A Posillipónál hogy fogadták a meghívásod hírét?


- Nagyon örültek neki, ez nyilván a nápolyi edzőmnek, meg a Nápolynak is egyfajta elismerés. Sok sikert kívántak, és azt, hogy ne nyerjünk az olaszok ellen. Én meg mondtam, hogy ehhez lesz egy-két szavunk :-)

- A sok sikert én is kívánom, a másik felét fordítva...


- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)