FACEBOOK

A BCE nyerte az egyetemi-főiskolai vízilabda ob-t

A BCE nyerte az egyetemi-főiskolai vízilabda ob-t
hozzászólás, 2013.03.24.

A Budapesti Corvinus Egyetem nyerte a Budapesti Gazdasági Főiskola és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem előtt az első alkalommal kiírt magyar egyetemi és főiskolai vízilabda-bajnokságot, amelyet szombaton és vasárnap rendeztek meg a Komjádi Uszodában.

A kilenc tanintézet csapatát felvonultató eseményen próbálták ki az egyik fővédnöknek, az olimpiai bajnok Faragó Tamásnak a sportág megújítását célzó javaslatait. A pólós reform legfontosabb újításai közé tartozik, hogy 30 helyett 25 méteres medencében játsszák a mérkőzéseket, kisebb labdával, csapatonként hét helyett hat pólós van egy időben a vízben, a hét méteren kívülről lőtt gól pedig duplán számít.

Az újítások egyértelmű sikert arattak a nézők körében. Az ob meccseit az élvonalbeli profi mérkőzések látogatottságát tekintve jelentős érdeklődés kísérte, az egyik legizgalmasabb összecsapást a Semmelweis Egyetem és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem csapata között például csaknem 800-an tekintették meg.

(MTI)

2 régi hozzászólás

B (régi) hozzászólása
2013.03.25. 10:06

Összehasonlíthatalanul élvezetesebb így a játék a többi labdás csapatsporthoz szokott néző számára. Világos, könnyen követhető szabályrendszer, folyamatos játék, kevesebb úszás, több akció. Ez a helyes irány. Megnéztem volna valahol az eredményeket, mert én csak szombaton délután voltam kint, de mindenhol csak a központi hírgyár (MTI) tudosítása szerepel. Hol végzett Vámos Marci SOTÉ-ja, Hőna Pázmánya? És mitől ilyen jók a dobogón végzett csapatok?

G hozzászólása
G38900
2013.03.24. 16:37

Végre! :) Minden vízilabdásnak ki kellene állnia a javaslatai mellett, és tenni értük, mert sok jó ötlet van, és az élsportot csak ilyen ötletek megvalósításával lehet fenntartani.