FACEBOOK

Benedek Tibor kihirdette Világliga-keretét

Benedek Tibor kihirdette Világliga-keretét
hozzászólás, 2013.03.19.

Benedek Tibor szövetségi kapitány a vlv útján tette közzé kedden este a jövő heti két világliga-mérkőzésre szóló keretét. A 17 játékos között van a kétszeres olimpiai bajnok Madaras Norbert és a válogatottban eddig még csak háromszor szerepelt Tóth Márton.

A keret:

Decker Attila, Lévai Márton, Nagy Viktor (kapusok)
Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Madaras Norbert, Szivós Márton, Tóth Márton, Török Béla, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton (mezőnyjátékosok).

Benedek Tibor a vlv-nek elmondta: Hárai Balázs és Nagy Viktor egyelőre csak a foglalkozások elméleti részén lesznek aktív szereplők, az edzésprogramot nem teljesítik, hiszen mindketten lábadoznak a sérülésből.

A keret a jövő heti két Világliga-mérkőzésre szól, jövő szerdán, március 27-én Bariban Olaszország ellen játszik a válogatott, pénteken pedig Kecskeméten, az oroszokkal. (A vlv munkatársa elkíséri az olaszországi mérkőzésre a csapatot.)

A két mérkőzés egyikének megnyerése csoportgyőzelmet jelentene és részvételi jogot a Világliga nyári Szuperdöntőjében.

- Magasra tettük a lécet magunknak, ezért most már az elvárásom az, hogy jussunk ki a Világliga Szuperdöntőjébe - mondta Benedek Tibor a vlv-nek.

A válogatott már vasárnap este megkezdi a felkészülést.

15 régi hozzászólás

pnotus hozzászólása
pnotus38889
2013.03.20. 19:28

Egyetértve MS és B(régi) vel a kapus poszt kardinális! Györke Zsolt-bvsc-adottságai alapján nemzetközi szintű top kapus,de a klubjában sem állandó kezdő,sőt inkább második számú.Külföldön jobban kibontakozna szerintem,kár lenne ha cserekapusként elvesztegetne további időt.

MS hozzászólása
MS38888
2013.03.20. 16:00

A mezőnyben nem lesz itt probléma. A Varga testvérek világklasszisok, Madaras Norbi egyszerűen a legjobb, Török Béla és Vámos pedig olyan lövő erőt hoznak, hogy marad majd tér a pályája zenitjére érő Kicsi és remélhetően felépülő Hárai számára. 10 millió szövetségi kapitány közt Benedek Tibor is ismeri a \"végy egy kapust\" fordulatot. Világklasszis kapus nélkül bárhogy szervezzük a védelmet, nem nyerünk címet. Jelenleg nincs világklasszis kapusunk, és olyan sincs, akiről vita nélkül ki lehetne jelenteni, minden adottsága megvan azzá válni. A helyzet azonban nem reménytelen, a keretbe kerülő kapusokban van fantázia, a BL-ben és a bajnokságban még Baksa is bizonyíthat. Valakinek, sőt valakiknek (hiszen az un. második kapus is dönthet el meccset) azonban muszáj áttörnie a tehetséges és világklasszis közötti falat.

mikasa1 hozzászólása
mikasa138887
2013.03.20. 15:20

Megnéztem ezt a statisztikát,érdekes. Pásztor 86/29 lövés/gól =34 %. Hosi 84/37 lövés/gól= 44 % Török 44/21 lövés/gól =48 % Pásztor többet lő kapura,mint Hosi,és jóval gyengébb az eredményessége. Ez számomra azt mutatja,hogy egy gyenge lövő,aki jóval többet vállal magára,mint amit kellene. Az a csapat ahol a legtöbbet lövő játékos ilyen százalékkal lövi be a helyzeteit,nem is lehet a negyedik helynél előbb. Csoda,hogy a nála jobb százalékban lövők elnézik,hogy égbe -világba puffogtat,az edzőről nem is beszélve.

B (régi) hozzászólása
2013.03.20. 14:41

pontosítás: Pásztor játszott, de nem lőtt gólt minden bajnoki rangadón

B (régi) hozzászólása
2013.03.20. 11:00

Mindenkinek a teljesítményéből ki lehet emelni gyengébb időszakokat, különösen akkor, ha ez a cél. Ha például a betliket nézzük, akkor abban Nagy Viktor a legnagyobb király, mégis ő jelenleg az elsőszámú magyar kapus, ha Szécsiről lemondunk. Kapos, úgy látom te figyeled a magyar vízilabdát, bár itt ritkán tűnsz fel. Láttad a Szolnok-Vasas meccset? A Vasas kapuját egy bizonyos Barabás Botond védte, kiválóan. Nézd majd meg a statisztikáját, meg a Deckerét is. Vedd hozzá, hogy Barabás BL meccseken is védett már, nem is akárhogy. És akkor nézzük a Lévait, aki legfeljebb az egri főiskola meg a junior válogatott ellen bizonyított eddig. Meg a Volvo kupán, amíg le nem cserélték. De biztos nagyon tehetséges. Az ilyen nagyon fiatal és nagyon tehetséges játékososkról a véleményem az, hogy először bizonyítsanak a klubcsapatukban, rangadókon, komoly meccseken, a válogatottság különben csak elkapatja őket. Pásztor Kis Gáborral és Hosnyánszkyval a hátán viszi a Szolnokot. Nézd csak vissza a Szolnok nemzetközi kupameccseinek és ob1-es rangadóinak statisztikáit. Aztán a szövetség honlapján a játékosokra lebontott statisztikákat. A többiek kedvéért néhány adat: Pásztor az összetett ranglistán megelőzi Gór-Nagyot, Török Bélát, Birost, Kunacot, Gocsicsot Somogyit. Hosi mögött a második legjobb szolnoki góllövő, akciógólok tekintetében Hosit is előzi.A bajnoki rangadók mindegyikén lőtt gólt, az Eurokupában a komolyan vehető ellenfelek ellen is, többet mint Hosi. De valóban a kupameccsen elszámolta magát. A kapusokra visszatérve, Nagy Viktor sincs az első hatban a kapusok között, de Györke igen!

Tomute hozzászólása
Tomute38884
2013.03.20. 09:58

Cirka két éve majd\' mindenki amiatt pampogott, hogy Vámos OB2-es játékosként mit keres a keretben. Ma senki nem kérdőjelezi meg válogatottsága jogosságát. Ehhez viszont szükség volt az elmúlt évekre. Ennek tükrében érdemes nekifutni a Bedő, Lévai, stb. kérdésnek. Más megközelítésben: Baksa évek óta bizonyít(ott) az OB1-ben, evidensnek tűnne a szerepeltetése a legjobbak között, mégis oda kerülve csak a sorozatos betlik derengenek... Ha annyi lenne csak a válogatás, hogy bökj rá tízegynéhány jó játékosra, nem lenne szükség Tibire...

kapos hozzászólása
kapos38882
2013.03.20. 00:19

B(régi) Te komolyan gondolod amit irtál,kérlek nézd meg itt a Vlv-n Baksa teljesetitményét,csak egy példa zéró lábtempó (egy kapusnál nem hátrány) a magyar bajnokságban nincs az első hatban. Nem is értem! Komolyan csak akkor válaszolj,ha megnézted az utóbbi egy év,Baksa által kapott gólokat itt a Vlv-n. Lévai nagyon nagy nagy tehetség,kell Neki a lehetőség és a bizalom,Ő a jövő. Pásztor!? A A Szolnok kerékkötője, az ,hogy a Szolnok igy szerepel,abban nem kis része van! Magyar Kupa döntő! Három kiállitásom van,és vissza jövök,ilyen buta embert,csak háromig kell elszámolni,1-2-3.,hááát ehhez nem kell egyetem! Mellesleg Őt is érdemes megnézni itt a Vlv-n,és ,ha még akkor is akarja valaki,hogy válogatott legyen ,mondok konkrét példákat,ha magától nem jön rá. Viszont,hogy én se értsek egyet a Kapitánnyal,a Bedőnél van jobb!(és szerényebb!!!)

Seal28h hozzászólása
Seal28h38881
2013.03.19. 23:17

Szerintem nem arról szól a dolog, hogy komálja-e Baksát vagy nem. Benedek vérbeli profi. Még másodedzőként volt alkalma megfigyelni Baksa kapusként nyújtott produkcióját a válogatottban. Általában agyonnyomta a tudat, hogy a válogatottban véd. Közepes teljesítménynél jobbat soha nem tudott hozni és volt jó néhány betli is. Hiába véd a Szegedben szenzációsan, ha a válogatottban nem tud a közelébe sem jutni a klubbéli szintjének. A fejében nincsenek rendben ezek a dolgok, mert a képessége megvan hozzá. Én úgy látom a kapitány nem hisz már benne, hogy ezen változtatni tud, hiszen erre az elmúlt néhány évben lett volna lehetősége, mégsem tudta magát stabil kapussá kinőni a nemzetközi porondon. Jó kapus pedig úgy kellene a válogatottnak, mint egy falat kenyér. Az elmúlt években nem értünk oda a világversenyeken ahova szerettünk volna, és ebben szerintem komoly szerepe van annak, hogy nem állt olyan kapusteljesítmény a mezőnyjátékosok mögött, mint a 1997-2004-ig tartó időszakban.

Krisz hozzászólása
Krisz38880
2013.03.19. 22:45

Még annyit, hogyha Baksát tényleg ennyire nem komálja Tibi(nincs vele egyedül) Akkor Lévai helyett inkább Bisztritsányit kellett volna meghívni....

Krisz hozzászólása
Krisz38879
2013.03.19. 22:34

Chavez:Decker Ádám jelen pillanatban a legjobb magyar bekk, Pásztor nem jó helyette, mivel ő nem védő, valamint a posztján(kapás)már nem igen fér be...ugyanez igaz Fülöpre is, akinek nemigen lehet meghatározni az \"igazi\" posztját, Junior korában védőt és centert is játszott, de szerintem egyik sem a legjobb megoldás a számára, kapáson meg ő sem fér be, hisz ott lenne még Salamon is, aki Pásztornál, de főleg Fülöpnél mindenképpen jobb! Baksa jó kapus, ez kétségtelen, de biztos megvan rá az oka a kapitánynak hogy mellőzi(azért azt hozzátenném, hogy nem a \"legjobban mutat\" a kapuban és azért ez is fontos)Tóth-ra kíváncsi vagyok, milyen poszton számítanak, mivel neki sincs állandó posztja, én azt gondolom centerben van most rá szükség, mivel ott vagyunk eléggé lyukasak, bár ő sem igazi pozíciós center...Gór-Nagy-nak viszont én nem örülök, eléggé szétszórtan játszik az utóbbi időben, bár sosem tartozott az \"éles eszű\" játékosok közé....

minds hozzászólása
minds38878
2013.03.19. 21:45

Nekem van egy kis hiányérzetem....Salamon?? Ha már center poszt, akkor meg inkább Mezei, mint Bedő. És a Baksa is igazán beférhetne, ha a Decker ott van...

Oftyun hozzászólása
Oftyun38877
2013.03.19. 21:39

Nekem meg az volt teljesen érthetetlen, hogy Baksa hogy került eddig a keretbe...

Chavez hozzászólása
Chavez38876
2013.03.19. 21:01

Baksa nélkülözését én sem értem, teljesen érthetetlen. Pártatlan klubszurkoló vagyok, a Magyar vízilabdáért szurkolok, kluboktól függetlenül, de a legjobb magyar csapat kapusát, aki egyben a bajnokság egyik, ha nem a legjobb kapusa is egyben, hogy lehet alacsonyabbra tartani egy Szolnoki cserekapusnál, vagy egy Decker Attilánál?... akit még nem értek mind a mai napig, az Decker Ádám. Bedő Krisztián pedig egy nagyon tehetséges játékos elismerem, de a BVSC-ben nyújtott eddigi teljesítménye még nem jogosítaná fel a logika és az ép ész szerint arra, hogy a magyar felnőtt válogatott tagja legyen.. ha már fiatalok, akkor Fülöp Bence sokkal többet letett már az asztalra, a Honvéd legjobbja idén, ki merem jelenteni. Decker helyett meg Pásztor Mátyás, róla is folyamatosan megfeledkeznek a kapitányok, úgy ahogy Baksáról, és ez is érthetetlen számomra... a többiek viszont a legjobbak, ez teljesen egyértelmű :) Örülök Tóth Marcinak, megérdemli!

tyerry hozzászólása
tyerry38875
2013.03.19. 19:26

Én is hiányolom Baksa Lacit, pláne annak tudatában ,hogy Nagy Viktor sérült.... Miért haragszik rá a kapitány???? Más indokot nem látok, csak azt, hogy valami nincs rendben kettejük közt....

B (régi) hozzászólása
2013.03.19. 18:57

Most már tényleg megkérdezném a kapitánytól, hogy miért nem hívja be a keretbe Baksát. És hogy miért nyomja a Szolnok tizenhuszonéves cserekapusát. Azt nem kérdezném meg, hogy Tóth Marcit miért hívta be végre, mert azt értem.