FACEBOOK

BL-nyolcaddöntők: idegenben a magyarok

BL-nyolcaddöntők: idegenben a magyarok
hozzászólás, 2013.03.08.

A hétvégén rendezik meg a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek első mérkőzéseit. Az Eger Belgrádban igyekszik biztató eredményt elérni a visszavágóra, a Szeged pedig Montpellier-ben már az első meccsen szeretné eldönteni a továbbjutás kérdését.

Bajnokok ligája, nyolcaddöntők, első forduló (időpontok helyi idő szerint):

Szombat

12.00 CNA Barceloneta (spanyol)-Nagyvárad (román)
17.00 Crvena Zvezda (szerb)-ZF-Eger
19.15 Olympiakosz Pireusz (görög)-Szpartak Volgográd (orosz)
20.30 Montpellier (francia)-A-HID Szeged Beton
20.30 Vouliagmeni (görög)-Marseille (francia)
20.30 Galatasaray Isztambul (török)-Sintez Kazany (orosz) (az egyik játékvezető Kun György)

Vasárnap

15.00 Schuurman (holland)-Jug Dubrovnik (horvát)
19.00 Partizan Belgrád (szerb)-Brescia (olasz)


Papeszék pénteken utaztak Franciaországba, méghozzá elég fárasztó út várt rájuk, hiszen reggel hatkor indult a gépük Ferihegyről, tehát hajnali 3 óra előtt indulniuk kellett Szegedről a fővárosba... A repülőutat még egy átszállás is tarkította, majd egy kis buszozás következett a végcél, Montpellier eléréséig.

SZIVÓS MÁRTON (Szeged) a vlv-nek:

Csakis a győzelem elfogadható ezen a mérkőzésen, és nem az egygólos, nem a kétgólos győzelem - nekünk ezen a meccsen gyakorlatilag el kell döntenünk a továbbjutás sorsát. Így megyünk ki Montpellier-be.

A francia csapat két erőssége Jászberényi Gábor kapus és a balkezes Heinrich Dávid.

JÁSZBERÉNYI GÁBOR (Montpellier) a vlv-nek:

- Igyekszünk olyan előnyt elérni, hogy nyugodtan mehessünk Szegedre, a visszavágóra! Komolyra fordítva a szót: jobban örültünk volna a másik két csapat bármelyikének, velük szemben talán lett volna esélyünk a továbbjutásra, de azért természetesen  így is megpróbáljuk. A Szeged nagyon jó csapat, veretlenül vezetik a magyar bajnokságot. Ha egy meccs lenne, akkor azt mondom, talán..., de így, hogy két meccs van, nagyon nehéz... Biztos, hogy sokan lesznek, megpróbálunk egy szoros mérkőzést játszani, s megnehezíteni a Szeged dolgát. Szeretnénk nem könnyen "odaadni" a továbbjutást, aztán majd kiderül, hogy ez mennyire sikerül. A csapatunk komplett, a sérültjeink meggyógyultak, a bajnokságban ugyanannyi pontunk van, mint a listavezető Marseille-nek, a döntőn múlik majd minden. Szeretnénk egy jó felkészülési lehetőségként felhasználni ezt a BL-nyolcaddöntőt.


Az egriek nem az általában megszokott módon, egy nappal a meccs előtt utaztak el ellenfelükhöz, hanem már csütörtök este Belgrádban voltak, éppen azért, hogy pénteken két rendes edzést tarthassanak Belgrádban, s az utazás minden fáradalmát kipihenjék a meccskezdésre.

BÁTORI BENCE (Eger) a vlv-nek:

- Brusztos, fizikálisan nagyon kemény meccsre számítok. Túl sokat nem  tudtunk rájuk készülni - igaz, ők se ránk, hiszen a múlt héten volt a sorsolás. Az elmúlt pár napot próbáltuk sok gyakorlással eltölteni. Néztünk felvételeket a Zvezda meccseiről, ugye ők játszották nemrég a Szerb Kupa döntőjét és le is győzték a Partizant. Szerintem a meccsen az a legfontosabb, hogy az Egernek azt az arcát mutassuk, amit ebben a szezonban már sokszor láthattak tőlünk. Ha kihozzuk magunkból a maximumot és úgy játszunk, ahogy tudunk, akkor meg tudjuk nyerni ezt a meccset és tovább fogunk jutni. Természetesen akkor leszek elégedett, ha a második meccs lefújásakor továbbjutottunk, de most, a holnapi találkozón is a győzelem a cél, ehhez kétség sem férhet. Mindenki egészséges, sérültünk nincs, szerencsére azok közül se betegedett le senki, akik legutóbb Grúziában jártak.

A nyolcaddöntők visszavágóit március 20-án rendezik meg, egy kivételével, a Szeged ugyanis március 21-én fogadja (Hódmezővásárhelyen) francia ellenfelét.