FACEBOOK

Szeged-KO a Komjádiban

Szeged-KO a Komjádiban
hozzászólás, 2013.03.04.

A 20. forduló szuperrangadója után már csak a Szeged veretlen. Papeszék határozott, jó játékkal, magabiztosan győzték le a sokat bizonytalankodó Vasast. Nyilatkozatok, fotók, gólok.

Vodafone OB1, alapszakasz, 20. forduló

Vasas-Szeged 7:11 (1:4, 2:0, 2:4, 2:3)
Komjádi uszoda, v.: Székely B., Fekete B.
Vasas: Barabás, Drasko Brguljan, Katonás, Vámos 3, Oeler 1, Takács B., Steinmetz Á. 1. Cs.: Csapó 1, Fazekas, Angyal D., Német T. 1, Hőna, Hárai. Vezetőedző: Földi László
Szeged: Baksa, Kunac 1, Kiss Cs., Szivós 2, Molnár T. 2, Somogyi, Török B. 1 Cs.: Decker Á. 1, Varga P., Kayes 2, Hegedüs 1, Juhász Zs., Younger 1. Vezetőedző: Vincze Balázs
Gól - emberelőnyből: 4/11, ill. 5/9
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 1/2

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

A FORDULÓ TOVÁBBI TÖRTÉNÉSEI


vlv-képek



TT-képek


VLV-VIDEÓK (Digi Sport és vlv):

1:0 - Vámos első gólja

1:1 - Molnár Tamás első gólja

1:2 - Younger gólja

1:3 - Kayes első gólja

1:4 - Kunac gólja

2:4 - Csapó gólja

3:4 - Vámos második gólja, ötméteres

3:5 - Szivós első gólja

3:6 - Kayes második gólja

4:6 - Steinmetz Ádám gólja

4:7 - Szivós második gólja

4:8 - Molnár Tamás második gólja

5:8 - Német Toni gólja

5:9 - Török Béla ötméteresgólja

5:10 - Hegedüs gólja

Barabás kivédi Varga Péter ötméteresét

6:10 - Oeler gólja

7:10 - Vámos harmadik gólja

7:11 - Decker Ádám gólja



Molnár Tamás nyilatkozata


- Papesz, gratulálok! Tanítgattátok vízilabdázni a fiatalokat... Számítottatok ennyire magabiztos sikerre?

- Azt kell, hogy mondjam, mindenképp győzelemért jöttünk – különösen a szolnoki meccs után, illetve a berlini győzelmünk után. Azt hiszem, hogy nagyon jól összeért a csapat, nagyon jó állapotban vagyunk. Ennek megfelelően ebben a hangulatban érkeztünk. Nem szabad a Vasast lebecsülni, nagyon jó csapat. Az elmúlt években megmutatták, különösen ellenünk, hogy nagyon sokszor fordítanak olyan állásról... – például tavaly 1:6-ról visszajöttek, és utána kikaptunk… Ez azért végig ott volt a levegőben. Faragó Tamás mondta a mérkőzés előtt, hogy olyan meccset szeretne látni, amelyen a jobbik győz, és nem az nyer, aki kevesebb hibát csinál, és ezeket a másik "csak kihasználja". Azt hiszem, ez a kívánsága teljesült, tényleg nagyon jó mérkőzést játszottunk. Lehet, hogy ekkora különbség nincs a két csapat között, de a mai meccsen ez megvolt.

- Köszönöm szépen, gratulálok!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Somogyi Balázs nyilatkozata


- Gratulálok, Balázs! Nagyon nagy győzelem volt, egészen simának tűnt. Értékeld, légy szíves!

- Simának tűnt, de ez egy nehéz mérkőzés volt. A Vasas mindenképp szerette volna itthon tartani a pontokat. De úgy érzem, hogy a csapatból mindenki remek teljesítményt nyújtott ma.

- Meccs közben egy alkalommal úgy tűnt, hogy visszajön a Vasas...

- Igen, a mai vízilabdában háromgólos előnyt gyorsan le lehet dolgozni. A Vasasnak sikerült is, de aztán sikerült újra elmennünk, és úgy gondolom, hogy arra már ők sem voltak képesek, hogy kétszer felálljanak ekkora hátrányból.

- Számítottál ilyen magabiztos sikerre?

- Nem, arra számítottam mindenképpen, hogy jól fogunk játszani, hiszen készültünk erre a mérkőzésre. Még egyszer mondom, nagyon örülök, hogy ilyen simán tudtunk nyerni.

- Köszönöm! Gratulálok!


(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Angyal Dániel nyilatkozata

- Gratulálni nem tudok. Nagyon-nagyon megküzdöttetek, és elég sima vereség lett a vége. Légy szíves, értékeld a meccset!

- Nagyon szomorú vagyok én is a meccs miatt, most nem tudok értékelni. Az biztos, hogy nagyon sokat hibáztunk elöl, és ez rányomta a bélyegét a védekezésünkre is.

- Hogy készültetek, mire számítottatok? Gondoltatok arra, hogy az elején nagyon kell figyelni? Mi volt az a taktika, amivel kezdtetek?

- Nagyjából erre számítottunk. Nem tudom, hogy mi okozta ezt a meccs eleji elalvást.

- Hadd kérdezzem meg, hogy a labdával volt valami problémátok? Nagyon sokszor kicsúszott a kezetekből.

- Szerintem ez a koncentráció hiánya, vagy esetleg remegett a kéz, nem tudom. Keressük az okokat.

- Volt a meccs közben egy pont, amikor feljöttetek egyre, és úgy tűnt, hogy vissza tudtok jönni a meccsbe. De akkor rögtön elment megint a Szeged. Ez is koncentráció kérdése volt vagy elfáradtatok?


- Elfáradtunk. Azt hiszem, hogy nagyon hajtós meccs volt, és nem tudtunk végig úgy ott lenni fejben, ahogy kellett volna. És a Szeged nagyon jól kihasználta a hibáinkat.

- Köszönöm szépen, jó pihenést kívánok!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Vámos Márton nyilatkozata


- Marci, gratulálok az egyéni teljesítményedhez! Szép gólokat lőttél, de a csapat kikapott. Gondolom, egyáltalán nem vigasztal, hogy neked jól ment.

- Nem, én megelégedtem volna azzal, ha nagyon rosszul játszom, és nyerünk...

- Mesélj egy kicsit a meccsről! Ilyen kezdésre számítottatok?


- Nem, nem ezt beszéltük meg. Azt beszéltük meg, hogy nem hagyjuk, hogy a Szeged ellépjen, ehhez képest ellépett 4:1-re. Nem tudok mit mondani, megvertek nagyon csúnyán, itthon a Komjádiban. Ezt nem hagyhatjuk annyiban.

- Mi hiányzott nálatok?

- A fej, szerintem mindenki otthon aludt valahol.

- A labda kicsúszott állandóan a kezetekből, volt valami gond vele?

- Volt, nekem is. Szerintem csúszott. Nem jók a labdáink, ez sem volt ma jó. Ma semmi nem volt jó, nem jött össze semmi.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



A bajnokság 25. fordulójából előrehozott mérkőzésen:

Szolnok-Junior válogatott 14:5 (2:0, 5:2, 5:1, 2:2)
Hosnyánszky, Nyéki 3-3, Vörös, Alekszics 2-2, Marnitz G., Pásztor, Georgescu, Kis G., ill. illetve Tóth B., Sedlmayer 2-2, Jansik Sz.

A tabella:

H Csapat M Gy D V Gk Pont
1.  A-HID Szeged 20 19 1 0 98 58
2.  ZF-Eger 20 18 1 1 151 55
3.  TEVA-Vasas 18 15 2 1 70 47
4.  Szolnoki D-K 20 15 1 4 120 46
5.  Debrecen 19 12 2 5 48 38
6.  Groupama-Honvéd 20 12 1 7 6 37
7.  BVSC- Zugló 19 10 0 9 14 30
8.  Valdor-Szentes 19 8 0 11 -36 24
9.  Orvosegyetem SC 19 6 3 10 -58 21
10.  JuniorVálogatott 20 4 1 15 -69 13
11.  EKF-EgerFood-Imo 18 3 0 15 -74 9
12.  PVSK 18 3 0 15 -80 9
13.  FTC Waterpolo 18 2 0 16 -70 6
14.  Kaposvár
20 1 0 19 -120 3

7 régi hozzászólás

qqcska hozzászólása
qqcska38757
2013.03.05. 13:03

nagyon jó, hogy a Szegednek van 5 db szurkolója, akik (állítólag) mindenhova elkísérik a csapatot. de könyorgöm, vegyék már ki a kezükből azt a nyomorult vuvuzelát, amely zárt helyeken pokolian fülfájdító hangot ad, nem kis hangerővel párosulva. az egyik csóka folyamatosan nyomogatta, csak hogy szóljon... :-/

B (régi) hozzászólása
2013.03.05. 10:31

Szerintem nagyon hiányoztak az utóbbi időből a komoly meccsek a Vasas jó teljesítményéhez. Nem is tudom mikor játszott utoljára kemény ellenféllel a csapat. (A BVSC-t most nem számolom ide.) Sajnos ezen a meccsen elmehetett az alapszakasz második helye, amivel talán a bajnoki döntő is. Jobb volt a Szeged, ez egyértelmű, de jobb anyagból is dolgoznak. Nem sajnálom tőlük a pénzt, de egyszer elapadnak majd a szponzoruk állami megrendelései és akkor majd ők is kiállhatnak 6-8 juniorkorú játékossal. Annak a néhány lecsúszott félalkesz szegedi szurkolónak, akik eljöttek a meccsre meg majd hozunk legközelebb halászhálót és földműves szerszámokat, hogy valóban otthon érezhessék magukat a fővárosban. Szomorú látni az ilyeneket, ahogy sporteseményen kompenzálják a csalódásaikat és a vidéki kisebbrendűségi komplexusukat. A Komi előtere valóban lepusztult, de ez nem a szövetség sara, hanem az üzemeltetőé.

BREKI hozzászólása
BREKI38755
2013.03.05. 08:54

Üdvözlök mindenkit! Sziasztok! Én először jártam póló meccsen, így mint \"idegen\" és \"ismeretlen\" kívülről tudok egyetérteni azokkal a hozzászólokkal, akik az ország egyik legnagyobb hagyományával rendelkező klubjának nem eléggé közönség barát körülményeit boncolják. A wc-n járva éppen azon gondolkoztam, mi lenne a véleménye egy klubját európai kupa meccsre elkísérő nyugati, családos ember véleménye, amikor meglátja (a félhomályban) fiával a pisszoárt. De nem szeretném szűklátókörűen lehúzós levélben terhelni a listát. Éppen ezért örömmel tölt el, hogy az eredmény kijelzőn több fiatal játékos neve is szerepelt (Német, Csapó, Vámos). Körülmények ide, körülmények oda, van mit bepótolnom, és ezentúl igyekszem nem (csak) tv-n keresztül követni a meccseket. Üdv.: BREKI

szamárhegy hozzászólása
2013.03.05. 07:51

Egyetértek Török Szultán leírásával, a fizető szurkoló mintha tök másodlagos lenne a Komjádiban és hiába írjuk le ezen az oldalon (amit nyilván több érintett is olvas) hosszú évek óta az észrevételeket, érdektelennek tűnnek a szervezésért felelősek. Legalább az elővásárlási lehetőséget (ott van a Császár uszoda működő jegypénztára egész nap!) biztosítanák, de még azt sem képesek megoldani, hogy közel telt házas meccsek előtt ne a több száz szurkoló várjon a jegyvásárlás lehetőségére, hanem mérkőzés előtt több órával jelenjen meg a pénztáros hölgy, esetleg egy extra asztal és biztonsági őr biztosításával két pénztáros hölgy. Egyébként lehet tovább ekézni Lonzit és a LEN-t a póló nemzetközi marketingjének gyatrasága miatt, aztán meg jön a nagy csodálkozás, meg a bűnbakkeresés mint birkózóknál...

ders hozzászólása
ders38753
2013.03.05. 01:08

Hát igen! A Komjádi bejárata, és az egész közönség kiszolgálás (jegypénztár, ruhatár, na és a büfé) valóban balkáni! Ez kell a sport népszerűsítéséhez! Szégyen!!!

Török Szultán hozzászólása
2013.03.04. 23:38

Tisztelt OB I. vezetők! Javaslom tegyenek egy tanulmámyi kirándulást a Komjádi uszodába, egy Vasas meccsre, ahol tanulmányozhatják hogyan kell a XXI. században hatékonyan kiszolgálani azt a néhány őrültet, aki még póló meccsre jár. Mindenekelőtt nyissanak egyetlen egy pénztár ablakot. Nem kell ide több, miért nem jön a sok hülye korábban, akkor beérnek a kezdésre. Tegyenek ezen pénztárba egy kedves, ám tehetségtelen lányt, aki életében jó ha egyszer csinált ilyet. Fontos, hogy halkan beszéljen, ne zavarja a sok jegyvásárlót. Mivel haladunk a korral, adjunk neki egy vonalkódleolvasót, amivel minden eladott jegyet le kell olvassa - a cél hogy helyettünk a gép adja össze az eladott jegyek számát. Ez a technika csodás, a kislány megtáltosodott tőle, pikk-pakk 3 perc alatt kiad egy-egy jegyet. Nagyon fontos, hogy az uszodabejáratokat felezzük meg. (Ez egy-két sátras usziban problémát fog okozni, de szerintem megtalálják a megoldást.) A tömegtől leválasztott egyik bejáratot tartsuk fel a kilátogató 3 újságírónak és 4 fotósnak, ne kelljen nekik már tologaniuk a plebsszel. Itt még bemehet természetesen az összes pólós ingyenélő is, akik természetesen potyáznak (=nem fizetnek a belépőért). A másik bejárat pedig legyen a VIP, ahol természetesen csak nagyon fontos emberek mehetnek be. A bejutás egyik feltétele, hogy látszódjon rajtuk a fontosság. Az uszodában a lelátó egy jelentős részét foglaljuk le számukra, hadd üljenek kényelmesen. A VIP részt erős, rendbontásbztos kordonnal válasszuk le - ez csak messziről látszik úgy, mint egy színes ragasztószalag, valójában titániummal erősített karbon. Állítsunk magasan képzett, empatikus figurát ide megakadályozandó a kiválasztottak és a tömeg keveredését. A plebsz bejutását tegyék egyszerűvé, és akadálymentessé. Csak úgy suhannak ilyenkor az emberek befelé, pillanatok alatt eltelnek a percek, ami alatt az akadémikusok a kéziműszerrel (tudják, XXI. század) ellenőrzik a jegyet. Ketten, mert az egyik tartja a műszert, a másik meg ismeri a színeket (zöld - mehet, piros - biztos otthon nyomtatta a jegyet, hess!). Az első negyed úgysem érdekes, és egyébként is lesz még három? Fontos a nosztalgia - nem csak a pólóban, hanem a büfét illetően is. A legjobb ha megcélozzák a \"70-80-as évek május elseje, Városliget\"-et, kempingasztalostul, választékostul - ez tutti bejön. Hogy a Vasas játéka, és a körítés színvonala között miért volt ma kapcsolat, azt nem tudom?

ikuvihar hozzászólása
2013.03.04. 22:57

A mai játék alapján teljesen jogos volt a 4 gólos különbség. Azonban nem gondolom, hogy a bajnokság befejező fázisában is ez lesz a kép. A szegedi csapat pörgött, Papesz nyilatkozatán is látszott, hogy fájó pont az a tavalyi, 6:1-ről elvesztett meccs. A Vasasnál nagyon hiányzott néhány kapus bravúr, valamint látszott, hogy a sérülésből visszatértek még messze nincsenek csúcsformában. Más: vicces volt a szegedi 7 fős szurkoló-\"tábortól\" az itthon vagyunk-itthon vagyunk rigmus.