FACEBOOK

Primorje: óriási értékű vereség Dubrovnikban!

Primorje: óriási értékű vereség Dubrovnikban!
hozzászólás, 2013.03.03.

Győzelemmel felérő vereséggel utazhatott haza Dubrovnikból a Primorje Rijeka. A Jadranska Liga vasárnapi csúcsrangadóján 5:4-re nyert a Jug, de a rijekai meccsen kettővel kapott ki, így a Varga testvérek csapata a Jadranska Ligában és a horvát bajnokságban is pályaelőnyt élvez majd a döntőben!

Jadranska Liga, 17. forduló

Mladost Zágráb-Jadran Split 14:10 (4:3, 3:1, 4:3, 3:3)

POSK-Sibenik 12:8 (2:1, 4:3, 3:1, 3:3)

Jadran Herceg Novi-Triglav Kranj 17:5 (4:1, 4:2, 3:2, 6:0)

Mornar-Primorac Kotor 13:7 (1:2, 2:2, 6:1, 4:2)

Budva-Medvescak 10:5 (3:0, 2:1, 3:1, 2:3)

Jug Dubrovnik-Primorje Rijeka 5:4 (1:2, 0:0, 1:2, 3:0)
Dubrovnik, v.: Peris (horvát), Margeta (szlovén)
Jug Dubrovnik: Bijac, Vranjes, Boskovics, Janovics, Jokovics 1, Azevedo 3, Markovics, Buslje, Karacs, Dobud 1, Ivovics, Macan, Nizics, Pavlovics. Vezetőedző: Veszelin Gyuho
Primorje Rijeka: Vicsan, Obradovics, Paskvalin, Krapics 1, Varga Dénes 2, Sukno, Muslim 1, Jelaca, Varga Dániel, Baracs, Setka, X. Garcia, Car, Krizanec, Buljubasics. Vezetőedző: Ivan Asics
Gól - emberelőnyből: 2/9, ill. 2/5
Gól - ötméteresből:-, ill. -

Sokak szerint a világ jelenlegi két legjobb csapata játszott egymással, s mindkét fél hónapok óta erre a találkozóra készült, hiszen kiemelkednek a Jadranska Liga mezőnyéből (a LEN által szervezett európai kupaküzdelmekben csak a Jug Dubrovnik vesz részt, csoportelsőként a holland Schuurmant kapta ellenfélül a BL nyolcaddöntőjében).

Mivel az alapszakasz rijekai meccsén a Primorje két góllal nyert, Varga Daniék abban a tudatban kezdték a meccset, hogy még egygólos vereség esetén is a Jug előtt maradnak a tabellán.

Az első három negyedben a vendégek uralták a gólszegény mérkőzést. Az utolsó játékrészt a Jug 3:0-ra nyerte, s egyetlen egyszer vezetett a meccsen - a végén.

Természetesen a vendégek nem szomorkodtak, hiszen azonos pontszám mellett továbbra is megelőzik a Dubrovnikot, ami - ismerve a Jadranska Liga mezőnyét - szinte bizonyosan azt jelenti, hogy megnyerik az alapszakaszt tehát pályaelőnyük lesz a Jug elleni mindkét döntőben (JL és horvát bajnokság)!

VLV-VIDEÓK (HRT1):


Horvát telesport-tudósítás I.


Horvát telesport-tudósítás II.



Varga Dénes ejtésgólja megúszás után

VARGA DÉNES a vlv-nek:

- Nagyon nagy hangsúly volt azon, hogy fizikálisan felőröljük egymást, ez látszott is azon, hogy  az utolsó negyedet 4:2-es vezetésünkkel kezdtük. Szerintem akkor az edzőnk egy rossz sort küldött be, egy lassú sort és ezzel megadtuk az ellenfélnek az egyetlen esélyt a felzárkózásra. Ezt ki is használták, feljöttek 4:4-re két perc alatt, utána már csak az volt a célunk, hogy valahogy megállítsuk ezt az őrületet. Gólt már nem tudtunk gólt elérni, ők még lőttek egyet nem sokkal a befejezés előtt.

- Milyen volt a hangulat? Sokan voltak?

- Számomra a régi Jug-Vasast idézte - bár akkor még fiatalabb voltam, lehet, jobban a hatása alá kerültem. Volt most is fújolás, ez a klasszikus "Jug! Jug! Jug!", de a magam részéről ezt elég jól ki tudtam zárni. Ők is inkább a játékvezetőkkel foglalkoznak, akiknek a működésével egyik fél sem volt elégedett. A közönség "rájuk is ment" - szóval volt egy atmoszféra, végre játszottunk egy igazán jó kis meccset!  

VARGA DÁNIEL a vlv-nek:

- Na, hát ez egy győzelemmel felérő vereség volt, mert bár kikaptunk, mégis mi örültünk a végén, hiszen ez az egygólos vereség majdnem biztosan alapszakasz-győzelmet jelent. Nagyon nagy harc volt, nagyon nagy bruszt volt, azt hiszem, hogy az európai vízilabda két legjobb csapata játszott ma és ennek megfelelően kemény volt a meccs. Mint ahogy az eredményből is látszik, ezt a meccset hátul nyertük meg...

- Nem nyertétek meg... :-)

- Na látod! Abszolút az van bennem, hogy nyertünk... :-) Szóval hátul "nyertük meg". Az első három negyedben úgy játszottunk, hogy azt tanítani kell, annyira tudatosan, annyira  magabiztosan. Viszont amennyire jól ment a meccs első háromnegyedében, annyira elrontottuk az utolsó játékrészt, a hibáinkkal minden lehetőséget megadtunk az ellenfélnek arra, hogy a végén örülhessenek, de a szívünk mégis a helyén volt a legvégén és így sikerült ez a furcsa, "jóízű" vereség.

A tabella:

1. Primorje Rijeka 48,
2. Jug Dubrovnik 48,
3. Mladost Zágráb 36,
4. Budva 35,
5. POSK 29,
6. Medvescsak 22,
7. Mornar 21,
8. Jadran Split 19,
9. Primorac Kotor 18,
10. Jadran Herceg Novi 16,
11. Triglav Kranj 4,
12. Sibenik 4 pont