FACEBOOK

Szombathelyi U20-as vb - kikaptuk az olaszokat

Szombathelyi U20-as vb - kikaptuk az olaszokat
hozzászólás, 2013.02.24.

Az Európa-bajnok olaszokkal került össze válogatottunk a nyári junior vb vasárnapi sorsolásakor. A húszévesek világbajnokságát Szombathely ad otthont augusztusban. A csoportbeosztás és nyilatkozatok:

Junior világbajnokság, Szombathely, augusztus 12-18.

A csoport

Olaszország
MAGYARORSZÁG
Kanada
Kolumbia

B csoport

Szerbia
Brazília
Dél-Afrika
Új-Zéland

C csoport

Spanyolország
Oroszország
USA
Szlovákia

D csoport

Horvátország
Ausztrália
Kazahsztán
Japán


HORKAI GYÖRGY a vlv-nek:

- Baromi nehéz a csoportunk! Az egyetlen előny, hogy az olaszokkal valószínűleg már csak a döntőben találkozhatunk ismét... Ebben a korosztályban az olasz válogatott tavaly az Európa-bajnokságon magasan a legjobb csapat volt, meg is nyerték az EB-t. Úgyhogy nehéz lesz, azon dolgozunk, hogy sikerüljön felvenni velük a versenyt már a csoportkörben. Sokat segít ebben a vb-n elért eredmény és az is, hogy folyamatosan kemény meccseket játszunk az OB1-es bajnokságban. Tavaly hatodikok lettünk a z EB-n, akkor azt mondtam,. hogy három gól van a legjobban és köztünk, azóta sokat fejlődünk, meglátjuk, hogy hazai pályán ez mire lesz elegendő. Jó, hogy most már tudjuk, hogy kik ellen kell készülnünk és most már ismerjük az olasz csapatot, nem lesz annyira meglepetés a játékuk, mint tavaly volt.

CSAPÓ MIKLÓS a vlv-nek:

- Nehéz lesz, megint egy csoportba kerültünk az olaszokkal, de ez elsülhet jól is, mert több csapat lesz, amely nem játszik kemény meccset a vb elején, s ez számukra később visszaüthet. Szóval idén se kerültük el az olaszokat, meg kell küzdeni velük, de ha nyerni akarunk, akkor mindenkit le kell tudni győzni, itt most a sorrend alakul talán furcsán.

- Milyen lesz a csapatunk?

- Ez még "képlékeny", de azt gondolom, hogy versenyképes lesz és ki fogjuk hozni magunkból a maximumot - remélem, hogy ez elég lesz az első helyhez.

MANHERCZ KRISZTIÁN a vlv-nek:

- A perth-i döntő után ismét összekerült a csapat az olaszokkal, akikkel a franciaországi Európa-bajnokságon is egy csoportban volt. Szerintem azóta elég sokat változott a csapatunk, és akkor a csoportban csak egy góllal maradtunk alul. Úgy gondolom, kiegyenlített meccs lesz Szombathelyen, ahol nyerhetünk. Nagyon fontos lenne a csoportelsőség, mindent megteszünk majd ennek érdekében.


A női junior világbajnokság Voloszban lesz, augusztus 18. és 24. között.

A magyar csapat csoportellenfelei: Oroszország, Brazília, Nagy-Britannia.

 

2 régi hozzászólás

raketa hozzászólása
raketa38979
2013.04.03. 19:23

http://www.fina.org/H2O/index.php?option=com_content&view=article&id=3533&Itemid=959

Török Szultán hozzászólása
2013.02.25. 16:33

Tudja valaki, hogy a csoportkörök után a csoporthelyezettek hogyan lettek összesorsolva? Nem találom sehol, lehet hogy nem véletlenül.