FACEBOOK

VB-csoportellenfeleink: Szerbia, Ausztrália, Kína

VB-csoportellenfeleink: Szerbia, Ausztrália, Kína
hozzászólás, 2013.02.24.

Szerbiával, Ausztráliával és Kínával kerültünk egy csoportba - vasárnap délben készítették el Barcelonában a nyári világbajnokság csoportbeosztását.

Barcelonai világbajnokság - július 22-augusztus 3.

Mint ismeretes, a magyar válogatottat a londoni olimpiána elért 5. helyezése miatt a második sorsolási kalapba osztották be, Spanyolország, Kanada és Németország társaságában, ezekkel a csapatokkal tehát nem kerülhettünk egy csoportba.

A csoportbeosztás

A csoport:

Montenegró, Spanyolország, Görögország, Új-Zéland

B csoport:

Horvátország, Kanada, USA, Dél-Afrika

C csoport:

Szerbia, MAGYARORSZÁG, Ausztrália, Kína

D csoport:

Olaszország, Németország, Románia, Kazahsztán


Az eddigi rendszertől eltérően ezúttal a csoportelsők is játszanak nyolcaddöntőt, mégpedig egy másik csoport utolsó helyezettjével. Ennek megfelelően a csoportkör után mindenkinek egy szabadnapja lesz. Ezt követően minden ki-ki meccs után egy nap pihenés következik.

A torna lebonyolítási rendje szerint a mi csoportunk a D jelű kvartettel van "összekötve", tehát a folytatásban (nyolcaddöntő) ebből a csoportból kapunk ellenfelet, mégpedig úgy, hogy ha csoportelsőként végzünk, akkor a D csoport negyedik helyezettjével játszunk, ha csoportmásodikok lennénk, akkor a D-s csoportharmadikkal és így tovább.

Nagy jelentősége van a csoportelsőségnek azért is, mert egy sikeresen megvívott nyolcaddöntő után, a legjobb négy közé jutásért csoportelső nem kerülhet szembe másik csoportgyőztessel, valamelyik csoportmásodik és csoportharmadik egymás elleni meccsének továbbjutóját kapja.

BENEDEK TIBOR a vlv-nek:

- Egyértelmű volt, hogy egy nagyon erős csapat lesz a  csoportunkban - a szerbeket kaptuk. Minden meccsnek jelentősége van, hiszen már a nyolcaddöntőtől kieséses a rendszer és az sem mindegy, hogy a negyeddöntőben kit kapunk. Nehéz a csoport, de nem tudnék se könnyebbet, se nehezebbet "válogatni". Így jó, ahogy van, végre tudjuk, hogy kik ellen kell készülni!

- Szerepelt a felkészülési tervben találkozó a szerbekkel a vb előtt?

- Ha kijutunk a Világliga szuperdöntőjébe, akkor találkozunk velük, és nagy valószínűség szerint Barcelonát megelőzően még egy felkészülési tornán is játszunk egymás ellen.

A rendelkezésre álló információk alapján elkészítettük a magyar csapat csoportkörre vonatkozó menetrendjét. (Ez a "beosztás" nem hivatalos és nem végleges, az eddigi tapasztalatok szerint a szervezők változtatni szoktak, mindenesetre jelenleg így néz ki a menetrendünk):

Július 22., hétfő

18.50 MAGYARORSZÁG-Kína

Július 24., szerda

13.30 Szerbia-MAGYARORSZÁG

Július 26., péntek

10.50 MAGYARORSZÁG-AUSZTRÁLIA


VARGA DÁNIEL csapatkapitány a vlv-nek:

- Egyelőre nem az a fontos, hogy ki lesz az ellenfelünk a csoportban. Most magunkkal kell foglalkozni, és folytatni azt a munkát, amit elkezdtünk az új felállásban. Előbb-utóbb eljön az az időszak, amikor bármelyik csapat ellen reális győzelmi eséllyel megyünk be a vízbe. Azt azért látni kell, hogy az olimpia utáni első világverseny minden csapat esetében nagy változásokat jelent a csapat összetételét illetően. Ez alól a szerb válogatott talán az egyetlen kivétel, mert ott a csapat nagy részét egy generáció alkotja. Ezért ők talán most még előrébb járnak mindenkinél.

Remélem, mire odaérünk, már sok kemény meccs lesz a hátunk mögött, amire nagy szükségünk van, hiszen meccsről-meccsre látványosan fejlődünk.

NAGY VIKTOR a vlv-nek:

- Mindenkivel szemben győzelmi reménnyel kell vízbe szállnunk, ha a vb-n érmes helyezést szeretnénk elérni. Jó csapatok vannak a csoportunkban, de mindegyikük legyőzhető. Mi most új helyzetben vagyunk, új a csapat, új az edző, mindenkiben benne van az eltökéltség, hogy győzni akar minden meccsen.

Azt várom, hogy a vb összes meccsén jöjjön ki a csapatból az, ami addigra benne lesz. Ez biztosan elég lesz ahhoz, hogy jó eredményt tudunk elérni.

- Hogy vagy, hol tart a kezed gyógyulása?

- Hétfőn kaptam egy injekciót és pár nap múlva kapok megint. Fájdalmam nincs és talán a gipszet is leveszik rövid időn belül. Mint kiderült, mégsincs szalagszakadásom, úgyhogy remélem, a gyógyulás is gyors lesz...

VARGA DÉNES a vlv-nek:

- Volt egy olyan érzésem, hogy megkapjuk a szerbeket, de abból az erős kalapból bárki jön, mindegyik erős, még ha talán a szerbek most egy kicsit ki is emelkednek.

Az a lényeg, hogy szép feladat vár ránk - már a felkészülés során is, hogy miként "rakódunk össze", aztán a csoportmeccsek időszakában.

GÓR-NAGY MIKLÓS a vlv-nek:

- A szerbekkel vívott meccs mindig különleges mérkőzés, hiszen hagyományos nagy ellenfélről van szól. Sose lehet tudni, hogy ki jön ki győztesként a végén a vízből, de én úgy gondolom, hogy ők ugyanolyan nehéz csoportba kerültek, mint mi, ugyanolyan nehéz ellenfelet kaptak a csoportelsőségért vívott küzdelemben, mint mi... Izgalmas lesz ez a csoportmérkőzés, az biztos.

A másik két ellenfelünk a csoportban a kötelezően legyőzendők közé tartozik, aztán majd meglátjuk, hogy milyen ágra kerülünk és kik következnek. Biztos vagyok abban, hogy ez a megújuló magyar válogatott nagyon jó esélyekkel fog elutazni a világbajnokságra.

KIS GÁBOR a vlv-nek:

- Úgy gondolom, hogy nálunk egyelőre még nagyon az elején tart a csapatépítés. Persze mindig úgy állunk hozzá, hogy nyerjünk, ez most is így lesz, s jó lenne, ha csoportelsők lennénk, de azért ahhoz, hogy a szerbekhez felnőjünk, még nagyon sok munkát kell elvégezni, őket megverni nagyon nehéz dolog. Sőt, azt kell mondjam, hogy az ausztrálokról sem szabad elfeledkezni. Nekünk most mindig el kel mondanunk, hogy ez a csapat most kezdett el újra építkezni. Főleg azoknak nehéz máshogy nézni ezeket a dolgokat, akik régebben is játszottak a válogatottban.

Úgy gondolom, hogy a szerbek legyőzése kifejezetten bravúr lenne és az ausztrálok ellen is nehéz meccsre számítok. Sokat kell dolgoznunk, hogy úgy utazzunk a vb-re, hogy a szerbek legyőzése reális cél legyen, de látom a lehetőséget erre.

SZIVÓS MÁRTON a vlv-nek:

- Ez egy jó csoport. Az olimpia után sok helyen változások történtek, volt, ahol a csapatban, volt, ahol a vezetésben, nálunk mindkét téren. Szerintem a legtöbbet mi tudunk fejlődni a világbajnokságig és engem abszolút bizakodással tölt el az elmúlt pár hónap - az elvégzett munka és az eredmények szempontjából is.

Ha ez így folytatódik, akkor szép eredményt fogunk elérni nyáron. Az a dolgunk, hogy minél felkészültebben utazzunk Barcelonába, ott pedig hozzuk ki magunkból, amit addig megtanulunk.


Női csapatunk csoportellenfelei: Olaszország, Brazília, Kazahsztán.

38 régi hozzászólás

Török Szultán hozzászólása
2013.02.27. 15:32

qrumplivirag! Egyszer már megpróbáltam, most megpróbálom mégegyszer: Ahogyan te írsz, az fröcsög a gyűlölettől - márpedig akit ennyire elfog az indulat, annak a tisztánlátása, érvelése nagyon félre tud menni. Hiányolod a veled való vitatkozást, aki pedig más állásponton van, az szerinted a \"rendszer\" bérence. Senki nem cáfolja amit mondasz, állítod. Persze, hiszen a következő mondatodban kijelented, hogy amit állítasz, az a nagybetűs tény. Neked nem kell bizonyítanod semmit, mert amit állítasz az axioma. Írásaid egyre inkább frusztráltak, egyre inkább követhetetlen logikával - jelzi egyre nagyobb a feszültség (nálad ez gyűlölet) benned a vízilabda társadalom ellenében. Persze a nagy megújító szándék mögé nem állsz ki nyilvánosan, csak itt, mások becsületét tiporva. Nagyon kevesek és csak a vakok hiszik azt, hogy minden a legnagyobb rendben lenne a hazai pólós közegben, de az általad felvázolt \"teljes söprés\" sem a megoldás (csak két kérdés: ki jönne a maiak után? ki döntené el ki megy és ki maradhat?). Sajnos egyre inkább igazat kell adjak qqcskának a kettővel ezelőtti bejegyzésével.

APREAND hozzászólása
APREAND38728
2013.02.27. 14:47

Hát...?így olvasgatva,csak úgy tök higgadtan .Nálatok aztán ég az a villanykörte.De rendesen.... Köszönöm még egyszer a krumplinak meg csokosnak a , kimerítő válaszokat. Ígérem többet nem zavarlak ,a ti meg hasonló írásokra reagálva. De engedtessék meg nekem! inkább marad a tök sötétben.Maradok inkább sík hülye.Csak úgy megjegyezve...vigyázzatok azért ti is .,mert ha már egy villanykörte nem világit ,hanem kigyulladt akkor ott még baj is lehet.Na hát ezért jobb nekem a sötét.

qqcska hozzászólása
qqcska38727
2013.02.27. 14:26

csókosok - az alábbi komment írója ékes példája a szociopata kifejezésnek... (amíg ki nem törlik :-)) ) az átalad megadott szempontok kissé nem feidk a szó jelentését.

qrumplivirag hozzászólása
2013.02.27. 11:27

Gyerekeket gáncsolt az utánpótlás-edző, lecsukták a HVG cikke . hány ilyen lecsukandó edző van a magyar vízipólóban? . természetesen hajuk szála sem görbülhet, hiszen benne vannak a brancsban, s a magyar vízipóló világa a tiszta, átlátható, előítéletektől mentes, erkölcsös, korrekt, becsületes világtól messzebb van, mint Makó Jeruzsálemtől . DE HÁTHA? . hátha lassanként kigyullad az a villanykörte!

qrumplivirag hozzászólása
2013.02.27. 10:27

Török Szultán! . most beleharaptál a citromba! kioktattok itt nagyképűen mindenkit, ki nem a szátok íze szerint szólal meg, . AZAZ LEÍRJA A VALÓSÁGOT. . mindemellett fogalmatok sincs miképpen működnek a magukat vízilabda utánpótlás edzőnek tartó alakok. . számtalan példát tudok felhozni, megtörtént eseteket, melyek alkalmanként a büntetőjog kategóriáját is érintik, úgyhogy kéretik egy kissé hátrébb az agarakkal, s jóval szerényebben nyalni az alfeleket az esetleges pozitív megítélés okán! írni, olvasni nem tudó emberek oktatják idéző jelbe téve az oktatják, s edző szavakat a gyerekeket. magam végeztem el egy kísérletet erre. kezébe adtam a sporttársnak egy cikket, legyen olyan jó olvassa fel. szótagolva sem volt érthető! s ez az ember állítólag oktat. természetesen arra tökéletesen alkalmas, hogy a családjával ragyogóan megéljen a sportágból. szerinted miként vannak a külföldi, értsd USA, Kanada, stb. túrák? a szülők fizetik. a szülők fizetik az edző sporttársak, s a feleségeik, barátnőik útjait. soha, egyetlen alkalommal semmi féle elszámolás a befizetett költségekről nem készült. arra viszont kíválóan alkalmasak ezek az utak, hogy edző sporttárs pöffeszkedjen, kapcsolatokat építsen ? a szülők pénzén! ? majd mikor egy meghívás érkezik a tehetséges gyermekek számára ellátással egy nyári táborozásra, arra edző sporttárs menjen ki a rettenetesen tehetséges gyermekeivel, meg a feleségével. természetesen, a tehetséges gyerekek, kikre szólott a meghívás, korosztályukat tekintve a képbe illenek, soha nem részesülhettek/részesülhetnek egy ilyen táborozás kedvezményeiben! vajon miért? . a tagdíjak befizetéseiről, annak bárminemű igazolásáról, úgy tudom számla/bizonylat adása kötelező, különben NAV, mely esetleg a szülő által költségként ? mivel tényleg az ? beállítható a könyvelésébe bizonyos helyeken soha semmilyen formában szó sem esett/esik! . beszéljünk a primitivitás azon fokáról is, mikor a magát edzőnek valló valaki hangosan bömbölve arra bíztatja az általa játékosnak képzelt, képzeletében nevelt gyerekeket, hogy edzőmeccsen az ellenfelet üsse ki ököllel! mindezt, ne egyedül tegye, hanem ? ha mindez az utcán történik csoportos garázdaság a pontos megjelölés ? a teljes csapat üsse, verje azt az egy embert. ismétlem, egy edzőmeccsen, melynek célja a . GYAKORLÁS! . SZERINTED MIT AKAR BEGYAKOROLTATNI A JÁTÉKOSAIVAL? HE? MI? NA! . hogy ideidézzem Tersánszky Józsi Jenő Kakuk Marciját is, a szép, ízes, s igényes magyar nyelv okán. tudok olyan esetről, mikor ez az ember az általa ?nevelt?, ?oktatott? játékosaival olyan súlyos sérülést okoztatott edzőmeccsen szintén, melynek . ARCMŰTÉT . lett a következménye, mert az ellenfél arcürege beszakadt a brutális ökölcsapások által. . VAJON ÉPPEN MIT GYAKOROLTAK? . szerinted ez az ember, bár én nem nevezném annak, mit keres a gyerekek közelében? . de felteszem a koronát! van olyan edző, ki éveket ült köztörvényes bűncselekmény okán. . tudod erről az egészről egy . VALÓS . történet jut eszembe, melyet csak kivonatosan fogok veled ismertetni, mert a . LÉNYEG, S AZ IDEVÁGÓ TANULSÁG ÍGY IS, TÖKÉLETESEN ÉRTHETŐ! . meséli az író, hogy szólt egy barátja, a gépjármű oktatója szeretne vele beszélni. mit meg nem tesz az ember a barátjáért, leült vele. az oktató elmesélte élete történetét, hogyan fosztott ki segítségre szoruló öregasszonyokat, tett tönkre életeket, házasságokat, hogyan rúgatott ki embereket hazugságokkal csalásokkal, aljasságokkal. az író egyre inkább elképedve, s döbbenten hallgatja az elbeszélést, s mikor vége, megkérdi: Miért mondta mindezt el neki? az oktató szerényen elmosolyodik, s válaszol: Gondoltam ír belőle egy ifjúsági regényt! Kell a példakép a fiataloknak. . felfogtad milyen példaképek vannak a honi vízilabdában? . s a végére egy Varnus Xavér által a rádióban minap elmesélt történet gondolatébresztőnek: volt neki egy általános iskolai osztálytársa, barátja, egy végtelen jóindulatú mamlasz, a légynek sem ártó, meglehetős buta gyerek. felnőtt korában elszenvedett egy balesetet, melynek következtében a motor kormánya belefúródott az agyába. komoly műtét következett, s felépült. . DE! . az addig butácska ember briliáns értelművé vált! s jött a feketeleves. a jó szándékú, légynek sem ártó személyisége egy kegyetlen, gonosz, ártó személyiséggé torzult. javaslom, tiszta, előítéletektől mentes elmével olvasd írásomat, s gondolkozz el rajta! ha érdemben reflektálsz, azt szívesen veszem, a többi nem érdekel. . az általd említett edző bácsi szíve csücske kategóriához csak annyit, hogy biza lehet! vannak olyan gyerekek, akiket bizonyos edzők, játékvezetők NEM a tehetségük mértéke okán ítélnek meg, hanem a személyes antipátia, avagy szimpátia alapján. nem elhanyagolható szempontként állandóan jelentkezik a családi, baráti kötődés is. azzal pedig még te is tisztában kell, legyél, hogy egy kiforratlan személyiségű emberpalántát hogyan lehet sorozatos, elvtelen megbélyegzéssel, bírói, edzői csalással, nyomással kikészíteni, s ezek ellenkezőjével, az elvtelen segítéssel, ő bármikor bármit megtehet, soha nem hibázhat, hogyan lehet feltolni. erre is remek történeteim vannak! . CSUPA VALÓS, MEGTÖRTÉNT ESET! . ne tévesszük szem elől, ezek az ifjak nagy átlagukat tekintve azért igen magas szinten vannak kiképezve, a pedagógiailag, erkölcsileg mégoly alacsony színvonalat hozó edzők által is. ennek nem az edzők kiválósága az oka, hanem inkább a gyermekek sportág iránti alázata, szeretet, s nem utolsó sorban tehetsége. s itt kellene jönnie, a hosszútávon gondolkodó, tisztességes, valóban a sportág érdekeit, s nem a lojalitást, barátságot, rokoni, családi kapcsolatokat előtérbe helyező . GONDOLKODÁSNAK!

Török Szultán hozzászólása
2013.02.27. 00:47

csókosok! Az általad felvetett probléma szerintem nem vízilabda specifikus. Egy sportágban sem láttam, hogy a legjobb edzők foglalkoznának a gyerekekkel. Minél jobb egy edző (vagy annak hiszi magát), annál inkább elkezd lépkedni \"feljebb\", a nagyobb csapatok felé, ahol már összetettebb a feladat. Ennek a létrának a teteje a felnőtt szöv. kapitány. Az edzői munka jelentős része pedagógia - főleg a fiataloknál. Ennek sajnálatos módon nem mindenki tud megfelelni, viszont az én tapasztalatom szerint kevés a kifejezett rossz szándékú edző. A képzés kérdése pedig a pénzre vezethető vissza: amíg ez pénzbe kerül (TF: 220.000 ft), addig nem nagyon fognak tolongani az edzők. A válogatottba történő bevásárlás pedig egy érdekes dolog. Én ez legendának tartom, ráadásul teljesen ellenőrizhetetlen: melyik fél fogja ezt bevallani, bárkinek is elmondani. Az edzőket (Benedek, Horkai) elnézve pedig még kevésbé hiszem. Kedvence biztos minden edzőnek van, de ezen a szinten már nem lehet Kovács Pistike azért csapattag, mert az edző bácsi szíve csücske.

hiribi hozzászólása
hiribi38723
2013.02.26. 23:42

Ez egyértelmű. Mivel senki nem hajlandó burgonyával foglalkozni, ezért puszilkodós lett. Hagyjuk, hátha egyszer begépeli a gugliba, vagy a lükepédiába, hogy skizofrénia. És akkor megvilágosodk.

csókosok hozzászólása
2013.02.26. 22:40

Köszönöm,hogy megtiszteltél,elismerem irányitottak,legalább mi itt tudjunk beszélgetni a lényegről,tehát egyetérthetünk,hogy nem helyes ,hogy bárki ,végzettség nélkül foglalkozhat gyerekekkel,szerintem felnőtekkel sem,de ez más kérdés,nagyon sürgősen meg kellene oldani a szervezett edzőképzést,ellenőrizni kellene,és a nem odavalókat,alkalmatlanokat a gyerekek közelébe sem engedni. A második kérdés,nem igazán értem a felháborodásod? Szerintem az a felháboritó,hogy ilyen megtörténhet,még a felnőtt válogatottnál is. Köszönöm tanácsod,alaposabb leszek,bár mentségemre szolgáljon,azt gondoltam,hogy ennyi elég egy olyan ember minősitésére aki tiz-tizenkét éves gyerekekkel ,alpári módon ordit,megaláz,kigúnyol stb. a medence partján.

Török Szultán hozzászólása
2013.02.26. 22:08

csókosok! Sajnos azt kell mondjam, hogy valószínüleg nem véletlenül választottad ezt a nevet. Kérdéseid irányítottak, (hogy értsd: úgy tetted fel, hogy neked tetsző választ kapjál), provokatívak. Természetesen nem jó ha képesítés nélküli edzők foglalkoznak a gyerekekkel, de szerintem a képesítést adó iskolák sem az oktatás csúcsa. A második kérdésed pedig kifejezetten gusztustalan, méltatlan - és nem a lényegre kérdezel, hanem az állításod megerősítését várod. Egyébként javaslom, hogy az ismeretlen szavak jelentését nem a Wikipédián ellenőrizd.

csókosok hozzászólása
2013.02.26. 21:04

Volt két kérdés,megtisztelnél,ha elmondanád a véleményed.

APREAND hozzászólása
APREAND38717
2013.02.26. 20:37

a te és hasonlók esete adja fel a leckét,nagyon sokunk szánára. Jó hogy működik a google,találsz még sok hasonló leírást,másold be azokat légyszives.Szeretnék még többet megtudni a Pszichopata jelentéséről.Annyira új szó. Sajnálatos eset a tied és hasonlóké... ennyi.! és még valami.találsz leírást, értelmező szótárba a \"vita\" és a \"mocskolódás\" kifejezésre.Olvasgasd a te és krumpli írásait,rájössz mennyire a tietek a \"vita \"kategória.Tanítani lehet. De hát azért is vagytok hogy tanuljunk tőletek. Köszönet.

csókosok hozzászólása
2013.02.26. 20:15

Melyik szó adta fel a leckét? Pszichopata? Tessék: A pszichopata a többi embert tárgynak tekinti, akiket manipulál és kihasznál, úgy, ahogy többségünk egy csavarhúzót vagy egy papírzsebkendőt használ. A szociopata gyakran agresszív, nem érez empátiát (bár megjátszhatja) szégyent vagy megbánást a visszaélései miatt. Nemért semmi bántódás,csak több száz gyereket láttam akiket terrorizáltak,megaláztak,akik végül, hátat forditottak az uszodának. Csak egy példa igaz nem mai,Kásást eltanácsolták az uszodából,mert tehetségtelennek tartották. Szerintetek az,hogy valaki mindenféle képzettség,tanulás nélkül lehet edző,ez rendben van? Szerintetek az,hogy a Válogatottakba,be lehet vásárolni embereket,ez rendben van? Egyébként ez nem csak a vizilabdára,focira,vagy a sportra jellemző,ez egy társadalmi jelenség. Egyébként ebben is igaza van krumplinak,Ti még vitatkozni sem tudtok,csak mocskolódni.:-(

APREAND hozzászólása
APREAND38715
2013.02.26. 19:38

csókosok.!!! \"utánpótlás edzők legalább 80% pszichopata,agybeteg,pedagógiailag képzetlen.\" Biztos hogy minden rendben nálad,minden téren? Milyen jelzőket használnál akkor pl. a Szita Bence gyilkosokra? Nem semmi ... valami óriási bántódás érhetett az uszodában.

qqcska hozzászólása
qqcska38711
2013.02.26. 15:27

nem egyszerű ez a magyar nyelv... szöveget értelmezni meg pláne nehéz egyeseknek, úgy látszik... csókosok, csak hogy te is értsed: - (természetesen) nem ismered az összes edzőt, de azért bátran dobálózol százalékkal - olyan jelzőket használsz, amely azon túl, hogy sértő, nagy valószínűséggel nem is igaz - mindemellett természetesen jogod van rossz véleménnyel lenni az utánpótlás edzők munkájáról, hozzáállásáról, ... de itt azért be kellene zavarjanak a tények is

csókosok hozzászólása
2013.02.26. 14:49

De talán nem is az a lényeg,hogy én kit ismerek,és kit nem,hanem hogy milyen az utánpótlás edzők szinvonala Magyarországon?Vagy,hogy kiből lehet utánpótlás edző? stb.... qqcska Ha ennyi telt Tőled ebben a témában,talán,ha csendben maradtál volna,még bölcs is maradhattál volna.

qrumplivirag hozzászólása
2013.02.26. 13:51

kettő jav. én

csókosok hozzászólása
2013.02.26. 13:22

Ahol hiányosak az ismereteim,Szombathely,Miskolc,Tatabánya,Komárom,a többi megvan.

qqcska hozzászólása
qqcska38706
2013.02.26. 00:46

szeretem az ilyen sommás megállapításokat... kíváncsi vagyok, hogy csókosok mennyit ismer személyesen az általa erőteljesen leminősített, kb. 120-130 emberből. vagy az is lehet, hogy \"önálló\" véleményként: ha krumplifej mongya, akkor az úgy van!

csókosok hozzászólása
2013.02.25. 23:29

Utolsó kérdésedre,nem nincs szó ilyesmiről,nincs személyes inditatás. Az első kérdésedre,egy autómárka a válasz. Teljes mértékben egyetértek ebben a témában krumplival,az utánpótlás edzők legalább 80% pszichopata,agybeteg,pedagógiailag képzetlen.

APREAND hozzászólása
APREAND38704
2013.02.25. 21:27

Igaz a Mocsai mondás.Vitán felüli. De ,hogy jön ide Benedek Tibi személye,miért neki ajánlod?Alaptalan és sértő neki ilyent ajánlani.Akinél főleg ezek a tulajdonságok vannak előtérben. Vagy neked is kimaradt a kisfiad a fiatalításból?

csókosok hozzászólása
2013.02.25. 20:47

Mocsai Lajos mondta: Egy csapat szerkezete hasonló egy piramis szerkezetéhez,amit három részre osztunk, az alsó kétharmad:ERKÖLCS,MORÁL,a felső egyharmad kézség,képesség,tudás. Ha az alsó kétharmadban,valami disszonancia,vagy becstelenség uralkodik,lehet az a felső egyharmad tökéletes,garantált a bukás. Ajánlanám Benedek Úrnak,Horkai Úrnak,és még jó néhány klubedzőnek a figyelmébe!

pösze hozzászólása
pösze38701
2013.02.25. 18:48

Nem teljesen veszem honnan ez a nagy optimizmus. Az új válogatottnak mértékadó megmérettetése még nem volt. Az eddigi meccseink egyrészén, ha nincsenek a \"régiek\", ki is kaptunk volna. Nem lehet ifi játékosokat ennyi idő alatt, minden felnőtt rutin nélkül belökni a sűrűbe, kellett volna egy átmeneti időszak, akár két komplett csapat vagy keret, mert ebből - nagyon tartok tőle - komoly pofára esés lehet....:-(

Török Szultán hozzászólása
2013.02.25. 16:37

B(régi)! Annyiban nincs igazad a női válogatottat illetően, hogy ők azért nem játszanak minden hétvégén. Nem a női bajnokság részletes eredményeit, híreit várjuk, hanem a válogatottét. Ez alapvetően megoldható telefon és számítógép segítségével - természetesen plusz munkával, ebben igazad van.

qrumplivirag hozzászólása
2013.02.25. 14:59

Vajon honnan jön a következő pofon a magyar vízilabdának? Dortmundi pofon a magyar focinak Ugyan csak a sérüléseknek köszönhetően, mégis a német bajnok csapatában vasárnap bemutatkozott a magyar Bajner Bálint. Akárhogy is nézzük, azzal, hogy Bajner Bálintot bő negyed órára beállította Jürgen Klopp a vasárnapi Borussia Mönchengladbach - Borussia Dortmund 1-1 (0-1) Bundesliga bajnokin a vendégek csapatába, jelen állás szerint szempillantás alatt a legmagasabb szinten játszó labdarúgóvá vált - már ha azt nézzük, ki, milyen bajnokságban és annak melyik egyletében kergeti a labdát. Mert mégiscsak arról a patinás klubról van szó, amely az utóbbi két évadban német bajnoknak mondhatja magát, stabil BL résztvevő, a klub otthonául szolgáló Westfalenstadion 80 708 főnyi helyére lényegében csak örökölni lehet a bérletet. Lehet itt Dzsudzsákozni, 3 millió eurónyi éves jövedelmet emlegetni, de lefogadom, válogatottunk és a Dinamo Moszkva baloldali támadója gondolkodás nélkül igazolna Dortmundba - még kevesebb fizetésért is -, ha hívnák. De, miként lehetséges az, hogy ez a Szombathelyről elszármazott mindössze 22 éves 196 centis csatár, aki 2007-ben már a romániai Szalonta légiósa volt, majd megjárta a West Hamet is, Magyarországon nem nagyon tudott labdába rúgni? Hogy lehet az, hogy a külföldi keringő után hazatérő, 2009-11-ig a Honvédban profiskodó játékos se Massimo Morales, se Szalai László, se Supka Attila nem látott annyi fantáziát, nem szentelt neki annyi figyelmet, hogy a fiatal játékos ne azt érezze, csak egy helyben tapos, nem kap kellő motivációt, szívet és önbizalmat a maradáshoz, a kiteljesedéshez? Tény: Bajner jelenleg még nem tagja a Dortmund felnőtt keretének. A klub hivatalos oldalán az U23-as csapatban még arckép nélkül látható. Ugyanakkor itt boldog. Nem úgy, mint a Honvédban. Nemrég azt nyilatkozta, soha ennyi figyelmet, egyéni képzést nem kapott, mint Dortmundban. Nyilván ezen van a hangsúly, így láthatóan jó helyen van, jól érzi magát, fejlődik. Nem úgy, mint a Honvédban. A vasárnapi meccs után pedig azt mondta az nso-nak: \"A játékostársaim mind dícsértek, azt mondták erre van szükség, csak így tovább.\" Bajner láthatóan pozitív, építő jellegű környezetbe került, Nem úgy, mint a Honvédban. És ha az élet úgy hozza, Jürgen Klopp gondolkodás nélkül újra bedobja a mélyvízbe. Álnaiv kérdés, de lehet, hogy ott valamit nagyon másképp csinálnak...? . sokat foglalkoztam már itt e helyt a vízilabda utánpótlás valószínűleg merő önzésből, önimádatból TUDATOSAN végrehajtott szétveréséről. . analógiát vélek felfedezni a magyar foci, és vízilabda között. írtam már erről sokak szerint eleget, gondolok itt a vallásos áhítattal a semmibe révedő értelmetlen hívőkre, ám bizton állíthatom, nem eleget mégsem. . a helyzet rossz, DE teljesen reménytelen! iszonytató mélységek várnak a honi vízilabdára, ha csak a felszín átmázolása folytatódik, s nem takarítják ki az egész ólat végérvényesen. azok akarják most megmenteni, akik VALÓJÁBAN merő önzésből, érdekből előbb szétverték, tönkretették amit csak lehetett. egyre kevesebb a pénz. ez nemzetközi szinten is igaz, de itthon talán fokozottabban. persze mindig lesznek olyan emberek, akik a gyermekük végett pénzt fognak tenni a sportágba, mintegy megvásárolva az eredményeit annak. gondoljunk csak Gunnar Prokoppra! totális csőd a beltenyészet. itthon a vízilabdában egy mégoly tehetséges ifjú esélye a felnőtt játékossá válásra szinte a nullával egyenlő, illetve szinte 100 %! hogy is van ez? nullával egyenlő, ha nem valakinek a valakije, azaz nem egy edző, játékvezető, vagy egyéb hatalommal bíró, a pozícióját, s a beltenyészet lényegét mindenek fölé helyező kártevő rokona, barátja, ismerőse. a tehetség a legutolsó szempont. mondok egy vidám történetet. a Ferencvárost, mint csapatot teljességgel szétverték. a vezetők, s a felnőttnél tevékenykedő edzők. hihetetlen karrierek szemtanúi lehetünk azonban náluk! vannak olyan gyerekek, akik úgy megtehetségesedtek az elmúlt év folyamán, hogy az ifi bajnokság számukra már smafu, csak a felnőttben játszanak. még valójában serdülő korúként. s persze a legfőbb indok: a papa edző az egyesületnél. aki tevékeny részese volt a klub lezüllesztésének, ám a célját elérte, hisz a gyereke a tehetségesebbek helyett, ellenében ott van, ahová a papa gondolta tenni őt. és akkor most tisztán láthatjuk, mi is az a 100 % !!!! van, jó pár olyan Fradi nevelés, akit szó szerint a tehetséges ifjú edzőként hátramozdító papája elüldözött, csinált ki , mintegy biztossá téve az utat a gyermekei számára. van, aki már abbahagyta ezek közül, van, aki külföldön játszik. tovább! NE áltassuk magunkat azzal, hogy míg a fociban a magyar bajnokság a sor végén kullogunk, addig a magyar vízilabda bajnokság a legjobbak közé tartozik! elég csak a sorsolási kalapok béli sorrendre gondolni! az mindent elmond. s miképp a felsőoktatásban az egyetemi professzorok előadásait le lehet tölteni a netről, úgy ma már semmi sem maradhat titokban az edzésmunkából, azaz lőttek a titkos műhelyek, a különleges magyar iskola mítoszának is. bárki begyakorolhatja, s ha tehetséges, ráadásul tiszta viszonyok között játszik, mely mentes a magyar viszonyoktól, úgy oktathatja a mi kis kedvenceinket, a sok kis pap gyermekét, s ki egyebeket. olvassuk figyelmesen a fenti cikket, mert BENNE VAN A LÉNYEG! míg egy normális világban a tehetség, a szorgalommal, a sportág iránti alázattal párosuló tehetség a VALÓDI ÉRTÉK, melyből egyenesen következik a magas szintű bajnokság, s a játékosok egyéni teljesítménye, addig a magyar vízilabdában a rokonság, a szervilizmus, a barátság foka a karrier alapja! most alig várom a mocskolódó támadásokat, bár vélhetően villámgyorsan el fogja tüntetni a helyi lakáj az írásomat! nehogy egy kis friss, tiszta levegő tavaszi, a megújhodást, a kikeletet jelképező éltető lágy tavaszi szellő illata lengje be ezt az áporodott, penészes helyet. fiúk, lányok, uccu neki!

APREAND hozzászólása
APREAND38694
2013.02.25. 10:54

Türelem az kell ...,csak ha lehet ne 30 évet építkezzünk,mint a fociba.Nehogy majd esetleg egy Vámosra építkezve ,majd mikor már 40-éves,mi még mindig a csapatot keressük. Ezért reménykedem a Tibi-ben ,mert végre valaki aki nem csak a kitalált 4-éves olimpiai tornákban gondolkodik.

B (régi) hozzászólása
2013.02.25. 10:00

Oké srácok, akkor vegyétek fel a kapcsolatot a vlv-vel és ajánljátok fel önkéntes munkátokat a női vízilabda válogatott népszerűsítése érdekében. Vagy indítsatok egy önálló női vlv oldalt, nagyjából társadalmi munkában. Mindegy csak munkával. Most inkább azon kellene görcsölni, hogy legalább ebben a formában megmaradjon a vlv. Vagy oké, előre menekülni a női válogatottal, de az munkával jár, ami meg pénzbe kerül. Szóval jelentkezzetek bátran önkéntes segítőnek. A cikkhez annyit, hogy papírforma szerint már a négy közé jutásról döntő meccsen is Horvátország vagy Montenergó jön szembe, úgyhogy ellenük nagyjából az esélytelenek nyugalmával szállhatunk majd vízbe. Ez lehet az egyetlen dolog, amiben bízhatunk. A menekülőút a szerbek legyőzése a csoportban, ami viszont \"kissé bizonytalan\", de egyszer volt már rá példa, hogy az erősebb szerbeket legyőztük a csoportban (a 2010-es zágrábi EB-n). Kis Gábor nyilatkozata korrekt és reális, ő a helyén kezeli a dolgokat. Az első igazi erőfelmérő a világliga szuperdöntő lesz, ami addig történik az csak építkezés minden válogatott számára. Sőt, a szerbeknek és a horvátoknak még a világliga is az. Az olaszok is abba buktak bele a világligában, hogy nem vették elég komolyan a tornát és túlságosan bártan kísérleteztek.

szúrkoló hozzászólása
2013.02.25. 08:11

A női vízilabdát (is) AKARJUK látni,olvasni!Szeretnénk őket megismerni!Nem csak mert megérdemlik,hanem mert érdekel minket!Azt nem értem, ennyi SZÉP,okos,ügyes lányt,hogy nem tudnak \"eladni\" a médiában.Bár lehet hogy addig jó ,mert így csak a munkára kell koncenrálni.És hát valljuk be ,meg is van az eredménye!Hajrá vlv,nyissunk feléjük!

Török Szultán hozzászólása
2013.02.24. 23:24

Tisztelt szerk, úgy látszik vagyunk néhányan akik a nem oly régi idők külföldön harciaskodó játékosainak (nekem legalább is) tökéletesen érdektelen meccsei helyett/mellett szívesen olvasnánk a magyar női válogatott dolgairól is. eredményesség tekintetében pariban vannak a fiúkkal (lásd London és Perth). A magyar válogatott megújul(t), újuljon meg a vlv.hu is! (Ez a kívánságom szinkronban van egy korábbi javaslatommal, ami az mvlsz és a vlv egyesüléséről szólt.)

mikasa1 hozzászólása
mikasa138690
2013.02.24. 19:18

nők: A csoport: Spanyolország, Oroszország, Hollandia, Üzbegisztán B csoport: Ausztrália, Kína, Új-Zéland, Dél-afrikai Köztársaság C csoport: Egyesült Államok, Kanada, Görögország, Nagy-Britannia D csoport: MAGYARORSZÁG, Olaszország, Brazília, Kazahsztán

mikasa1 hozzászólása
mikasa138689
2013.02.24. 19:18

Merész András, a női válogatott szövetségi kapitánya a csoportelsőség megszerzését jelölte meg feladatnak a sorsolás végeredményével szembesülve. \"Az olaszokkal régen játszottunk, s bár az olimpiai selejtezőn kikaptunk tőlük, meg kell nyernünk a csoportunkat a barcelonai vb-n, ahol a dobogóra kerülés a célunk változatlanul\" - nyilatkozta az MTI-nek. Azt is elmondta, hogy az éremszerzés roppant nehéz lesz, mivel együttese egyfelől a folytatásban a legerősebb csoportból, az olimpiai bajnok Egyesült Államokat és a világbajnoki címvédő Görögországot is felvonultató C betűjelűből kap ellenfelet, másfelől a női pólóban továbbra is az a helyzet, hogy a tíz legjobb közül gyakorlatilag bárki képes legyőzni bárkit.

APREAND hozzászólása
APREAND38688
2013.02.24. 17:42

tiszavirág, Teljesen jogos az észrevételed. boccs.. csak fejtegettem egy gondolatot a szerk. helyébe gondolva magam. Én is hiányolom a lányok jelenlétét a VLV-n.

tiszavirág hozzászólása
2013.02.24. 17:16

A \"macskaevőről\" bezzeg oldalakat lehetett olvasni!

AlonSolya hozzászólása
2013.02.24. 17:15

Na ez izgi lesz :D Várom a szerbek elleni meccset! Tetszik egyelőre ez az épülő válogatott, kíváncsi vagyok h hogyan szerepelnek a szerbek ellen, az már mutat valamit úgyis! :)

APREAND hozzászólása
APREAND38685
2013.02.24. 15:45

Javitás : a lényeg: A magyar FÉRFI vizilabda váll....stb.

APREAND hozzászólása
APREAND38684
2013.02.24. 15:44

NagyK, igazad van ,hogy a nőkkel is kell foglalkozni,és lehetne bővíteni is az oldal tartalmát.Annyiból viszont meg kell védenem az oldalt hogy egyelőre a lap hivatalos neve\" a magyar vízilabda válogatott hivatalos oldala\". Innen minden megjegyzés kivédve,. Hangsúlyozom hogy attól még lehetne foglalkozni többet a lányokkal ,akik jelen pillanatban sikeresebbek és előkelőbb helyen vannak. Boccs...

APREAND hozzászólása
APREAND38683
2013.02.24. 15:37

Jó,ez a lebonyolítási rendszer és jó szerintem a sorsolásunk is. Nem kell hogy már a legelején a szerbekre gyúrjunk,fölösleges energia pazarlás lenne.! Bár hol végzünk,a másik csoportól(Olaszország, Németország, Románia, Kazahsztán) , mindegyik koncentrációval verhető.Az Olaszt és Románt már a Tibi féle \"kísérleti \"csapat is verte.És addigra csak javulni fogunk. Úgy hogy ügyesen taktikázva akármi is lehet a végén.És az nagyon meghatározná a \"Benedek csapat\" jövőjét. Én nagyon szurkolok nekik. Hajrá MAGYAROK!!!

NagyK hozzászólása
NagyK38682
2013.02.24. 15:37

Várjatok! Várjatok!! Tuti nem elírás, hogy egy sor erejéig megemlítettétek az olimpián 4-be jutó nőket is??? Biztos???

vasasadam hozzászólása
2013.02.24. 14:37

Juhuuu. De várom már.. Ha utolsók leszünk az sem érdekelne. Nem tudom miért, de tök jó érzésem van az új válogatott kapcsán. Tetszik na. Végre valami, ami felkavarja az állóvizet. Hajrá Srácok!