FACEBOOK

Volvo Kupa - Benedek mindenkinek lehetőséget ad

Volvo Kupa - Benedek mindenkinek lehetőséget ad
hozzászólás, 2013.02.12.

Benedek Tibor szövetségi kapitány tervei szerint a jelenleg együtt gyakoroló 18 játékos mindegyikének bizonyítási lehetőséget ad a péntek-szombat-vasárnapi kecskeméti Volvo Kupán, amelynek sajtótájékoztatóját kedden rendezték meg Budapesten.


A keddi "médianyilvános" edzésen 17 játékost fotózhattak, videózhattak és kérdezhettek a sajtó munkatársai. Lévai Márton hiányzott csak, de ő is igazoltan volt távol: a Szolnok kikérte őt, hiszen mindkét kapusuk a váklogatottnál edz ezen a héten és a délelőtti edzésre "kölcsön kérték", de szerdán már Marci is csatlakozik a Komjádi uszodában készülő kerethez, amely a következő:

Kapusok:

Bisztritsányi Dávid (Eger), Decker Attila (Szolnok), Lévai Márton (Szolnok)

Mezőnyjátékosok:

Angyal Dániel (Vasas), Bátori Bence (Eger), Bundschuh Erik (Eger), Decker Ádám (Szeged), Fülöp Bence (Honvéd), Gór-Nagy Miklós (Eger), Hosnyánszky Norbert (Szolnok), Jansik Dávid (Honvéd), Kis Gábor (Szolnok), Mezei Tamás (Eger), Salamon Ferenc (Eger), Somogyi Balázs (Szeged), Szivós Márton (Szeged), Török Béla (Szeged), Vámos Márton (Vasas).

Benedek Tibor - aki január 10-től látja el a három olimpiai arany után a tavaly nyári, londoni ötkarikás játékokon ötödikként végzett együttes szakvezetői tisztét - az esemény alkalmából tartott keddi sajtótájékoztatón elmondta, hogy 18 játékossal készülnek a hétvégi megméretésre, ahol a nemzeti csapat ellenfele a román és a kanadai válogatott, továbbá a magyar juniorválogatott lesz.

"Szeretném, ha mindenki vízbe kerülhetne a kupán, az pedig, hogy minél kevesebb találatot kapjunk, fontosabb szakmai cél annál, mint hogy minél több gólt lőjünk például a junioroknak" - fogalmazott a háromszoros olimpiai bajnokból lett kapitány, akinek utóbbi megjegyzése az ösztönzés egyik sajátos formájának is szólt, a rendezvényen tudniillik az eredményességet külön is díjazzák.

Nevezetesen - amint azt Bodrogai Gábor, a Volvo Autó Hungária ügyvezető igazgatója bejelentette: - a sportági utánpótlást is támogató cég a kecskeméti esemény minden magyar gólja után 70 ezer forintot ajánl fel, s az így befolyt összeget a szövetség tehetséggondozásra fordítja.

Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke - Benedek elődje a kapitányi poszton - felidézte, hogy Debrecenben indult a hetedik esztendeje tartó nemzetközi sorozat, s a tornának Kecskemét második alkalommal lesz a házigazdája. Hozzátette: bízik benne, hogy egyszer majd megint lesz olyan Volvo Kupa, amelyen a világbajnok és az olimpiai bajnok játszik egymással.

Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere annak a reményének adott hangot, hogy az idei torna hozzájárul a magyar válogatott formába hozásához, s további sikereihez, így már az év fő eseményén, a nyári, barcelonai világbajnokságon. Hangsúlyozta továbbá, hogy gyakorlatilag a mostani négyes tornával debütál a tavaly átadott, európai színvonalú városi fedett uszoda.


vlv-fotók az edzésről

A 7. Volvo Kupa programja:

Péntek:
17.00 Románia-Kanada
19.00 Magyarország-Magyar juniorválogatott

Szombat:
15.00 Magyar juniorválogatott-Románia
17.00 Magyarország-Kanada

Vasárnap:
9.30 Magyar juniorválogatott-Kanada
11.30 Magyarország-Románia

Információnk szerint a Digi Sport Televízió a torna valamennyi mérkőzését közvetíti.

(MTI és vlv)



vlv-fotók a sajtótájékoztatóról

VLV-VIDEÓK:


Zombor Gábor a Volvo Kupa-sajtótájékoztatón


Bodrogai Gábor a Volvo Kupa-sajtótájékoztatón


Kemény Dénes a Volvo Kupa-sajtótájékoztatón


Benedek Tibor a Volvo Kupa-sajtótájékoztatón


Nagy Viktor a Volvo Kupa-sajtótájékoztatón



Angyal Dániel a válogatott edzésén


- Szervusz Dani! Gratulálok, hogy meghívtak a válogatott keret edzésére.  Mit szóltál, amikor hallottad a hírt és milyen volt az első másfél nap?

- Köszönöm szépen a gratulációt! Nagyon örültem neki. Nagyon élveztem ezt a másfél napot és kellemesen elfáradtam.

- Számítottál a meghívásra?

- Nem tudom, hogy erre mennyire lehet számítani. Az ember igyekszik és nagy megtiszteltetés, hogy ha meghívják.

- Hogy látod az esélyeidet a hétvégén? Három meccs van, és úgy tudom, hogy Tibi sok embert ki akar próbálni. Beszéltetek már arról, hogy fogsz-e játszani?

- Nem beszéltünk még erről, gondolom a hétvégén kiderül.

- Mit szeretnél megmutatni? Mit szeretnél csinálni, mit szeretnél bizonyítani most a héten?

- Azt szeretném megmutatni, ami bennem van. Az nekem elég.

- És mi van benned?

- Azt majd megmutatom!

- Milyen a többiekkel? Ért valamilyen meglepetés? Hogy fogadtak Téged?

- Nem, nem volt semmi extra.

- Készülsz az első sütire?

- Már hoztam süteményt, de ha esetleg történik még valami, akkor természetesen lesz még.

- Az mit jelent? Egy gólt?

- Például egy gólt, igen.

- Hát sok sikert hozzá!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Romanek Brigitta)



Bisztritsányi Dávid a válogatott edzésén


- Hát, szervusz Bisztro! Gondolom, hogy régen vártál erre a percre, erre a napra, erre a hétre. Milyen érzéseid vannak? Hogy fogadtad a hírt, és hogy készülsz?

- Természetesen nagyon örültem neki. Igazából most meglepődtem, mert annyira nem számítottam rá. Nagyon nagy öröm és nagyon nagy elszántság van bennem.

- A többiek hogy fogadtak? Most kapus poszton különösen érdekes a helyzet. Mire számítasz?

- A csapattársaim nagyon sokan gratuláltak, meg ismerősök, barátok. Hát igen. Érdekes kérdés, hogy most Nagy Viktor sérült. Igazából megpróbálok nem másokkal foglalkozni, hanem csak saját magammal, hogy a saját magam teljesítményét fel tudjam hozni, hogy azzal tényleg esélyem legyen, hogy bekerüljek ebbe a csapatba hosszú távon.

- Számítasz arra, hogy a hétvégén játéklehetőséghez jutsz?

- Hát úgy készülök. Máskép nem lehet.

- Gergely Pista a kapusedző. Ez is, gondolom, hogy nagyon érdekes lehet, hiszen a bajnokságban még egymás ellen is játszhattok. Ő hogy foglalkozik veled? Beszélt-e már veled? Mit mondott mire figyelj oda?

- Szerencsém van, hogy egy évet játszottunk együtt még a Honvédban pár évvel ezelőtt. Arra számítottam, amit meg is kaptam, foglakozik velünk lelkileg is, tehát nem csak a fizikális felkészülésben. Mondott már érdekes dolgokat, amiket lehet, az én szememmel nem láttam volna. Úgy hogy ennek is nagyon örülök.

- Remélem, hogy találkozunk a hétvégén, Kecskeméten. Jó munkát kívánok!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Romanek Brigitta)



Somogyi Balázs a válogatott edzésén


- Szervusz Balázs! Szívből gratulálok, hogy itt találkozhatunk a Komjádi uszodában, a válogatott edzésén! Mesélj, milyen élményeid vannak? Milyen érzéseid vannak? Hogy látod az esélyeidet?

- Ide eljönni, a válogatotthoz, mindig öröm és megtiszteltetés. Nincs ez most sem másképp. Nagyon örülök, hogy itt lehetek. Nagyon örültem a meghívónak, bár kicsit meglepett, megmondom őszintén, már picit letettem a dologról. De így viszont legalább kettőzött erőbedobással küzdök a héten.

- Semmi okod nem volt arra, hogy letegyél róla, hiszen Tibi megmondta, hogy sok embert ki fog próbálni. Van benned valami elhatározottság, valami, amit meg akarsz mutatni? Gondolom, hogy valószínűleg játéklehetőséghez jutsz te is a hétvégén.

- Nagyon szeretnék játéklehetőséghez jutni, ez a célom, hogy végre sikerüljön bemutatkoznom hivatalos mérkőzésen is a válogatottban, hiszen ez még nem sikerült. Többször kerültem már a tűz közelébe, de ez még nem sikerült és ezért dolgozok egész héten.

- Hogy látod a posztodon a sanszot?

- Ez a válogatott, itt csak jó játékos van, tehát itt, azt gondolom, nüanszok döntenek emberek között. Csak magamról tudok beszélni, mindent megpróbálok megtenni.

- A klubbeli társaiddal ilyenkor összetartotok, amikor edzőtábor van, közös edzés?

- Persze, hiszen a klubban is és itt is Török Béla a szobatársam. Ez már egy kialakult kapcsolat. Nincs ez itt sem másképpen, és persze egy kicsit közelebb állunk egymáshoz, hiszen a klubban minden nap találkozunk. De én úgy gondolom, hogy itt mindenkivel meg lehet találni a közös hangot.

- Jó a hangulat? Hogy jellemeznéd, milyen itt a közösség?

- Jó. Mindenki teszi a dolgát és próbálja a maximumot nyújtani - nem átmászva a másik hátán. Mindenki megpróbál mindent megtenni és bebizonyítani Tibornak, hogy igenis itt a helye.

- Remélem, hogy találkozunk a hétvégén, és sok sikert kívánok!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Romanek Brigitta)