FACEBOOK

A kupaszerda programja

A kupaszerda programja
hozzászólás, 2013.02.05.

Mindhárom magyar kupacsapat itthon szerepel szerdán. A Debrecen a döntőbe jutásért küzd az Eurokupában, háromgólos hátrányt kell ledolgoznia a Kragujeváccal szemben. Az Eger a Volgográdot, a Szeged a Nagyváradot fogadja a BL-ben.

Eurokupa, elődöntő, visszavágó:

20.00 Florentia-Savona

Az első mérkőzésen a firenzeiek idegenben nyertek 8:6-ra.

18.30 Debrecen-Radnicski Kragujevác

Az első mérkőzésen, Kragujevácon a szerbek 9:6-ra nyertek. Amennyiben a rendes hátékidőben éppen három góllal győzne a Debrecen, hosszabbítás és ezután ötméteresek döntenének.

VARGA TAMÁS a vlv-nek:

- Szeretnénk helytállni, nyerni hazai közönség előtt. Hogy hány góllal? Természetesen néggyel, hogy továbbjussunk... Ez a cél, más nem lehet, különben nem érdemes bemenni a medencébe. Az biztos, hogy ők az esélyesebbek a továbbjutásra. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy megnehezítsük a dolgukat. Becsületbeli ügy, hogy legalább nyerjünk és úgy gondolom, hogy erre van is esélyünk. Mindenki alázattal, elszántan készült. Egy kicsit abban is bízhatunk, hogy a háromgólos előny túlzottan megnyugtatja a szerbeket, ha így lesz, akkor talán tudunk ebből valamit profitálni. Úgy gondolom, hogy ha az első két negyedet szoros eredménnyel tudjuk zárni, akkor esetleg a harmadik-negyedik negyedben lankadni fognak, minket meg visz majd előre a hév és esetleg ebből pozitívan jöhetünk ki. A jelenlegi helyzetben mindenképpen dicséret illeti a játékosokat azért, ahogyan hozzáálltak ehhez a mérkőzéshez is. Becsülettel fogunk küzdeni Debrecenért, a szurkolókért és egymásért.  


Bajnokok Ligája, csoportkör, 9. játéknap (időpontok helyi idő szerint)

A csoport

19.00 Vouliagmeni-Hannover
19.00 Ligamus Tbiliszi-Schuurman
19.00 Eger-Szpartak Volgográd - Sport2, vlv

SALAMON FERENC a vlv-nek:

- Mindenki egészséges, mindenki megpróbálta kipihenni a múlt heti fáradalmakat, azok is, akiik a válogatottal voltak és azok is, akik itt dolgoztak. Bizakodóak vagyunk, mert taktikailag és fizikálisan is felkészített minket Gyuri bácsi. Hogy mennyivel kéne nyerni? Amennyivel csak tudunk...  Úgy megyünk a vízbe, hogy nem elégszünk meg egygólos győzelemmel, a lehető legtöbbet ki szeretnénk hozni a meccsből. Az orosz válogatott legyőzte az olaszokat a Világligában - még ha ötméteresekkel is. Bízom benne, hogy ha emiatt nagyobb önbizalommal jönnek (hiszen az orosz válogatott a Volgográdra épül), ezt az önbizalmat le fogjuk tudni törni.

(A matematika szerint az Egernek négy góllal kell győznie ahhoz, hogy a táblázaton az oroszok elé kerüljön és a csoportkör utáni folytatásban ne csoportmásodikkal, hanem csoportharmadikkal kerüljön össze.)

A csoport állása:

1. Vouliagmeni 21, 2. Volgográd 21, 3. Eger 18, 4. Schuurman 6, 5. Hannover 4, 6. Ligamus Tbiliszi 1 pont


D csoport

18.00 Partizan Belgrád-Spandau 04
18.00 Szeged-Nagyvárad, Hódmezővásárhely - Digi Sport1, vlv

A Galatasaray szabadnapos.

TÖRÖK BÉLA a vlv-nek:

- A csapat igen komoly alapozó időszakon van túl, ennek gyakorlatilag ki kell tartania az év végéig. Szerintem ez nagyon sikeresen zárult, mindenki büszke lehet arra, hogy ezt a kemény munkát elvégezte. A múlt hét vége és ennek a hétnek az eleje már a szerdai meccs jegyében telt. Nagyon fontos számunkra ez a mérkőzés. Vezetjük a csoportot, s ezt meg is akarjuk tartani a csoportkör végéig, méghozzá úgy, hogy mostantól nem veszítünk mérkőzést. A kinti találkozón - amelyen én még nem játszottam - nagyon magabiztosan nyert a csapat, de nem gondolom, hogy a Nagyvárad gyenge lenne. Úgy kell bemennünk erre a mérkőzésre (és igazából minden mérkőzésre), hogy a legjobbunkat tudjuk nyújtani. Ha nem így lesz és abban bízunk, hogy a két csapat közötti különbség majd csak kijön valahogy, akkor nyögvenyelős is lehet. Valamilyen szinten segítette talán a helyzetünket, hogy az elmúlt hétvégén a válogatottban többen játszottunk a Nagyváradra épülő román válogatottal és a többiek is látták a meccset. Kicsit felelevenítettük a Nagyvárad elleni élményeinket. Az elvárás magunkkal szemben a győzelem.

A csoport állása:

1. Szeged 15,
2. Partizan Belgrád 13, 3. Galatasaray 10, 4. Nagyvárad 6, 5. Spandau 04 3 pont


B csoport

18.30 Olympiakosz Pireusz-Montpellier
20.30 Kreuzlingen- Crvena Zvezda

A Dubrovnik szabadnapos

A csoport állása:

1. Jug Dubrovnik 21, 2. Crvena Zvezda 12, 3. Olympiakosz 9, 4. Montpellier 6, 5. Kreuzlingen 0 pont.


C csoport

19.30 Brescia-Marseille
20.00 Barceloneta-Vojvodina

A Sintez Kazany szabadnapos

A csoport állása:

1. Barceloneta 15, 2. Sintez Kazany 10, 3. Marseille 9, 4. Vojvodina 7, 5. Brescia 6 pont.