FACEBOOK

Héraklész gála: az ifiválogatott Az év csapata

Héraklész gála: az ifiválogatott Az év csapata
hozzászólás, 2013.02.04.

Az év utánpótláscsapata díjat érdemelte ki az idei Héraklész Gálán a 2012 decemberében világbajnoki ezüstérmet szerzett férfi U18-as vízilabda-válogatott, Horkai György csapata. Gratulálunk!

Emlékezetes, hogy a tavaly decemberi ausztráliai világbajnokságon a válogatott (Manhercz Krisztián, György Dávid, Jansik Szilárd, Péterfy Mihály, Telegdy András, Berta József, Lőrincz Bálint, Zalánki Gergő, Sedlmayer Tamás, Gyárfás Tamás, Sánta Dániel, Német Toni József és Szabó Bendegúz) ezüstérmet szerzett, miután a döntőben 10:8 arányban Olaszország bizonyult jobbnak. Női csapatunk ugyancsak ezüstéremmel tért haza Ausztráliából.

A most átvett díj értékét jelzi, hogy az ifjúsági keretből azóta már hárman (Jansik Szilárd, Sedlmayer Tamás és Német Toni) Benedek Tibor felnőtt válogatott keretének tagjai.

Horkai György szövetségi kapitány örömmel beszélt csapatáról és a rangos elismerésről:

„Örülök, hogy a játékosok is érzékelik, hogy a sok hajnali kelés és a nagy munka nem hiábavaló. Köszönjük a döntéshozóknak ezt a szép elismerést, bízva abban, hogy az augusztusi szombathelyi junior-vb eredményeképpen idén is mi leszünk az év utánpótlás csapata!”

A Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, Kemény Dénes már a riói olimpiára gondolva értékeli a válogatott teljesítményét:

„Az igazi az lett volna, ha két díj van és a vb-ezüstérmes lánycsapat is győz, de így sem vagyok elkeseredve. A nagyszerűen játszó és kiváló eredményt elérő Horkai-csapatra gondolva komoly esély mutatkozik a fiatalok beépülésére a riói olimpia tekintetében.”

(Fotók: MOB)

8 régi hozzászólás

mondom hozzászólása
mondom38540
2013.02.08. 00:16

és hogy hányan buktak meg az iskolában ismételnek évet felvételiznek újra...

Török Szultán hozzászólása
2013.02.06. 12:24

mondom Igen, Obrenovácban nyertek anno, 15-16 évesen. Én azért nem hasonlítanám össze ezeket a tornákat az EB/VB-vel. Rijekában az olaszoktól kaptak ki (az akkori vlv cikk szerint hasonlóan érdekes körülmények között). Edzésmunka: Petlyánszki idejében havonta egyszer-kétszer összejöttek egész napra a fiúk és edzettek kettőt, hármat. Horkai kőkeményen a \"ló másik oldala\" - a játékosok egy részét alig látja az ifi edzője (ebből állítólag vannak is feszültségek). Sokat edzenek együtt, vannak konditeremben is. Ősszel ez elég jól látszott, amikor az OB I-ben csak a 94-esek szerepeltek: erősek voltak és többször is győztek. Most a 93-as VB-re készülve egyenlőre nagy a \"fluktuáció\", gondolom a rájátszásra már lesz egy 18-as keret, és akkor a csapatmunkára is lehet hangsúlyt fektetni (most ha megnézed, meccsről-meccsre elég nagy a változás a csapat összetételében). Egy szó mint 100: hosszútávon, a felnőtt válogatott érdekeit figyelembevéve ez a helyes munkamódszer. A klubedzőket meg tényleg sajnálom, hiszen nekik is hozniuk kell(ene) az eredményeket... de ha hónapokig nem látja a meghatározó játékosait, akkor nehéz az ügy (pl. kíváncsi lennék Németh Toni mikor volt utoljára KSI ifi edzésen).

mondom hozzászólása
mondom38504
2013.02.05. 22:13

ez a csapat hajnali kelések nélkül nyert Obrenovacban és a rijekai EB-n épp az olaszoktól kapott ki egy góllal a negyeddöntőben ha jól tudom..

Rolling hozzászólása
Rolling38501
2013.02.05. 16:53

Nem idetartozik, csak ez a legújabb téma, és hátha olvassa valaki jól értesült. Tegnap a Duna TV-ben Benedek volt hosszabban, és a sérültek között említette friss sérültként Nagy Viktort. Érdekelne, hogy mi van pontosan vele.

szúrkoló hozzászólása
2013.02.05. 11:41

qqcska Attól amire céloztál valószínű a csajok még rosszabbul érzik magukat,bár ők tudják ezt legjobban,hisz saját bőrükön tapasztalják!

qqcska hozzászólása
qqcska38498
2013.02.05. 09:48

szúrkoló csak James Brown-t tudom idézni... http://www.youtube.com/watch?v=4Fd8_gojNXc :-)

szúrkoló hozzászólása
2013.02.05. 08:37

Sok szeretettel gratulálok a fiúknak,fantasztikus amit véghez vittek!Abba azért belegondolt valaki,hogy a lányok mit érezhetnek!?Az az ezüst nem olyan ezüst?Pláne úgy,hogy szinte ugyanaz a csapat nyert még egy EB ezüstöt is.Tudom,hogy csak egy díjat lehet adni,de egy szót sem szólhattunk volna,ha a lányok kapják a 2 ezüstre.Úgy látszik a női szakág méltó helyre emelése még várat magára.(K.D.) A legnagyobb tisztelettel kérdezem:ez csak nekem jutott eszembe? Még egyszer gratulálok!Szép volt fiúk,és persze lányok is!Hajrá MAGYAROK!

vgisti hozzászólása
vgisti38496
2013.02.05. 05:24

Gratulálok én is! Azért az a farmeros gyerek nem semmi. Esetleg mehetett volna pólóban is. Ki is ő?