FACEBOOK

Az olaszok megfáztak Volgográdban

Az olaszok megfáztak Volgográdban
hozzászólás, 2013.02.02.

Pontokat hagyott az olasz válogatott Volgográdban, így elvesztette a lehetőséget, hogy sorsát a saját kezében tartsa, a magyar válogatott esélye a csoportelsőség elérésére óriásit nőtt.

Világliga, európai csoportselejtezők, negyedik forduló

C csoport

Oroszország-Olaszország 12:10 (1:1, 2:2, 3:3, 2:2 - 4:2) - ötméteresekkel
Volgográd, v.: Rak (horvát), Sztavropulosz (görög)
Oroszország: Ivanovics, Lazarev 1, Odincov, Rizov-Alejnyicsev 1, Zinnatullin, Asajev, Timakov 1, Kholod 1, Latipov 2, Sepeljev, Liszunov 1, Andrjukov 1, Rasztorgujev. Szövetségi kapitány: V. Karabutov
Olaszország: Tempesti, Luongo, Vergano 1, Figlioli 1, Di Fulvio 1, Felugo 2, Figari, Gallo 1, Presciutti, Fiorentini, Aicardi 2, Sadovyy, Coppoli. Szövetségi kapitány: A. Campagna

A Világliga szabályai szerint Oroszország 2, Olaszország 1 pontot kap.

A rendes játékidő utolsó perceiben az olaszok álltak nyerésre, de a hazaiak kétszer is egyenlítettek. Másodpercekkel a befejezés előtt az olaszok centerből kis híján győztes gólt lőttek, de a hazai kapus védett.

Az ötméteresek során az oroszok nem hibáztak (Liszunov, Andrjukov, Rizov-Alejnyicsev, Asajev), az olaszoktól Felugo és Di Fulvio belőtte, Gallo és Figlioli lövését védte a kapus, így az utolsó párnak már nem is kellett dobnia. (Érdekesség, hogy a meccset a sztálingrádi csata befejezésének 70. évfordulóján rendezték, ami a helyieknek természetesen nagyon nagy ünnep, ebbe a "megemlékezés-sorozatba" iktatták be a világbajnokverést.)

Az olaszok kedden még otthon 11:5-re verték Romániát - mi abban a fordulóban Volgográdban szenvedtük ki a háromgólos győzelmet az oroszok ellen. A románok elleni győztes csapatból Velotto, Baraldi, Fondelli és Giorgetti nem utazott Oroszországba (Alex a vlv-nek elmondta, hogy a Kragujevác elleni szerdai Eurokupa-elődöntő miatt adtak neki felmentést). Látható a jegyzőkönyvből, hogy a csapat gerincét alkotó sztárok ott voltak. Valószínűleg Campagna úgy ítélte meg, hogy ez a gárda alkalmas az oroszok idegenbeli legyőzésére.

Nos, ez  tévedésnek bizonyult és könnyen lehet, hogy emiatt az olasz csapat elbúcsúzhat továbbjutási reményeitől.

A magyar válogatott eddig valamennyi csoportmeccsét megnyerte, köztük az Olaszország ellenit, tavaly decemberben, Székesfehérváron. Mivel a csoportból csak egy csapat juthat a nyári szuperdöntőbe, az olaszoknak egyetlen lehetőségük maradt: a március végi visszavágón jól megverni minket, s így azonos pontszámmal megszerezhették volna az első helyet.Ehhez azonban természetesen az összes többi meccsüket nyerniük kellett volna, így az esély elszállt.

Magyarországnak egyetlen dolga van: hazai pályán legyőzni az oroszokat március 30-án. (Ezt megelőzően, március 27-én lesz az olasz-magyar meccs.)

Magyarország-Románia 9:8 (2:2, 2:3, 3:1, 2:2)

A C csoport állása négy forduló után:

1. Magyarország 12,
2. Olaszország 7,
3. Románia 6,
4. Oroszország 2 pont


A csoport

Montenegró-Horvátország 6:5 (1:1, 1:1, 3:0, 1:3)

Törökország-Görögország 4:15 (2:5, 1:3, 0:2, 1:5)

A csoport állása:

1. Montenegró 12,
2. Horvátország 6,
3. Görögország 6,
4. Törökország 0 pont


B csoport

Szerbia-Németország 13:4 (4:1, 2:1, 5:2, 2:0)

Spanyolország szabadnapos volt.

A csoport állása:

1. Szerbia 9,
2. Spanyolország 2,
3. Németország 1 pont

7 régi hozzászólás

B (régi) hozzászólása
2013.02.04. 09:02

Innentől nagyobb összegel mernék fogadni arra, hogy Olaszországban lesz a Világliga szuperdöntője. Viktornak valóban nem ment ezen a meccsen, de a jövőben a románok ellen védhet majd a cseréje, ő meg majd véd a szerbek, a horvátok meg az olaszok ellen. A cseréjét hívhatják éppen Decker Attilának is.

Török Szultán hozzászólása
2013.02.03. 23:19

\"Szerénység! Ne tömjénezze magát! Szerénység! Ha én valamit szeretek magamban, az a szerénység.\" Bástya elvtárs

vasasadam hozzászólása
2013.02.03. 22:29

hiribi a Nemzeti Sport oldalán, de hangsúlyozom, nekem kicsit furcsa, pedig birom Attila stílusát.

balzs hozzászólása
balzs38487
2013.02.03. 21:43

A digisporton nyilatkozott Decker Attila a meccs után, de az intelligens és sportszerű nyilatkozat volt szerintem, engem inkább az lepett meg ahogy Nagy Viktort dicsérte. (Bár azt el kell ismerni hogy az olimpiához képest előrelépés hogy az akkor egy félidő alatt bekapott 9 gól helyett már csak 5 gólt kapott be egy félidő alatt a románoktól...)

hiribi hozzászólása
hiribi38486
2013.02.03. 19:10

vasadam Hol nyilatkozott Decker Attila, és mit ? Nem találok sehol semmit. Köszi

vasasadam hozzászólása
2013.02.03. 02:12

Még annyit, hogy nem szeretnék egy válogatott játékost sem kritizálni vagy bírálni, de nekem!!! nem volt túl szimpatikus Decker Attila nyilatkozata a mérkőzés után. Nála nagyobb vízilabdázóktól sem hallottam még hasonló stilusú nyilatkozatot. Engem nagyon meglepett. De ha kivédi a világ szemét, tőlem azt mond, amit akar. Csak ahhoz elöbb teljesíteni is kell. Szerintem. Mégegyszer nem bántásnak vagy kioktatásnak szántam, csak furcsa volt.

vasasadam hozzászólása
2013.02.03. 02:03

Pont ezen agyaltam két napja, hogy szép-szép az olaszok elleni győzelem itthon, de jobb gólaránnyal ők mennek majd tovább, ha.... De nincs ha! Gyerünk srácok, továbbjutunk! Jó kis lehetőség lesz az összeszokásra. Hajrá!!!! Jó dolognak tartom, hogy mindig lesz majd sajtótájékoztató, így plusz információkkal gazdagodhatunk a válogatottal kapcsolatban. A másik, hogy több figyelmet kap a sport (remélem), úgy, hogy többet szerepel(het) a médiában.