FACEBOOK

Magyarország-Románia 9:8

Magyarország-Románia 9:8
hozzászólás, 2013.02.01.

Nehéz küzdelemben egygólos győzelmet aratott a magyar válogatott péntek este Debrecenben a románok felett és így még mindig pontvesztés nélkül vezeti csoportját a Világligában. Helyszíni riportunk, sok nyilatkozattal, videóval és fotóval, valamint az összes góllal.


Világliga, európai csoportselejtező, negyedik forduló


Magyarország-Románia 9:8 (2:2, 2:3, 3:1, 2:2)
Debrecen, v.: Schluenz (német), Putnikovics (szerb)
Magyarország: Nagy V., Bátori 1, Hosnyánszky, Decker Á 2, Szivós1, Varga Dániel 3, Kis G., 1. Cs.: Török B. 1, Jansik Sz. Vámos, Jansik D., Decker A. (kapus). Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Románia: Stoenescu, Negrean, Iosep, Busila 4, Matei, Chioveanu 2, Ghiban. Cs.: Gheorge, Diaconu, Goanta 1, Georgescu 1, Teohari, Catalin. Szövetségi kapitány: Vlad Hagiu
Gól - emberelőnyből: 3/12, ill. 1/6
Gól - ötméteresből: -, ill. -
Kipontozódott: Busila, Ghiban

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

Nehezen lendültünk játékba és végig érezhető volt a rendkívül fárasztó hét miatti tompultság a csapaton. Az emberelőnyös helyzetek megjátszása sokkal gyengébben ment, mint Volgográdban. Valósággal kiküzdöttük ezt a győzelmet, mert a románoktól nemhogy elhúzni nem sikerült, hanem a meccs során többször is ők vezettek. Végig izgulni kellett a három pont megszerzéséért, de ez végül sikerült - méghozzá megérdemelten.


vlv-képek



Tina-képek



VLV-VIDEÓK (vlv és Digi Sport):

0:1 - Busila első gólja


1:1 - Decker Ádám első gólja

2:1 - Varga Dániel első gólja

2:2 - Busila második gólja

2:3 - Busila harmadik gólja

3:3 - Kis Gábor gólja

4:3 - Bátori gólja

4:4 - Chioveanu első gólja

4:5 - Busila negyedik gólja

5:5 - Varga Dániel második gólja

5:6 - Chioveanu második gólja

6:6 - Szivós gólja

7:6 - Varga Dániel harmadik gólja

7:7 - Georgescu gólja

8:7 - Decker Ádám második gólja

8:8 - Goanta gólja

9:8 - Török Béla gólja



Sajtótájékoztató 1.

BENEDEK TIBOR:

- Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, erre készültünk. Tudtuk, hogy ez az egész hét nehéz lesz. Elsősorban azt szeretném elmondani: el kell fogadnia  közvéleménynek, hogy ez egy új csapat. Amikor régen volt egy csapat, az 1997-ben kezdett el dolgozni, tizenöt évvel ezelőtt, úgyhogy aki most húsz éves, az  ötéves volt akkor, és nem emlékszik arra, hogy az a csapat milyen utat járt be tizenöt év alatt. Azt gondolom, az út most indul, és hosszú, nem lehet azt várni a csapattól, hogy egyből tökéletesen teljesítsen. Azt lehet várni, hogy a csapat a maximumot nyújtsa minden mérkőzésen, és úgy gondolom, ezt maximálisan teljesíti is. Ezen kívül még győzni is tudott mind a négy mérkőzésen, amit a Világligában játszott, úgyhogy maximálisan meg vagyok elégedve a csapat teljesítményével!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Kis Gábor nyilatkozata


- Gratulálok, Kicsi, a mai győzelemhez, nagyon nehéz volt. Mesélj!


- Köszönjük a gratulációt. Hát az volt, hála istennek, számítottunk erre a lehetőségre is. Nagyon kemény héten vagyunk túl, nagyon kevés alvással, rengeteg utazással, úgyhogy én azt gondolom, hogy most megpróbáltuk még magunkat felszívni erre a mérkőzésre, és az volt a célunk, hogy megnyerjük, akárhogy is. Tudtuk, hogy nehéz lesz. Sikerült a győzelem. Ismét csak azt tudom mondani, hogy megpróbálom a pozitív oldalát nézni a meccsnek. Én azt gondolom, hogy ilyen mérkőzésekkel tud a legtöbbet fejlődni a csapat. Tudtunk mihez nyúlni, tudtunk eléggé koncentrálni. Ha most éppen annyit ért, hogy eggyel nyerjünk. Gratulálok az egész csapatnak, jó kis hét volt!

- Köszönöm szépen, Kicsi. Jó pihenést!

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Hosnyánszky Norbert nyilatkozata


- Hát Hosi, gratulálok neked! Nagyon nehéz meccs volt. Mindent bele kellett adni, hogy megnyerjétek.

- Bele.. Köszönjük szépen. Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz. De hát egy hosszú utazás után vagyunk, egy új csapattal. Végig betartottuk a megbeszélt taktikát és ezért sikerült nyernünk a végén.

- Egy kicsit nehezebben ment az emberelőny, mint Volvográdban, nem?


- Nehezebben ment, ez előfordul. De úgy gondolom, hogy a hátrányunk nagyjából ugyanolyan jól működött. Talán ennek volt köszönhető a győzelem.

- Milyen lesz ez a csapat?

- Jó lesz ez a csapat szerintem.

- Köszönöm szépen! Jó pihenést!

(Lejegyezte: P. Kenéz Tünde)



Bátori Bence nyilatkozata


- Gratulálok neked is! Milyen meccs volt ez?

- Üdvözlök mindenkit! Nagyon fárasztó meccs volt.

- Elfáradtatok, azt látom. A végére nagyon.

- Nagyon elfáradtunk, bennünk volt minden fáradtság így a hét végére. Úgy gondolom, annak köszönhető, hogy nyertünk, hogy az első betűtől az utolsóig betartottuk a taktikát – főleg a védekezésre gondolok. Csináltuk azt, amit Tibi kért. Ennek köszönhető, hogy nyertünk.

- Hogy látod: volt ma is új ember a csapatban, gördülékeny a beilleszkedés ilyen szempontból?

- Úgy látom, hogy teljesen gördülékeny a beilleszkedés, a hangulat nagyon jó, ahogy mindig lenni szokott. A játékban, szerintem, ez alatt az egy hét alatt is látni lehetett, hogy egyre jobban érezzük egymást. Én nagyon jól érzem magam, nagyon jó érzés itt lenni, és nagyon jó érzés ebben a csapatban játszani!

- Köszönöm szépen! Gratulálok Bence!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Decker Ádám nyilatkozata


- Ádám, nagyon jól sikerült neked ez a mai meccs mindenféle szempontból, mesélj légy szíves!


- Boldog vagyok a gólok miatt is és az egész vízben mutattott teljesítményem miatt. Bár a lefújás után Tibi egyből odajött hozzám és elmondta, hogy mit kellett volna csinálni az utolsó mozdulatnál :-). Nagyon jó volt, ahogy az előző videóban is elmondtam, nagyon élvezem az egész közeget, hogy köztük lehetek, úgyhogy bízom benne, hogy még sok ilyen meccs megadatik az életemben. Hirtelen ennyi jut eszembe erről a mai meccsről.

- Ahhoz valami komment, hogy együtt játszottál a testvéreddel?

- Jó volt, nagyon élveztem ezt is! Nagyon örültem, hogy jól védett. Bíztam benne, hogy amit megbeszéltünk a parton, amikor Viktor jelezte, hogy nem érzi a lövéseket, hogy azt meg tudtuk csinálni, onnan jöttek a lövések ahonnan számítottunk rá. Jól megtudtuk fogni a centereket a végén, kiúszkáltak, úgyhogy ez is rendben volt. Nagyon élveztem a mai mérkőzést!

- Gratulálok Ádám! Sok sikert és jó pihenést!

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)



Jansik Szilárd nyilatkozata


- Szilárd, gratulálok! Nagyon mosolyogsz, és azt hiszem, minden okod megvan rá. Mit éreztél? Izgultál előtte? Amikor beküldtek milyen érzéseid voltak?

- Előtte izgultam igazán, nem nagyon tudtam már csendespihenőkor aludni, mert mondogattam magamban a különböző figurákat, hogy ha benn vagyok, el ne rontsam. Aztán meccs előtt fájt is a fejem egy kicsit, valószínűleg az izgulástól lehetett, de amikor beugrottam a vízbe melegíteni, akkor már nem volt gond.

- És milyen volt a játék?

- A játék nagyon idegtépő volt, bevallom őszintén, kicsit simább meccsre számítottam, de jók voltak ezek a románok! Az egyik játékosuk nem tudom, hogy mit evett ma, de talán hatból ötöt lőtt be, az első öt lövése bement, ezzel nem számoltunk. Ezen kívül az elején nem volt a játék az igazi. De tudtuk, hogy a végén mi fogunk győzni, felőröltük őket, elfáradtak.

- Ez így is lett, hozhatod a süteményt!

- Hozhatom, igen! :-) Már meghoztam az első edzésért, de most már süttethetem a következőt, az első meccs is megvan!

- Gratulálok és nagyon sok örömöt kívánok!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Varga Dénes nyilatkozata


- Szervusz, Dumi!

- Szia!

- Az első kérdés a legtermészetesebb: hogy vagy?

- Köszönöm, jobban, de úgy éreztem a tegnapi edzéseken, hogy érdemben nem tudnék hozzátenni.

- Mid sérült, és mit mondanak az orvosok, mennyi idő alatt fogsz felépülni?

- Ezt nem tudják. Két panaszom is volt múlt hét vasárnap az edzésre érve, a combom fájt nagyon, meg a vállam. Azt gondoltam, hogy ebből a combom lesz makacsabb, de végül is a vállam az, ami fáj, úgyhogy tulajdonképpen ezért nem tudtam ma játszani.

- Hogy értékeled a csapat kinti teljesítményét, és az ittenit? Ugye az ittenit láttad is, ott meg az eredményt.

- Az ottanira azt mondom, hogy nagyobb dolog volt talán, mert az oroszokat nem annyira ismerjük – ráadásul idegenben, meg sok utazás volt, meg a körülmények azért megnehezítették azt az egész meccset. De sikerrel vették, tehát az egy nagyon szép dolog volt. Itt meg az volt szép dolog, hogy végül meg tudták nyerni. Én nem számítottam ennyire szoros meccsre, megmondom őszintén. Fegyelmezetten játszottak, és ez mindenképp egy jó jel.

- Köszönöm szépen, Dumi, és gyógyulást kívánok!

- Köszi szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Varga Dániel nyilatkozata


- Gratulálok, Dani a mai győzelemhez!  Egy jó hetet zártatok, de nagyon elfáradtatok, azt látom mindenkin.

- Köszönöm szépen a csapat nevében a gratulációt. Nehéz vitatkozni azzal, amit mondasz. Mindenki borzasztóan elfáradt, elképesztő munkát csináltunk ezen a héten, és hát a körülmények se voltak könnyűek. Ami az utazást, a korán kelést, meg igazából mindent, ami a fizikai külsőségeket illeti. A célunkat elértük ezen a héten 6 pontot szereztünk és úsztunk egy borzasztó kemény úszótesztet is. Ezért boldog vagyok, és boldogabb, mint fáradt, pedig nagyon fáradt vagyok.

- Ez az úszóteszt milyen volt? Meg lehet tudni, hogy kié volt a legjobb?

- Hát, ne tőlem kérdezd meg. Bár azért van elképzelésem róla. Ezt csak megemlítettem egyébként, mert ez is egy fontos momentuma volt a hétnek. De az a lényeg, hogy a két meccset meg tudtuk nyerni. Két különböző típusú meccset játszottunk, az ellenfél is más volt, a külső környezet is más volt. Teljesen máshogy játszottunk. Oroszországban egy-másfél negyedes megingás kivételével tökéletesen játszottunk. A mai meccsen nagyon-nagyon sok hibát csináltunk. De hát mindenre van mentség. Az nem kérdés, hogy mindenki beleadott mindent. Azt hiszem, hogy senkiben nem lehet olyan hiányérzet hogy nem tette meg a magáét. Szakmailag biztosan mindenki találhat hibát. Ahogy Tibor és a szakmai stábja is fog találni és ki is fogjuk javítani. Én azt hiszem, hogy ott tartunk, ahol tartanunk kell, tehát nem kell aggódni amiatt, hogy csak eggyel vertük meg a román válogatottat.

- A személyes teljesítményedet illetően én úgy látom, hogy téged feldobott ez az új feladat. Ahogy írtam a kinti tudósításban is, vezére voltál a csapatnak. Hogy érzed, neked hogy tetszik ez a  szerep? Voltak-e gondjaid ezen a téren?

- Nekem tetszik ez a szerep, hozzáteszem, hogy ami a csapatkapitánysági feladat az nem csak a vízben való irányítás. Vannak más dolgok is, abban viszont kapok segítséget Gergely Pistától, Dabrowski Norbitól is, Tibortól is. Így a legtöbb energiámat tudom a vízben való irányításra fordítani. Azt hiszem, hogy ezzel tudok a legtöbbet segíteni a csapatnak. Persze amellett nem szabad elfelejteni jól is játszani mert eléggé jól nézne ki, ha lövöldöznék rólam a gólokat és közben beszélnék - nem lenne túl hiteles. Mindenesetre nekem tetszik, de nagyon sokat  kell még tanulnom. Ma is voltak hibáim, de hát belefér, mert hát olyan stádiumban vagyunk, hogy tanulunk, a stáb is.

- Nagyon szépen köszönöm! Jó pihenést kívánok!

- Bocsánat, még mielőtt ezt kívánod, amit előre is köszönök. Szeretnék gratulálni a három újoncunknak, Mezei Tamásnak, Bedő Krisztiánnak „Dévényi Tibi bácsinak”, illetve Jansik Szilárdnak, mert biztosan nagy élmény volt először játszani a magyar válogatottban és biztos, hogy nem utoljára tették .Tehetségesek, nagyon örülök, hogy ennyi fiatal van körülöttünk. Sok energiát adnak és sok sikert nekik a jövőre nézve!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: P. Kenéz Tünde)



Sajtótájékoztató 2.


Sajtótájékoztató 3.

4 régi hozzászólás

B (régi) hozzászólása
2013.02.04. 09:45

Bíztató a fegyelmezett, koncentrált játék egy ilyen fiatal, formálódó csapattól. Nyilván persze ha nem megy a játék, akkor ez az egyetlen dolog, amire támaszkodni lehet, de képes volt erre ez a fiatal csapat. Azt azért ne felejtsük el akkor, amikor a fáradtságra meg az utazásra fogjuk a gyengébb játékot, hogy a románok sem egy hajdúszoboszlói wellness hétvégéről ruccanták át taxival a debreceni meccsre. Amikor mi az oroszokkal játszottunk, akkor (illetve egy nappal korábban) ők a világbajnok olaszokkal, szintén idegenben. És ahogy nincs Volgográd-Debrecen közvetlen repülőjárat, úgy nincs Róma-Debrecen közvetlen járat sem. Ezt azért az igényesebbnek illene észrevenni. Ahogy az első kommentben említett fórarányt is. Úgyhogy ezt a győzelmet köszönjük meg a játékvezetőknek is. És maximálisan igaz, hogy ha szidni tudjuk a bírókat, akkor hálásnak is tudnunk kell lenni nekik, ha van okunk rá. Hát most volt. Az olaszok vereségét kicsit a mi orosz meccsünk folyományának gondolom amiatt, hogy az oroszok elleni eredményünk a fiatal, formálódó csapattal megtéveszthette Campagna-t és az olasz játékosokat is. Persze az is lehet, hogy a sztálingrádi évforduló húzta fel az oroszokat ennyire. A románokra visszatérve, jó csapat az övék, megmutatták, hogy mire képesek fáradtan a fáradt, fiatal magyar válogatott ellen. Persze látni kell, hogy ők alig változtattak a csapatukon London után, összeszokott gárda, jókorú, kipróbált játékosokkal. Frissen szerintem azért nagyobb arányban vertük volna a őket, vagyis a fáradtság a magyar csapatot szerintem jobban visszevetette.

balzs hozzászólása
balzs38483
2013.02.02. 22:58

Az oroszok büntetőkkel 12:10-re verték az olaszokat, azért az sem semmi...

Vitya hozzászólása
Vitya38481
2013.02.02. 11:37

hát igen, nekünk is megadták a hazai pályát. igazából ezért (is) nyertünk. A srácok piszok fáradtak lehettek a sok utazástól, alig alvástól, meccstől, edzéstől. Szóval ahogy látom kellett nekünk itt a hazai pálya, de rendesen. Gratulálok a román válogatottnak, igen keményen megdolgoztatták ezt az újjá alakuló magyar csapatot. Nekünk még a folyamatos terhelések elviselésében kell nagyot fejlődnünk, maga a játék sokszor már most is igen színvonalas és szép volt.

velemeny76 hozzászólása
2013.02.02. 04:55

Gratulálok a csapatnak, de most mintha nem esne szó a játékvezetésről. Jól láttam, hogy kétszer annyi fórunk volt és pár eléggé érdekes döntés fontos pillanatban? Ilyenkor mi van? Mindenki szerényen meghúzza magát, mert ha jól összegzem a dolgot akkor veszíteni már sokszor veszítettünk a bírók miatt, de győzelemhez még soha nem segítettek minket.... Reméljük lesz még jobb, csak az ilyen rendszeresen előforduló kifogásokat kellene elfelejteni.....