FACEBOOK

Magyar-román Debrecenben - Két helyen változik a csapat

Magyar-román Debrecenben - Két helyen változik a csapat
hozzászólás, 2013.01.31.

Volgográdban kezdte a napot és gond nélkül, de nagyon fárasztó utazás végén Debrecenben fejezte be a magyar férfi vízilabda-válogatott. A fáradt játékosoknak nem sok idejük van arra, hogy regenerálódjanak, péntek este Románia következik a Világligában. Varga Dénes együtt van a többiekkel, de nem játszhat, mert még nem gyógyult meg teljesen.

Benedek Tibor a csütörtök esti, már Debrecenben abszolvált átmozgató edzés után tájékoztatta a vlv-t  a csapatban történt változásokról. Az oroszországi utat kisebb sérülés miatt kihagyó Varga Dénes még nem harcképes, de a 13 tagú csapat összetételében így is van két változás: ezúttal két kapust nevezünk, Nagy Viktor mellett Decker Attila is játéklehetőséghez juthat, továbbá elképzelhető egy újoncavatás is, hiszen Jansik szilárd (Jansik Dávid öccse) is tagja a csapatnak.

A debreceni magyar csapat:

Nagy Viktor, Decker Attila (kapusok), Bedő Krisztián, Bátori Bence, Decker Ádám, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Jansik Dávid, Jansik Szilárd, Szivós Márton, Török Béla, Varga Dániel, Vámos Márton.

A meccs 18.30-kor kezdődik, a Digi Sport 1 élőben közvetíti és természetesen a vlv-n is nyomon lehet majd követni a fejleményeket.


Tina-képek a csütörtök esti debreceni edzésről


A Világliga további pénteki programja Európában:

Törökország-Görögország
Montenegró-Horvátország
Szerbia-Németország
Oroszország-Olaszország


A hazautat Volgográdból felhasználtuk arra, hogy további játékosokkal készítsünk kamerás kisinterjút. Íme:

VLV-VIDEÓK:


Decker Ádám nyilatkozata


- Ádám köszöntelek Moszkvában, ez már Moszkva! Hamarosan hazaérünk, de nem a családod körébe, hanem Debrecenbe. Arra kérlek, foglald össze milyen volt ez a néhány nap együtt, milyen volt a tegnapi meccs, és mit várhatunk holnap?


- Ez a néhány nap együtt nagyon jó volt, mindig hatalmas élvezet ezek között az emberek között vízilabdázni, utazni bármit csinálni. A mérkőzéssel a célunkat elértük, megnyertük a meccset. Az elején egy határozott jól tervezett kezdéssel, 4 góllal elmentünk, aztán feljöttek az oroszok, a 14-9-es kiállítási arány elmondja miért jöttek fel a 2-3. negyedben. A debreceni mérkőzéstől legalább olyan meccset várhatunk, mint amit Volgográdban játszottunk a lelkesedésünk szerintem kitart. Van mit csiszolni bőven, azokból a technikai elemekből, amit igaz, hogy gyakoroltunk, de kevés időt tudtuk gyakorolni az elmúlt 3-4 edzésen.

- Az eddigi meccseid nagy részét a románok ellen játszottad, lehet azt mondani, hogy szép emlékeid vannak róluk.


- Igen, az első hivatalos válogatott meccsem a románok ellen volt. Nem tartom őket olyan csapatnak, akiktől nagyon félnünk kellene, de azért ez egy válogatott szint, tehát biztos, hogy nehéz mérkőzés lesz. Személy szerint nekem semmi különös motivációm vagy egyéb nincs a románok ellen. Ez is egy mérkőzés, amit meg kell nyerni.

- Köszönöm szépen, holnap este találkozunk!


(Lejegyezte: Tina)


- Szervusz Krisztián! Gratulálok neked abból az alkalomból, hogy válogatott játékos lettél a felnőtt korosztályban!


- Köszönöm szépen.

- Így tervezted, így gondoltad, így képzelted, hogy ilyen lesz?


- Először is nagyon örülök, hogy győzni tudtunk az első válogatott mérkőzésemen. Mondhatni, hogy nem így képzeltem el, mivel nem gondoltam, hogy ennyi játéklehetőséget kapok már az első mérkőzésemen. Nyilván ebben közrejátszik, hogy Mezei Tamás hamar megszerezte a három kiállítását, így Kicsinek kellett a csere, úgyhogy tudtam sokat játszani.

- Hogy érezted magad? Volt-e valami váratlan vagy ilyennek gondoltad?


- Ilyennek gondoltam, semmi váratlan.

- Volt benned valami emelkedettség, valamit éreztél a Himnusz alatt vagy amikor vízbe ugrottál?


- Igen nyílván. Ez egy nagyon álom és remélem, hogy ez az álom sokáig fog tartani.

- Jelen pillanatban te vagy a csapat Benjaminja és tegnap Kicsi a nyilatkozatában furcsa nevet említett veled kapcsolatban. Hogy van ez?


- Igen, én vagyok a legfiatalabb, de Kicsi szerintem mégis én vagyok az egyik legidősebb, mert szerinte én vagyok Dévényi Tibi bácsi, szerinte hasonlítok rá :-).

- Ő ezt tudja már, hogy van egy ilyen híres hasonmása?


- Még nem tudja.

- Na hát akkor légy szíves…


- Megkeressük.

- Mire számítasz holnap?


- Mindenképpen nyerni kell. Azt nem tudom, hogy fogok e játszani, de nyernünk kell az biztos.

- Este volt valami ünneplés, tudom nem sok idő maradt, de azért mégis valami emlékezetes?


- Semmi nem volt.

- Na majd otthon. Gondolom süteményhegyek.


- Az biztos.

- Sok sikert kívánok neked a pályádhoz!


- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)

undefined
Jansik Dávid nyilatkozata

- Dávid, kicsit gyűröttek vagyunk mind a ketten még, most ébredtünk. Próbáld összeszedni a gondolataidat és összefoglalni néhány mondatban, hogy milyen volt ez az út a meccsen, hogy érezted magad és hogy vagy megelégedve a magyar válogatottal?
 
- Talán egy kicsit az alvás kevés volt, nagyon fáradtnak érzem magam. Azt hiszem, ez a harmadik nap, amikor otthoni idő szerint 5 órakor kelünk, talán ma még korábban. A meccsről annyit, hogy nyertünk, jól kezdtünk, betartottuk a taktikai utasításokat. A harmadik negyedben volt egy kis zavar, amikor kicsit magunkra engedtük az oroszokat, de utána a negyedik negyedre stabilizálódott a helyzet és magabiztos győzelem lett a vége. Most kicsit fáradt vagyok, de a pénteki meccsen újra győznünk kell.
 
- Mi fárasztott ki jobban, az utazás vagy a fizikai edzés, mászkálás?
 
- Elvileg azt kéne, hogy érezzem, hogy a fizikai munka, de talán most ez az utazás, alváshiány, ami miatt fáradtabbnak érzem magam.
 
- Azt hallottam, hogy az új erőnléti edző nagyon keményen dolgoztat titeket.
 
- Annyira ez még nem derült ki, de biztos, hogy kemény lesz.
 
- Mire lehet holnap számítani? Gondolom most is lesz egy átmozgató edzés Debrecenben.
 
- Valószínűleg edzünk este. Azt még nem tudom, hogy holnap játszom-e, kiderül majd meccs előtt. Természetesen holnap is győznünk kell.
 
- Sok sikert kívánok.
 
- Köszönöm szépen.
 
(Lejegyezte: Tina)

undefined
Mezei Tamás nyilatkozata

- Tamás! Mindjárt leszáll a gépünk - reméljük, hogy rendben... Tudom, hogy a tegnapi bemutatkozás a válogatottban számodra kicsit furcsa volt, azt is hallottuk más nyilatkozatából, hogy l vagy keseredve emiatt. Én azt mondom, hogy a magyar válogatott játékosa lettél. Gondolj erre! És arra is, hogy nem ez volt a búcsúmeccsed. Milyenek az érzéseid most, hogy visszaérkezünk Budapestre.

- Mindenképpen jók, hiszen hazaérkezünk. Nem úgy fogalmaznnék, hogy el voltam keseredve, mert hát nyertünk. A magyar válogatottban meccset nyerni jó dolog, örültem a csapat sikerének. Személy szerint azért voltam egy kicsit csalódott, mert többet szerettem volna hozzátenni a csapat teljesítményéhez - ami most nem sikerült. Hogy külső okok miatt? Majd megkérdezem, hogy mi látszott a felvételen. Igazából..., megmondom őszintén, próbáltam keresni az okokat, mert mindennek van valami oka, de ennek a tegnapinak nem láttam értelmét. Ezt a felfogást, amit a bírók csináltak - nem szoktam velük foglalkozni - nem értettem. Nyilván ők nem tudják, hogy ez a bemutatkozó meccsem volt, de nem találtam az értelmét.

- Emlékezetessé tették...

- Az biztos... De mondom, nem annyira elkeseredett voltam, hanem inkább csalódott. Méghozzá azért, mert sokkal többet éreztem magamban. Nem is adtak esélyt arra, hogy megmutassam, mire vagyok képes. Ez volt a legrosszabb. Pont akkor, amikor a sok munkának megérik a gyümölcse., látszik, hogy azért kerültem ide, mert nagyon sokat dolgoztam és jó teljesítményt nyújtottam a klubban, pont most nem tudtam ezt "kiélvezni". Tudtam, csak nagyon keveset.

- Tibi beszélt már veled?

- Beszéltünk a Volgográd felé vezető úton, most, a tegnapi meccs után még nem.

- Gondolom, hogy elmondta akkor, hogy mi az elvárás.

- Persze, ezt mindig elmondja. Tiszta az egész kép.

- Ha játszol holnap, akkor az az igazi premiered lesz - magyar közönség előtt?

- Nem tudom, reméljük...

- Sok sikert kívánok és holnap találkozunk.

- Köszönöm szépen.


undefined
Török Béla nyilatkozata

- Szervusz Béla, köszöntelek itthon. Milyen volt ez a kis kirándulás, foglald össze légy szíves!

- Hideg volt nagyon és messze is volt, a kaja se volt jó, viszont nyertünk, ami tök jó dolog. Ugye új a kapitány, én is visszakerültem. Nagyon boldogok voltunk, én is boldog voltam, hogy sikerült nyerni.

- Úgy láttam, hogy kifejezetten örömmel játszottál, élvezted a játékot.

- Igen, igen, nagyon élveztem, igaz, ami igaz.  Itt voltak hangok, hogy milyen csapat ez... Szerintem ez egy nagyon jó kis csapat.  Én nagyon élveztem ebben a csapatban játszani, egyébként is a magyar válogatottban játszani mindig élmény és megtiszteltetés. Kicsit több szerep hárult rám, így meg aztán főleg örömteli esemény volt számomra.

- Hogy várod az elkövetkező időszakot, állandósul ez a fontosabb szerep?

- Nagyon szeretném, hogy így legyen, ez nyilván rajtam múlik alapvetően. De hát a Tibortól is függ, hogy hogy képzeli el a csapat összetételét. Én mindent meg fogok tenni, hogy ez állandósuljon.

- Mi lesz holnap Debrecenben?

- Hát győzni megyünk, másért nem mehetünk. Itthon a románokat szerintem meg kell verni. Nem ígérem, hogy sziporkázó játékkal , de bízom a győzelemben.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: P.  Kenéz Tünde)


(A meccs kezdési időpontja 18.30)

3 régi hozzászólás

szerk hozzászólása
szerk38472
2013.02.01. 13:39

Jó-jó, jogos az észrevétel a stábot illetőn, egy kis türelmet kérek. A játékosok ügyében: a vb-csapat kijelöléséig ezeket a neveket gondolom fenntartani, mert naponta nem fogjuk cserélgetni.

Chicago hozzászólása
Chicago38471
2013.02.01. 13:31

Apreand, szamomra es sokunk szamara gondolom Kasa orokos valogatott.. ez legyen a legnagyobb baj a tajekoztatasban..:)D (altalaban ertve, nem a vlv-re:) Mondjuk igaz ,mind Tibi mind Denes megerdemli , hogy a jelenlegi titulusuk/beosztasuk legyen feltuntetve. no meg persze az uj stabtagok is (Tibinel lett egy kis korrigalas)

APREAND hozzászólása
APREAND38469
2013.02.01. 11:17

szerk. Mikor lesz a vlv (\\\" A válogatott\\\")stábnál is Benedek a kapitány,Kemény Dénes elnök....stb. Kásásék válogatottak még ,csak mi nem tudunk róla?,vagy örököstagnak neveztétek ki Őket?