FACEBOOK

Győztes hazatérés az orosz télből

Győztes hazatérés az orosz télből
hozzászólás, 2013.01.30.

Magyarország megőrizte kedvező pozícióját, valamennyi eddigi csoportellenfelét legyőzte, s vezeti Világliga-csoportját. A Benedek-féle csapat premierje nem volt izgalommentes, de minden jó, ha jó a vége! Helyszíni riportunk.

Világliga, európai csoportselejtezők, harmadik forduló

A csoport

Görögország-Horvátország 7:9 (2:3, 1:3, 1:1, 3:2)
Törökország-Montenegró 4:14 (1:4, 1:5, 1:2, 1:3)

B csoport

Németország-Spanyolország 12:13 (1:2, 4:2, 1:2, 3:3 - 3:4) - ötméteresekkel
Szerbia szabadnapos volt

C csoport

Kedden játszották:

Olaszország-Románia 11:5 (1:1, 4:1, 1:1, 5:2)

Szerdán játszották:


Oroszország-Magyarország 7:10 (1:5, 3:2, 2:0, 1:3)
Volgográd, v.: Gopijanyin (szerb), Budrakisz (görög)
Oroszország: Ivanov, Lazarev, Ogyincov, Rizov-Alejnyicsev 3, Zinnatulin, Asajev 1, Tomakov, Kolod, Latipov, Visnyakov, Liszunov 3, Andrukov, Rasztorgujev. Szövetségi kapitány: Vlagyimir Karabutov
Magyarország: Nagy V., Török B. 2, Bátori 1, Salamon, Vámos 1, Hosnyánszky 1, Decker Á., Szivós 2, Varga Dániel 2, Jansik D., Kis G. 1, Mezei, Bedő K. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Gól - emberelőnyből: 3/14, ill. 5/9
Gól - ötméteresből: 1/2, ill. -

A vlv és a vodapolo élő közvetítése a mérkőzésről

A magyar csapat nagyon jól kezdett, mind védekezésben, mind támadásban magabiztosan, határozottan játszottak a fiúk. Sikerült négy góllal elmenni, ekkor azonban a bírók kicsit "kompenzáltak", s ezzel rendesen megzavarták a magyar csapatot. Az orosz válogatott veszélyesen feljött, de - ahogy egyik nyilatkozónk fogalmazott: - sikerült fontos helyzeteken jó döntést hozni és ezzel a végére megint elhúzni.

Legközelebb Románia ellen szerepel a csapat, pénteken, 18.30-as kezdettel, Debrecenben. (Digi Sport és vlv)


vlv-fotók


VLV-VIDEÓK:

(A meccsjeleneteket a stáb felvételéből vágtuk ki, eleget téve annak a kérésnek, hogy a hangot vegyük le, mert felvétel közben a magyar csapat játékára, taktikájára vonatkozó észrevételek hangzanak el a videót készítő Dabrowski Norbert másodedző szájából. "Kárpótlásul" a magyar gólokat lassítva is megmutatjuk.))

0:1 - Török Béla első gólja

0:2 - Bátori gólja

1:2 - Asajev első gólja, ötméteres

1:3 - Varga Dániel első gólja

1:4 - Szivós első gólja

1:5 - Hosnyánszky gólja

2:5 - elmaradt ötméteresünk és Rizov-Alejnyicsev első gólja

2:6 - Kis Gábor gólja

3:6 - Liszunov első gólja

4:6 - Rizov-Alejnyicsev második gólja

4:7 - Török Béla második gólja

5:7 - Rizov-Alejnyicsev harmadik gólja

Szivós véd

6:7 - Liszunov második gólja

6:8 - Vámos elnézős gólja

6:9 - Varga Dániel második gólja

Nagy Viktor kivédi Asajev ötméteresét

6:10 - Szivós második gólja

7:10 - Liszunov harmad gólja


Benedek Tibor nyilatkozata

- Gratulálok Tibor és ha mondhatok én is valamit, szerintem nem baj, hogy ez egy emlékezetes debütálás volt. Nagyon izgalmas, nagyon jó meccs volt, és megvan a három pont. Hogy értékeled? Mennyire voltál ideges előtte, alatta? És milyen a csapat?

- Köszönjük szépen. Én sem gondolom, hogy baj. A mérkőzéseket így kell megnyerni. Ha kell, akkor az utolsó pillanatban, ha kell akkor a negyedik negyedben ahogy most ezt megnyertük. Az, hogy 5:1 volt az elején, öröm, de ahogy láttuk a román meccsen is, meg ezen is, a játékvezetők alkalmazkodnak a nagyarányú különbséghez, főleg itt ezen a hazai pályán és nem engedik, hogy óriási különbség legyen a két csapat között. 5:1-nél abszolút belenyúlhatnak, erre volt jellemző példa az az ötméteres, ami szerintem egyértelmű volt (és nem adtak meg nekünk - a szerk.). Abból 6:1 lett volna, de 5:2 lett és újra kinyílt a meccs. Úgyhogy mi meg természetes módon a harmadik negyedben, ahogy láttuk, hogy az előnyünk egyre csökken, elkezdtünk egy kicsit idegeskedni, akkor voltak a kihagyott fórjaink. És aztán a negyedik negyedben újra elkezdtünk játszani, felálltunk és a végén magabiztosan nyertünk. A háromgólos győzelem azonban csalóka, mert ennél azért sokkal izgalmasabb volt a mérkőzés.

- Amíg nagyon jól ment a csapatnak az első két negyedben, én azt vettem észre hogy az emberelőnyöknél szokatlanul gyorsan pörögve játszottak. Tehát szisztematikusan, gondolom hogy ez egy utasítás lehetett, vagy ezt beszéltétek meg, mert én nem nagyon láttam még, hogy ennyire gyors körbepasszok mentek volna.

- Hát igen, amikor mennek az emberelőnyök..., azt hiszem, így sem volt olyan rossz a belövési arányunk, talán 9-ből 5, vagy 9-ből 6 az azért nagyon jó arány. A harmadik negyedben, amikor kihagytunk két-három emberelőnyt, akkor tudtak följönni és hát nyilván akkor fontos a fórokat belőni, amikor közel áll hozzánk az ellenfél, vagy döntetlenre állunk, vagy vesztésre állunk. Amikor nagy az előny és megy a csapatnak, akkor nyilván sokkal egyszerűbb. Hát ez látható volt, nagyon magabiztosak voltak a fiúk, aztán utána meg elő kellett venni a zsebünkből azt, amit elő kell venni ilyenkor ahoz, hogy amikor fontos lett, akkor újra belőjük.

- Mivel itt vagyok veletek, tudom hogy mennyire fárasztó ez a túra és most még nem semmi visszautazás jön,  magyar idő szerinti hajnali 2 órás indulással és ti rögtön Debrecenbe mentek egy szintén nagyon fontos mérkőzésre. Hogy érzed, mennyire hagy nyomot ez a kirándulás a játékosokban?

- Hát..., lehet hogy életük egyik legfárasztóbb hete, de azt gondolom, hogy a lelkesedés most elég nagy ahhoz, hogy ezt együtt átvészeljük. Az, hogy holnap alvás nélkül indulunk szinte, vagy otthoni alvás, gyakorlatilag kéne egy átállás pár napra, mert 3 óra különbség azt jelenti, hogy otthoni idő szerint 2-kor indulunk vissza, ami itt 5, ahhoz föl kell kelni 4-kor, és hát egy nagyon hosszú út után megérkezünk Debrecenbe, ott már készülnünk kell a román mérkőzésre. Másnap meg meccs. Úgyhogy én remélem hogy a szombat-vasárnap elég lesz a pihenésre. Aztán hétfőn kezdődik a saját bajnokságuk, bajnoki szezonjuk folytatása, de addig fölösleges panaszkodni, mert nekünk ez a dolgunk, péntekig senki nem engedhet ki.

- Tibor, nagyon hosszú pályafutást kívánok a szövetségi kapitányi tisztségben. És jó mulatást, jó szórakozást, jó ünneplést ma estére ha még egyáltalán lesz hozzá erő.

- Énszerintem inkább jó alvást kívánjál mindenkinek. Fél 9 van, most vacsorázunk, itt most a legfontosabb minél hamarabb elaludni, ha sikerül mindenkinek, hogy reggel normális állapotban tudjuk elindulni.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Danna)



Szivós Márton nyilatkozata


- Bravó Marci, azt hiszem, ha azt mondom, nem hullott az öletekbe a győzelem, akkor igazat mondok! Nagyon izgalmas meccs volt, mesélj!

- Üdvözlök mindenkit! Először is szeretnék gratulálni a két újoncunknak, Krisztiánnak és Tamásnak, biztosan emlékezetes mérkőzés marad ez a számukra, ahogy számunkra is! Úgy gondolom, megdolgoztunk a győzelemért! Nem volt egyszerű, az elején nagyon jól elkaptuk a fonalat, utána feljöttek ránk. Tudtuk, hogy nem lesz ez annyira sima mérkőzés mint az elején, de fontos szituációkban helyén volt a szívünk, és jó döntéseket hoztunk!

- Amikor négy gólos hátrányból feljöttek nem éreztél egy kis vészt?

- Nem, Tibi is mondta a szünetben, tudhattuk, hogy ilyen lesz, mi ilyen szoros mérkőzésre készültünk. Akkortól lett ismételten szoros, de mindig nagyon fárasztó egy csapatnak ilyen nagy hátrányt ledolgozni, abba tehát el is fáradtak, és a végén megint lett egy háromgólos különbség. Tehát gyakorlatilag, amit az elején megszereztünk, azt a végéig tudtuk tartani, hiába jöttek fel meccs közben!

- Gratulálok, jó utat, jó meccset péntekre!

- Köszönjük szépen!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Vámos Márton nyilatkozata

- Gratulálok Marci! Arra kérlek, hogy először mesélj a gólról (tudod melyik gólról beszélek)!
 
- Semmi extra. Nem állt jó helyen a blokk, megláttam, a kapus se figyelt, úgyhogy bedobtam.
 
- Direkt néztél közben másfele?
 
- Igen.
 
- Mondd el milyen meccs volt! Izgultál közben?
 
- Nem. Az elején volt bennem egy kis drukk, de elmúlt. Ahogy beszéltük a buszon, hogy ez el szokott múlni meccs közben, ahogy beugrom a vízbe. Nagyon kemény meccs volt, még most is érzem magamban, hogy elfáradtam. Kemény tempó lesz, mert holnap korán kelünk megint és megyünk haza, ahol már holnapután egy román meccs lesz, amin ugyanígy oda kell tennünk magunkat, hogy magabiztosan tudjunk nyerni.
 
- Elégedett voltál a játékidőddel és a saját teljesítményeddel ma?
 
- A játékidővel abszolút. Örülök neki, hogy kaptam ennyi lehetőséget. A teljesítményemmel pedig száz százalékosan nem lehetek elégedett, mert mindig vannak hibák, de igyekeztem. Úgy gondolom, hogy amit elterveztem, azt nagyjából véghez tudtam vinni.
 
- Profi nyilatkozat volt Marci, köszönöm szépen és gratulálok.
 
- Köszönöm.
 
(Lejegyezte: Tina)


Kis Gábor nyilatkozata

- Kicsi, gratulálok és egyben jobbulást is kívánok, mert látom, hogy eléggé meg vagy fázva. Jól játszottál, nagyon ment a csapatnak az első két negyedben. Hogy értékeled? Egyrészt mi történt utána, másrészt pedig úgy összességében milyen volt ez a meccs?


- Köszönjük a gratulációt. Nagyon boldog vagyok, örülök neki, hogy sikerült nyernünk, ráadásul megmondom őszintén, hogy nekem azért így, hogy izgalmasabb lett a közepétől a mérkőzés, így még finomabb a siker. Alakulóban vagyunk, de az nagyon-nagyon szép dolog, hogy a két-három napos felkészülés után ilyen magabiztosan tudtunk, főleg az első két negyedben, játszani. Nem mondom azt, hogy veszélyben volt a győzelem az utána lévő időszakban, de azért fel kellett, hogy kössük a gatyánkat. Persze mi is elfáradtunk egy kicsit, mert hiszen minden játékos a klubjából azért alapozásból jön majdnem hogy, és hát azért ugye keményen dolgoztunk a válogatott edzéseken is, úgyhogy nagyon örülök az eredménynek. Ilyesmire is számítottunk amúgy, szóval semmiképpen nem hittük, hogy ez egy könnyű mérkőzés lesz, inkább jobban lepődtünk meg az első két negyedes nagy fölényen- Utána egy kicsit elfáradtunk, feljöttek ránk az oroszok, megkapták a hazai pályát, ami tök normális, de hál’ istennek tudtunk azért védekezni ellene, úgyhogy mindenki megtette a magáét, jól játszottunk, úgyhogy bízom abban, hogy sikerül a románok ellen is.

- Mielőtt elköszönnék tőled, van még egy kérdés. Két újoncot avatott ma a magyar válogatott, és mindketten a te posztodon játszanak. Most nem az a kérdés, hogy tartasz-e tőlük, hanem hogy egyáltalán ismered-e őket, mi a véleményed a játékukról, és szerinted hogy sikerült nekik a mai debütálás itt?


- Felemásra sikerült, mert sajnos szegény Mezei megkapta azt az újoncoknak való bírói hátrányt, amit meg szoktak kapni az újoncok, amit még én is anno megkaptam, egyből kiállították szegényt gyakorlatilag, 30-40 másodpercet játszott, mert minden egyes labdaérintésére kontrát kapott és utána ki is állították. Úgy vélem, hogy ez egyáltalán nem az ő hibája, és beszéltem vele, hogy nyugodjon meg, semmit nem jelent ez a rossz széria az első mérkőzésen. Az oroszok megkapták a bíróktól a hazai pályát, és hát igyekeztek olyan játékosokat kiszórni, akiket azért még annyira nem ismernek, ez mindenkinél előfordul. Most nála fordult elő, a következő mérkőzésen már biztos vagyok benne, hogy nem lesz ilyen, és jól fog neki sikerülni a mérkőzés. "Dévényi Tibi bácsiról", Krisztiánról meg az a véleményem, hogy szépen be tudott állni, neki nem volt rossz szériája most ezen a meccsen, amit Tamás megkapott, úgyhogy ő be tudott állni keményen. A kiállításokért nekik jobban meg kell harcolni, mint mondjuk nekem, de mind a két játékos előtt, úgy gondolom, hogy nagyon komoly jövő áll, és hogy félni is kell tőlük.

- Köszönöm szépen, Kicsi. Jó pihenést kívánok!


- Köszönöm.

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)


Bátori Bence nyilatkozata

- Gratulálok Bence a győzelemhez és játékodhoz is, főleg az elején nagyon fontos gólt dobtál. Kérlek, értékeld a mai meccset! Volt-e benned félelem, kezdjük ezzel?
 
- Üdvözlök mindenkit! Kezdjük ezzel, félelem semmiképpen nem volt, nincs mitől félnem. Nagyon magabiztosan jöttem az edzésekre és erre a meccsre is, mert tudom, hogy mire vagyok képes, úgyhogy félelem egy csepp se volt bennem. Inkább azt mondanám, hogy bizonyítási vágy volt bennem, nem félelem. A meccs nagyon hajtós, nagyon ,,rakkolós” meccs volt. Az első másfél negyedben sikerült elhúznunk 5:1-re, aztán szerintem egy kicsit el is fáradtunk, visszaesett a játékunk és felzárkóztak 7:6-ra a harmadik negyed végére, de onnan újult erővel sikerült a negyedik negyedben bebiztosítani a győzelmünket.
 
- Elégedett vagy a saját teljesítményeddel?
 
- Teljesen sosem vagyok elégedett a saját teljesítményemmel. Most is volt egy fór, amit ellőttem és nem jól lőttem el. Annak a gólnak, amit lőttem nagyon örülök természetesen, de mindig lehet jobb és most is lehetett volna jobb.
 
- Elfáradtál?
 
- Igen, nagyon elfáradtam.
 
- Akkor pihenjél!
 
- Köszönöm szépen.
 
- Gratulálok!
 
(Lejegyezte: Tina)


- Gratulálok, Feri, a mai meccshez, a győzelemhez, a játékodhoz. Egy kemény ellenfelet győztetek le egy nagyon izgalmas, jó kis meccsen. Hogy érzed, azt a szintet hozta a csapat, amit vártál te is, meg a vezetés?


- Igen, köszönjük szépen. Tényleg egy elég kemény meccs volt. Az első negyedben igazából az történt, amit mi akartunk, el is mentünk tőlük rendesen, aztán magukhoz tértek, ami várható is volt. Elég jól felzárkóztak, de utána megint meg tudtunk újulni , és egy-két váratlan megoldással kizökkentettük őket, és sikerült megint elmenni tőlük.

- Hogy látod, ez most egy ilyen kezdeti teljesítmény volt? Mire lehet ebből alapozni, tehát mi az, ami nagyon jól ment?


- A védekezésünk jó volt, az emberhátrányos védekezésünk, mindamellett, hogy kaptunk három-négy gólt, de ez benne van egy meccsen. Meg az emberelőny, tehát ez a két dolog, ami nagyon jól működött igazából. Ahhoz képest nagyon összeszedettek voltunk, hogy kevés időt voltunk együtt.

- Nagyon hosszú út vár rátok, és pénteken egy újabb fontos meccs. Mire számíthat a várhatóan teltházas közönség?


- Csakis a győzelemre! Ennek reményében utazunk haza

- Köszönöm szépen, jó utat!


(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)



Nagy Viktor nyilatkozata


- Viktor, gratulálok a mai győzelemhez! Menjünk vissza egy kicsit az időben, rég beszéltünk. Egyedüli kapusként vagy itt, ez nem nagyon volt szokás az elmúlt években. Nem éreztél egy kicsivel több terhet, mint máskor?
 
- Nem. Tibi megkérdezte, hogy vállalom-e így és mondtam neki, hogy termesztésen. Igazából Euroliga-meccseken mindig egyedül voltam beírva, úgyhogy magán a meccsen nem okozott problémát, nem nagyobb terhet. Inkább az volt furcsa, hogy melegítésnél mind a két csoportnak kellett védenem, a kezdőnek és a cserének is. Szerintem jól megoldottuk, senki nem érzett hiányt a lövésben és én sem fáradtam el annyira a melegítésnél. Ahhoz képest, hogy egyéb körülmények nem voltak annyira jók, nagyon jól kezdtük a meccset és jól is fejeztük be. A közepénél volt egy kis hullámvölgy, de ez normális. Azért ők 5-6 fórral többet kaptak, elfáradtunk, de nagyon örülök annak, hogy Marcika blokkolt kettőt és lőtt egy gólt. :-)
A végén magabiztosan győzni tudtunk, úgyhogy boldog vagyok.
 
- Te voltál a magyar csapat egyik legjobbja és főleg akkor védtél nagyon nagyokat, amikor baj volt. Hogy történtek ezek a nagy védések sorozatban, egymás után háromszor egy fórban?
 
- Viccesen mondhatnám, hogy nézd vissza felvételt. Koncentrált voltam és nem hagyhatom szó nélkül, hogy nagyon sokat blokkoltak. Volt vagy hét blokkom, ami nagyon sokat jelent, úgyhogy a csapattársaknak is köszönhetem, hogy ilyen jól ment. Ők bíztak bennem, szóval ez kölcsönös volt. A védekezés volt a legfontosabb számunkra és ezt szerintem maximálisan megoldottuk. Biztos, hogy volt hiba, ha majd visszanézzük, de úgy gondolom, annak ellenére, hogy milyen keveset tudtunk együtt készülni nagyon jól játszottunk, nagyon jól védekeztünk és magabiztosan tudtunk győzni. Ez az orosz csapat egy nagyon jó kis csapat, főleg Oroszországban nagy szó nyerni ellenük, értékes ez a győzelem.
 
- Köszönöm szépen Viktor. Gratulálok még egyszer.
 
- Köszönöm szépen.
 
(Lejegyezte: Tina)

A stábtól a vlv megkapja a mérkőzés saját felvételét, a találkozót feldolgozzuk, de ez technikai okok miatt némi késedelmet szenved. Mindenesetre igyekszünk a találkozó minden gólját minél előbb megmutatni. A hazaúton pedig reményeink szerint további videóinterjúk készülnek. (Még a jegyzőkönyvet is kiegészítjük.)




4 régi hozzászólás

balzs hozzászólása
balzs38470
2013.02.01. 12:38

Kár hogy nem volt TV-közvetítés, de gratulálok a győzelemhez. Hajrá magyarok!

APREAND hozzászólása
APREAND38468
2013.01.31. 19:58

szerkesztő Mikor lesz a vlv (\" A válogatott\")stábnál is Benedek a kapitány,Kemény Dénes elnök....stb. Kásásék válogatottak még csak mi nem tudunk ról,vagy örököstagnak neveztétek ki Őket?

Andras hozzászólása
Andras38467
2013.01.31. 14:57

Szep volt! : ) Igy tovabb. UI: Kanada 10 : USA 6 - VB Qual!!!!!

vasasadam hozzászólása
2013.01.31. 13:34

Zsiványak voltatok srácok! Gratulálok a győzelemhez!