FACEBOOK

Olasz bajnokság - eredmények

Olasz bajnokság - eredmények
hozzászólás, 2013.01.21.

Az Acquachiara római győzelme és a Posillipo megtáltosodása volt a hétvégi olasz forduló fő eseménye. Utóbbiban magyarok is szerepet játszottak.

Olasz bajnokság, alapszakasz, 11. forduló

Bogliasco-Promogest 6:4 (2:2, 2:0, 0:1, 2:1)

Camogli-Florentia 10:16 (4:4, 0:5, 3:3, 3:4)

Nervi-Brescia 7:19 (1:3, 3:5, 3:6, 0:5)

Lazio-Acquachiara 8:9 (1:3, 2:2, 3:1, 2:3) (Märcz Tamás nem lőtt gólt)

MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Két vereség után most morális szempontból fontos győzelmet arattunk egy jól felkészült és a végsőkig küzdő Lazio ellen. Azt gondolom, hogy szinte minden csapat nehezen fog Rómából elhozni pontokat. Jól kezdtünk és most a végén is higgadtak maradunk, amikor a mérkőzés a sorsdöntő fázisba került. Van még miben javulnunk, mert sok hibát követtünk el a mérkőzés folyamán, de a legfontosabb most a győzelem volt. Ez a győzelem kicsit nyugodtabb légkört teremthet a csapat körül, amiben sajnos hiány volt az elmúlt hetekben.

Pro Recco-Ortigia 20:5 (5:1, 5:2, 3:2, 7:0) (Madaras egy gólt lőtt, a túloldalon Suti Gábor most nem talált a kapuba)

MADARAS NORBERT a vlv-nek:

- Keményen edzettünk a héten, és ez így is marad egy ideig! Ennek része volt a szombati meccs, szóval nem nagyon készültünk rá. Tőlük hiányzott a centerük, ami rányomta a bélyegét az egész játékukra.

Posillipo-Savona 10:9 (2:3, 3:3, 3:1, 2:2) (Tóth Márton egy gólt lőtt és sorsdöntő gólpasszt adott a győztes gól előtt, Kovács Róbert ezúttal nem lőtt gólt)

VLV-VIDEÓK (RaiSport1):


Tóth Márton gólja


Tóth Márton gólpassza a győztes gól előtt

KOVÁCS RÓBERT a vlv-nek:

- Nagyon örülök, hogy elhitte a csapat, hogy Vale (Valentino Gallo - a szerk.) nélkül is van esélyünk a Savona ellen. Az egész meccsen fegyelmezett játék jellemezte a csapatot, főleg védekezésben jeleskedtünk. Az emberelőnyök kihasználása továbbra sem ment, de az utolsót sikerült belőni Marci nagyon szép gólpassza után. Amit mindenképpen fontosnak tartok, hogy egyre jobban csapatként kezdünk játszani és képesek vagyunk küzdeni egymásért! Most mondhatnám, hogy hol tarthatnánk, ha megnyertük volna a "kötelező" meccseinket is..., de nem teszem, mert ahogy Robert Dinu a Bogliasco kapusa is fogalmazott az első találkozásunkkor: "Itt bármi megtörténhet és annak az ellenkezője is..." Most arra kell készülnünk a Promogest ellen, hogy ez ne így legyen!

TÓTH MÁRTON a vlv-nek:

- Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült egy újabb olyan merkőzést megnyernünk, amikor papíron erősebb ellenfél ellen játszottunk. Az előjelek semmiképpen sem abba az irányba mutattak, hogy mi most itt nyerünk. Gondolok itt Valentino és az edzőnk eltiltására. A mérkőzés rosszul indult, mert előbb 1:3-ra ők vezettek, majd 5:6 lett a félidőre és innen végig szoros volt. Igazándiból, ha jól emlékszem, egyszer vezettünk a mérkőzés folyamán, a legvégén! Kulcsfontosságú volt, hogy Rizzót, és Janovicsot aránylag jól semlegesítettük és mivel állandóan vittük be őket centerbe, így támadásban már kevesebb erejük volt. Robival ketten sokat játszottunk és próbáltuk (edző helyett is) irányítani a csapatot, szerintem jól működött. A csapat most jó szériában van, remélem ez sokáig kitart és hát az ember ilyenkor sajnálja, hogy a "papíron" gyengébbnek kikiáltott ellenfelekkel szemben nem tudtunk nyerni. Következő mérkőzésünk a Promogest ellen lesz, ami nehéz lesz, mert úgy látom hogy a szardíniai csapat is egyre jobb teljesítményt nyújt. Ha hozzuk ezt a formánkat és továbbra is képesek leszünk egymásért küzdeni akkor nem lesz gond!

A tabella 11 forduló után:

1. Brescia 33,
2. Pro Recco 27,
3. Florentia 24,
4. Savona 19,
5. Acquachiara 17,
6. Bogliasco 16,
7. Posillipo 15,
8. Lazio 13,
9. Ortigia 11,
10. Promogest 9,
11. Nervi 9,
12. Camogli 1 pont.

1 régi hozzászólás

B (régi) hozzászólása
2013.01.21. 16:14

Tóth Marcinak a válogatottban a helye.