FACEBOOK

Pijetlovics marad a Fradiban

Pijetlovics marad a Fradiban
hozzászólás, 2013.01.16.

A Szerb Vízilabda Szövetség kedden állást foglalt Gojko Pijetlovics ügyében, aki az FTC-től a szerb Radnicski Kragujeváchoz szeretett volna igazolni a magyar klub anyagi problémáira hivatkozva. A döntés szerint azonban ez nem lehetséges, a világbajnok kapusnak vissza kell térnie a már Varga Zsolt vezetőedző által irányított Ferencvároshoz.

- Már jelentkezett is, természetesen marad a Ferencvárosban, itt fog játszani a szerződésének lejártáig vagyis a szezon végéig (bár lehet, hogy szerdán, a Szeged ellen még nem szerepel) - mondta a vlv-nek a zöld-fehérek szakosztályelnöke a Pijetlovics-ügyről.

AMBRUS TAMÁS a vlv-nek:

- Semmilyen tartozásunk nincs, minden a megállapodásnak megfelelően történik Gojkóval kapcsolatban. Neki lett keserű a szája íze azután, hogy október elején, a bajnoki rajt előtt kiderült, hogy pénzügyi gondjaink vannak, s emiatt öt játékos (Jansik, Fülöp, Sántavy, Szőke és Korényi) elhagyta a csapatot. A színvonal visszaesett, s ez neki érthetően nem tetszett. Megértem, hogy ő egy adott szintű csapatban szeretett volna játszani, de hát sajnos a helyzet így alakult. Teljesítettük vele szemben a kötelezettségünket, mint ahogy egyébként más játékos felé sincsen adósságunk, tehát a Ferencváros jelen pillanatban senkinek nem tartozik.

A történtek miatt jelentősen "megfiatalodtunk", a Komjádi Kupa-ezüstérmes FTC Paján Viktorral, Gojko Pijetloviccsal és az amerikai MacDonell-el kiegészülve a teljes bajnoki csapatunk! Sőt, a Junior válogatottat úgy vertük meg a bajnokságban, hogy se Pijetlovics, se az amerikai nem játszott. Az OSC-től ugyan kikaptunk, de azt gondolom, hogy jók lehetnek a reményeink. Remek szakmai munka kezdődött azáltal, hogy Varga Zsolt lett a vezetőedző. Neki adtam át a feladatot, mert olyan mérhetetlen mennyiségű munkával jár a gazdasági háttér megteremtése, hogy a szakosztályelnöki és a vezetőedzői feladat együtt nem vihető. Felajánlottam Zsoltnak a vezetőedzői posztot, amit ő nagy örömmel elvállalt, és nagy elánnal vetette bele magát a munkába. Egyébként gyakorlatilag ugyanazon a napon neveztem ki Zsoltot vezetőedzőnek, amikor Benedek Tibort megválasztották szövetségi kapitánynak, úgyhogy a két nagy barát egyszerre vált vezetőedzővé a maga posztján.

Tehát nagyon komoly szakmai munka indult el itt most és azt gondolom, hogy a Fradi meg fog erősödni tavaszra. Ilyen körülmények között jött ez a Pijetlovics-történet, s az a véleményem, hogy segíti céljaink elérését, mindannyiunk számára biztonságot ad, hogy egy jó, tapasztalt kapus fog velünk dolgozni. (Mindamellett, hogy nélküle Kósik Soma lenne az első számú kapus, aki junior válogatott és szintén nagyon ügyes, de azért még sokat kell fejlődnie, hogy kiváló OB1-es kapus váljon belőle.

- A jelenlegi célotok változatlanul a bennmaradás?

- Azért ennél egy kicsivel több. Jó, persze, ha ránéz az ember a tabellára, akkor azt mondja, hogy igen, a bennmaradás. Az a gazdasági krach, ami október elején bekövetkezett, mindenféleképpen indokolttá teszi ezt. Ennek ellenére szeretnénk a tabellán minél előrébb végezni. Zsolt feladata, hogy ezt szakmailag megvalósítsa, az enyém meg az, hogy mind rövid távon, mind hosszú távon biztosítsam a csapatnak az anyagi biztonságot, illetve a szakosztálynak a biztonságos jövőt.

- Köszönöm a tájékoztatást!

(Lejegyezte: Di Giovanni Szandra)