FACEBOOK

Mi újság? - Kemény Dénes

Mi újság? - Kemény Dénes
hozzászólás, 2013.01.15.

Két hete állt munkába a Magyar Vízilabda Szövetség új elnöke, akitől arról érdeklődtünk: hol tart a munka átvételében, mik a legfontosabb feladatok, egyáltalán, hogy érzi magát az új szerepkörben...

KEMÉNY DÉNES a vlv-nek:

- Ha valaki nem hiszi el, hogy nehéz az elnöki munka, akkor fogja meg a táskámat! Az olyan 7-8 kiló és ebből csak fél kiló a laptop, a többi papír, még szendvics vagy ásványvíz sincs benne, csak papír... Nagyon  sok dolgot kellett áttanulmányozzak. Amikor a főtitkárral és a tiszteletbeli elnök úrral első alkalommal leültünk beszélgetni, azt gondoltam, hogy ezt az életben nem fogom átlátni, annyi minden van. Ehhez képest nem telt el csak két hét és most már látom mindenhol a változtatási igényeket, a javítás lehetőségeit.

- Milyen konkrét területekről van szó?

- A bizottsági munkát szeretném még összehangoltabbá, hatékonyabbá tenni és nem csak az első osztályban, amit a Sportági Egyeztető Bizottság sikeresen igazgat, rendben is megy minden az első osztályban - gondolok itt a meccsek lebonyolítására, a bíróküldésre. Az alsóbb osztályokban is erősítjük a munkát, remélem, hogy a következő elnökségi ülésen a testület támogatni fogja az erre irányuló elképzeléseket. Az egész sportág versenyeztetését hatékonyabbá szeretnénk tenni. Ugyanez vonatkozik a TAO-bírálati rendszerre, mert az tapasztalom, hogy ennek a költsége nagyon "elszállt". Miközben a társasági adókedvezményekből sok pénz érkezik a sportágba, ennek a rendszernek a működtetése eddig sokba került a szövetségnek, ezt a költséget mindenképpen meg kell próbálnunk csökkenteni - erre is vannak már elképzelések.

Szeretném új alapokra helyezni és nagyon hatékonnyá tenni a marketing, kommunikációs és pr-munkáját a teljes sportágnak és ezen belül a szövetségnek, illetőleg az összes vízilabda-válogatottnak - ahogy ezt mondtam megválasztásom előtt is, jobban előtérbe helyezve például a női válogatottat. E téren is történtek fejlemények és úgy gondolom, hogy már a közeljövőben pozitív hírek várhatók. Lépésről lépésre haladok előre és hát az elmúlt napok legfontosabb fejleményei azok a megbeszélések voltak, amelyeket a 2021-re tervezett budapesti úszó és vízilabda világbajnokság pályázatával kapcsolatban folytattunk.

- Erről korábban felreppentek hírek, de úgy tudom, a pályázati határidő már lejárt.

- Azon dolgozunk, hogy sikerüljön beadni pótlólagos eljárás keretében a magyar pályázatot. Gyárfás Tamás, az úszószövetség elnöke fontos elnökségi tag a FINA-ban, ezért lobbizik és közben itthon tárgyaltunk arról, hogy a pályázathoz elengedhetetlenül szükséges kormánygarancia a birtokunkban legyen. Vasárnap Debrecenben folytattunk megbeszélést Kósa Lajos polgármesterrel, aki pozitívan nyilatkozott, s arról tájékoztatott, hogy mindent megtesz a pályázat beadásához szükséges kormányzati elkötelezettségért. Rövid időn belül eldől tehát, hogy Magyarország eséllyel próbálkozhat-e egy pályázat pótlólagos benyújtásával. Nagyon nagy jelentőségű dologról van szó, ennek érzékeltetésére elég annyi, hogy a legutóbbi világbajnokságok televíziós nézettsége 3,5 milliárd volt szerte a világon.

Egyébként Debrecenben nagy örömmel konstatáltam, hogy a TAO-s lehetőségnek köszönhetően egy újabb 50x25 méteres uszoda megépítését készül megpályázni a város, nyilván a klub közreműködésével, hiszen a pályázati lehetőséggel egyesületek élhetnek. Ugyanis az történt, hogy a szép debreceni uszoda a teljes üzemével a négyfajta hasznosításnak köszönhetően - kevés lett, kinőtte a város! Jár a lakosság, folyik úszásoktatás, használják az egyetemisták és az élsportolók, az úszók, vízilabdázók. Mindezek kiszolgálásához a jelenlegi uszoda már nem elég, most külön fedett pólómedence készül majd, ráadásul az ideális, előbb említett méretben, ami azért jó, mert optimálisan hasznosítható, egy időben több funkciónak is eleget tud tenni.

És ha már az uszodahelyzet szóba került, el kell mondjam, nagyon örülök, mert bár elnökként ehhez még nem sok közöm volt, de jól alakulnak a dolgok uszodafronton. Folyamatban van öt uszodaépítés, illetve -befedés. Készül a ceglédi és a szentesi fedett uszoda, amelyek méltók lesznek ahhoz a szerephez, amit e két város betölt a sportágban. Szintén a TAO-pályázatok keretében fedetté válik két élcsapatunk uszodája, a szolnoki és a szegedi és egy teljesen új beruházásról is beszámolhatok: a gödöllői Szent István egyetemen is új uszoda épül. Ez két dolog miatt is szívügyünk. Egyrészt, az egyetemmel szerződése van a szövetségnek a tehetséges fiatal pólósok továbbtanulásában nyújtanak segítséget. Emellett ez is egy négyes hasznosítású (oktatás, lakosság, egyetemi sport és élsport) létesítmény lesz és ráadásul egy olyan, 180-200 ezer lakosú kistérségben, ahol jelenleg semmilyen lehetőség nincs uszodába menni. Szóval úgy gondolom, ahhoz képest, hogy két hete dolgozom elnökként, talán valamennyi márt látszik. Remélem, hogy az ilyenkor szokásos száznapos program első eredményeire nem kell majd száz napot várni...

- Végezetül azért fel kell tennem egy mindenkit érdeklő kérdést: mikorra várható, hogy Benedek Tibor "megválasztott szövetségi kapitánnyal" aláírjátok a szerződést és megismerhetjük az új éra első válogatott keretét?

- Ahogy a szövetségi kapitánnyal aláírt megállapodásról hírem lesz, azonnal jelzem. Már nem kell rá sokat várni.

- Köszönöm a tájékoztatást!

2 régi hozzászólás

apropo hozzászólása
apropo38303
2013.01.15. 22:22

Ne csináljuk már azt amit a pártok........ Legalább a \"100\" napot várjuk ki. Utánpótlás fronton többet várok én is, de talán nem itt kell Gyurcsányozni.... Egyébként valószínűleg tényleg furcsa lehet Keménynek ez a szerep...... Sok sikert K.D.Dr.!

buvar-kn hozzászólása
2013.01.15. 20:48

Látni hogy ez a Dénes blogja.Két hétig nem írnak rola hát akkor ö irat pár sort magarol!!és ujra körbe korbe ugyan az a szöveg mar evek ota es meg mindig van aki el is hiszi.Ö a masodik Gyurcsany Feco