FACEBOOK

A Brescia legyőzte a Reccót

A Brescia legyőzte a Reccót
hozzászólás, 2013.01.14.

A Brescia hatpontos előnyre tett szert az olasz bajnokság alapszakaszában és nagy lépést tett afelé, hogy a majdani döntőben pályaelőnye legyen. Magyar gólokat mutatunk az Acquachiara-Posillipo meccsről.

Olasz bajnokság, alapszakasz, 10. forduló

Savona-Bogliasco 11:8 (5:2, 1:3, 2:1, 3:2)

Ortigia-Camogli 11:8 (2:3, 2:2, 5:1, 2:2) (Suti Gábor ezúttal nem lőtt gólt)

Promogest-Nervi 12:9 (5:4, 2:2, 2:2, 3:1)

Florentia-Lazio 11:7 (3:2, 2:0, 3:2, 3:3)

Brescia-Ferla Pro Recco 10:8 (3:2, 1:1, 2:1, 4::4)
Brescia, v.: Caputi, Taccini
Brescia: Del Lungo, Valentino, C. Presciutti 2, Legrenzi, Loncar, R. Calcaterra 1, Mammarella, Nora 1, Binchi, Elez 4 (1 rig.), Giorgi 1, G. Fiorentini 1, Moratti. All. Bovo.
Pro Recco: Tempesti, F. Lapenna, Madaras 1, Mangiante, A. Fondelli, Felugo 1, Giacoppo, Figlioli 3, Figari 1, D. Fiorentini 1, Aicardi, N. Gitto, S. Luongo 1. Vezetőedző: Riccardo Tempestini
Gól - emberelőnyből: 3/7, ill. 7/13
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. -

Izgalmas, élvezetes meccset játszott a csúcsrangadó két részvevője, a tabella első és második helyezettje. A Brescia volt a kezdeményező, folyamatos vezetését azonban a Recco mindig behozta. Az utolsó negyedre sikerült kétgólos előnybe kerülniük a hazaiaknak. A bajnoki címvédő azonban ismét egalizált. 6:6 volt ekkor és egy erősen vitatható ötméteresből szerzett ismét előnyt a Brescia. Roberto Calcaterrának egy kiállítás megítélése után azonnal visszajátszották a labdát, s a center ziccerben lőtt volna, de egy védő odaért és megütötte azt a karját, amelyben a labdát tartotta és éppen ellőtte volna. Az ügyben illetékes játékvezetőnő(!) Taccini habozás nélkül ítélt ötméterest, pedig a labda egyértelműen kézben volt. Percekig állt a játék, az ötméterest persze belőtték, majd ismét két góllal húzott el a Brescia, s innen már nem tudott egyenlíteni az egyébként szintén jól játszó Pro Recco.

MADARAS NORBERT a vlv-nek:

- Sajnos mindenben egy fokkal jobbak voltak. Nem mondhatom hogy bármi váratlan lett volna. Ilyen meccsre számítottunk, mégsem vettük fel a ritmusát, sokat hibáztunk elöl és hátul is. Agresszívak voltak, csíptek haraptak. Tudtuk, valahogy mégis hagytuk. Más labdával játszottak, gyakoroltunk vele, mégis kicsúszott a kezünkből.

Voltak fura ítéletek, mint mindig, mégis mi méltatlankodtunk jobban. Gyakorlatilag élet-halál meccset játszottak, mint egy bajnoki döntőt. Mi meg csak egy fontos bajnokira készültünk. Ez volt a különbség!


Acquachiara-Posillipo 7:8 (2:2, 2:1, 2:2, 1:3)
Nápoly, Scandone uszoda, v.: Paoletti, Riccitelli
Acquachiara: Kacics, Perez, Mattiello, Danilovics 1, Scotti Galletta, Petkovics 1, Gambarcorta, Ferrone 1, Saviano, Märcz 2, Di Costanzo 1, Sadovyy 1, Postiglione. Vezetőedző: Mirarchi
Posillipo: Negri, Cuccovillo, Rossi 1, Foglio 1, Mattiello, Tóth M., Renzuto Iodice, Gallo 1, Kovács 2, Bertoli, Baraldi 1, Saccoia 2, Riccitiello. Vezetőedző: Occhiello
Gól - emberelőnyből: 4/16, ill. 5/14
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 2/2

MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Újabb hozható három pontot hagytunk ott a medencében, ami arra utal, hogy valami nem működik a csapatban. 7:7-ig minden alkalommal mi vezettünk, de nem sikerült növelnünk az előnyt és lezárnunk a meccset még Gallo brutalitása után sem, amikor négy percig emberelőnyben játszottunk. Az emberelőnyös helyzeteket gyenge arányban játszottuk meg, ami el is döntötte a mérkőzést. Sok volt az egyénieskedés és az idegeskedés a csapatunkban, ami semmi jót nem szült.

Sajnos ez már a hatodik olyan meccsünk, ami az utolsó percben dől el és ezekből ez idáig egy pontot sikerült elhoznunk, azt hiszem ez a szám magáért beszél. Egyébként az uszodában remek hangulat volt. Kétezer néző előtt zajlott mérkőzés, ami már tradicionálissá vált a nápolyi derbiken. Gratulálok Robinak és Marcinak, nagyon jól játszottak!

KOVÁCS RÓBERT a vlv-nek:

- Azt kell mondjam, pályafutásunk egyik nagy élményén vagyunk túl Marcival! Egy igazi "vízilabda-népszerűsítő" derby volt ez a Märcz Tomiék elleni meccs. Fantasztikus hangulat, rengeteg néző és izgalom az utolsó pillanatig. Volt itt piros lap egyik illetve másik oldalon, négyperces kiállítás brutalitásért és pompomos lányok... Tehát minden ami kell a nézőknek!

A meccsen az első perctől kiegyenlített volt a játék, hol az Acquachiara, hol mi vezettünk. Egyik csapatnak sem sikerült meglépnie, pedig a harmadik negyed vége felé a csapatkapitányunkat, Gallót kiállították négy percre ütésért (jogosan). Ezt a periódust mindössze 2:1-re vesztettük el, a belőtt ötméteresükkel együtt. Őrült végjátékban sikerült egyenlítenünk Tóth Marci zseniális gólpasszával, majd az ő blokkjával kivédekezni egy hátrányt! Ezek mellett rengeteg kiállítást harcolt ki a meccsen, nagyon jól játszott. A végén, megmondom őszintén, egy szerencsés gólt lőttünk, majd egy hátrányt kivédekeztünk és így sikerült nyernünk! Gratulálok a Märcz Tominak is a jó játékához! Természetesen nagyon örült mindenki ennek a győzelemnek a csapatban. Nagy szükségünk volt már egy ilyen sikerre, mert igencsak "döcögött" a szekér... Remélem ez a jó játék most egy darabig így marad!

TÓTH MÁRTON a vlv-nek:

- Nagyon boldog vagyok, hogy végre nyertünk egy papíron nálunk erősebb ellenfél ellen. Nagyon nagy élmény volt egy ilyen igazi nápolyi rangadón részt venni. A mérkőzés végig nagyon kemény volt, olykor már a sportszerűség határát súrolta a sok verekedés. Végig szoros volt a meccs, aztán a harmadik negyed közepén előbb az edzőnket küldték el piros lappal, majd a csapatkapitányunkat (Valentino Gallo) brutalitásért kiállították, így négy percig emberhátrányban voltunk. Úgy tűnt, hogy ez megint megpecsételi a sorsunkat, de valahogy pont az ellenkezője lett, mindenki egy lapáttal rátett még és megfordítottuk a meccset. A végén egy szerencsés góllal nyertünk, de azt gondolom, hogy erre a szerencsére teljes mértékben rászolgáltunk. Gratulálok Robinak a két góljához és Märcz Tominak is.

Magamról annyit, hogy jól éreztem magam végig, centereztem és bekkeltem főleg, sajnos peches voltam, mert a gólomat nem adták meg. Azonban főleg a végén sikerült olyan dolgokat csinálnom, amikkel összességében elégedett lehetek. Nagyon örülök hogy nyertünk, remélem kapunk ettől egy lökést.

VLV-VIDEÓK (RaiSport):


Kovács Róbert első gólja



Märcz első gólja



Kovács Róbert második gólja


Tóth Márton érvénytelenített gólja


Märcz második gólja


A Posillipo győztes gólja

A tabella tíz forduló után:

1. Brescia 30,
2. Pro Recco 24,
3. Florentia 21,
4. Savona 19,
5. Acquachiara
6. Bogliasco 13,
7. Lazio 13,
8. Posillipo 12,
9. Ortigia 11,
10. Promogest 9,
11. Nervi 9,
12. Camogli 1 pont