FACEBOOK

Múlt, jelen, jövő - médiaszemle

Múlt, jelen, jövő - médiaszemle
hozzászólás, 2013.01.09.

Az új elnök és a helyébe lépő új szövetségi kapitány megválasztása óta a média visszatérően, nagy terjedelemben foglalkozott a magyar vízilabdasport változásaival. Kemény Dénes és Benedek Tibor is sokat nyilatkozott, mi most olyan, nagyobb terjedelmű interjúkat osztunk meg olvasóinkkal, amelyek sok érdekes információt tartalmaznak.

A Hírtelevízió Stopper című műsorában a Kemény Dénessel folytatott beszélgetés bő teret szentelt a múltnak, hiszen 16 év után vált meg posztjától a magyar válogatottat háromszor is olimpiai bajnoki címig vezető szövetségi kapitány.

Kemény Dénes önkritikusan elismerte, annak, hogy most a szövetség elnökeként nehéz helyzetben van, egyik oka éppen a férfi válogatott elmúlt négyéves teljesítménye. Ezért vállalja a felelősséget és - mint fogalmazott - a "pluszmunkát" is, amit elnökként el kell végeznie.

A londoni szereplés lehetséges okaival kapcsolatban elmondta: valóban nagyon sok meccset játszott tavaly a csapat, de ezt az év elején tudták, a játékosokkal is megbeszélte. Az amerikai túra öt plusz meccse nem volt bekalkulálva, ezeket az út amerikai szervezői kérték tőlünk. Az amerikaiak elleni vereségek nem rázták meg a csapatot, hiszen egyértelmű volt, hogy a felkészülés más fázisában vagyunk, de valahol mégis beépültek ezek a meccsek az "elhasználódási menetrendbe" és így vált túl naggyá az olimpia előtt lejátszott mérkőzések száma.

Érdekes adalékkal bővítette a londoni szereplés hátteréről alkotott képet a volt szövetségi kapitány. Felidézte a sajtóban már több helyen napvilágot látott információt, miszerint a játékosok közös beszélgetéseket tartottak a csapat pszichológusával. Ezeken a mindenki által nagyon hasznosnak ítélt foglalkozásokon azt is átbeszélték, hogy mit várnak egymástól. Az már csak utólag vált ismertté Kemény Dénes számára, hogy e foglalkozásokon belementek néhány olyan, a csapat taktikáját érintő kérdésbe, amiben meg is állapodtak apró módosításokról, s nem ártott volna, ha ezekről ő is tud.

Kemény Dénes beszélt az olimpiát közvetlenül követő időszakról, bevallva, hogy erősen valószínűnek tűnt, hogy a londoni eredményre rámegy az egészsége. Elnökké választásának körülményeiről, teveiről is faggatták, az alábbiakban megtekinthető interjúban:



Az M1 Telesport Sport7 című műsora összefoglalja Benedek Tibor megválasztásának körülményeit, archív felvételekkel eleveníti fel Benedek Tibor pályafutásának emlékezetes pillanatait. Ezután stúdióbeszélgetés következik a frissen megválasztott szövetségi kapitánnyal. Itt már szakmai kérdésekről is szó esett, megtudtuk például, hogy a jó védekezés mellett a lelkes fiatalokat nagyobb számban soraiban tudó új csapatnál visszatérhet a magyar válogatottra korábban jellemző lefordulásos játékstílus. A teljes beszélgetés:



A DIGI Sport Reggeli Start című műsorában Benedek Tibor már arról is beszélt, hogy bő keretet hirdet majd, sőt, e körön kívül is figyelni fog játékosokat, hogy ezzel is motiválja őket. Mindenképpen itt az idő a fiatalításra és elképzelhető, hogy egyes játékosokkal külön is foglalkozik majd.

A kétszeres, háromszoros olimpiai bajnok, pályafutások ügyében még vacilláló "öregeket" illetően elmondta: nagyon nehéz kérdésről van szó, az érintetteknek elsősorban magukban kell tisztázniuk, hogy vállalják-e a következő időszak nagy terhelését. A teljes beszélgetés:



A Magyar Rádió Sportvilág című műsorában megszólaltatták Benedek Miklós színművészt, a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó édesapját, s többek között az ő szavaira reagált a stúdióbeszélgetésben az új szövetségi kapitány. A teljes beszélgetés (a hang mellé Benedek Tibor pályafutását illusztráltuk fotókkal):