FACEBOOK

Pijetlovics otthagyta a Fradit?

Pijetlovics otthagyta a Fradit?
hozzászólás, 2013.01.08.

A világbajnok kapus Gojko Pijetlovics visszatért hazájába - adta hírül egy szerb internetes újság. Pijetlovicsot még szerződés köti a Ferencvároshoz és úgy tudjuk, egyelőre nem engedték el. A dolog azért is pikáns, mert a kiváló kapus a Radnicski Kragujeváchoz szerződne, s már játszana január 23-án, a Debrecen elleni Eurokupa-elődöntőn...

Pijetlovics az elmúlt nyáron igazolt Budapestre a Crevena Zvezdától, s szerződtetése az átigazolási szezon egyik legnagyobb szenzációja volt. A Ferencváros később nehéz anyagi helyzetbe került, kénytelen volt játékosokat elengedni, s az ambiciózus célokból is visszavenni, a jórészt fiatalokból álló csapat jelenlegi feladata a bennmaradás kivívása.

Mindezek fényében a Pijetloviccsal kapcsolatos hír senkit sem érhetett váratlanul, s érdekes, hogy a szerb hírforrás úgy tudja, a kapus véglegesen visszatért szülőhazájába, s már a Szerb Kupa hétvégi döntőjében is szerepelne.

Megkerestük Ambrus Tamást, az FTC vezetőedzőjét, aki immár a szakosztály ügyvezetőjeként is képben van, s cáfolja a szerb híradást.

AMBRUS TAMÁS a vlv-nek:

- Engem erről még senki nem tájékoztatott. A játékos valóban engedélyt kért arra, hogy tárgyalásokat folytasson a Kragujeváccal, ezt megkapta, de továbbiakról nem esett szó. Tájékoztatást ígért, de eddig még nem keresett. Szerződést nem köthet senkivel, mert jelenleg a Ferencváros igazolt versenyzője. Beszélgetni beszélgethetett, de hivatalos átigazolásról nem lehet szó, mert mi nem engedtük el. Tárgyalni, beszélgetni lehet, ennek semmilyen jogkövetkezménye nincs, de egy esetleges átigazolás jóval nehezebb és hosszabb procedúra a LEN-nél. Még akkor is így lenne, ha simán elengednénk. Egyébként nagy fizetési csúszás vele szemben nincs, sőt, a többi játékosnál sem, jelenleg talán egy-két hónapos elmaradásaink vannak, kezelni tudjuk a helyzetet, s például Pijetlovics megkapta az első félévre szóló teljes járandóságát. Néhány napja abban maradtam vele, hogy leülünk tárgyalni a második félévről, s ha elő tudjuk teremteni a szerződésében szereplő összeget, akkor mi meg szeretnénk őt tartani. Ez a beszélgetés még hátravan, de hogy az aláírásunk nélkül nem tud máshol szerződést kötni és játszani, az teljességgel bizonyos, hiszen ez esetben eltiltás várna rá.

1 régi hozzászólás

Rolling hozzászólása
Rolling38277
2013.01.09. 09:39

Úgy tudom, hogy vízilabdában idény közben nem lehet váltani ellentétben a kézilabdával és kosárlabdával, ahol akármikor lehet új játékost szerződtetni. Csak olyan játékos szerződtethető év közben, akinek nincs szerződése. Ezért nem tudott pl. kapust igazolni a Vasas Nagy Viktor sérülésekor.