FACEBOOK

2012-ben Joszip Pavics volt a világ legjobb vízilabdázója

2012-ben Joszip Pavics volt a világ legjobb vízilabdázója
hozzászólás, 2013.01.05.

Az olimpiai bajnok és Világliga-győztes horvát válogatott kapusát, Joszip Pavicsot választották 2012 legjobb férfi vízilabdázójának a FINA hagyományos szavazásán.

Az öt vizes sportág világszövetségéhez tartozó 202 nemzeti szövetség részvételével megrendezett voksolás után csak az első helyezett nevét tették közzé - immár hagyományosan.

A most harmincéves Joszip Pavicsot már a 2005-ös montreali világbajnokságon a torna legjobb kapusává választották. 2007-ben aranyéremmel tért haza a melbourne-i vb-ről, de akkor második számú kapus volt Vican mögött, aki a döntőben a horvátok kapuját védte, amikor hosszabbításos meccsen legyőzték a magyar válogatottat. Pavics jelenleg a Mladost Zágráb kapusa, Londonban, az olimpiai döntőn ő volt a horvátok kezdő kapusa az olaszok ellen. Ezt megelőzően, a világliga tavalyi szuperdöntőjének fináléjában, az ötméteres párbaj végén az általa megfogott lövéssel nyerték meg a horvátok a Világligát.

A FINA harmadik alkalommal szervezte meg ezt a szavazást (megjegyezzük, hogy az idén a nyíltvízi úszás szakágban Risztov Éva lett a legjobb), 2010-ben Vanja Udovicsics, 2011-ben pedig Filip Filipovics lett a világ legjobb férfi vízilabdázója.

Címkék:
fina Joszip Pavics