FACEBOOK

Benedek Tibor az új szövetségi kapitány

Benedek Tibor az új szövetségi kapitány
hozzászólás, 2013.01.03.

Az MVLSZ elnöksége csütörtökön titkos szavazással Benedek Tibort választotta meg szövetségi kapitánynak.

Mint ismeretes, Benedeken kívül Gyöngyösi András és Vincze Balázs nyújtott be pályázatot a posztra. A pályázók nem voltak jelen az elnökségi ülésen.

A testületi döntést ismertető Kemény Dénes MVLSZ-elnök a pályázatokat nagyon színvonalasnak minősítette. Elmondta, hogy a szavazás egyfordulós és titkos volt. (A pontos eredményt, a szavazati arányokat nem hozzák nyilvánosságra.)

Mint fogalmazott, az elnökségnek "azt kellett eltalálnia", ki lesz az, aki a legnagyobb garanciát jelenti arra, hogy a válogatott a következő években érmeket, aranyérmeket nyerjen.

Kemény Dénes és Benedek Tibor a következő napokban ül le tisztázni a négy évre szóló szerződés részleteit. A rögtönzött sajtótájékoztatón elhangzott, az elvárásokat firtató kérdésre válaszolva Kemény Dénes utalt arra, hogy az ő szerződésében is volt egy passzus, amely szerint ha világversenyen nem jut elődöntőbe a magyar válogatott, akkor a szövetségi kapitány szerződése felbontható. Ez azonban nem jelent automatizmust, tehát nem arról van szó, hogy ha egy hosszabbításos meccsen, jó játékkal kikapunk a későbbi győztestől és csak az ötödik helyet szerezzük meg, akkor a kapitánynak mennie kell.

- Mennyire kap szabad kezet a szakmai munkában? - szólt az egyik kérdés, amire Kemény Dénes így válaszolt:

- Azt kell mondjam, ennél jobb elnöke nem lehet, mert én aztán tudom, hogy mennyire szükséges és azt mind megkapja.

Egy ehhez kapcsolódó kérdésre válaszolva azt is hozzátette, hogy a másodedző kiválasztásába sem fog beleszólni sem az elnökség, sem ő, ez eddig sem volt szokás.

A bejelentés teljes, vágatlan vlv-felvétele:



Az új szövetségi kapitány a vlv-nek adta első nyilatkozatát.

BENEDEK TIBOR a vlv-nek:

- Piros betűs ünnep számomra a mai nap! Borzasztóan örülök, köszönöm szépen az elnökség bizalmát! Nagyon nagy megtiszteltetés a magyar válogatott kispadján ülni. Ma még ünneplés, holnap elkezdődik a munka. A részletekkel kapcsolatban egy kis türelmet kérek a sajtótól, a következő néhány napra szükségem van ahhoz, hogy alaposabban fel tudjam vázolni az elkövetkező időszakot. Egy biztos: számomra mindig csak a győzelem lesz elfogadható, de ennek eléréséhez megfelelő tervek kellenek és magát a végcélhoz vezető utat is rendkívül fontosnak tartom.

VINCZE BALÁZS a délmagyar.hu-nak:


– Kemény Dénes hívott fel telefonon, hogy ne a médiából értesüljek a hírről. Tudtam, hogy alig van esélyem a poszt elnyerésére, de azért ilyenkor kezdi magát beleélni az ember a meglepetésbe, ki tudja, bármi történhet. Nem keserített el a döntés. Harcba indultam egy legendával, örülök, hogy megmérettettem magam. Inkább az fájna, ha a szezon végén a csapattal kapnék egy pofont, és nem jutnánk be a bajnoki döntőbe.

GYÖNGYÖSI ANDRÁS a Hajdú Bihari Naplónak:

– Nem vagyok csalódott a döntés miatt, annak ellenére sem, hogy komolyan hittem a poszt elnyerésében. Úgy gondoltam, a beadott pályázat és a szakmai múlt dönthet a kapitányi pozícióról – nyilatkozta a Naplónak Gyöngyösi, akitől azt is megkérdezték, mivel tudott volna többet adni a nemzeti csapatnak, mint Benedek.

– Nehéz erről beszélni, hiszen Tibi egy nagyszerű játékos volt, ráadásul a barátom is, viszont edzőként még nem bizonyított, nem tudom, mire lehet képes. Éppen ezért a kinevezését kicsit lutrinak érzem. Sikerorientált világban élünk, ezért nem lehet négy éves ciklusban gondolkozni. Én mindig is rövid távban gondolkoztam, éppen ezért jövőre már világbajnokságot akartam nyerni a válogatottal, amihez szerintem megvannak a megfelelő játékosok.

– Közel egy évtizede úgy élek, hogy mindennek megvan az oka, idővel kiderül, mi miért történt. Most nem én lettem a kapitány, lehet ez azt jelzi, hogy Debrecenben még nagy dolgok várnak rám. Ez a kapitány-kérdés lezárult, így csakis a cívisvárosi csapatra kell összpontosítanom. Komoly feladatok várnak még ránk, remélem, elérjük a céljainkat – fogalmazott Gyöngyösi András.

Címkék:
Benedek Tibor

15 régi hozzászólás

jozsi47 hozzászólása
jozsi4738270
2013.01.06. 10:20

az első mondat végére természetesen kérdőjelet akartam írni

jozsi47 hozzászólása
jozsi4738269
2013.01.06. 10:19

Akik Benedek Tibi edzői múltjába kötnek bele azoktól kérdezném,talán Kemény Dénesnek volt komoly edzői múltja mielőtt 97-ben megválasztották kapitánynak az akkor sokkal esélyesebbnek ítélt és komolyabb edzői múlttal rendelkező Gerendással szemben.De hogy más területről is hozzak példát,Franz Beckenbauernek semmilyen edzői múltja nem volt mielőtt az NSZK labdarúgó szövetségi kapitánya lett volna 1984-ben.

kerczaildi hozzászólása
2013.01.04. 10:37

Szívből gratulálok Tibinek, munkájához nagyon sok sikert kívánok. Kerczaildi.

látó hozzászólása
látó38265
2013.01.03. 23:24

Úgy látom a lehető legjobb kezekbe került a Felnőtt Férfi Vízilabda Válogatott! Egy \"zseniális bal\" és várhatóan segíti őt majd mindenben egy \"kiváló jobb\".....! Hajrá!

buvar-kn hozzászólása
2013.01.03. 21:03

Hála isten!!Végre jo kezekben a válogatot.Gratula és sok sikert kívanok!Tuti tob lesz a NEMZETKÖZI torna gözelem mint a utolso 8evben még ha gyengéb is a csapat !! Hajra Magyarok sok sikert Tibi.

juhiszhely hozzászólása
2013.01.03. 20:49

Lézer Végig olvastam soraidat, bocsi félreértettem amit írtál. A válaszod, ha kis agyammal jól értem , B(régi)nek szólt.Én csupán arról próbáltam kifejteni a véleményem, hogy a pozitív hozzáállás számomra szimpatikusabb. A kritika is akkor jó ha nem a rosszindulat, gyűlölet esetleg irigység, hanem a jobbító szándék vezérli. Egyébként nem bántottál meg.

lézer hozzászólása
lézer38262
2013.01.03. 20:30

juhiszhely Vállalom,és olykor,mint ebben az esetben sem,akkora probléma,ha mi legalább itt, megosztjuk gondolatinkat,véleményünket,információinkat a vizilabdáról,és a vizilabdában szerepet vállalókról.Valahol olvastam,hogy az intimpistáskodás annak fáj kinek nem teljesen szeplötlen a viselkedése. El kell ,hogy keseritselek,fogsz még ilyeneket olvasni itt, mástól és Tőlem is, bár nagyon nem szeretnélek,megsérteni,megbántani,sem Téged,sem mást.

juhiszhely hozzászólása
2013.01.03. 19:51

Őszintén gratulálok mind a három pályázónak. Az új szövetségi kapitánynak pedig sok sikert kívánok, és szerintem a másik két jelölt is ezt tette, ugyanis innentől ez a magyar vízilabda érdeke!! Tisztelt lézer nem tudom miért kell intimpistáskodni, hogy ki kit támogatott?

lézer hozzászólása
lézer38260
2013.01.03. 18:45

Gratulálok és sok sikert Neki és a csapatának. A három jelölt közűl egyértelmű,hogy Ő volt a legjobb választás. B(régi) ahogy hallom Kemény, Vincét támogatta!!!

Rolling hozzászólása
Rolling38259
2013.01.03. 18:02

Egyáltalán nem lepődtem meg a bejelentés kapcsán. Nem Benedek személyével van a gondom, hanem a pályázati kiírás abszolút személyre szóló voltával.

Török Szultán hozzászólása
2013.01.03. 17:53

Hajrá Benedek! Benedeket is megilleti az \"ártatlanság vélelme\", nem csak a sorozatgyilkost. Adjuk meg neki a bizalmat és ne rögtön fröcsögés közepette kezdje a munkát. Személy szerint ő nem tehet erről a béna versenyről, sokkal tisztább lenne a helyzet, ha őt is kinevezik (valószínüleg Kovács István sem véletlenül nem nevezett...). Az elkövetkezendő időszak eredményei és játéka (!) majd megmutatja, hogy Tiborban és az új válogatottban mennyi van.

B (régi) hozzászólása
2013.01.03. 17:29

Az a szakmai indok, hogy feltétlenül hűséges Kemény Déneshez, Kemény Dénes pedig kiválóan fogja tudni majd irányítani. Kis magyar abszurd. Gyanítom, hogy azért indult három jelölt, hogy relatív többség is elég legyen Tibinek a poszt elnyeréséhez. Magyarország, szeretlek! Majd a válogatottnál élesben fog edzőként kezdeni a Tibi. Röhej. De azé szeressük mink a Tibit.

DS hozzászólása
DS38256
2013.01.03. 17:28

Gratulálok! Kívánom, hogy Tibor szövetségi kapitányként is legalább annyi sikert érjen el, mint játékosként. Remélem, hogy egy újabb \"dream team\"\'-et kovácsol össze!!!

hoofer hozzászólása
hoofer38255
2013.01.03. 17:00

Azért érdekelnének a szakmai indokok, amik alapján Benedek lett a kapitány. Sok sikert mindenesetre!

balzs hozzászólása
balzs38254
2013.01.03. 16:44

Sok sikert!