FACEBOOK

Debrecenben nyert a Honvéd, Szolnokon az Eger

Debrecenben nyert a Honvéd, Szolnokon az Eger
hozzászólás, 2012.12.08.

Érdekes meccseket hozott a Vodafone OB1 szombati, 9. fordulója. Az Eger az utolsó másodpercekben lőtt góllal győzte le idegenben a Szolnokot, a Honvéd pedig éppen az idény meglepetéscsapatának, a Debrecennek az otthonában talált magára. Két találkozó az időjárás miatt elmaradt. Eredmények:

Vodafone OB1, alapszakasz, 9. forduló

December 8., szombat

BVSC-Szentes 9:5 (2:0, 4:2, 1:1, 2:2)
G.: Rajna 3, Szűcs L., Borsós 2-2, Kotsidis, Ambrus F., ill. Szabó Z., Tóth P. 2-2, Hegedüs


Szolnok-Eger 10:11 (3:3, 2:2, 0:2, 5:4)
Szolnok, v.: Németh A., Juhász Gy.
Szolnok: Decker A., Gocics 1, Hosnyánszky 2, Alekszics 1, Pásztor 1, Kis G. 1, Negrean 1. Cs.: Kovács O. 2, Nyéki, Vörös, Hangay Z., Marnitz G., Georgescu 1. Szakmai igazgató: Kovács István
Eger: Szécsi, Bátori, Graham 4, Salamon 1, Seman, Bundschuh, Biros 4. Cs.: Gerritse, Kovács G. 1, Mezei, Varga II. Zs., Gór-Nagy 1, Chilkó. Vezetőedző: Gerendás György
Gól - emberelőnyből: 3/13, ill. 6/14
Gól - ötméteresből: 3/3, ill. 1/1
Kipontozódott: Kovács O., Alekszics, ill. Bundschuh, Varga II. Zs., Gerritse

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

VLV-VIDEÓK (DIGI Sport2):

1:0 - Hosnyánszky első gólja, ötméteres


2:0 - Pásztor gólja

2:1 - Graham első gólja

2:2 - Biros első gólja

2:3 - Salamon gólja

3:3 - Kovács Olivér első gólja

3:4 - Biros második gólja

4:4 - Negrean gólja

4:5 - Biros harmadik gólja, ötméteres

5:5 - Gocics gólja, ötméteres

5:6 - Graham második gólja

5:7 - Biros negyedik gólja, csavart ejtés

5:8 - Kovács Gábor gólja

6:8 - Alekszics gólja, ötméteres

7:8 - Hosnyánszky második gólja

7:9 - Gór-Nagy gólja

8:9 - Kovács Olivér második gólja

8:10 - Graham harmadik gólja

9:10 - Georgescu gólja

10:10 - Kis Gábor gólja

10:11 - Graham negyedik gólja


BIROS PÉTER (Eger) a DIGI Sportnak:

- Minket, "saját korombeli fiatalokat" már elsősorban az ilyen meccsek motiválnak. Anélkül, hogy megsértenék bárkit, a Kaposvár vagy az OSC ellen nem készülünk annyira motiváltan, mint egy ilyen rangadóra. Most jön nekünk még a Debrecen-meccs, rá két napra a Szeged, úgyhogy ez egy jó kis időszak lesz nekem is. Másként készül az ember egy ilyen meccsre, mint amikor "kötelező a győzelem". A mai sikerben természetesen benne van egy kis szerencse is, de úgy érzem hogy végig fegyelmezetten játszottunk, csapatként nagyon jól funkcionáltunk, Zoli jól védett, jól álltunk hátul a lábunkon, elöl mindig találtunk olyan gólt, ami visszavethette a Szolnok lendületét, mindig volt valami válaszunk. Úgyhogy..., nem azt mondom, hogy végig kézben tartottuk a mérkőzést, de a meccs nagyobbik részében a kezünkben volt, annak ellenére, ahogy Kovács mester mondta, hogy igazságosabb lett volna a döntetlen... Úgy néz ki, hogy itt így nyerünk, tavaly is így nyertünk. Talán egy kicsit többet tettünk azért, hogy nyerjünk, ez az egy gól benne volt.

KIS GÁBOR (Szolnok) a vlv-nek

- Megmondom őszintén, már nem tudom, hogy mosolyogjak vagy sírjak, ez már a harmadik olyan fontos meccsünk, amikor így vesztünk, volt ugye a kupadöntő, amikor nyert helyzetből sikerült kikapnunk, aztán a Firenze ellen négy góllal vezettünk három perccel a meccs vége előtt, mégsem tudtunk továbbjutni, és itt volt ez a meccs, amin ugyan nem mi álltunk győzelemre, de 28 másodperccel a vége előtt sikerült gólt lőnünk, amivel legalább pontot szerezhettünk volna, de most sem így lett. Három-három és fél negyedig szerintem nem volt gond a játékunkkal, de utána hirtelen kaptunk három gólt, és a negyedik negyedet 5:7-tel kezdtük, onnan gyakorlatilag a pontszerzés is bravúr lett volna, de sikerült megint elrontani, két másodperccel a vége előtt kaptunk egy gólt. Nehéz ilyenkor bármit is mondani, az az igazság, hogy ha tudnék valami okosat mondani, szívesen elmondanám, de jelen pillanatban nem tudom, hogy mi az oka ennek. Az biztos, hogy nem az edzésmunkával és nem a csapat hozzáállásával van probléma, fejben dől el ez, talán az utolsó másodpercekben nem koncentrálunk eléggé. Gratulálok az Egernek, most ők voltak a szerencsésebbek, nem úgy, mint a kupaelődöntőben. Remélem, előbb-utóbb felnövünk a feladathoz és meg tudunk nyerni ilyen rangadókat.


Debrecen-Honvéd 6:9 (3:1, 2:2, 0:1, 1:5)
Debrecen, v.: Marosvári, Mucskai
Debrecen: Mitrovics, Kállay 2, Varga T. 2., Komlósi 1, Misics, Letica 1, Weszelovszky. Cs.: Milos Korolija, Vindisch, Süveges, Halek. Vezetőedző: Gyöngyösi András
Honvéd: Gergely, Mátyás, Kiss G. 3, Jansik D. 2, Kovács P. 1, Steinmetz B., Hangody L. Cs.: Tóth B., Fülöp 3, Hangody Gy., Jakab. Vezetőedző: Vad Lajos
Gól - emberelőnyből: 3/10, ill. 3/7
Gól - ötméteresből: 0/1, ill. 3/7

KISS GERGELY (Honvéd) a vlv-nek:

- Azt hittük, hogy ennek az időszaknak a legfontosabb eseménye a sport-szakjogászi záróvizsga letétele lesz (amit én ötössel abszolváltam, Steinmetz Barna és Ádám pedig hétfőn fut neki), de ez a győzelem ezt is felülírta. Jól kezdett a Debrecen, magabiztosan játszottak, mi meg csak küszködtünk, harcoltunk, de erősen úgy nézett ki, hogy nagyon nehéz mérkőzésünk lesz végig. Ott fordult meg, hogy 4:1-nél nem engedtük elhúzni őket, hanem félidőre 5:3 lett és ezután érdekes dolog történt. Eddig ugyanis az ilyen csapatok ellen rendszerint nem ment nekünk a meccsek második felében, ők húztak el tőlünk. Most viszont a nagyszünetben megbeszéltük, hogy ha a harmadik negyedet legalább döntetlenre hozzuk, akkor lehet esélyünk a fiatalos lendülettel - nem az enyémmel és Barnáéval, hanem a csapatéval! Meg is nyertük azt a játékrészt 1:0-ra. Az utolsó negyedben elért 5:1-es sikerünket részben annak tulajdonítom, hogy a debreceni csapat nagy testű játékosokból áll, ha ők elfáradnak, besavasodnak, akkor egy pariban lévő, kisebb testű, fiatal játékosokból álló csapat jobban tud érvényesülni. Elég jól védekeztük a hátrányokat, lőttünk akciógólokat is, az előnygólok mellett, nem nagyon kaptunk akciógólt. Gratulálok a csapatnak, bízom benne, hogy a fiatalok egyre több rutint szereznek mellettünk a nehéz meccseken és január 1-jétől talán még jobb körülmények között dolgozhatunk.

VARGA TAMÁS (Debrecen) a vlv-nek:

- Nehéz bármit mondani, tele vagyunk sérültekkel, hol az egyik, hol a másik sérül meg, nem is tudom, mikor volt olyan hét, hogy tudtunk volna mindannyian együtt gyakorolni normálisan. Nem tudom, ez az egész év nehéz  ilyen szempontból és ez most valahogy kiütközött. Azért ennek a csapatnak Giorgetti nélkül is meg kellett volna vernie a Honvédot, vagy mondjuk ha én nem megyek el Kaposvárra játszani, mert kapok egy nap pihenőt és akkor a negyedik negyedben 8:7 az állás? Egy Kaposvár ellen, amely csapatot 6-7 góllal kellene verni nélkülem is. Valahogy azt érzem, hogy valami nincs rendben. Nem tudom, hogy mi, de valószínűleg profibbakká kell válnunk - és szerintem ebben a megfogalmazásban minden benne van. Gratulálok a Honvédnak, nagyon becsülöm azt, hogy Gergő, Pisti és Barna, akik már csak napi egy edzésre járnak, még mindig ilyen sportteljesítményre képesek. Azt kell mondjam, Gergő még mindig nagy erőssége a csapatnak, Pista fantasztikusan véd, Barna nagyon jól irányít. Őszintén mondom, jó érzés az, hogy a másik oldalon van három játékos a korosztályomból, míg nálunk  itt vannak a horvát, szerb, olasz válogatottak, én is, és még mindig képesek velünk szemben ilyen teljesítményre. Ez mutatja, hogy milyen erős volt a mi korosztályunk. Tiszta szívből örülök, mert közel állnak a szívemhez mind a hárman, és gratulálok a Honvédnak, igazi csapatként játszottak, teljesen megérdemelten nyertek ellenünk.

- Hallani néha híreket esetleges debreceni anyagi gondokról...

- Jó hogy ezt megkérdezted, mert nem tudom, ki az, aki kreálja a híreket ezekről a "gondokról". Debrecenben semmiféle anyagi probléma nincsen. Előfordulhat, hogy egy fizetés csúszik és a következő havival együtt kapja meg a játékos, de mindenki megkapja a fizetését és nem tudok semmilyen anyagi problémáról, örülök, hogy most alkalmam van cáfolni ezeket a híreszteléseket.


FTC-Vasas 7:10 (2:2, 0:4, 2:2, 3:2)
G.: Kárteszi, Paján 2-2, Macdonell, Ernyey, Francsics, ill. Drasko Brguljan, Csapó, Katonás 2-2, Steinmetz Á., Oeler, Vámos, Hárai

Az OSC-PVSK és az EKF-Kaposvár találkozó az időjárás viszontagságai miatt elmaradt.


2013. január 14., hétfő

19.00 Szeged-Junior-válogatott

A tabella:

H Csapat M Gy D V Gk Pont
1.  ZF-Eger 9 8 1 0 64 25
2.  A-HID Szeged 8 7 1 0 26 22
3.  Szolnoki D-K 10 7 0 3 54 21
4.  Debrecen 9 7 0 2 36 21
5.  TEVA-Vasas 8 6 2 0 27 20
6.  Groupama-Honvéd 9 6 0 3 9 18
7.  BVSC- Zugló 9 4 0 5 0 12
8.  Szentesi V 8 3 0 5 -21 9
9.  JuniorVálogatott 7 2 1 4 -14 7
10.  Orvosegyetem SC 8 1 1 6 -42 4
11.  PVSK 7 1 0 6 -28 3
12.  FTC Waterpolo 5 1 0 4 -30 3
13.  EKF-EgerFood-Imo 6 0 0 6 -23 0
14.  Kaposvár 9 0 0 9 -58 0
Címkék:
Vodafone OB1

8 régi hozzászólás

balzs hozzászólása
balzs38147
2012.12.11. 20:08

Köszönöm a választ, gondoltam hogy valami ilyesmi lehet a dologban. (A netes adásukban képújság ment, mikor a műsorújság szerint a meccs felvételét adták volna.)

szerk hozzászólása
szerk38146
2012.12.11. 18:42

Nem sikerült. Hogy úgy mondjam, \"nem voltak fogadókészek\".

balzs hozzászólása
balzs38145
2012.12.11. 18:23

Köszönet a szolnoki videókért! A Debrecent TV-vel végülis nem sikerült megállapodni? (Érdekes lehetett a Debrecen-Honvéd meccs is.)

kisember hozzászólása
2012.12.10. 00:39

\"pnotus\"-nak is igaza van,de szerintem nem edző váltásra lenne szükség,hanem eldönteni,hogy ki az edző.Ez tipikusan az az eset,amikor \"sok bába közt elvész a gyerek\".:(( A gyengébb játékosokból hiányzik az a bizonyos alázat.Mindegyik egyénit játszik,pedig a vízilabda tudtommal csapatsport.

sculler hozzászólása
sculler38104
2012.12.09. 13:35

Csak alátámasztom \"anetto\" véleményét, Decker Attila valóban minősíthetetlenül viselkedik. Sajnos nem egy meccsen feltűnt, hogy szaros kölyök létére olyanokat enged meg magának amit soha, soha nem lenne szabad. Megértem, hogy 1000 fokon ég a meccs hevében, de itt kezdődik a kultúra és nála még nem kezdődött el ! Félre értés ne essék, ügyesnek és tehetségesnek tartom sőt a Csita keze nyoma is látszik rajta, remekül fejlődik, de agyban elmaradt !

anetto hozzászólása
anetto38088
2012.12.09. 11:36

Nem csak játékelméleti hibák vannak, hanem alapvető viselkedési problémák! Mondja már meg valaki, miért kell Decker kapusnak mindig bemutatni? Egyáltalán nincs helye a válogatottban!

pnotus hozzászólása
pnotus38082
2012.12.09. 09:23

Szolnokon váltani kell,játékosokat mindenképpen,de akár edzőt is! Decker kapus elképesztő potyagólokat kap!Hosnyánszkyt a két szerbet és Kis Gábort kivéve, játékelméleti hibák jellemzik a játékosokat.kitart e a szponzor türelme év végéig ?Ez eddig gyenge produkció!

balzs hozzászólása
balzs38080
2012.12.09. 08:35

Szép volt fiúk! Megdolgozott a Csapat azért hogy a végén szerencséje legyen, és megérdemelten nyert. Biros és Graham szenzációsan játszott, Szecska jól védett, a centerek is jók voltak, a bekkek is megtették amit meg lehetett és az egész Csapat nagyon jó volt. Csak így tovább! Hajrá Eger!