FACEBOOK

Komjádi Kupa 2012: a legjobb fiatal vízilabdázóké a medence!

Komjádi Kupa 2012: a legjobb fiatal vízilabdázóké a medence!
hozzászólás, 2012.12.06.

Kialakult az idei Komjádi kupa elődöntőinek párosítása. A szövetség tájékoztatása alapján bemutatjuk a versenysorozatot és ismertetjük a hétvégi programot.

A Komjádi Kupa 1933 óta a magyar vízilabdasport egyik legfontosabb klubeseménye, rangjában csak az Országos Bajnokság és a Magyar Kupa múlja felül.

A kupasorozat névadója Komjádi Béla, aki a vízilabdázás első magyar aranycsapatának kapitánya, a magyar vízilabdasport úttörője. Ennek szellemében a kupasorozatban a jövő vízilabdázói, a közvetlen utánpótlás vesznek részt.

Az OB I-es bajnokságban szereplő kluboknál a korhatár 21 év, viszont az alacsonyabb osztályokban (OBI/B, OB II) játszó klubok 23 évnél fiatalabb játékosokat szerepeltethetnek.

Az idei Komjádi Kupában 16 csapat indult el, az OBI-esek mellett az utánpótlás nevelő egyesületek színe-java, mint például az Újpesti Vízilabda Utánpótlás SE, az MTK 1888, vagy éppen a Tatabányai Vízmű is megmérette magát.

A negyeddöntő mérkőzéseivel kialakult a legjobb négy mezőnye. Az elődöntőkben:

FTC Waterpolo–Szentesi VK

Szegedi Vízipóló Suli–Groupama Honvéd SE

Menetrend

Az elődöntőket a Hajós Alfréd Nemzeti sportuszoda fedett medencéjében rendezik december 9-én, vasárnap 10-kor és 11.30-kor.
A folytatás egy héttel később, 2012. december 16-án lesz a Komjádi uszodában. A bronzmérkőzés 16:30-kor, míg a döntő 18 órakor kezdődik.

A mezőny

A Komjádi Kupa több mint előszoba a felnőtt vízilabda világába. A legjobb csapatoknál számtalan olyan játékos szerepel majd az elődöntőkön és a döntő mérkőzéseken, akik már komoly OBI-es rutinnal rendelkeznek és az utánpótlás-válogatottak tagjai.
A szegedi Joseph Kayes, Aaron Younger, a honvédos Jansik Dávid, Fülöp Bence, vagy Ernyey Márk a Fradiból és a Szentesben játszó Rébeli Szabó Balázs mind-mind a jövő nagy ígérete és az OBI felemelkedőben lévő csillaga. Ők is ott lesznek a Komjádi Kupa végjátékában…

Innen indultak

Benedek Tibor: „Fontos esemény a Komjádi Kupa, bár annyi meccset játszottam azóta, hogy a saját mérkőzéseimre már nem is emlékszem. Pont azt a korosztályt célozza meg, amely nem kap elég lehetőséget, mert már kiöregedett az utánpótlásból és még esetleg nem került oda a felnőtt csapathoz.”

Kiss Gergely: „Mindig szívesen játszottam a kupán. Az elején azért, mert 16-17 évesen nagyon jó volt idősebbek ellen medencébe ugrani, utána azért, mert még egy kicsit utánpótlásnak érezhettük magunkat.”

Faragó Tamás: „A Komjádi Kupa hagyománytisztelő sorozat, jó lenne felidézni annak legszebb hagyományait! Fontos esemény a klubok számára, mivel pont az a korosztály mutathatja meg tehetségét, amelynek a felnőtt csapatában még bizonyítania kell.”

A 2012-es Komjádi Kupáról bővebben, eredményekkel

MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG

Címkék:
Komjádi Kupa

1 régi hozzászólás

lézer hozzászólása
lézer38042
2012.12.07. 12:46

http://livemanager.eurovision.edgesuite.net/fina/site/index.html Magyarország-Ausztrália,élő.