FACEBOOK

Pont nélkül távoztak a szolnokiak a Komjádiból

Pont nélkül távoztak a szolnokiak a Komjádiból
hozzászólás, 2012.12.03.

A Vasas a vesztett pontok tekintetében beérte a Szolnokot, miután a 8. forduló rangadóján, vasárnap, tévés meccsen egy góllal legyőzte a Tisza-partiakat.

Vodafone OB1, alapszakasz, 8. forduló

Vasas-Szolnok 9:8 (2:0, 3:4, 2:2, 2:2)
Komjádi uszoda, v.: Marosvári, Vojvoda
Vasas: Nagy V., Drasko Brguljan 1, Katonás 2, Vámos 2, Oeler, Takács B., Steinmetz Á. 3. Cs.: Csapó, Fazekas, Angyal 1, Hőna, Hárai. Vezetőedző: Földi László
Szolnok: Decker A., Gocics 2, Hosnyánszky 2, Alekszics 1, Pásztor, Kis G., Negrean 1. Cs.: Kovács O., Nyéki 1, Vörös, Hangay Z., Marnitz 1, Georgescu: Szakmai igazgató: Kovács István
Gól - emberelőnyből: 3/9, ill. 3/11
Gól - ötméteresből: 1/2, ill. 1/1

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL


VLV-VIDEÓ (DIGI Sport televízió):

1:0 - Steinmetz Ádám első gólja


2:0 - Vámos első gólja

Decker Attila kivédi Vámos ötméteresét

2:1 - Hosnyánszky első gólja

3:1 - Katonás első gólja

3:2 - Gocics első gólja, ötméteres

4:2 - Vámos második gólja

4:3 - Marnitz gólja

5:3 - Angyal Dániel gólja

5:4 - Nyéki Balázs gólja

5:5 - Gocics második gólja

6:5 - Steinmetz Ádám második gólja

7:5 - Steinmetz Ádám harmadik gólja

7:6 - Negrean gólja

8:6 - Katonás második gólja, ötméteres

8:7 - Alekszics gólja

9:7 - Drasko Brguljan gólja

9:8 - Hosnyánszky második gólja


DECKER ATTILA (Szolnok) a vlv-nek:

- Nem nagyon tudok mit mondani, valahogy úgy érzem, hogy a szerencse se áll mellénk ebben az időszakban. A kupadöntő volt talán az első, amit így elvesztettünk, nagy trófea lehetett volna nekünk és egyetlen kis gólocskával kikaptunk. Utána Firenzébe mentünk és kikaptunk két góllal, majd végül itthon csak egy góllal tudunk nyerni, így ki estünk ellenük. Úgy jöttünk fel a Vasashoz, hogy nyerni akarunk, mert kicsit elfelejtettünk nyerni ilyen rangadókat. Ez az egy gól mindig az ellenfél javára dönt, nem tudom, hogy miért, bele lehetne menni nagy elemzésekbe, de szerintem fölösleges. Gratulálok egyébként a Vasasnak, mert tényleg jobban játszott, mint mi. Annak örülök, hogy nem esünk szét, nem szaladunk bele többgólos vereségekbe, ez talán pozitívum. Lelkileg most nehéz fázisban van a csapat, de profi játékosok vagyunk, túl fogjuk ezen tenni magunkat. Jön szombaton az Eger hozzánk, ha ott tudnánk nyerni, az nagy lökést adna és akkor a debreceni meccset is be fogjuk húzni idegenben, én úgy gondolom. Ez a két cél lebeg most előttem is és a csapat előtt is. A saját teljesítményemmel kepcsolatban annyit: próbáltam mindent hozzátenni, amit tudok, de nyilván nekem is voltak hibáim.

- Hogy látod, mikor dőlt el a mérkőzés, min ment el, mi volt az a pici, ami miatt nem sikerült?


- Voltan nüanszok, például a falból kivédtem Steinmetz Ádi lövését és pont a Vasas játékos elé pattant és behúzta. Ezek ilyen apró dolgok, amiket csak a szerencsének, balszerencsének lehet tulajdonítani, ez pedig forgandó. Úgy látom ezen a héten mindent megtett a csapat, úgy is edzett. Én is nagyon koncentráltam, úgy éltem a mindennapjaimat, úghy edzettem, hogy nyerjünk. Nem tudom, még nem jött el a pillanat, hogy nyerjünk, de szerintem szombaton el fog jönni, azt gondolom, nagyon bízom benne, mert ebben a csapatban nagyobb dolgok vannak, mint ami eddig kijött. Szép dolog, hogy kupadöntőt játszottunk, de úgy látom, a közvélemény kicsit negatívan áll hozzánk. Szerintem most jönni fognak a győzelmek. Eléggé optimista gondolkodású ember vagyok, aki ismer tudja. Holnap pihenőnap van, tehát mindenki jól ki fogja pihenni magát, keddtől pedig dolgozunk tovább. Nagyon fontos lenne, hogy szombaton győzzünk hazai pályán!

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Tina)

STEINMETZ ÁDÁM (Vasas), a mérkőzés játékosa a DIGI Sportnak:


- Köszönöm szépen Faragó Tamás méltatását, igyekeztem rászolgálni. Örülök, hogy a csapatom támaszkodik a centerjátékra, Hárai Balázst és engem is nagyon sokszor keresnek a támadásainknál, jó labdákkal szolgálnak ki, ezt igyekszünk meghálálni.

- Személy szerint hogy bírod? Tudjuk, hogy vannak már "problémás testrészeid", de nem látszik a meccsen az, hogy bármiféle fájdalmad lenne.

- Nem, hál' Istennek egészségileg tökéletes állapotban vagyok és élvezem a vízilabdát. Most már csak csökkentett edzésszámmal ugyan, de a rangadókon, a mérkőzéseken testben és lélekben ugyanúgy ott vagyok, ahogy azt ma láthatták is a nézők.

- És hát azt is láthatjuk, hogy ez a Vasas annyira azért nem gyöngült meg, inkább csak átalakult, a Komjádiban játszott mérkőzéseknek pedig még még inkább fontos szerepe lesz, hogy partiban maradjon az angyalföldi együttes.


- Így igaz, hat új játékos érkezett, köztük olyanok, akiknek ez a második szezonjuk az első osztályban, húszéves fiatalokról van szó. Idő kell az összecsiszolódáshoz, ezért is nagy dolog, hogy Egerből és Szegedről is elhoztunk egy pontot. A dolog pikantériája az, hogy ha a hazai rangadóinkat megnyerjük, mint ahogy azt ma tettük a Szolnok ellen, akkor ezek a döntetlenek felértékelődnek. És bár én a bajnokság tavaszi szakaszára vártam egy komoly erődemonstrációt a TEVA-Vasastól, de ezzel a három ponttal most már elég jó helyen állunk a tabellán.

- És jobb is lehet a csapat, hiszen most még építkezés, összeszokás alatt vagytok. Persze hosszú még a szezon. Mit vársz?

- Természetesen lépésről lépésre egyre jobb teljesítményt. Még egyszer mondom, nagyon számítok a fiatalokra, akik bele fognak erősödni és rutint szereznek. Nagyon nagy szükségünk van rájuk, mert olyan hét nyolc komplett játékosunk van jelen pillanatban, és ha ők tényleg jó teljesítményt tudnak hozzátenni, akkor azt gondolom, hogy - bár nem realitás a bajnoki címvédés - ott lehetünk a végelszámolásnál is. 


December 1., szombat

BVSC-Eger 4:9 (2:2, 1:3, 0:3, 1:1)
G.: Bedő, Szűcs L., Czigány, Rajna, ill. Gerritse, Kovács G., Gór-Nagy 2-2, Bundschuh, Bátori, Mezei

Honvéd-Szeged 5:9 (1:0, 1:3, 1:5, 3:1)
Kőér utca, v.: Mucskai, Kun Gy.
Honvéd: Gergely, Mátyás 1, Kiss G 1, Jansik D. 1, Kovács P., Steinmetz B., Hangody L. Cs.: Tóth B., Fülöp 1, Hangody Gy. 1, Jakab, Polovic. Vezetőedző: Vad Lajos
Szeged: Baksa, Decker Á., Kiss Cs. 2, Hegedüs, Szivós 2, Molnár T. 1, Younger. Cs.: Vincze M., Márkus, Kayes 1, Juhász Zs., Somogyi 2, Török 1. Vezetőedző: Vincze Balázs
Gól - emberelőnyből: 1/8, ill. 2/6
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. -
Kiállítva cserével, végleg: Hegedüs


vlv-képek


VLV-VIDEÓK:

Baksa véd

Gergely véd

Fülöp gólja

Hangody György gólja

Kimaradt szegedi előny

Szegedi ziccer

Kiss Gergely ötméteresgólja

Szivós második gólja


Gergely István nyilatkozata


- Pista, azt hiszem, az első negyed után többet vártál ettől a meccstől…


- A második után is! A harmadik negyedben nem elfáradtunk, hanem meg szerettük volna nyerni a meccset, a Szeged pedig van annyira jó csapat, hogy ezeket a nagy önbizalmi fellángolásokat, - miszerint „majd mi most megmutatjuk, behozzuk a Szegedet, és megszorítjuk hazai pályán” – elegánsan meg is büntesse. Igazából nagy erőfeszítést nem is igényelt tőlük a harmadik negyed, lőttek öt gólt, nagyrész olyan helyzetekből, amikből azért nem szabadna gólt kapnunk. Kicsikét elaludtunk, meg voltunk elégedve magunkkal az első két negyed után, úgy gondoltuk jól alakul a mérkőzés és ki lehet kapni a Szegedtől. Aztán a harmadik negyedre a Szeged egy picit visszavett, mi meg elkezdtünk vízilabdázni, úgy, mint az első két negyedben. Úgy gondolom, a két csapat között van különbség, talán több is, mint ami a mai mérkőzésen a végeredményben megmutatkozott, de ez a mi játékunk, az pedig az ő játékuk, nekünk mások a feltételeink, nekik is mások a feltételeik. Mi ezt az évet tisztességgel, becsülettel próbáljuk lejátszani, és minél magasabb helyen végezni. A csapaton belül is nagy szakadékok vannak a játékosok között, de én elégedett vagyok az eredménnyel és szurkolok a Szegednek, hogy a BL-ben szépen szerepeljenek. Úgy látom, van esélyük a végső győzelemre is. Szurkolok nekik, nyerjen végre egy magyar csapat ismét BL-t!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Baksa László nyilatkozata


- Laci, gratulálok a győzelemhez! Nem indult azért olyan könnyen a meccs…

- Valóban nem. Álmoskás volt, olyan volt, mint az egész hetünk, mióta hazaérkeztünk a hosszú útról, pihenés, edzettünk, de csak „átmosó” jelleggel, tegnap este próbált Balázs olyan edzést tartani, amivel felpörget bennünket. Az első negyed „szuszóka” volt, még az M5-ön maradtunk a buszon, a második és harmadik negyedben felpörgettük a játékot, de ott is voltak hibáink. Kialakult ez a magabiztosnak mondható négy-öt gólos előny, amit tudtunk tartani. A végére megmaradt belőle négy, de a csapat szerintem többet várt magától, Balázs is többet várt tőlünk, de három pontért jöttünk, úgy gondolom hellyel-közzel elfogadhatóan játszottunk. Közben készülünk a tizenkét nap múlva esedékes „bajor hétre”, azt hiszem így szokták mondani a Bundesligában, amikor kétnaponta játszanak.

- Ezen a mai meccsen lényegében kicsit pihentetek, hiszen két negyedet játszottatok csak igazán. Gyakoroltatok valamit, volt valami feladat kifejezetten a mai meccsre, vagy az volt csak a fontos, hogy megszerezzétek a három pontot?

- Videóztunk még délelőtt, Balázs elmondta a kérést, hogy körülbelül hány gólon kellene tartani a Honvédot, ez sikerült is a megszabott határon belül. Egy-két figyelmetlenséget elkerülve lehetett volna még kevesebb is, de ne legyünk telhetetlenek, ma ennyi jött ki. Támadásban is voltak eltervezett dolgok, amit próbáltunk megvalósítani, kisebb nagyobb sikerrel…

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)



Decker Ádám nyilatkozata


- Ádám gratulálok a győzelemhez. Érdekes meccs volt. Itt beszélgettem játékostársaiddal, azt mondták, hogy furcsa hangulata volt. Mi okozta ezt?

- Nem tudom, én is így éreztem. Kicsit álmoskásak voltunk az elején. Szerintem nem adtuk meg a kellő tiszteletet a Honvédnak és utána nem tudtuk fölvenni azt a ritmust, amit kellett volna az elejétől diktálni. Utána szerintem már a harmadik negyedet, a második - harmadik negyedet becsülettel meghajtottuk, a végére kár volt kiengedni. Azt hiszem, hogy 8:2-vel fordultunk, lehetett volna 9:3, vagy 10:4.

- Hát pontszámban ugyanannyit kaptatok volna akkor is. Milyen állapotban vagytok? Hol tartotok az építkezésben?

- Ugye most egy jó ideig nem lesz..., nem jó ideig, két hét múlva lesz a következő keményebb meccsünk. Már Isztambulban is érződött rajtunk, ugye ott is nyerhettünk volna több góllal, hogy egy kicsit elfáradtunk. Eddig az összes meccsünkön 80-90 százalékosan játszottunk, most ez egy kisebb pauza. Jövő hét hétfőn elkezdünk készülni az Eger elleni mérkőzésre - itt tartunk.

- Köszönöm szépen, jó pihenést kívánok! Gratulálok!



Szentes-PVSK 15:11 (1:2, 4:2, 6:4, 4:3)
G.: Nagy M. 4, Tóth P. 3, Bálint, Szabó Z., Hegedüs 2-2, Németh D., Szabó L., ill. Bóbis 6, Ágner 2, Krizsán, Scholefield, Dragics

Kaposvár-Debrecen 7:10 (2:5, 1:1, 2:1, 2:3)
G.: Balogh Z. 3, Maár, Hoppál, Gyurováth, Papp G., ill. Giorgetti 5, Kállay, Misics, Vindisch, Letica, Weszelovszky

December 17., hétfő

19.30 FTC-EKF

Október 9-én, kedden játszották:


OSC-Junior-válogatott 10:10

Tabella:

H Csapat M Gy D V Gk Pont
1.  ZF-Eger 8 7 1 0 63 22
2.  A-HID Szeged 8 7 1 0 26 22
3.  Szolnoki D-K 9 7 0 2 55 21
4.  Debrecen 8 7 0 1 39 21
5.  TEVA-Vasas 7 5 2 0 24 17
6.  Groupama-Honvéd 8 5 0 3 6 15
7.  BVSC- Zugló 8 3 0 5 -4 9
8.  Szentesi V 7 3 0 4 -17 9
9.  JuniorVálogatott 7 2 1 4 -14 7
10.  Orvosegyetem SC 8 1 1 6 -42 4
11.  FTC Waterpolo 4 1 0 3 -27 3
12.  PVSK 7 1 0 6 -28 3
13.  EKF-EgerFood-Imo 6 0 0 6 -23 0
14.  Kaposvári
9 0 0 9 -58 0

12 régi hozzászólás

Daret hozzászólása
Daret38018
2012.12.04. 17:36

Írtam, hogy stb., de akkor írok még, hogy megnyugodjál: az FTC-Honvéd is elmaradt, majd februárban pótolják. Egyébként ezen a nagyszerű oldalon te is megnézheted, ha nem derogál: http://www.waterpolo.hu/5/?n=27&area=670

cowk hozzászólása
cowk38017
2012.12.04. 14:49

kosz Daret, mondjuk ez meg igyis csak 7. na mind1 furcsa, igazan tehetne ezzel valamit a szovetseg, semmilyen sportagban nem lattam meg ekkora eltereseket..

Krisz hozzászólása
Krisz38016
2012.12.04. 12:43

Köszönjük a remek videókat a VLV-nek! Legalább a gólokat normálisan megtudtam nézni, mivel kis hazánk elsőszámú sportadója, még egy normális összefoglalót sem tud összeállítani a honlapján......

Krisz hozzászólása
Krisz38011
2012.12.03. 13:03

A Szolnokról annyit, hogy felesleges ennyi külföldi, főleg ilyen színvonalúak(románok), sok a fiatal tehetség, szívesen ajánlanám figyelmükbe......egyébként kíváncsi lennék, hogy Ramiró Georgescu hogyan lehetett ilyen könnyen Magyar állampolgár?

Krisz hozzászólása
Krisz38010
2012.12.03. 12:58

Esetleg akinél fogható a digi, ha módja van rá felrakhatná a netre, ahonnan le lehetne tölteni a meccset(meccseket), szívesen megnézném felvételről is a mérkőzést, de gondolom vannak még így páran.......

Krisz hozzászólása
Krisz38009
2012.12.03. 12:54

Jó kis meccs lehetett, szívesen megnéztem volna, de hát ugye a digi.......amúgy korábban még láttam neten a meccseket, de a \"kedvenc\" sportcsatornánk jóvoltából már ezek az oldalak sem nézhetők.....ígérték, hogy a honlapjukon követhető lesz néhány esemény, de úgy néz ki a vizilabda nem ezek közé tartozik....

ikuvihar hozzászólása
2012.12.03. 01:53

Nem ezen fog múlni a bajnokság, de a Szolnoknak 6, a Vasasnak pedig 4 vesztett pontja van.

Daret hozzászólása
Daret38005
2012.12.02. 21:20

cowk, Szentes-FTC-t újra kell játszani, FTC-EKF-et elhalasztották december közepére, FTC-Junior januárban lesz... stb.

cowk hozzászólása
cowk38004
2012.12.02. 20:30

igy a tabellat nezegetve.. az hogy fordulhat elo, hogy van csapat 9 lejatszott meccsel es van csapat, mely csak 4 meccset jatszott meg?

ak47 hozzászólása
ak4737993
2012.12.02. 12:01

lesz valamilyen STREAM a Vasas-Szolnok meccsre, vagy megint nem látom a meccseket a DiGi jóvoltából?! :)

pnotus hozzászólása
pnotus37992
2012.12.02. 10:00

A Honvéd sokkal jobb csapat ,mint a Galatasaray ,-megnézve mindkét mérkőzést-mégis simábban nyert a Szeged Budapesten,mint kint.

baluka hozzászólása
baluka37991
2012.12.01. 22:17

Szivos nyilatkozatot olvastam volna, hogy milyen volt először a pályafutása során nem fehér sapkában játszani a Kőérben :)