FACEBOOK

Eurokupa: elődöntőben a Debrecen, kiesett Szolnok

Eurokupa: elődöntőben a Debrecen, kiesett Szolnok
hozzászólás, 2012.11.24.

Egy magyar csapat lesz az Eurokupa elődöntőjében, miután a Debrecen Moszkvában is nyert, a Szolnok viszont hazai pályán, hosszabbításos meccsen csak egy góllal győzte le a Florentiát, így búcsúzni kényszerült.

Eurokupa negyeddöntő-visszavágók:

Szolnok-Florentia 10:9 (3:2, 1:0, 1:2, 4:3 - 0:1, 1:1) - hosszabbítás után
Szolnok, v.: Szpanudisz (görög), Bervoets (holland)
Szolnok: Decker A., Gocics 1, Kovács O., Hosnyánszky 1, Pásztor 2, Kis G. 2, Negrean 1. Cs.: Nyéki, Vörös 1, Alekszics 2, Georgescu, Marnitz. Vezetőedző: Kovács István
Florentia: Minetti, F. Di Fulvio 2, Pagani, Coppoli, Espanol 2, Lapenna 1, Bini. Cs.: Borella, Molina 3, Brancatello, Gobbi, A. Di Fulvio 1, Minetti (kapus). Vezetőedző: Leonardo Sottani
Gól - emberelőnyből: 3/12, ill. 1/10
Gól - ötméteresből: -, ill. -
Kipontozódott: Georgescu, Coppoli

A Florentia 17:16-os összesítéssel jutott a legjobb négy közé.

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL

KIS GÁBOR (Szolnok) a vlv-nek:

- Úgy gondolom, hogy megvolt bennünk az erő is, meg a játéktudás is a továbbjutáshoz, csak amikor mi megküzdöttünk az előnyért és sikerült elérni, hogy végre továbbjutásra álljunk, mindig kaptunk valamilyen szerencsétlen, buta gólt, olyat, amilyet általában nem szoktunk kapni, mindig a legrosszabbkor bepattant valahogy. Azt hiszem, akkor volt a fordulópont, amikor vezettünk 8:4-re, a kezünkben volt a továbbjutás, volt még hátra négy-öt perc a mérkőzésből, de ilyenkor még nem lehet ráülni az eredményre. Úgy gondolom, hogy ha akkor egy kicsit okosabban játszunk, kicsit figyelmesebben, akkor meglett volna a továbbjutás. Sajnos azt kell mondjam, nem csak arról volt szó, hogy a négygólos előnyünk után behozták a két gólt, hanem még nekünk volt szerencsénk, hogy hosszabbításra tudtuk menteni a meccset rendes játékidőben. Ott kellett volna ezzel kapnunk még egy löketet, mert előtte is úgy gondoltam, hogy fizikailag jobbak bírjuk és eleve jobb csapat is vagyunk (ezt most meccs után is így gondolom), de egyszerűen valamiért nem jött össze. A Firenze szívvel vert meg minket, mi meg buták voltunk, olyan gólokat kaptunk, amikért nem is kellett megküzdeniük. A meccs hosszú szakaszaiban jól védekeztünk, de amikor kihagytunk, túlságosan "könnyű gólokat" kaptunk.

Gratulálok a Firenzének, ami meg minket illet, nem tudunk semmi mögé bújni, magunkat okolhatjuk a kiesésért. Borzasztóan sajnálom, kicsit most ezt nehéz is megemészteni, mert valahogy mindig egy góllal maradunk le. Egy góllal maradtunk le a kupadöntőről, egy góllal erről a mérkőzésről is. Úgy gondolom, hogy a figyelemmel vannak problémák, mindig az az egy gól... Szerintem ha most egy sokkal jobb csapattal játszottunk volna, mint a Firenze, akkor is lehet, hogy egy gólon ment volna el a továbbjutásunk. Ez valahogy pszichés dolog lehet nálunk, igyekszünk majd magunkat túltenni rajta, de hogy miként, azt most nem tudom megmondani... Remélem, hogy a következő, a Vasas elleni rangadónkra ezt valamilyen szinten már meg fogjuk tudni oldani, most még kicsit nehéz átgondolni a lehetséges okokat. Küzdöttünk, hajtottunk, de valahogy megint egy-egy kis dolgon múlott, és nem sikerült :-(.


Dinamo Moszkva-Debrecen 5:8 (1:2, 0:3, 2:2, 2:1)
Moszkva, v.: Taylan (török), Levin (izraeli)
Dinamo Moszkva: Rasztorgujev, Katkov, Usakov 2, Fakatutgyinov, Gubarjev 1, Malkov 1, Garbuzov 1. Cs.: Jablonovszkij, Antipov, Krasnov, Novokszenov, Kopcev. Vezetőedző: Ivanov Maxim
Debrecen: Mitrovics, Korolija, Giorgetti 4, Varga T. 3, Süveges, Letica, Weszelovszky 1. Cs. Halek, Kállay, Vindisch, Komlósi, Misics. Vezetőedző: Gyöngyösi András.

A Debrecen 21:14-es összesítéssel, két győzelemmel jutott az elődöntőbe.

Varga Tamás ejtésgólja:



VARGA TAMÁS (Debrecen) a vlv-nek:


- Összeszedetten és nagyon jól játszottunk. Remekül ment a védekezés, mindenki nagyon akart. Az első két negyedben demonstráltuk: nem lehet esélyük arra, hogy megfordítsák a továbbjutásért folyó küzdelmet. Így is terveztük, hogy az első két negyedben nagyon keményen koncentrálunk a védekezésre, a támadásokban pedig, ha van lyuk vagy hiba, akkor ezt kihasználjuk. Fontos volt, hogy ne forduljanak le és ezt el is értük, sőt, szinte egyáltalán nem tudtak akciógólt lőni az egész meccsen. Nagyon jól védett a kapusunk, és csapatként nagyot produkáltunk: akkor lőttük el a labdát, amikor kellett, akkor zártak a blokkok, amikor kellett, végigjátszottuk a támadásokat. Én azt mondom, a csapat ebben a szezonban most nyújtotta a legjobb teljesítményt. Ha így ment volna a negyeddöntő hazai meccsén, otthon, akkor nyolc góllal nyertünk volna a Dinamo ellen. Mindenki elégedett én is boldog vagyok, nagyon nagy öröm számomra, hogy újra LEN Kupa-elődöntőt játszhatok!

További szombati eredmények:

Nice-Savona 9:12 (3:1, 3:6, 1:3, 2:2)

Továbbjutott a Savona két győzelemmel, 27:17-es összesítéssel.

Radnicski Kragujevác-CN Mataro 14:5 (5:3, 4:1, 1:1, 4:0) (A spanyol csapat kapuját Gárdonyi védte, a szintén náluk szereplő Babay két gólt lőtt, Kincses nem volt eredményes)

Továbbjutott a Kragujevác két győzelemmel, 31:14-es összesítéssel.

Az Eurokupa elődöntőinek sorsolása december 12-én lesz Savonában, abból az alkalomból, hogy ekkor rendezik meg az európai Szuperkupáért a gálamérkőzést a LEN Kupa győztese, a Savona és az idei BL-első Pro Recco részvételével.

19 régi hozzászólás

realista hozzászólása
2012.11.27. 16:02

Sajnos az említett játékosok nem tesznek hozzá semmit. Lásd a tavalyi évet ,akkor játszottak (6.hely). A Koko nem mehetbe a vizbe gólt dobni. Pl: emberelőny. Ha valaki a munkahelyén nem teljesít attól elköszönnek.Lassan olyanok lesznek mint a focistáink.

tiszavirág hozzászólása
2012.11.27. 12:45

\"léggömb könnyű gázzal van tele.\" Meddig kehet hülyiteni a népet,és a szponzort?

h2o hozzászólása
h2o37942
2012.11.27. 11:29

hú azért itt nagy lehúzást kap a szolnoki póló, meg játékosok, meg a vidék, vagy csak én látom így? Egyet nem értek ha egy játékos nem játszik (Nyéki, Marnitz) attól mér kell szabadulni? az mér az ő hibája? Mi a bajotok a két játékossal??? Itt Kovács \"mestert\" még senki nem vette elő, de lehet, hogy a fejétől bűzlik a hal, nem?

realista hozzászólása
2012.11.26. 21:38

Meg kell érteni nem csak akkor kell fiatalítani ha nincs pénz vagy ég a ház.1-2 fiatal új tüzet hozna a csapatba.Ami már a jóllakott játékosokból hiányzik.Csak MAGYAR legyen.

csókosok hozzászólása
2012.11.26. 19:43

B(régi),qqcska Annyi esze sincs,hogy háromig elszámoljon. (kupadöntő). És a román arcát nem láttad?:-)

B (régi) hozzászólása
2012.11.26. 16:05

Ja, és a meccs előtt a himnusz programba illesztett eljátszása sem segített a Szolnokon. Mondjuk néztem Gocsics arcát a himnusz lejátszása közben. Hát, üveges szemmel meredt maga alá. Debrecenben is eljátszották a himnuszt Korolijának, Misicsnek, Leticának? Gyanítom, igen. Biztos spannolta őket... Ez egyébként valami furcsa vidéki kispolgári kényszer, hogy a büszkeség érzése összekapcsolódik a himnusz kényszeres meghallgatásával. Kár, hogy ezeken a helyeken nem tudják, klubcsapatok mérkőzésein NEM JÁTSSZUK LE A HIMNUSZT, bármennyire is kurva büszkék vagyunk a város(!) csapatára. Amelyben ráadásul 4-5 külföldi játszik. Szóval ezt a későbbiekben nem kellene erőltetni (Szolnokon szerencsére ebben a bajnokságban erre már nem lesz esély), mert pont az ilyenek miatt parasztozzák Európa-szerte a magyart. Feltéve persze, hogy egyáltalán számít mostanában a Magyarországról kialakított külföldi vélemény. Vagy ezt is elintézzük azzal, amivel mostanában az ilyeneket szokás: Kuss, mi így szállunk le a bicikliről! (Hány UEFA BL meccsen hallottatok már nemzeti himnuszt???)

qqcska hozzászólása
qqcska37932
2012.11.26. 15:48

Pásztor szerintem is jó és jön fel, Marnitz \"megtorpant\" 1-2 éve, mintha nem találná a helyét a vízben, pedig kifejezetten jó keze van (KD is behívta a keretbe kb. 2-3 éve). nagy nevek összegyűjtése nem eredményez azonnal bajnokságot, EU kupagyőzelmet, ... (lásd a Real Madrid galaktikus korszakát) egy Szolnoknál (de máshol is, lásd Vasas) a fiatalítsunk! jelszó kiadása egyenlő lenne az önbevallással: nincs lóvé emberek! valaki már pedzegette, hogy eredménykényszer vs. fiatalok beépítése a csapatba - erre nincs idő sok helyen. sztem a Vasas is kényszerből fiatalított

B (régi) hozzászólása
2012.11.26. 15:36

Pásztornak ez valóban gyenge meccse volt, de amit a megelőző 4-5 meccsén mutatott, azzal minimum a válogatott keretben lenne a helye. Marnitz árnyéka önmagának, Georgescu az OB1-s átlag szintje alá süllyedt, Nyéki kedvéért vissza kellene hozni a korkedvezményes nyugdíjazást. Negrean és Alekszics még hozza a Szolnoktól elvárható szintet, de különösen a szerbtől annál azért több kellene. A Szolnok játéka egyébként egyre jobban hajaz a statikus, nagyon megcsinált szerb vízilabdára. Ha van 2-3 évük arra, hogy ezt a stílust kidomborítsák, akkor akár Partizan is lehet belőlük. Kérdés, hogy van-e 2-3 éve a Közgépnek arra, hogy tolja bele a lóvét a csapatba...

csókosok hozzászólása
2012.11.26. 15:19

h2o Néztem,és továbbra is realistával tudok egyet érteni. Nyéki,Negrean-tól azonnal szabadulniuk kellene. Georgescu lélektelenül,tűz nélkül játszik. Pásztor,meg Marnitz,égbe- világba-hasba lövöldöznek,öncélúan,szerintem egymással versenyezve,hogy ki legyen válogatott. Marnitz Gergőbe egyébként sokkal több van. De Pásztor biztos benne van a négybe akiket realista emlit. Tényleg oda kellene engedni,2-3 fiatalt,egyrészt had fejlődjönek,mint a Vasasba,Vámos,Fazekas,Csapó,Vereckey ,Barabás,ezektől meg gyorsan szabadulni. Nagyjából ismerem a szolnoki közeget,ott rosszul lennének,ha egy saját nevelésű gyerek sikeres lenne,tipikus alföldi mentalitás. De ez legyen az Ő bajuk,vasárnap meg nyerjen a Vasas,és adja meg nekik a kegyelemdöfést.

realista hozzászólása
2012.11.26. 09:33

Sajnos van négy játékos akiknek ez a szint magas. Mind fizikailag es szellemileg is.

h2o hozzászólása
h2o37928
2012.11.25. 23:54

csókosoknak: te nézted a meccset??? Nyéki és Marnitz összesen nem játszott egy negyedet... akkor mi a csalódás??? Inkább Alekszics, Gocsics akik 5/1-es mutatóval bírnak, és mindamellett gólokat kap róla a Szolnok... Szerintem a \"mesternél\" kéne kutakodni elsősorban, hogy miért játszatja a románokat ennyit. Nem magyar szintűek, valljuk meg.

Török Szultán hozzászólása
2012.11.25. 23:09

Na akkor már csak azt kérdezem, hogy Szolnokon Negrean vagy Georgescu a magyar?

Tina hozzászólása
Tina37925
2012.11.25. 21:47

Torok Szultan, de van korlatozas, 3 idegenlegios jatszhat, de Debrecenben Branislav Mitrovic es Alex Giorgetti Magyar Allampolgar is:-) Bocs a ket ures hozzaszolasert, telefonrol iras szepsege!

rá hozzászólása
37918
2012.11.25. 14:12

Lassan koko mestern?l érdekl?dni kellene pl. A román egység hatékonyságáról.

Török Szultán hozzászólása
2012.11.25. 11:41

Hogy játszhat Szolnokon 4, Debrecenben pedig 5 idegenlégiós? Nincs korlátozás itthon erre?

csókosok hozzászólása
2012.11.25. 11:10

Negrean,Nyéki,Marnitz,Georgescu,órási csalódás,igazad van realista,miért nem kaphat lehetőséget egy pár fiatal? Gratulálok a Debrecennek.

Debi hozzászólása
Debi37915
2012.11.25. 10:59

SZÉP VOLT FIÚK!!! Ha ezt a Florentiát kapjuk,simán dőntöbe jutunk.

pnotus hozzászólása
pnotus37914
2012.11.25. 10:45

Gratulálok a Debrecennek.Szép siker!A Szolnok csalódás,a két román nagyon gyenge produkciót nyújtott,légiósoktól több kell,ők nem ütik meg a nemzetközi elitet.Ez az olasz csapat nem a tavalyi Recco ,tovább kellett volna jutni ellenük.

realista hozzászólása
2012.11.25. 10:03

Jóllakott , fogatlan oroszlánokkal nem lehet mérkőzést nyerni. Majd ha megtanulnak harapni akkor lehet. 1-2 fiatal harapós,éhes oroszlán kell közéjük . Lásd Vasas.tisztelet a kivételnek.Gratula Debrecen .