FACEBOOK

Újabb döntetlen egy nagy rangadón

Újabb döntetlen egy nagy rangadón
hozzászólás, 2012.11.23.

Fordulatos, izgalmas, látványos mérkőzésen 9:9-es döntetlent hozott a bajnoki alapszakasz újabb rangadója, a Szeged-Vasas meccs. Négy nyilatkozat és a találkozó összes gólja.

Vodafone OB1, alapszakasz, 7. forduló

Szeged-Vasas 9:9 (1:2, 2:3, 5:3, 1:1)
Szeged, v.: Németh A., Székely B.
Szeged: Baksa, Kunac, Kiss Cs., Hegedüs, Szivós 2, Molnár T. 2, Younger. Cs.: Decker Á., Varga P., Kayes 1, Juhász Zs. 1, Somogyi 2, Török B. 1, Molnár D. (kapus). Vezetőedző: Vincze Balázs
Vasas: Nagy V., Drasko Brguljan, Katonás 2, Vámos 1, Oeler 1, Takács B., Steinmetz Á. 2. Cs.: Csapó, Fazekas, Angyal 3, Hőna, Hárai. Vezetőedző: Földi László
Gól - emberelőnyből: 5/10, ill. 0/9
Gól - ötméteresből: -, ill. -
Kipontozódott: Decker Á, Hőna, Takács B.

ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNK A MÉRKŐZÉSRŐL


VLV-VIDEÓK (DIGI Sport Televízió):

0:1 - Katonás első gólja


0:2 - Angyal első gólja

1:2 - Török gólja

1:3 - Steinmetz Ádám első gólja

1:4 - Angyal második gólja

2:4 - Juhász ejtésgólja

2:5 - Katonás második gólja

3:5 - Somogyi első gólja

3:6 - Oeler gólja

4:6 - Szivós első gólja

5:6 - Szivós második gólja

6:6 - Molnár Tamás első gólja

7:6 - Somogyi második gólja

7:7 - Angyal harmadik gólja


7:8 - Vámos gólja

8:8 - Kayes gólja

9:8 - Molnár Tamás második gólja

9:9 - Steinmetz Ádám második gólja


STEINMETZ ÁDÁM a vlv-nek:

- Stabil védekezéssel és fegyelmezett játékkal, tényleg jól kezdtük a mérkőzést. Meg is leptük a Szegedet. Olyannyira, hogy 6:3-ra is vezettünk. Ettől függetlenül egy pillanatig sem gondoltuk azt, hogy könnyű lehet. Nagy bravúrnak tartom az egy pontot, azt hiszem, hogy nagyon boldogok és büszkék lehetünk, hogy egy mefgfiatalított TEVA-Vasas egy pontot el tud hozni a kupagyőztes otthonából. Annak ellenére mondom ezt, hogy akárcsak Egerben, itt is megvolt a sansz arra, hogy nyerni tudunk. De most, a csapatépítésnek ebben a fázisában, azt gondolom, hogy az iksz is nagy bravúr és hogyha a hazai rangadóinkat megtudjuk nyerni, akkor felértékelődnek ezek az idegenből elhozott egy pontok.  Abszolút úgy készülünk, hogy jövő vasárnap a Szolnokot le kell győzni, ami nem lesz könnyű feladat. Most van két szabadnap, kipihenjük magunkat és hétfőtől összpontosíthatunk a vasárnapi rangadóra. Bízom benne, hogy minél többen ki fognak jönni, annak ellenére hogy délután háromkor lesz a meccs. Nem ideális időpont, de hát ez van, alkalmazkodunk a televízióhoz. Nagyon biztató teljesítményt nyújtottunk ma és bízom benne, hogy a bajnokság tavaszi szakaszára, végére még érettebb, összeszokottabb játékot fogunk produkálni.

(Lejegyezte: Danna)


NAGY VIKTOR (Vasas) a vlv-nek:

- Úgy érzem, hogy remek mérkőzést játszottunk Szegeden. Így, pár órával a meccs után már tudok örülni az egy pontnak, de rögtön a lefújás után nem annyira voltam boldog, mivel a meccs közepén volt esélyünk arra, hogy úgy elmenjünk, amivel meg tudjuk törni a Szegedet. Sajnos hibáztunk két alkalommal is elöl és abból kontrázott a Szeged. Úgyhogy nem sikerült ellépnünk és sajnos ők meg felzárkóztak, át is vették a vezetést. De a meccs vége azért megmutatta, hogy vissza tudunk jönni. Pedig lélektanilag nagyon nehéz ez, amikor egy csapat ellen vezetsz három góllal és onnan fordítanak. A végén volt lehetőségünk elvileg a győzelemre is, sajnos kihagytuk a fórt. Úgyhogy egy nagyon jó meccset játszottunk, sok jó dologgal és sok hibával. Mondom, így jó két órával a meccs után azt tudom mondani, hogy örülök az egy pontnak és hogy a hazai meccseinket, a hazai rangadóinkat meg kell nyernünk. Hétfőn el kell kezdeni a Szolnokra készülni, mert ellenük mindenféleképpen nyernünk kell.

- Meggyógyultál teljesen a vírusos fertőzésből?

- Meggyógyulni meggyógyultam, de sajnos ha egy hétig beteg az ember, azt megérzi. A kondícióm még nem a régi, de hát dolgozom azon, hogy jövő héten még jobb legyek. Egyébként abszolút jól éreztem magam a kapuban, a végén viszont már kicsit görcsölt a lábam, ez szerintem a betegség "utóhatása" volt.

(Lejegyezte: Danna)


MOLNÁR TAMÁS (Szeged) a vlv-nek:

- Nagyon kemény  mérkőzésre számítottunk, elsősorban fizikálisan - különösen az utóbbi idők játékvezetői felfogását is figyelembe véve. Ennek megfelelően is alakult az eleje: óriási küzdelem, birkózás folyt, amiből sajnos mi jöttünk ki rosszul. Volt egy rossz indítás, így a vezetés megszerzése helyett kontrából gólt kaptunk - ez rányomta a bélyegét a meccs elejére. Megint kellemetlen helyzetbe hoztuk magunkat, mínusz háromról kellett felállni. Óriási pozitívum volt viszont, amit Balázs is kiemelt, hogy egy másodpercig nem lehetett érezni a csapaton, hogy az összeszedett hátrány visszavetette volna. Nem romlott a teljesítményünk, nem csökkent a lelkesedésünk és ennek köszönhetően sikerült is felzárkóznunk. Faragó Tamás is  kiemelte, hogy nagyon jó mérkőzést láthatott a közönség mindkét oldalon jó megoldásokkal, szép gólokkal. A meccs képe alapján korrekt az iksz, de azért kicsit keserű a szánk íze, mert úgy érezzük, hogy inkább mi vesztettük el a két pontot a döntetlennel. Kemény meccset játszottunk, semmi nem dőlt el, menni kell tovább. Energiát, erőt kell, hogy adjon a csapatnak, ahogyan mínusz háromból jórészt akciógólokkal visszatértünk. A védekezésre jobban kell figyelni, mert bár nyolcvan százalékban most is jól működött, a hibáinkat megbüntette az ellenfél.


DECKER ÁDÁM (Szeged) a vlv-nek:

- Nagyon jól felkészültünk a meccsre fizikálisan, jó erőben éreztük magunkat. A figyelmünk sajnos nem volt megfelelő az elején és a Vasas a butaságainkból, figyelmetlenségeinkből lőtte a gólokat. Ez erőt adott nekik, tőlünk pedig elvett önbizalmat. Ugyanakkor tudtuk, hogy ha fegyelmezettebbek vagyunk, elkerülhetjük a lefordulásokból, butaságok miatti emberhátrányból kapott gólokat. Az pedig biztos volt, hogy az ő kispadjuk rövidebb, mint a miénk és a meccset fizikailag mi jobban bírjuk. Könnyebb mérkőzésre számítottam, szerintem az egész csapatunk. Noha vezettünk is, örülök, hogy hideg fejjel legalább döntetlenre tudtuk hozni ezt a rangadót.

Balázs meccs után higgadtan értékelt, gratulált ahhoz, hogy felálltunk és ahhoz is, hogy végighajtottuk a meccset. Én személy szerint azért csalódott vagyok, mert úgy éreztem, hogy jobbak vagyunk fizikálisan és egy-egy ellen is, és úgy gondolom, hogy három-négy olyan alkalom is volt, amikor ezt a meccset megnyerhettük volna.


A forduló további eseményei:

November 20., kedd

EKF-Szentes 6:7 (2:2, 1:1, 1:2, 2:2)
G.: Jakab 3, Keresztes, Petrovai, Szöllősi, ill. Bálint G. 4, Tóth Z., Nagy M., Regős

Eger-FTC 16:4 (5:1, 2:1, 2:2, 7:0)
G.: Salamon 4, Chilkó, Graham 3-3, Kovács G. 2, Mezei, Gerritse, Bátori, Seman, ill. Ernyey, Macdonell, Paján, Deutsch

Kaposvár-Szolnok 6:17 (1:1, 1:6, 2:8, 2:2)
G.: Pataki, Hoppál 2-2, Papp G., Balogh Z., ill. Georgescu, Marnitz 3-3, Vörös, Dőry, Hosnyánszky, Negrean 2-2, Nyéki, Kovács O., Pásztor

OSC-Debrecen 6:9 (2:2, 3:3, 0:1, 1:3)
G.: Dávid Z. 3, Szécsi D., Szentesi, Szőke, ill. Varga T. 3, Kállay 2, Halek, Weszelovszky, Misics, Giorgetti

Debrecen-Junior-válogatott 14:7 (2:3, 4:0, 4:2, 4:2)
G.: Georgetti 4, Halek, Weszelovszky 3-3, Korolija 2, Misics, Vindisch, ill. Szabó B. 3, Gyárfás, Sánta, Manhercz, Jansik Sz.
(Az 5. fordulóból elhalasztott mérkőzés.)

November 23., péntek

Szeged-Vasas 9:9

November 24., szombat

Honvéd-BVSC 10:6 (3:1, 1:3, 3:1, 3:1)
G.: Hangody L. 3, Mátyás, Kiss G. 2-2, Kovács P., Fülöp, Jansik D., ill. Rajna, Létay 2-2, Bedő, Kotsidis

2013. január 8., kedd

PVSK-Junior-válogatott

Tabella:

H Csapat M Gy D V Gk Pont
1.  Szolnoki D-K 8 7 0 1 56 21
2.  ZF-Eger 7 6 1 0 58 19
3.  A-HID Szeged 7 6 1 0 22 19
4.  Debrecen 7 6 0 1 36 18
5.  Groupama-Honvéd 7 5 0 2 10 15
6.  TEVA-Vasas 6 4 2 0 23 14
7.  BVSC- Zugló 7 3 0 4 1 9
8.  JuniorVálogatott 7 2 1 4 -14 7
9.  Szentesi V 6 2 0 4 -21 6
10.  Orvosegyetem SC 8 1 1 6 -42 4
11.  PVSK 6 1 0 5 -24 3
12.  FTC Waterpolo 4 1 0 3 -27 3
13.  EKF-EgerFood-Imo 6 0 0 6 -23 0
14.  Kaposvár 8 0 0 8 -55 0

1 régi hozzászólás

sculler hozzászólása
sculler37912
2012.11.25. 09:51

Sajnos csak itt, az összefoglalót láthattam. Csodálatos meccs lehetett. A Vasas 9 fórból=0 ! Viszont a Draskó 5 gólpasszt jegyezhetett, a 9 akciógólból ! Azért ez nem semmi.