FACEBOOK

Magyar rangadó az olaszoknál

Magyar rangadó az olaszoknál
hozzászólás, 2012.11.19.

Madarasék elhozták a három pontot Nápolyból, a Tóth Mártonnal és Kovács Róberttel felálló Posillipo otthonából. Megmutatjuk a meccs öt magyar gólját. A Szolnok Eurokupa-ellenfele idegenben nyert.

Olasz bajnokság, alapszakasz 5. forduló

Bogliasco-Lazio 3:8 (0:1, 1:2, 2:3, 0:2)

Brescia-Ortigia 17:7 (3:0, 6:4, 3:2, 5:1) (Suti Gábor négy gólt lőtt)

Promogest-Florentia 8:11 (3:2, 0:3, 3:4, 2:2)
Promogest: Volarevic, Luongo 4, Buckner, Steardo, Klikovac 1, Montaldo, Pagliara, Sassanelli 1, Nicche 1, Ercolano, Astarita 1, Russo, Graffigna. Vezetőedző: Pettinau
Florentia: Mugelli, F. Di Fulvio 2, Borella 1, Pagani 1, Molina 2, Coppoli 1, Brancatello, Espanol 2, M. Lapenna, Gobbi, Bini 1, A. Di Fulvio 1, Minetti. Vezetőedző: Sottani
Gól - emberelőnyből: 2/9, ill. 5/13
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 1/1

Savona-Acquachiara 10:10 (4:3, 1:2, 2:3, 3:2)
Savona: Antona, Alesiani 1, Damonte 1, Petrovic, L. Bianco, Rizzo 3, Janovics 1, Fulcheris, G. Bianco, Mistrangelo 1, Colombo, Deserti 3, Casarino. Vezetőedző: Pisano.
Acquachiara: Kacsics, Perez 1, Mattiello, Danilovics 2, Scotti Galletta 1, Petkovics 1, Gambarcorta, Ferrone 1, Saviano, Märcz 1, Di Costanzo, Sadovyy 3, Ragusa. Vezetőedző: Mirarchi.
Gól - emberelőnyből: 3/9, ill. 4/9
Gól - ötméteresből: 1/2, ill. 2/2

A vendégek csaknem még nagyobb meglepetést okoztak, nem sok hiányzott a győzelmükhöz.

VLV-VIDEÓK (RAI Sport2):


Märcz ötméteresgólja

MÄRCZ TAMÁS  (Acquachiara) a vlv-nek:

- A meccs jól alakult, nyerésre álltunk, a 10:10 szerintem inkább nekünk jelenthet csalódást. Úgy éreztük, hogy megfogható a Savona. Talán valamivel jobban is játszottunk, de a végén valamiért nem sikerült. Egy picit úgy éreztem, hogy egy-két ítélettel megsegítették őket, ami Olaszországban megszokott, a hazai pályát itt általában "megfújják". Nem szólhatunk egyébként egy szót sem, mert a legvégén még kaptunk egy emberelőnyt, amivel nyerhettünk volna, de nem sikerült értékesítenünk. Nem vagyunk csalódottak, attól függetlenül, hogy rögtön a meccs után elég rossz volt a hangulatunk. Szerintem  javul a játékunk, bizakodó vagyok, hogy szép lassan összeér a csapat.


Posillipo-Pro Recco 6-13 (2:5, 2:1, 1:4, 1:3)
Nápoly, Scandone uszoda, v.: Caputi, Severo
Posillipo: Negri, Riccitiello, Rossi, Scalzone, Mattiello, Tóth M., Renzuto Iodice 1, Gallo 1, Kovács R. 2, Ferrone, Baraldi 1, Saccoia 1, Cappuccio. Vezetőedző: Occhiello
Pro Recco: Tempesti, F. Lapenna, Madaras 3, Mangiante, A. Fondelli 1, Felugo, Giacoppo 3, Figlioli 2, Figari 2, D. Fiorentini 1, Aicardi 1, Luongo, Pastorino. Vezetőedző: Tempestini
Gól - emberelőnyből: 2/7, ill. 2/5
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. -

VLV-VIDEÓK (RAI Sport1):


Madaras első gólja


Kovács Róbert első gólja


Kovács Róbert második gólja


Madaras második gólja


Madaras harmadik gólja

MADARAS NORBERT (Pro Recco) a vlv-nek:

- Jól kezdtünk, már 4:1-re mentünk, aztán a második negyedben volt egy rövidzárlat, 5:4-re feljöttek. Akkor megint összekaptuk magunkat. Nyilván nem ütköztünk akkora ellenállásba, mint amekkorába szoktunk itt az elmúlt években, de mindenesetre jó jel ez a győzelem, főleg az, ahogy a harmadik negyedben elléptünk tőlük, nagyon simán. Számomra jó volt itt játszani, ez az uszoda inspirál, rég játszottam itt, hiszen három évig nem szerepeltem az olasz bajnokságban, viszont előtte nagyon sok nagy meccset játszottunk itt a Posillipóval is - többek között négy bajnoki döntőt. Szerdán nehezebb lesz a Savona ellen, de azért azt kell mondanom, alakul a dolog.

- Milyenek voltak a magyarok a túloldalon?

- Igyekeznek, de nehéz nekik, mert nagyon sok a fiatal, akik, ha nem is ügyetlenek, de tapasztalatlanok. A kezdő csapatuk mellett a kispad gyengének mondható.

KOVÁCS RÓBERT (Posillipo) a vlv-nek:

- Nagyon rosszul kezdtünk, de 1:5 utan szépen "vissza tudtunk jönni a meccsbe". 4:5-nél kaptunk egy emberelőnyt, de sajnos nem tudtunk élni a lehetőséggel, így elmaradt az egyenlítés... A harmadik negyedben gyakorlatilag átgazolt rajtunk a Recco. Az igazság az, hogy a múlt heti, Bogliasco elleni vereség után nagyon sok és kemény edzésünk volt, ezért elég fásultnak, fáradtnak éreztem az egész csapatot. A végére bedarált minket a Recco és minden hibánkat lefordulásgóllal büntetett. Jobb csapat, nem kérdés! Gratulálok Norbinak, nagyon jól játszott! Szerdán megyünk Rómába, a Lazióhoz. Mindenképpen nyernünk kell végre!

TÓTH MÁRTON (Posillipo) a vlv-nek:

- Sajnos az történt, amit a Recco akart, nem tudtuk felvenni az ő iramukat, elöl nem koncentráltunk eléggé és ők ezt lefordulásokkal könyörtelenül megbosszulták. Ez alól kivétel a második negyed, amikor elöl is és hátul is jó teljesítményt nyújtottunk. Gratulálok Norbinak a győzelemhez és a jó játékhoz! Úgy érzem, hogy nagyon fáradtak voltunk, az elmúlt három hétben rengeteget edzettünk, talán túl sokat is.
Ami engem illet, két hete egy edzőmeccsen kificamodott a kisujjam és főleg az előző mérkőzésen nagyon szenvedtem “vele”, mostanra ugyan még nem tökéletes, de jobb lett. Azonban az első számú védőnknek a bal kezén eltört az ujja, így ő hosszú időre kidőlt és most teljesen mást kell játszanom, mint eddig. Bekkelek és amikor nincs bent a centerünk, akkor én megyek fel centerezni. Tegnap nagyon elfáradtam ebben. Egyébként jól érzem magam a csapatban, a várost megszerettem és már elég otthonosan mozgok benne. A nyelvvel még bőven vannak nehézségeim, de legalább már sok mindent megértek, igaz kifejezni nehezen tudom magam. Valószínűleg Robival el fogunk járni egy tanárhoz heti egy-két alkalommal.

Az élmezőny öt forduló után:

1. Brescia 15,
2. Savona 13,
3. Pro Recco 12,
4. Florentia 9,
5. Acquachiara 8,
6-8. Posillipo, Bogliasco, Lazio 6-6

1 régi hozzászólás

balzs hozzászólása
balzs37890
2012.11.19. 18:13

Akár egri rangadót is írhattatok volna így hogy Madaras Norbi és Kovács Robi lőtték a magyar gólokat. :) (Nem szurkolok a Florentianak sem Märczék sem a Szolnok ellen de 9 ponttal hogy lehetnek egy 8 pontos csapat mögött?)