FACEBOOK

Comen Kupa - a szerbek legyőzése bronzérmet ért

Comen Kupa - a szerbek legyőzése bronzérmet ért
hozzászólás, 2012.11.18.

U18-as válogatottunk végig vezetve 9:8-re legyőzte a házigazda szerbeket és bronzérmet szerzett a belgrádi Comen Kupán. Horkai György a vlv-vel ismertette a decemberi világbajnokságra utazó csapatot.

Comen Kupa (18 évesek), helyosztók, Belgrád, Banjica uszoda

A hetedik helyért:

Tunézia-Franciaország 1:17  (1:3, 0:3, 0:6, 0:5)

Az ötödik helyért:

Montenegró-Görögország 6:7  (1:3, 1:1, 1:2, 3:1)

Döntő:

Horvátország-Olaszország 12:10 (3:2, 3:2, 1:3, 2:2) - ötméteresekkel 3:1)
(Az egyik játékvezető Vogel Gábor volt.)

Bronzmérkőzés:

Magyarország-Szerbia 9:8 (3:1, 1:2, 3:3, 2:2)
Belgrád, Banjica uszoda, v.: Ceccarelli (olasz), Radicsevics (horvát)
Magyarország: Péterfy, Sánta, Jansik Sz., Sedlmayer 1, Berta 1, Fejős, Zalánki 2, Gyárfás 3, Lőrincz, Szabó B. 1, Telegdy, Manhercz 1, Salamon, György (kapus)
Szerbia: Vitorovics, Asanovics, Makszimovics 2, Repanovics, Radulovics, Ilics, Mandics 2, Manojlovics, Obradovics 1, Tanaskovics 2, Stojanovics, Jaksics 1, Dobozanov, Gogov.
Gól - emberelőnyből: 3/7, ill. 4/8
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. -

HORKAI GYÖRGY a vlv-nek:

- Az elején, a negyedik percre 3:0-ra sikerült elhúznunk, a szünetig még szépített az ellenfél. 3:3 után végig mindig egy góllal vezettünk, de ők jöttek utánunk. A negyedik negyedben sikerült két góllal, 8:6-ra elhúzni, de egy perccel a vége előtt megint kiegyenlítettek. Szerencsére meg tudtuk szerezni újra a vezetést és a meccsből hátralévő 20 másodpercet sikerült kivédekeznünk. Jó meccs volt, oda-vissza nagy taktikai csata, ők reagáltak arra, amit mi csináltuk és ugyanezt megtettük mi is az ő váltásukat látva. Jó, kemény mérkőzés volt, nagy hajtással, a végére elfáradt mindenki. A szerbeknél játszott Mandics, aki az olimpiai bronzérmes felnőtt csapatnak is tagja. Sok jó dolgot láttam a tornán, van fejlődés, ezt kell továbbvinni, nem szabad itt megállni. Tudjuk, hogy milyen hiányosságokat kell kijavítani, megpróbáljuk ezt megtenni a vb-ig hátralévő rövid időben.

A Comen Kupa végeredménye:

1. Horvátország
2. Olaszország
3. MAGYARORSZÁG
4. Szerbia
5. Görögország
6. Montenegró
7. Franciaország
8. Tunézia


A tornát követően Horkai György ismertette a vlv-vel a december 1-9-i perth-i ifjúsági világbajnokságon részt vevő magyar csapat névsorát.

Kapusok: Péterfy Mihály (UVSE), György Dávid (Honvéd).
Mezőnyjátékosok: Jansik Szilárd (KSI), Telegdy András (BVSC), Berta József (Kaposvár), Lőrincz Bálint (Eger), Zalánki Gergő (Eger), Sedlmayer Tamás (UVSE), Gyárfás Tamás (UVSE), Sánta Dániel (FTC), Német Toni (KSI), Szabó Bendegúz (BVSC), Manhercz Krisztián (Vasas).

(A belgrádi 15-ből Salamon Attila és Fejős Róbert nem került be az utazók közé. Horkai György elmondta, hogy mindketten sokat dolgoztak, jól teljesítettek, Salamonnak állkapocsműtétje volt, s emiatt sokat ki kellett hagynia és nehezen hozta be a lemaradást, Fejős kimaradása pedig a centerposzttal kapcsolatos stratégiai döntés, Sánta és Német Toni szerepel majd ezen a poszton.)

Horkai György - Merész András női szövetségi kapitánnyal együtt - szerdán reggel 7.15-kor a DIGI Sport Reggeli Start című műsorának vendége lesz.

6 régi hozzászólás

arietto hozzászólása
arietto37904
2012.11.21. 19:06

Hát... nem úgy néz ki,hogy a Lőrinc Bálintnak viszont sikerült behozni a lemaradást!

Krisz hozzászólása
Krisz37896
2012.11.19. 22:44

A szerbekről annyit, hogy elmondták, ők igazán Rió-ra készülnek, bár én már most is döntőt vártam tőlük (persze velünk) de 2016-ban valószínűleg ők lesznek a legnagyobb esélyesek, bár még a Horvátok is jó korban lesznek és Montik sem lesznek annyira öregek, az Olaszoknak meg mint tudjuk, erős az utánpótlásuk......A szerbekre visszatérve ,Dusan Mandicsról annyit, hogy őt a Montenegróiaktól \"hozták el\", mivel ő 2009-ben a a Sibeniki U18-as VB-n még a Montenegrói színekben szerepelt....(15 évesen......) Anno Praljnovics is választhatott, hol akar szerepelni, végül a Szerbek igen jól jártak vele....és úgy néz ki, így lesz ez a 2011-es Rijekai U17-es EB gólkirályával is (Montenegrói színekben) ,Gavril Suboticcal akit előbb a Partizán, majd valószínű a soproni U20-as VB-re készülő szerb utánpótlásválogatott is \"le fog igazolni\"....

Krisz hozzászólása
Krisz37895
2012.11.19. 22:21

Először is gratulálok a csapatnak ! Már most látszik Horkainak és stábjának remek munkája. Volt szerencsém látni az egyik nemzetközi tornájukat a nyáron, nagyon jó benyomást keltettek a 93-sokkal kiegészülve....Bár tudjuk, hogy a fő cél a 2013-as soproni U20-as VB, de nagyon szurkolunk a fiúknak, hogy az U18-as VB-n is már 4 közé jussanak.....egy megjegyzés: meglepődtem, hogy Hegedüs Bence még a bő keretbe sem fért be, míg a Szentesben már kezdő játékos.....nem mellesleg centerként és bekként is számításba vehető.......

Pedró hozzászólása
Pedró37889
2012.11.19. 09:30

Szóval itt is a horvátok nyertek... Tudom, hogy ez az oldal a magyar válogatottról szól, de engem speciel érdekelt volna egy körriport az olimpiát követően, hogy a rivális csapatok szereplésének milyen visszhangja volt az anyaországokban. Különösen a szerbek lettek volna érdekesek, akik eléggé esélyesek voltak az olimpiai címre, de ezúttal sem jött össze nekik.

pösze hozzászólása
pösze37888
2012.11.19. 09:13

Mondjuk ezt én is botránynak tartom, arról már nem is beszélve, hogy éppenséggel pontosan ezek a nagy utánpótlás versenyek megmérettetéseinek a hiánya látszik a fiatalok játékán.

lézer hozzászólása
lézer37886
2012.11.18. 18:57

Gratulálok,és csak igy tovább. Szerkesztő Úr! Elkezdődött a Komjádi Kupa,gondolom abban egyet értünk,hogy ez egy fontos sorozat. A kiirásban ez szerepel: 2.1 A 2012-2013. évi Országos Ifjúsági Bajnokságban szereplő egyesületek csapatai részére a nevezés kötelező. Amennyiben az egyesület részvételi kötelezettségének nem tesz eleget, úgy a Magyar Vízilabda Szövetség részéről a bajnokságokban semmilyen támogatásban, juttatásban nem részesülhet ( játékvezetői, versenybíró díjak térítése ). Eddig teljesen értem. Az lenne a kérdésem,hogy mi történik a KSI,Vasas,Honvéd,Hódmezővásárhely,Csongrád,Kecskemét,Szombathely,Fehérvár,Cegléd,csapataival?,ugyanis Ők megtehették,hogy nem inditottak csapatot.