FACEBOOK

Kis Gábor a livornói vereségről

Kis Gábor a livornói vereségről
hozzászólás, 2012.11.15.

Szerdán este vereséget szenvedett a Szolnok az Eurokupa negyeddöntőjében idegenben a Florentiától. November 24-én kétgólos hátrányt kell behozni a továbbjutáshoz. Kis Gábortól kértünk beszámolót.

Fárasztó odaút és fárasztó visszaút - a kettő között kégólos hátrányt "szedett össsze" a Szolnoki Dózsa Közgép az Eurokupa negyeddöntőjében, szerdán.

A mérkőzést nem Firenzében, hanem Livornóban rendezték meg, s a szolnokiak gyakorlatilag a második negyedben produkált rövidzárlat miatt várhatják hátrányos helyzetben a visszavágót.

Florentia-Szolnok 8:6 (1:2, 4:0, 1:2, 2:2)
G.: Molina 3, Coppoli 2, Di Fulvio F., M. Lapenna, Pagani, ill. Negrean 2, Gocics, Kis G., Kovács O., Pásztor

KIS GÁBOR a vlv-nek:

- A körülményekre nem panaszkodhatunk, bár hosszú volt az utazás Szolnokról indulva, svájci átszállással. Igazából az okozott nehézséget, hogy este kilenckor kezdődött a meccs, és ilyen késői kezdéshez nem vagyunk hozzászokva. A csapatban benne volt a hétvégi kupadöntő is, öt napon belül ez volt a harmadik "élet-halál" meccsünk. Nehezen tudtunk felpörögni, tompának éreztem magamat is és a társaimat is. Megleptek minket az olaszok, mert bár az első negyed végén még vezettünk, a másodikat kemény 4:0-ra hozták a firenzeiek, s ez nagy pofon volt nekünk, nehezen tértünk magunkhoz. Volt már, hogy 8:4-re vezetett az ellenfél, onnan azért sikerült 8:6-ra felzárkóznunk.

Én úgy gondolom, hogy jobbak vagyunk ennél a csapatnál, mégpedig nem csak két góllal, hanem többel is. Remélem, hogy ezt a november 24-i visszavágón be fogjuk tudni bizonyítani. A szerdai rövidzárlat nem jellemző a legutóbbi időszakban nyújtott teljesítményekre, nagyon sokat hibáztunk, buta gólokat kaptunk, sok ziccert hagytunk ki. Csak magunknak "köszönhetjük" az így kialakult hátrányt, ami viszont annyiból jó, hogy ha a visszavágóig, a következő másfél-két hétben rendezni tudjuk a sorainkat, akkor meg tudjuk verni több mint két góllal ezt a csapatot és továbbjutunk az elődöntőbe. Abszolút elérhetőnek tartom ezt a célt, meggyőződésem, hogy ránk nem jellemző "egyszeri rövidzárlat" történt, ezért nem is keserített el minket nagyon a végeredmény. Rossz meccsen vagyunk túl, ez így alakult. Most van egy könnyebb hétvégénk, az OSC lesz az ellenfél, aztán a Kaposvár következik, majd az Eger.


Úton hazafelé... Kis Gábor twitteren közzétett képe a svájci Alpokról.

1 régi hozzászólás

toldo hozzászólása
toldo37881
2012.11.15. 21:23

? 11. hó 17. Szolnok-OSC 11. hó 20. Kaposvár-Szolnok 11. hó 24. Szolnok-Firenze 12. hó 1. Vasas-Szolnok 12. hó 8. Szolnok-Eger Nem másfél-két hét,hanem kilenc nap. A pontosság kedvéért.