FACEBOOK

Kupaszerda Európában

Kupaszerda Európában
hozzászólás, 2012.11.13.

Mind a négy magyar kupacsapat meccset játszik szerdán este. Előzetesünk:

Bajnokok ligája, csoportkör, negyedik forduló (időpontok helyi idő szerint)

A csoport

20:30 Schuurman Borculo-Spartak Volgográd
20:30 Waspo Hannover-Ligamus Tbiliszi

19:30 Vouliagmeni-Eger (18.30 Sport2 televízió)

GÓR-NAGY MIKLÓS (Eger) a vlv-nek:

- Láttuk a görögök Volgográd elleni meccsét, egy nagyon jól szervezett, jól felépített csapat. Fegyelmezetten játszanak, de úgy gondolom, hogy tudjuk az ellenszert és megpróbáljuk mi is nagyon fegyelmezetten megvalósítani. Ha kellő önbizalommal szállunk vízbe, akkor szerintem meg tudjuk verni ezt a görög csapatot. Mindenki egészséges, érdekesség annyi van, hogy, kerülőúton utaztunk Athénba - Zürichen keresztül! Úgy tartjuk, hogy azért Görögországba magyar vízilabdázóknak győzelemért "illik" utazniuk, s igyekszünk ennek a kívánalomnak megfelelni, már csak azért is, mert döntetlenre nem lehet játszani.

1. Vouliagmeni 9 (3 meccsből),
2. Volgográd 6 (3),
3. Schuurman 6 (3),
4. Eger 3 (2)
5. Tbiliszi 0 (2),
6. Hannover 0 (3) pont


B csoport

Olympiakosz Pireusz-Crvena Zvezda 9:8 (2:2, 3:2, 2:1, 2:3) - kedden játszották
(Az egyik játékvezető Juhász György volt)

Szerda

20:00 Montpellier-Jug Dubrovnik

(A Kreuzlingen szabadnapos.)

1. Olympiakosz 9 (3),
2. Jug Dubrovnik 6 (2),
3. Crvena Zvezda 6 (4),
4. Montpellier 0 (2)
5. Kreuzlingen 0 (3) pont


C csoport

19:30 Brescia-CN Barceloneta
19:30 Marseille-Sintez Kazany

(A Sintez Kazany szabadnapos.)

1. Barceloneta 9 (3),
2. Marseille 3 (2),
3. Brescia 3 (2),
4. Vojvodina 3 (3),
5. Sintez Kazany 0 (2) pont


D csoport

20:00 Nagyvárad-Galatasaray Isztambul

18:00 Szeged-Partizan Belgrád - Hódmezővásárhely (DIGI Sport1 Televízió)

MOLNÁR TAMÁS (Szeged) a klub honlapján:

– Mindenképpen nagy fizikai küzdelem lesz! A szerbeknél Vladimir Vujaszinovics lett az edző, teli bizonyítási vággyal. Győzelemre törekszik, ilyen mentalitása van. Talán egy kicsit meggyengült ellenfelünk az utóbbi évekhez képest, de nem szabad lebecsülnünk őket, azt a játékot kell játszanunk, amire képesek vagyunk. Mindennek jól kell működnie. A kupában való címvédés lelki többletet ad a szerdai meccs előtt – mondta Molnár Tamás, a csapat háromszoros olimpiai bajnok centere.

1. Partizan Belgrád 7 (3),
2. Szeged 6 (2),
3. Galatasaray 4 (2),
4. Oradea 0 (2),
5. Spandau 0 (3) pont


Eurokupa, negyeddöntők, első mérkőzés

16:00 CN Mataro-Radnicski Kragujevác
20:30 Savona-Olympic Nice

21:00 Florentia-Szolnok

KIS GÁBOR (Szolnok) a vlv-nek:

- Firenzétől mintegy száz kilométerre lesz a meccs és mi bizakodóan várjuk a mérkőzést, nyerni jöttünk. Igyekeztük gyorsan túltenni magunkat a vasárnapi kupadöntőn, nem mondom, hogy ez száz százalékosan sikerült, vagyis hogy mindenki kiheverte a döntő fáradalmait úgy fizikailag, mint lelkileg, de remélem, a meccs kezdetére mindenki tökéletesen tud majd koncentrálni. Sérültünk nincs, Alekszics oldaláról a döntő során véletlenül lekarmoltak egy anyajegyet, ő nem edzett hétfőn, de szerdán este biztosan játszani fog.

18:30 Debrecen-Dinamo Moszkva
Jegyár: 500 Ft.-

KÁLLAY MÁRK (Debrecen) a vlv-nek:

- Összeraktuk fejben magunkat a hétvége után, tudjuk, hogy mi az, amiben javítani kell, a támadásban, az emberelőnyökben. A védekezésünk jól működött már a hétvégén is, ezt tovább fogjuk vinni. Kielemeztük az oroszokat, néztünk róluk videót, de elsősorban a saját dolgunkra koncentrálunk és ha ez menni fog, akkor biztos vagyok benne, hogy nyerünk. Nem számolgatunk, hogy mennyi előny lehet elég a visszavágóra, minden egyes gólért megküzdünk, és a maximumot igyekszünk kihozni magunkból, aztán meglátjuk, hogy ez mekkora előnyre lesz elegendő. De ha sikerül a magunktól elvárt teljesítményt nyújtani, akkor szerintem jó esélyekkel utazhatunk a visszavágóra. Teljes csapattal várjuk a meccset, mindenki nagyon motivált. Még egyszer olyan nem lesz, hogy három negyedig nem lövünk gólt, mint szombaton. Bizakodó vagyok.

A negyeddöntők visszavágóinak időpontja november 24.

2 régi hozzászólás

B (régi) hozzászólása
2012.11.14. 12:05

A Vouliagmeni a görög bajnok, a tavalyi bajnokságban végletekig kiélezett küzdelemben hódították el a bajnoki címet az Olimpiakosztól. A Volgográdot hazai pályán öttel verték. Nem az Egernek áll a zászló.

balzs hozzászólása
balzs37828
2012.11.14. 09:12

Úgy látom az Olympiakosz Pireusz-Crvena Zvezda 9:8 is mutatja hogy észnél kell lenni Görögországban. Nem tudom a Vouliagmeni milyen erőt képvisel az Olympiakoszhoz képest, de mindent bele! Hajrá Eger! Hajrá magyarok! (A korábbi digisportos interjúhoz, melyben a főszerkesztő nem zárkózott el online közvetítésektől sem: \"Kedves látogatók! Sajnálattal tudatjuk, hogy a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. felszólításának eleget téve a Digisport1 csatornát eltávolítottuk és a továbbikban nem lesz elérhető!\" Úgy tűnik elég gyorsan sikerült a maradék 55%-ot kizárni a közvetítésekből...) Még szerencse hogy az Eger meccsek a Sport TV-n lesznek.