FACEBOOK

KÁSA

KÁSA
hozzászólás, 2012.11.13.

Megjelent a régóta várt könyv, amelynek témája - a címlap szerint is deklaráltan -: "Egy magyar pólós világsztár életének első harminchat éve".

A nívós kivitelű kötetet együtt jegyzi Kásás Tamás és M.Kiss Csaba újságíró. A módszer a hagyományos interjú volt, az újságíró kérdezett, Kása válaszolt, azonban a formába öntésnél egy csavart vittek a dologba: egyes szám első személyben meséli életének eddigi részét Kásás, s ettől eleve roppant személyes jellegűvé válik a mondanivaló.

A történet napjainkban kezdődik és napjainkban ér véget. A keretbe foglalt élettörténet felöleli Tomi gyerekkorát, ausztráliai és szicíliai éveit (a családdal követték "Aput", Kásás Zoltánt, aki játékos-edzőként járta meg a távoli tájakat), aktív vízilabdázó-pályafutásának szinte valamennyi állomását és a nagy meccsek hangulatát, a szurkolók által nem ismert körülményeit.

Kedves és őszinte könyv, tényleg mindenki megtalálja benne azt, amit keres: a szakma iránt érdeklődők olyan kulisszatitkokat, amelyek megmagyaráznak vagy legalábbis érthetőbbé tesznek eddig nem teljesen világos dolgokat, a Kásás Tamást, "mint embert" kedvelő nőnemű vízilabda-rajongók pedig bulvárlapokban se fellelhető részletességgel kapnak képet Kása összes nagy szerelméről, a lángolások kezdetéről, "tombolásáról" és végéről.

Kicsit meglepő, hogy a nyilvánosságtól eddig gyakorlatilag teljesen elzárkózó Kásás ennyire sok részletet elárul magáról, megosztva az olvasókkal saját vívódásait önmagáról, jelenéről, jövőjéről, érzelmi hullámzásairól.

A képek sajnos nagyon kicsikék (nem sajtófotók, hanem a személyes archívumból valók, tehát jórészt még soha nem publikáltak), de egyebet nem tudunk kifogásolni. Biztos, hogy nagy bestseller lesz, érdemes mielőbb beszerezni, mert most még ugyan hegyekben áll a könyvesboltokban, azonban ezt csak átmeneti állapotnak jósoljuk...

Várjuk a következő 36 évről szóló beszámolót...

KÁSA
Egy magyar pólós világsztár életének első harminchat éve
Ulpius-ház Könyvkiadó
Ár: 3999.- Ft. (internetes értékesítésnél kedvezmények vannak)

3 régi hozzászólás

dossantos hozzászólása
2012.11.14. 13:33

mindenkinek vannak mélypontok az életében... akinek nincs, annak csinál az rtl... egyébként ha már ilyen lehetőséget kaptak, h Kásánál forgathatnak, igazán megemberelhették volna magukat, és készülhettek volna életképes kérdésekkel... a könyv értékéből ez persze mit sem von le... szerintem parádés :) legalábbis én imádtam a könyvet... sírással, nevetéssel, mindennel együtt :) aki még nem olvasta, tegye meg, érdemes :)

balzs hozzászólása
balzs37829
2012.11.14. 09:25

Kása sem úszta meg a Fókuszt: http://rtlklub.hu/musorok/fokusz/videok/187105

DS hozzászólása
DS37815
2012.11.13. 16:42

Nagyon jó, nagyon őszinte könyv. Köszi, hogy ilyen sokat megosztottál az olvasókkal, sajnos már csak 15 oldal olvasatlan belőle. Köszönöm azt is, hogy láthattalak játszani, drukkolhattam Neked és az egész aranycsapatnak. Kívánom, hogy találd meg az aktív vizilabda utáni életedben is azokat a dolgokat, amelyek fontosak számodra és boldoggá, sikeressé tesznek. Ugye tudod, hogy egy ország imád és nem érdemtelenül!!!