FACEBOOK

hozzászólás, 2010.12.10.

Szegedre látogat a Honvéd és szombaton várhatóan a forduló mérkőzését játssza a két csapat. A tét komoly, ha mindkét gárda bejut a legjobb négy közé, a mostani eredmény a rájátszásba is beleszámít majd. A forduló programja, s a rangadóra készülő Kiss Csaba és Tóth Márton nyilatkozata.

Vodafone OB-1, 10. forduló

December 10., péntek


Eger-BVSC 19:9 (4:1, 4:3, 7:3, 4:2)
G.: Kotsidis 4, Biros 3, Hosnyánszky, Hegedüs, Petrovai 2-2, Takács J., Varga I. Zs., Graham, Bundschuh, Binder, Kis G., ill. Deme 2, Ambrus F., Kriszt, Paján, Szűcs, Borsós, Nagy S., Szabó P.

December 11., szombat

16.00 Szolnok-OSC
17.00 UTE-FTC
18.00 Szentes-Pécs
18.00 ASI-Debrecen
(A Vasas szabadnapos)
18.30 Szeged-Honvéd

KISS CSABA (Szeged-Beton) a VLV-nek:

- A meccs jelentőségét mindenki átérzi, borzasztóan fontos már csak azért is, mert mind a két csapat eséllyel pályázik arra, hogy a legjobb négy közé jusson, ezért nagyon-nagyon fontos pontokat lehet a négy közé vinni egy mostani győzelemmel. Nagyon besűrűsödött a csapatok programja, egymást követik a rangadók, egyik nagy meccsből kell "belecsobbanni" a másikba, így nincs sok idő arra, hogy sokat készüljünk a következő ellenfélre. Valahogy lendületből kell nekimenni ezeknek a meccseknek és kiharcolni a győzelmet. Amikor szerdán a Népligetben megvertük a Fradit, már aznap este lezártuk a mérkőzést, igyekeztünk túllépni azon, hogy sikerült nyerni, hiszen mindjárt itt van a következő meccs, amely legalább olyan fontos, mint a szombati, ha nem fontosabb. Amennyire lehet, igyekszünk felkészülni a Honvédból és hazai pályán megpróbáljuk megvédeni azt, ami a miénk, úgymond a "saját várunkat"... Mindenki nagy kedvvel és egészségesen várja a meccset.

TÓTH MÁRTON (Groupama-Honvéd)

- A bajnokság végkimenetele szempontjából nagyon fontos meccs lesz, mert a négybe aspirálók játszanak egymás ellen. Azt gondolom, hogy a nyomás mindenképpen a Szegeden van, nagyon jó eredményt értek el a Ferencváros otthonában, de ezt az előnyt könnyen el is tudják veszteni. Nagyon készülünk rájuk és szeretnénk idegenben is pontot vagy pontokat szerezni. Csütörtökön "kimostuk magunkból" a Vasas elleni mérkőzés fáradalmait, péntek reggel a Herceg Novi-Szeged meccsbe néztünk bele, azt elemeztük, este edzettünk, péntek este pedig már konkrétan a szombati ellenfélre gyakorolunk. Mindenképpen háromesélyes mérkőzésre számítok és győzelemért utazunk Szegedre. Tudomásom szerint mindenki egészséges a csapatban.