FACEBOOK

Magyar-olasz - még kapható jegy

Magyar-olasz - még kapható jegy
hozzászólás, 2012.11.02.

Szombaton 12 órakor második Világliga-csoportmeccsét játssza a magyar válogatott. Az ellenfél a világbajnok, olimpiai ezüstérmes Olaszország. A pénztár 9-kor nyílik, jegy még van. Kemény Dénes és Benedek Tibor a vlv-nek az elmúlt két napról és az olaszok elleni reményekről.

Világliga, európai csoportselejtezők, második forduló

A csoport

Törökország-Horvátország (Isztambul) -  az egyik játékvezető Fekete Balázs lesz

Montenegró-Görögország (Budva)

B csoport

Szerbia-Spanyolország (Belgrád)

(Németország szabadnapos.)

C csoport

Oroszország-Románia (Kirishi)

A DIGI Sport televízió "leigazolta" Faragó Tamás olimpiai, világ- és Európa-bajnokot, aki szakértelmével segíti a vízilabda-közvetítések  kommentátorainak munkáját, felváltva Petrovics Mátyással.

Tonó már szombaton, a székesfehérvári magyar-olaszon bemutatkozik és ő "szakért" a DIGI Sport jövő keddi Eger-Vasas bajnoki mérkőzésén is.

12.00 Magyarország-Olaszország (Székesfehérvár) Digisport1 élőben és RaiSport1 22.30 felvételről
(A meccset a horvát Franulovics és a montenegrói Adzics vezeti, a FINA-delegátus ismét Martin György)

A magyar játékosok csütörtök délelőttre "szabadnapot" kaptak, délután úsztak, aztán közösen elemezték a nagyváradi meccset.

Érdekesség, hogy kicsit búcsújellege volt a péntek délelőtti foglalkozást követő ebédnek, hiszen közös étkezésen ebben a formában utoljára volt így együtt stáb és csapat, ez alkalmat adott egy kis koccintásra is.

KEMÉNY DÉNES a vlv-nek:

- Péntek délelőtt volt egy edzőmeccs az olaszokkal, de a látottak alapján azt hiszem, nagyon más lesz a holnapi mérkőzés... Nem igazán játszotta ki magát senki. Este van még egy átmozgatás és holnap reggel indulunk Fehérvárra.

Én azt érzem, hogy jó ez a meccssorrend, az olasz csapat tudásban feltétlenül megelőzi a románt, s így ez a sorrend mindenképpen egyenletes fejlődésre, javulásra ad lehetőséget, ráadásul ugye ezt a mérkőzést idehaza játsszuk.

BENEDEK TIBOR a vlv-nek:

- A csütörtöki nap azzal telt, hogy egy kis laza úszás után átbeszéltük a román meccset. Ez jó hosszan, másfél órán át tartott és még így sem jutottunk a végére... Ma este folytatjuk az elemzést, de ez már az olaszokról szól. Eleve úgy indultunk ennek a hétnek, hogy nem külön készítettünk taktikát a románok ellen és aztán az olaszok ellen. Egységes elképzeléseket próbálunk megvalósítani és ezeken a lejátszott meccsekhez képest lesznek majd változtatások. Az alap tehát ugyanaz, mint Nagyváradon volt, de természetesen az olasz csapat egész más játékot játszik, sokkal "úszósabb". Dinamikusan védekeznek, sokszor letámadnak, megpróbálnak lefordulni. Ehhez igyekszünk természetesen alkalmazkodik az alap-taktika végrehajtásakor.

Láttuk az olaszok szerdai győztes meccsét, a végére teljesen felőrölték az oroszokat a dinamikus védekezéssel és a sok lefordulással. Nagyon felkészült az olasz csapat és a mi rendkívül fontos: a bekerülő fiatalok pontosan tudják, hogy mi a dolguk, mert az utánpótlásban is ugyanazt gyakorolták. Már most látszik, hogy az új játékosoknak egyáltalán nem jelent problémát a beilleszkedés a csapat játékába.

- Mire számítasz, mi az elvárásod?

- Az, hogy felvegyük az ő taktikai képzettségükkel a versenyt, hiszen erre alkalmas a magyar csapat. Mint játékosok, egyáltalán nem vagyunk gyengébbek, hanem inkább jobbak, a hazai pálya pedig segíthet minket abban, hogy akár meg is nyerjük a mérkőzést.


Ami az olaszokat illeti, az első Világliga-meccsüket fölényesen nyerték meg Savonában az orosz válogatott ellen - 13:6 (2:2, 3:2, 5:1, 3:1). A mérkőzésen megsérült Niccoló Gitto (beszakadt a dobhártyája), így helyére a Lazio játékosát, Nicholas Presciuttit hívta be Campagna szövetségi kapitány.

Az olasz válogatott Budapesten tartózkodó 16-os kerete:

Olexandr Sadovyy (Acquachiara), Marco Del Lungo, Christian Presciutti (Brescia), Valentino Gallo, Fabio Baraldi (Posillipo), Matteo Aicardi, Niccolò Figari, Maurizio Felugo, Deni Fiorentini, Stefano Luongo, Stefano Tempesti (Pro Recco), Alex Giorgetti (Debrecen), Tommaso Vergano (Bogliasco), Francesco Di Fulvio (Florentia), Valerio Rizzo (Savona), Nicholas Presciutti (Lazio).

Pastorino, Perez, Premus hiányzik a keretből is, sérülés miatt nincs Figlioli és Gitto, tehát az olimpiai ezüstérmes csapatból öten maradnak távol.


A nagymeccs előtt, 10.00 órakor az ifjúsági világbajnokságra készülő magyar válogatott csap össze a korosztályos  olasz csapattal.