FACEBOOK

Ma Nagyváradon kezd az új válogatott

Ma Nagyváradon kezd az új válogatott
hozzászólás, 2012.10.31.

Ma öt mérkőzéssel megkezdődnek a FINA Világliga 2012-13-as küzdelemsorozatának európai mérkőzései. Az újjáalakuló magyar válogatott (a C csoport tagjaként) Nagyváradon játszik, az ellenfél Románia csapata.

A mi helyzetünk ismert: a szövetségi kapitány Kemény Dénes, de a kispadon Benedek Tibor ül, ő vezényli a csapatot. Kedden délelőtt még a Komjádiban edzett a társaság, szerepelt a napirenden videózás és taktikai megbeszélés is, majd kora este már a debreceni uszodában volt vizes foglalkozás. A Hajdúság fővárosában szerdán délelőtt még edzenek a mieink, majd közvetlenül a meccs előtt utaznak át a határ túloldalára. Az előzetes nyilatkozatok alapján egyértelműen a győzelem a cél, hiszen az összeszokott román válogatottnál is jobbnak kell lennie a még formálódó új magyar csapatnak.

Az e heti két Világliga-meccsre meghívott 17 játékos közül hatan voltak a londoni olimpián. A teljes lista:

Baksa László, Nagy Viktor, Decker Attila (kapusok)

Bátori Bence, Bundschuh Erik, Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Jansik Dávid, Katonás Gergő, Kis Gábor, Salamon Ferenc, Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton.

A románoknál most mutatkozik be Kovács István utóda, aki nem más, mint Vlad Hagiu. A szakember már korábban is irányította keleti szomszédunk csapatát.

Két fontos játékost nélkülöznie kell a szerdai ellenfélnek: Kádár Kálmán visszavonult, és nincs a román keretben Cosmin Radu sem. Az ellenfél csapata ebből a 15 játékosból kerül ki:

Dragusin, Stoenescu (kapusok)

Goanta, Iosep, Negrean, Georgescu, Diaconu, Busila, Ghiban, Matei, Chioveanu, Popoviciu, G. Radu, Teohari, Popescu (mezőnyjátékosok)

A fentiek közül 11-en szerepeltek azon az augusztus 2-i londoni csoportmérkőzésen, amelyen a magyar válogatott (a szerbektől és Montenegrótól elszenvedett vereség után megszerezte első győzelmét az olimpián.

A szerdai találkozó magyar idő szerint 16.00 órakor kezdődik a nagyváradi Ioan Alexandrescu uszodában és a Digisport1 Televízió élőben közvetíti.

A FINA-tól nyert információ szerint a mérkőzést a szerb Golijanin és a spanyol Colomina vezeti. Külön érdekesség, hogy a találkozó FINA -ellenőre Martin György!

További szerdai mérkőzések a Világliga európai csoportjaiban:
 
A csoport


Görögország-Törökország (Athén) -  a mérkőzés egyik játékvezetője Kun György
Horvátország-Montenegró (Zágráb)

B csoport

Németország-Szerbia (Hamburg)

A csoportból Macedónia visszalépett, így a harmadik részvevő, Spanyolország szabadnapos

C csoport

Olaszország-Oroszország (Savona)


A magyar válogatott Világliga-csoportmérkőzéseinek tervezett programja:

Románia-Magyarország  - 2012. október 31. - Nagyvárad
Magyarország-Olaszország - 2012. november 3. - Székesfehérvár
Oroszország-Magyarország - 2013. január 30.
Magyarország-Románia - 2013. február 2.
Olaszország-Magyarország - 2013. március 27.
Magyarország-Oroszország - 2013. március 30.


Csak a csoportelsők biztosítják helyüket a jövő nyári szuperdöntőben, illetve annak rendezője a házigazda jogán indulhat majd. (Nagy a valószínűsége, hogy a szuperdöntőnek az egyik továbbjutó adhat otthont, hiszen elsősorban ők pályáznak a rendezésre, de ez nem törvényszerű, amit az is mutat, hogy a tavalyi szuperdöntő Kazahsztánban volt.)

Az amerikai és az ázsiai-óceániai selejtezőcsoport küzdelmeit tornarendszerben rendezik meg 2013 tavaszán, mindkét tornáról az első két helyezett jut be a szuperdöntőbe.

Fontos információ, hogy a Világliga mérkőzései nem érhetnek véget döntetlennel. Amennyiben egyenlő az állás a mérkőzés lefújásakor, azonnal (tehát hosszabbítás nélkül) ötméteresekkel döntik el a győztes kilétét. Ez esetben viszont a meccs nyertese nem három, hanem csak két pontot kap és a vesztes is gazdagodik egy ponttal.

A szuperdöntő 2013. június 11. és 16. között lesz.

5 régi hozzászólás

balzs hozzászólása
balzs37710
2012.10.31. 11:50

Hajrá magyarok!

Chicago hozzászólása
Chicago37709
2012.10.31. 10:55

management..:( bocsi

Chicago hozzászólása
Chicago37708
2012.10.31. 10:54

Hajra Fiuk!! Szerintem a managaemet valtas is mutatja K.Denes profizmusat.. itt a tisztalap.. most mindenki szurkolhat nem fanyaloghat..:)

szerk hozzászólása
szerk37707
2012.10.31. 10:05

Ha a 13 tagú csapatra gondolsz, akkor meccs előtt.

sch333 hozzászólása
sch33337706
2012.10.31. 09:29

Mikor lesz ismert a szűkített, a mérkőzésre nevezett keret?