FACEBOOK

Primorje Rijeka-Jug Dubrovnik 11:9

Primorje Rijeka-Jug Dubrovnik 11:9
hozzászólás, 2012.10.28.

Megnyerte új szezonbeli első komoly tétmeccsét a Primorje Rijeka. A horvát szuperrangadón végig vezetve győzött a Rijeka, Varga Dénes három gólt dobott. A Varga-testvérek este egy darabig a többiekkel ünnepeltek, majd kocsiba ültek és hazaindultak, hétfőn már a válogatott edzésén vesznek részt. Nyilatkozatok és egy kis videó.

Jadranska Liga, alapszakasz, 6. forduló

Sibenik-POSK 7:12 (0:3, 3:3, 0:4, 4:2)

Kranj-Jadran Herceg Novi 8:7 (0:1, 3:1, 3:3, 2:2)

Jadran Split-Mladost Zágráb 9:10 (2:4, 2:2, 2:3, 3:1)

Primorac Kotor-Mornar 5:15 (1:3, 2:3, 0:4, 2:5)

Medvescsak-Budva 10:14 (2:4, 3:3, 2:4, 3:3)

Primorje Rijeka-Jug Dubrovnik 11:9 (4:1, 2:3, 3:3, 2:2)
Rijeka, Kantrida uszoda, v.: Brguljan, Vlasics
Primorje Rijeka: Vican, Obradovics 3, Paskvalin, Krapics 1, Varga Dénes 3, Sukno 1, Muslim, Jelaca 1, Varga Dániel, Baracs, Setka, Garcia 2, Car, Buljubasics. Vezetőedző: Ivan Asics
Jug Dubrovnik: Bijac, Vranjes, Boskovics 1, Janovics, Jokovics 2, Azevedo 3, Markovics, Buslje, Karacs 1, Dobud 1, Ivovics 1, Macan, Nizsics, Pavlovics. Vezetőedző: Veszelin Gyuho
Gól - emberelőnyből: 7/11, ill. 4/11
Gól - ötméteresből: -, ill. 2/2.



VARGA DÁNIEL a vlv-nek:


- Eljött az első téttel bíró szuperrangadó, amire vártunk. Azt kell, hogy mondjam, az aránylag szoros végeredmény ellenére végig vezetve, magabiztosan nyertünk. Volt, hogy négy góllal vezettünk, de hárommal többször is. Nagyon nagy élmény volt játszani ilyen közönség előtt. Kicsit már túlzásba is estek a szervezéssel, a szpíkerrel, meg a vízibalettel, meg a lézerrel, meg a többivel, de állítólag a közönség élvezte a körítést.

- A Dubrovnik a teljes csapattal játszott, ugye?

- Igen, mindkét fél a teljes csapatával szerepelt.

- Mit jelent ez a győzelem?

- Azt, hogy az alapszakaszban jobban állunk, mint a Jug. Fontos, hogy a második meccsen, majd Dubrovnikban olyan eredményt érjünk el, hogy első helyen zárjuk az alapszakaszt, mert akkor a horvát bajnokság döntőjében élvezhetjük majd a hazai pálya előnyét. Persze, amilyen nehéz nyerni a Jugnak Rijekában, ugyanilyen nehéz lesz nekünk jó eredményt elérni ott. Én azért  úgy érzem, nagyon egyben van most a mi csapatunk. Sok minden változhat még márciusig, mert akkor lesz ez a bizonyos visszavágó, addig is lesz egy Horvát Kupa-döntő, feltehetően a Juggal, de annyira egyben vagyunk, annyira jó most ez a csapat, hogy szerintem akár Dubrovnikban is nyerhetünk. Sőt, most sajnálom igazán, hogy az Euroligában nem játszunk, mert úgy érzem, hogy bárkit meg tudnánk verni.

- Milyen várakozással térsz most haza, a jövő héttől mit vársz?

- Nagyon fel vagyok villanyozódva, nagyon örülök, hogy otthon leszek, nem csak azért, mert otthon lenni jó, hanem várom nagyon a válogatott edzéseit is. Örülök, hogy még nem bizonyultam "túlkorosnak" és lehetőséget kaptam arra, hogy megmutassam, mit tudok és hogy hozzátehessek valamit a csapat teljesítményéhez.

- Voltak aggályaid a csapathirdetés előtt?

- Letelt egy négyéves időszak, indul egy új, amit el kell kezdeni valahogy. Nem tudhattam, hogy mi az edzői koncepció és akárhogy is, telik az idő, jövőre már harminc vagyok...


VARGA DÉNES a vlv-nek:

- Jó meccset játszottunk, végre egy olyan találkozót, amiért érdemes pólózni. Külön öröm, hogy jól ment a csapatnak, sikerült megfelelni az elvárásoknak, ki tudtuk szolgálni a közönséget.

- Neked személy szerint is jól ment, gratulálok a három gólhoz!

- Köszönöm. Jó visszajelzés volt számomra a mai meccs, mert azt igazolta, hogy nem volt hiábavaló az elmúlt jó pár hét pluszmunkája. Ennek örülök. Jó formában éreztem magam, jó hangulatban, jó erőben, tehát minden stimmelt ahhoz, hogy hozzá tudjak tenni a csapat teljesítményéhez.

- Mennyit voltál vízben?

- Most nem panaszkodhatok,  többet, mint a korábbi meccseken. Valószínűleg az edzőnk részéről tudatos volt, hogy a Jug ellen jobban megosztotta a terheket, illetve jobban odafigyelt arra, hogy az játsszon többet, aki jó formában van. Két-két és fél negyedet lehettem vízben.

- Milyen várakozásokkal tekintesz a válogatott jövő heti feladatai elé?

- Szeretném, ha Nagyváradon mindenképpen győznénk, Fehérváron pedig... Ki tudja, hogy milyen ez a mostani olasz csapat? Ki tudja, hogy viselkednek az olimpiai ezüst után? Tény, hogy elég jó csapatuk van, mi pedig egyelőre újak vagyunk egymásnak, úgyhogy nem akarok előre mondani semmit, de jó volna itthon győzni, mert ez nagyon kell ahhoz, hogy később továbbjussunk a Világliga-csoportból, ugyebár...


A Jadranska Liga élmezőnye hat forduló után:

1. Primorje Rijeka 18,
2. Jug Dubrovnik 15,
3. Budva 13,
4-6. Mladost Zágráb, Medvescsak, POSK 12-12 pont

2 régi hozzászólás

szerk hozzászólása
szerk37690
2012.10.29. 00:14

http://www.vlv.hu/news/7571/debreceni-drama-bajnoki-eredmenyek

vgisti hozzászólása
vgisti37688
2012.10.28. 21:42

A szolnok honvédról nem lesz semmi?