FACEBOOK

Debreceni dráma - bajnoki eredmények

Debreceni dráma - bajnoki eredmények
hozzászólás, 2012.10.27.

Drámai meccsen hozta el a három pontot Debrecenből a Szeged: Papeszék kétszer vezettek csak: az elején 1:0-ra és a végén 10:9-re. Közben a hazaiak többször is három góllal mentek. Eredmények, a Szolnok-Honvéd meccs góljai:

Vodafone OB1, 4. forduló

A Juniorválogatott-BVSC mérkőzést október 18-án játszották le.

Szombat

Vasas-PVSK 12:7 (3:1, 2:1, 5:3, 2:2)
G.: Katonás, Csapó, Vámos, Steinmetz Á. 2-2, Hárai, Oeler, Angyal, Takács B., ill. Müller, Kistamás 2-2, Dragics, Krizsán, Bóbis

Debrecen-Szeged 9:10 (2:1, 4:2, 1:4, 2:3)
Debrecen, v.: Székely B., Kun Gy.
Debrecen: Mitrovics, M. Korolija, Giorgetti 2, Varga T. 3, Komlósi, Letica, Weszelovszky 2. Cs.: Kállay, Vindisch, Misics 2, Süveges, Halek. Vezetőedző: Gyöngyösi András
Szeged: Baksa, Decker Á. 1, Kiss Cs. 2, Hegedüs 1, Szivós 3, Molnár T., Younger 1. Cs.: Varga P., Kayes 2, Juhász Zs., Somogyi, Molnár D. (kapus). Vezetőedző: Vincze Balázs
Gól - emberelőnyből: 2/9, ill. 9/14
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
Kipontozódott: Komlósi, Misics

A meccs utolsó támadását a hazaiak vezethették, méghozzá emberelőnyben, de az egyenlítés nem sikerült.

(A vlv a szegedi, a szolnoki és az egri televízió után a debreceni városi tévével is felvette a kapcsolatot, hogy a fontosabb meccsek góljait közzétehesse. Reméljük, már ennek a rangadónak a felvételét megkapjuk.)

SZIVÓS MÁRTON (Szeged) a vlv-nek:

- Nagyon izgalmas mérkőzést játszottunk a Debrecennel. Az első két negyedben ők nagyon jók voltak, el is húztak, vezettek már 6:2-re is. Egy pillanatra sem adtuk fel, viszonylag gyorsan felzárkóztunk és utána már fej fej mellett haladt a két csapat. Nagyon fontos pontot  hoztunk el Debrecenből és ezen a héten már a második fontos rangadónkat sikerült megnyernünk. Úgy  gondolom, hogy megérdemelten győztünk. Az első két negyed gyenge teljesítménye után feljavult mind a védekezésünk, mind a támadójátékunk, ezzel sikerült nyernünk egyetlen góllal a jó erőkből álló Debrecen ellen.

VARGA TAMÁS (Debrecen) a vlv-nek:

- Hol is kezdjem... Nagyon-nagyon jól játszottunk. Az első két negyedben teljesen korrekt, normális bíráskodást láthattunk, aztán a két játékvezető konzultált Németh Attilával (a meccs ellenőrével, a szerk.) a szünetben. Nem tudom, hogy mi történt, de valami megváltozott. Ugyanaz a két csapat játszott, ugyanazok voltak a centereink, de kiállítást már nem kaptak, csak kontrafaultot, a másik oldalon pedig kapott az ellenfél hat emberelőnyt, mi meg, nem is tudom, talán egyet. Hibáztunk természetesen mi is, de az embernek olyan érzése volt, hogy túlzottan elmentünk és - ez természetesen az én véleményem, lehet elfogadni vagy nem elfogadni -  megverettek minket, sajnos, főleg a harmadik negyedben. Utána, amikor kaptunk ítéleteket, az már mind 7:7-nél, 8:8-nál, 9:9-nél volt. De mi még akkor, a végén sem kaptunk labda nélküli kiállításokat valamiért. A másik oldalon beszállt a labda, jött ki a kapus, ötméteres. 7:6-nál elvették egy olyan gólunkat, ami teljesen szabályos volt, a túloldali bíró ítélte be félpályáról, hogy állítólag két méteren belül volt. Két olyan gólt ítéltek meg ellenünk, ami vitatható volt, hogy bent volt-e. Az egyik a kapusunk szerint egészen biztosan nem volt bent. A mi gólunkat ugye annulálták, és 8:6 helyett 7:7 lett. Valahogy véletlenül mindig a mi kárunkra tévedtek a játékvezetők. Ez egy picit sok volt ennek a csapatnak, de úgy gondolom, hogy bármelyik európai csapatnak sok lett volna. Nem várja el az ember, hogy hazai pályán nekünk fújjanak, de nagyon nagy kontraszt, hogy két negyeden keresztül egálban volt a kiállítási arány és a harmadik negyedben volt egy 6:0 vagy 6:1, pontosan nem tudom. A végén volt még egy nagy baki, amikor egy kiállított játékos elütötte a labdát - ez ötméteres! Ezt sem ítélték meg. Hosszas tanácskozás után az lett a válasz, hogy egy időben ütötte el a labdát magával a szabálytalansággal. A felvételen ezt is meg lehet nézni. Még egyszer: nem mondom, hogy mi nem hibáztunk, 7:7-nél elpasszoltunk fórt, 8:8-nál elpasszoltunk fórt, ezek hibák, csak tudod, ha 8-9 percen keresztül nyomnak-nyomnak-nyomnak, és akkor kapsz egy ilyen szituációban emberelőnyt, másabb belőni, mint 8:6-nál vagy 6:5-nél, amikor te vezetsz. De akkor néma maradt a síp végig, mi akciógólokat lőttük. Mindezek miatt keserű a szánk íze. Elismerem, hogy a Szeged nagyon jó csapat, elismerem, hogy mi is hibáztunk, de ha valaki látta ezt a mérkőzést, érti, hogy miről beszélek. Gratulálok a Szegednek, mert egy nagyon szoros mérkőzésen nem adták fel, éltek a lehetőséggel, mert azért a Szeged egy nagyon-nagyon jó csapat.

VIDEÓ:



Kaposvár-Eger 5:13 (0:2, 2:5, 3:2, 0:4)
G.: Balogh Z, Berta, Gyurováth, Papp G., Práczky, ill. Bátori 4, Kovács G., Graham 2-2, Gerritse, Seman, Biros, Salamon, Bundschuh

Szentes-FTC 12:11 (1:3, 4:2, 1:4, 6:2)
G.: Tóth Z. 5, Szabó L., Hegedűs, Tóth P. 2-2, Regős, ill. Ernyey 4, Macdonell 3, Sánta, Deutsch, Illés, Kárteszi

EKF-OSC 6:8 (1:3, 2:1, 3:1, 0:3)
G.: Zalánki 2, Keresztes, Jakab D., Molnár A., Petrovai, ill. Simon 3, Benczur 2, Szőke, Dávid Z., Szentesi

Vasárnap

Szolnok-Honvéd 12:4 (2:2, 4:1, 2:0, 4:1)
Szolnok, v.: Juhász Gy., Marosvári
Szolnok: Decker A., Gocics 1, Kovács O., Nyéki 2, Hosnyánszky 1, Vörös, Alekszics 3, Hangay Z., Marnitz G., Pásztor 3, Kis G. 1, Negrean, Georgescu 1. Vezetőedző: Kovács István
Honvéd: Gergely, Tóth B., Fülöp 2, Mátyás, Hangody Gy., Jávor, Kiss G. 1, Jakab, Jansik D., Steinmetz B. 1, Marnitz M., Handody L., Bendes (kapus). Vezetőedző: Vad Lajos
Gól - emberelőnyből: 3/4, ill. 1/5
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. -

VLV-videók (a meccs összes gólja a DIGI Sport Televízió jóvoltából)

1:0 - Kis Gábor gólja


1:1 - Steinmetz Barnabás gólja


1:2 - Kiss Gergely gólja


2:2 - Nyéki első gólja


3:2 - Alekszics első gólja


3:3 - Fülöp Bence első gólja


4:3 - Pásztor első gólja


5:3 - Hosnyánszky ötméteresgólja


6:3 - Georgescu gólja


7:3 - Gocics gólja


8:3 - Alekszics második gólja


8:4 - Fülöp Bence második gólja


9:4 - Pásztor második gólja


10:4 - Nyéki második gólja


11:4 - Pásztor harmadik gólja


12:4 - Alekszics harmadik gólja


JANSIK DÁVID (Honvéd) nyilatkozata:

- Úgy kezdtük el a meccset, hogy ne kapkodjunk, figyeljünk a védekezésre, lehetőleg ne forduljanak le rólunk. Az első két játékrészben ezt úgy ahogy sikerült is teljesíteni, az első negyedben az eredmény is szoros maradt, de még a másodikban is jól játszottunk. A harmadik negyedben viszont már sok hibát követtünk el, lefordultak minket, védekezésben nem megengedhető dolgokat követtünk el. Ugyanakkor igazából nem volt veszíteni valónk, nyugodtan játszhattunk.

- Elfáradtatok, befolyásolhatta ez az eredményt?

- Nyilván az is közrejátszott a végeredmény kialakulásában, hogy nálunk sok a fiatal, ők pedig jó kondiban vannak.

- Hogy érzed magad a Honvédban?

- Jól, köszönöm szépen, minden rendben van. Szeretnék sokat fejlődni ebben az évben mind támadásban, mind védekezésben és remélem, hogy a nagy csapatok közül egyet-egyet sikerül majd megszorítanunk.

- Mit szóltál a válogatottbeli meghívóhoz? Hogy tudtad meg?

- Vad Lajos hívott fel, természetesen nagyon örültem, jó érzés volt.

- Hogy készülsz a jövő hétre?

- Egy kicsit izgulok, de nagyon várom és mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy jól teljesítsek, s bebizonyítsam, hogy oda való vagyok.

- Hogy látod, milyen poszton, milyen feladatot teljesítve tudnád segíteni a válogatott munkáját?

- Úgy gondolom, főleg bekk poszton, a védekezésben lehettek a csapat hasznára.


DECKER ATTILA (Szolnok) a vlv-nek:

- Nem számítottunk egyszerű találkozóra, ahogy az elején nem is volt az. Aztán, úgy gondolom, hogy kijött a két csapat közötti különbség és a végén meggyőző győzelmet tudtunk aratni, részben nagyon jó egyéni megvillanásokkal. Végre felszabadultan tudtunk itthon játszani, mert azért nekünk az utóbbi időben a haza pálya nem mindig jelentett előnyt. Most kihasználtuk és úgy gondolom, hogy a csapat teljesen jó teljesítményt nyújtott minden poszton.

- A saját teljesítményedet hogy értékeled?

- Négy gólt kaptunk, ami a védekezést tekintve pozitív, minden csapat elégedett lehet, ha csak négy gólt kap egy bajnoki meccsen. Igazából talán azt az ejtésgólt lehetett volna védeni, de egyébként, a fiúk tényleg nagyon jól védekeztek előttem, s így könnyű védeni.

- Meghívót kaptál az újjáalakuló magyar válogatott első felkészülési hetére. Hogy fogadtad a hírt és milyen reményekkel nézel a következő hét elé?

- Nagyon örültem természetesen, és annak még jobban, hogy a testvérem is bekerült, nekem ez nagy segítség, hogy ő is ott lesz. Remélem, hogy mind a ketten meg tudjuk mutatni azt, hogy igenis ott a helyünk! Ha lehetőségünk lesz, akkor mind a ketten erre fogunk törekedni a románok és az olaszok elleni meccsen. Igyekszünk majd jó teljesítményt nyújtani.

(Lejegyezte: Romanek Brigitta)

11 régi hozzászólás

mondom hozzászólása
mondom37697
2012.10.29. 23:45

miért ne lehetne rangadó a Szentes-Fradi?? 150-600 millió/év alatt is lehet vízilabdameccset játszani.. sőt akár rangadót is.. nemcsak a Real-Barca a rangadó..vagy a Manchester United -Chelsea..

bp hozzászólása
bp37689
2012.10.28. 23:33

Nemzeti Sport online: ÓVOTT A FRADI Nem mintha napjainkban egy Szentes?Fradi rangadó volna, mégis indulatokat kavart. Történt, hogy 11?10-es hazai vezetésnél ötmétereshez jutottak a vendégek. A Fradi szerint a büntetőhöz készülődve Deutsch Máté kezéből Tóth Zoltán kirúgta a labdát, amiért cserés kiállítás járna, ám elmaradt, és végül éppen Tóth szerezte a győztes találatot ? szintén büntetőből... Mindezek után a Fradi megóvta a meccset.

oroszlán hozzászólása
2012.10.28. 21:27

Hát igen... Kb 3 percig néztem a Szentes-Fradi meccs történéseit, mire nagyjából összeállt, hogy (talán) mi lehetett a végén. Nem lesz itt egykönnyen változás, megújulás...

tiszavirág hozzászólása
2012.10.28. 17:51

Játékvezető: Marjay Zsolt 8/8 100% Fekete Balázs dr. 8/8 100% Ellenőr:Székely Zoltán Nem is lepődünk meg,ugye?:-)

tiszavirág hozzászólása
2012.10.28. 17:47

Ide másolom a problémát: Regős Áron (8) IV. 00:10 Büntető hiba Tóth Zoltán (5) IV. 00:10 Büntető hiba Regős Áron (8) IV. 00:10 Kiállítás cserével IV. 00:10 11 : 11 Büntetődobás - gól Macdonell John Paul (5) IV. 00:04 Kiállítás 20s backből Illés Sándor (8) IV. 00:04 Büntető hiba Illés Sándor (8) Józsa Tibor (4) IV. 00:04 Kiállítás róla Józsa Tibor (4) IV. 00:04 Büntető róla Tóth Zoltán (5) IV. 00:04 12 : 11 Büntetődobás - gól IV. 00:00 Vége

tiszavirág hozzászólása
2012.10.28. 17:15

Sziasztok! Egy picit más megvilágitásban a játékvezetőkről,helyzetükről. Egy labdarúgó biró 75000 Ft-ot kap egy NB 1-es mérkőzés levezetéséért,egy vizilabda játékvezető 17000 Ft-ot.A labdarugó szövetség hónap végén rendesen kifizeti a járandóságot,ez a viziladázóknál uez több hónapos csúszást jelent.Már régóta bennem van az a gondolat,hogy a vizilabdában,miért nem alakitanak ki párokat,akik folyamatosan együtt vezetnek,mint a kézilabdában,és miért nincs szuper ellenőr aki az ellenőrt is ellenőrizheti? Nagyon sok tennivalója lenne ebben az ügyben is a szövetségnek,most kiváncsi vagyok a legújabb botrányt,hogyan kezelik? (Szentes-FTC).

wp13 hozzászólása
wp1337680
2012.10.28. 15:33

Az most teljesen mindegy ! A bírók döntik el,mivel ők irányítottál a meccset ! Ha nézte volna a meccset, tudná hogy miért van felháborodva több száz debreceni szurkoló ! Egyszerűen nem volt igazságos az egész, előre el volt döntve hogy Szegednek kell nyernie !

realista hozzászólása
2012.10.28. 14:53

Kérdem én miért jó a biroknak ha Szeged nyer a 3. fordulóban? De ha a Debrecen nyer így az normális.

wp13 hozzászólása
wp1337677
2012.10.28. 14:45

Egyáltalán nem értek egyet a bíráskodással ! Kint voltam a meccsen,és amit a bírók műveltek az egyszerűen dühítő ! Ismerem a debreceni csapatot, tudom hogy játszanak,és tudom hogy ez az ő meccsük volt, ami a bíróknak nem tetszett így inkább a Szeged mellé pártoltak. Olyan gólokat adtak meg, ami egyszerűen pofátlanság volt, és olyanokat nem adtak meg Debrecennek, ami teljesen érvényes volt. Igaza volt az egyik nézőnek, hogy ennyi erővel minek van a bajnokság ha a bírók eleve eldöntik az egészet?

milton hozzászólása
milton37675
2012.10.28. 03:25

Kicsi csillag, akkor ne fogadd el, aludj jól és emlékezz mellette, hogy nyert egy LEN kupát nektek. (Nem értem, hogy miért zárja ki a kritika lehetőségét az, hogy a volt csapata ellen fejti ki éppen...) Aki látta a mérkőzést, annak egyértelműen feltűnt, hogy 6-2 után Csongrád megy felé lejtett a pálya. German sporttárs érdeklődje meg Horkai mestertől, hogy amit a végén kimagyarázott, Franciaországban a Junior EB-n miként itálték meg a játékvezetők. Továbbá tanácsolom a villámcserével beiktatott Muppet-figuráknak, hogy legközelebb wv transporterrel érkezzenek a mérkőzésre és így az asszisztálásuk költségét fizikai formában is el tudják cipelni, nem szükséges az elektronikus úton való átvitellel kockáztatni.

vlv_szeged hozzászólása
2012.10.27. 23:28

Bárkitől elfogadnám a kritikát, csak pont Varga Tamástól nem! Egy évig játszott a Szegedben, majd (valamiért) távozott. Ha egy vízilabda meccsen egy csapat 9 emberelőnyt kap és csak 2-t lő be, akkor nem a bírók a hibások!