FACEBOOK

Itt az idei VL-meccsekre meghívottak névsora!

Itt az idei VL-meccsekre meghívottak névsora!
hozzászólás, 2012.10.22.

Kemény Dénes szövetségi kapitány a vlv útján hozta nyilvánosságra a magyar válogatott két idei Világliga-mérkőzésére meghívott játékosok listáját, amit már Benedek Tiborral és Mátéfalvy Csabával konzultálva alakított ki. A névsorban nem szerepel sem háromszoros, sem kétszeres olimpiai bajnok. Válogatottunk október 31-én Nagyváradon Romániával, november 3-án Székesfehérváron Olaszországgal játszik Világliga-mérkőzést.

Az idei két Világliga-mérkőzésre meghívottak névsora:

Baksa László, Nagy Viktor, Decker Attila (kapusok)

Bátori Bence, Bundschuh Erik, Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Jansik Dávid, Katonás Gergő, Kis Gábor, Salamon Ferenc, Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton.

KEMÉNY DÉNES a vlv-nek:

- Ez a névsor a két idei Világliga-mérkőzésre meghívottak nevét tartalmazza, de a lista természetesen a rövid- és a hosszú távú célok figyelembe vételével alakult így. Egyfelől egy máris ütőképes csapatot sejtet, másfelől vannak benne olyan fiatalok, akik most lehetőséget kapnak.

- Hogy történt a válogatás?

- Először is az összes edzőt, akitől számításba vehető játékost gondoltam, megkérdeztem, hogy kit javasol. Ezek után készítettem egy listát, amit Tibivel és Csabával átbeszéltünk, egy-két helyen megváltoztattuk és ez lett a végső névsor.

- Nincs a meghívottak között háromszoros, sőt, kétszeres olimpiai bajnok sem...

- Volt olyan idősebb, tapasztaltabb játékos, akinek felvetődött a neve, de az illető most felmentést kért.

- Mennyire lehet ezekből a nevekből hosszú távú elképzelésekre következtetni?

- Szerintem november 3-án délután már könnyebben lehet majd erre a kérdésre válaszolni. Nyilván ez a két meccs, ez a nyolc negyed komoly lehetőség  mindenkinek, annak is, aki stabilnak érzi a helyét, meg annak is, aki úgy gondolja, hogy be kell verekedje magát. Komoly lehetőség arra, hogy megmutassa: hosszú távon számolni kell vele. Én ezért a két mérkőzésért vagyok felelős és azt hiszem, hogy bárki lesz majd a kapitány, nem fogja majd a szememre vetni, hogy ennek a 17 játékosnak a meghívása nem szolgálta a hosszabb távú építkezést.

- Mi a menetrend, mikor kezdődik a munka és mit lehet tudni a két mérkőzésről?

- Október 29-én, hétfőn 8.30-kor kezdődik a hét és szombaton, várhatóan 13.45-kor végződik - Székesfehérváron, a magyar-olasz meccs helyszínén. Az edzésterv elkészítésével Benedek Tibit bíztam meg és amikor elkészült, a részleteket megbeszéltük. Az edzéseink többsége egyébként a Komjádi uszodában lesz, az első nap délelőttjén, 11.30-tól 12.30-ig az edzés nyilvános lesz a média számára. Kedden délután és szerdán délelőtt Debrecenben edzünk, mert szerdán, magyar idő szerint 16.00 órakor Nagyváradon játsszuk első Világliga-mérkőzésünket a román válogatott ellen. Szombaton, Székesfehérváron az olasz válogatottat fogadjuk, szintén a Világliga európai csoportküzdelmeinek keretében, ez a mérkőzés 12.30-kor kezdődik.


Mint ismeretes, Kemény Dénes szeptember végén bejelentette, hogy szerződésének december 31-i lejártakor befejezi 16 éves munkáját a magyar válogatott élén. Szövetségi kapitányként addig minden feladatát ellátja, de a hátralévő két meccsen már nem ül le a kispadra, a csapat közvetlen irányítását Benedek Tibor és Mátéfalvy Csaba látja el.


BENEDEK TIBOR a vlv-nek:

- Óriási megtiszteltetés nekem, hogy ezen a két meccsen vezethetem a magyar válogatottat, ez akkor is igaz, ha esetleg többet soha nem ülök a magyar csapat kispadján, csak ezen a két mérkőzésen. Érdekesség, hogy játékosként is a románok ellen szerepeltem először a válogatottban, 1989-ben, úgyhogy ez mindenképpen egy jó ómen nekem.

Azt gondolom, hogy az első meccs előtti két nap nagyon kemény felkészülést igényel majd a játékosoktól. Egy új csapatnak két nap alatt kell taktikailag úgy felkészülnie, hogy a szerdai találkozón már az új elképzeléseknek megfelelő képet mutasson a játék. Ez nyilván nem megy varázsütésre, de az biztos, hogy elsősorban a taktikai képzés lesz ennek a két napnak a feladata, nem a fizikai, hiszen teljesen új felépítésben, hierarchiában játszik majd a csapat, azok is, akik már régóta a válogatott tagja, teljesen más szerepkörben fognak feladatot kapni.

MÁTÉFALVY CSABA a vlv-nek:

- Természetesen nem tervezhetek hosszabb időre, csak erre az egy hétre, hiszen nem lehet tudni, hogy alakulnak a dolgok ezután. A feladat most az, hogy elkezdjünk valamit, aminek a vége majd Rióban lesz.

Ami a meghívott kapusokat illeti, szerintem ezen a poszton most ez a három játékos a legjobb Magyarországon, úgyhogy jogosnak gondolom a meghívásukat. Nyilván mindenki más előtt is nyitva áll a lehetőség, hogy a következő olimpiáig beverekedje magát a csapatba, de jelenleg reálisnak érzem ennek a három embernek a meghívását.

Egyébként is úgy gondolom, hogy ezeken a játékosokon kívül nem nagyon fog tudni másokhoz nyúlni az új kapitány, bárki legyen is az. A négy év persze hosszú idő, de a most meghívottak szerintem kiválóan alkalmasak arra, hogy megkezdjék a hosszabb távra szóló munkát. Tíz éve vagyok a válogatottnál, amit tudok, természetesen megteszek, hogy segítsem ennek az időszaknak a minél hasznosabb hatékonyabb munkavégzését. Hogy azután mi lesz - meglátjuk. 


Az időpont megváltozott, a meccs 12.00-kor kezdődik!

6 régi hozzászólás

apropo hozzászólása
apropo37655
2012.10.24. 14:25

Talán a Digi adja......

B (régi) hozzászólása
2012.10.23. 19:47

Pásztor Mátyás?

rozsadob hozzászólása
2012.10.23. 00:52

tudja bárki, hogy Weszelovszky László miért nincs még csak a közelében sem a válogatottnak?

pösze hozzászólása
pösze37632
2012.10.22. 22:32

Hát úgy látszik, más nem írta meg, szóval ez a keret egy rossz vicc..:-( Főleg hosszabb távra. aki egy picit is ismeri a magyar vízilabdát és a játékosokat, az nagyjából tudja miért... Ettől függetlenül sok sikert kívánok nekik a Világligában, mert mindentől függetlenül: HAJRÁ MAGYAROK!

szerk hozzászólása
szerk37631
2012.10.22. 19:58

Nincs.

Gábor hozzászólása
Gábor37629
2012.10.22. 19:04

Van valami hír arról, hogy melyik Tv közvetíti a mérkőzést? ( ha egyáltalán lesz közvetítés...) Előre is köszönöm az infót.