FACEBOOK

Benedek Tibor a Reggeli Startban

Benedek Tibor a Reggeli Startban
hozzászólás, 2012.10.11.

Részleteket is elárult terveiből a szövetségi kapitányi posztra pályázó Benedek Tibor, aki a DigiSport Reggeli Start című műsorában Szombathy Pál vendége volt csütörtökön.

„Három évvel ezelőtt, amikor Kemény Dénes felkért arra, hogy mellette dolgozzak, már volt célom ezzel az edzői megbízatással. Akkor, 37 évesen elkezdtem a jövőm építését, amellett, hogy pólóztam tovább olasz klubomban. Dénesnek is fontos volt, hogy az évtizede elkezdett munkát valakire tovább tudja hagyományozni. Engem pedig mindig érdekelt az edzősködés, el is végeztem hozzá minden iskolát” - mondta Benedek Tibor.
 
A távozó kapitány eddigi segítője hozzátette: „Ha úgy alakul, számos dologban azt folytatnám, ami Kemény Dénes tevékenységében tetszett: ez leginkább a csapatszellem kialakítása, a csapategység állandó őrzése. Az újdonságokat talán taktikai területen tudnám hozni - a kettő ötvözete lenne az én stílusom. Ehhez tartozik még az utánpótlás szoros összekötése az első csapattal, játékmodorban is”.
 
„Szerintem a magyar vízilabda jelenlegi helyzetében jó megoldás vagyok: megvannak a nemzetközi tapasztalataim, átéltem az elmúlt 15 évet a pólóban, ismerem a játékosok zömét, hatalmas tettvágy van bennem. Ráadásul az elmúlt négy év viszonylagos sikertelensége lehetőséget ad a fiatalításra, hosszabb távú tervekre. Megőrizve változtatni, ez az én programom” - vázolta elképzeléseit a háromszoros olimpiai bajnok.
 
„A leendő kapitánynak el kell döntenie, számít-e még a kisebb sikerek érdekében a veterán többszörös olimpiai bajnokokra, akik aligha maradnak Rióig, vagy csak a következő négy évre tervez. Le kell ülni velük, mert az is tény: a nagy generáció sikerei űrt hoztak létre maguk után, sokan voltak a fiatalabbak közül szenvedő alanyai ennek. Úgy tűnik, életfeladatom ennek az űrnek a betöltése, hisz egykor játékosként is ilyenben kezdtem, s nyolc évet kellett várnom az első diadalra. Ha ez az ára, vállalom” - jelentette ki Benedek.
 
„Nem tudni még, pályázat lesz-e a kapitányi posztra; talán jobb lenne, ha igen. Állok elébe, mert meg kell fogalmaznom a számon kérhető terveimet 4-8 évre előre. Biztos, hogy lesznek riválisaim, nagy kihívás ez a poszt minden itthoni élvonalbeli edzőnek is” - fűzte hozzá.
 
„A 2014-es Eb-n még nem az arany a cél, sokkal inkább egy olyan fejlődési mutató, amely láthatóvá teszi az új csapat útját. A siker mutatója az itthoni kontinenstornán persze az érem lenne, de ugyanez igaz a következő barcelonai világbajnokságra is” - mondta Benedek Tibor a célokról.

A teljes beszélgetés:




7 régi hozzászólás

balzs hozzászólása
balzs37602
2012.10.13. 22:20

Kemény Dénest a MOB sportigazgatói posztjának lehetséges várományosaként hozta hírbe az index: http://sportgeza.hu/sport/2012/10/12/szabo_bence_a_mob_uj_fotitkara/ kiderül kiből mi lesz... Mondjuk ha már Gergely felvetette az együttműködéses elnökséget, jobban el tudnám képzelni hogy Kemény Dénessel működjenek együtt Martin helyett akár úgy hogy Kemény Dénes az elnök, Gergely pedig az elnökhelyettes vagy hasonló (úgy értem a vízilabda szövetségben). Kiderül...

Daret hozzászólása
Daret37601
2012.10.13. 12:08

Jó indok, amennyiben Kemény Dénes nem fog indulni az elnökségi székért!

szerk hozzászólása
szerk37600
2012.10.13. 11:44

Megpróbálunk kimaradni az elnökségért folyó kampányból. Benedek kapitánynak készül, kíváncsian várjuk a többiek bejelentkezését.

balzs hozzászólása
balzs37599
2012.10.13. 11:26

GERGELY ISTVÁN, MER NAGYOT ÁLMODNI! http://mvlsz.hu/1/index.php?n=5&tartalom_id=3882&area=28

felho2 hozzászólása
felho237597
2012.10.13. 11:16

Én Dr. Sudár Attilát \"Sziszát\" tartanám megfelelőnek. \"Szisza szoros, szoros\", ahogyen Gyarmati Dezső bácsi oly sokszor mondotta.

Daret hozzászólása
Daret37596
2012.10.13. 10:02

Benedek Tibit nyomjuk, Gergely Pistáról semmi hír?

B (régi) hozzászólása
2012.10.12. 12:00

A médiatámogatásból ítélve Tibi lehet a befutó, bár nincs számottevő edzői tapasztalata.