FACEBOOK

Mladost Zágráb-Primorje Rijeka 7:12

Mladost Zágráb-Primorje Rijeka 7:12
hozzászólás, 2012.10.10.

Az "új papírformának" megfelelően magabiztos győzelmet aratott a Primorje Rijeka Zágrábban, a Mladost otthonában szerdán, a Jadranska Liga harmadik fordulójában. Varga Dániel és Varga Dénes a meccsről.

Jadranska Liga, alapszakasz, harmadik forduló

Mornar-Kranj 13:9 (2:2, 3:2, 5:2, 3:3)

Budva-Primorac Kotor 8:8 (4:2, 1:1, 1:3, 2:2)

POSK-Medvescsak 13:10 (4:3, 2:2, 4:3, 3:2)

Jadran Herceg Novi-Jadran Split 11:8 (4:3, 1:2, 4:2, 2:1)

Jug Dubrovnik-Sibenik 23:6 (7:2, 7:0, 7:1, 2:3)
G.: Ivovics 5, Bautovics, Boskovics, Azevedo, Pavlovics 3-3, Dobud 2, N. Janovics, Jokovics, Goreta, Benics, ill. Vlahovics, Perics 2-2, Erak, Sabioni

Mladost Zágráb-Primorje Rijeka 7:12 (2:3, 1:5, 1:2, 3:2)
Zágráb, v.: Stampalija, Rebics
Mladost Zágráb: Milos, Radu 2, I. Milakovics 1, I. Zsivkovics, Martinics 1, D. Zsivkovics 1, Gagulics, K. Milakovics, Pavicsics, Divkovics 1, Vukicsevics, Bukics 1, Marcelics. Vezetőedző: Vjekoslav Kobescsak
Primorje Rijeka: Vican, Obradovics, Paskvalin, Krapics 3, Varga Dénes 1, S. Sukno 2, Muslim, Lelaca 1, Varga Dániel 2, Baracs, Setka 2, X. Garcia 1, Buljubasics. Vezetőedző: Ivan Asics

VARGA DÁNIEL a vlv-nek:

- Szerencsére nehezebb meccs volt, mint amire számítottam. Nagyon lelkes fiatal csapat a Mladost, nem volt veszíteni valójuk. Próbáltak helyzeteket kialakítani, ez az elején bejött nekik, elhúztak 2:0-ra, utána mi is jól játszottunk és 10:3-nál el is dőlt a meccs. A végén feljöttek, 12:7 lett a végeredmény, de nem volt veszélyben a győzelmünk.

Tizennégy jó játékos van idén a Primorje Rijekában és szeretne mindenki sokat játszani, de ez nem lehetséges, ezért fel kell venni egy olyan ritmust nekem is és Duminak is. Van, amikor csak perceket vagyunk bent, és összességében sem jön össze több, mint kettő és fél negyed, ritkán három negyed lesz belőle, de általában kettő-kettő és fél körül fog alakulni. Ez más, mint eddig, mert az elmúlt 15 évben három és fél-négy negyedeket játszottam a klubban. De ennek is van előnye, úgy érzem, hogy egyre jobban kezdem megszokni, a mai meccsen is elég jól ment, annak ellenére, hogy nem játszottam túl sokat.

- Ez a legnagyobb változás az eddigiekhez képest?

- Ez az egyik. A másik az, hogy nagyon nincsenek ellenfelek, csak a Jug Dubrovnik. Az ellenük játszott meccseken múlik az év sikeressége mind a kupában, mind a bajnokságban. Ugye nincs Euroliga, ez azt jelenti, hogy erős meccsek kimaradnak és hát nagyon kétkapuzni sem tudunk kivel, mert komoly ellenfél legközelebb földrajzilag vagy Bresciában van vagy Budapesten. Így hát a legkeményebb az, amikor egymás között játszunk. Így - mivel rosszkézen játszom, - kapásoldalon biztos, hogy olimpiai bajnokot kell fognom. Ez önmagában jó, lehetőséget ad a fejlődésre, de azért még jobb lenne több igazi, erős csapat ellen játszani.

- A Dubrovnikkal mikor kerültök össze?

- A bajnokságban, október 27-én, az egy nagyon fontos meccs lesz, Rijekában.

VARGA DÉNES a vlv-nek:

- Erőszakosabb volt a Mladost, mint amire én számítottam, ennek örülni lehetett, mert valószínűleg a Zágráb fog befutni a bajnokságban harmadiknak és nem mutatkozott akkora űr, mint amekkora a negyedik és az első kettő között lesz. De az is lehet, hogy ez csak egy kivételes alkalom volt. Mindenesetre kellett tenni azért, hogy ilyen simán nyerjünk, de tény, hogy nem volt túl eseménydús meccs.

- Mitől lett ennyire gyenge a Mladost, nagyon sokan elmentek? Van ott azért jó játékos, például Radu, aki a világ egyik legjobb centere.

- Igen, hát Radu két évre szerződött, amikor Zágrábba ment és ezért ő "beragadt" ebbe a csapatba, biztos vagyok benne, hogy ha tudja, hogy ilyen helyzet van, akkor nem marad itt. Mindenesetre egyedül ő az, aki klasszisteljesítményre képes ebben a csapatban, rajta kívül még Pavicsot lehet említeni, de ő ma nem játszott, a második számú kapusuk védett.

- Te hogy állsz a korábban megszokottnál kevesebb játéklehetőséggel?

- Ez nekem még szembetűnőbb, mint Daninak, mert az ő oldalán van egy sérült játékos, Frankovics. Az első évben nagyon sokat játszhattam, hiszen ketten voltunk Baraccsal a posztomon, a következő esztendőben már Muslim is játszott , de most már Sukno is itt van, így azon az oldalon négyünk között oszlik meg a játékidő. Még szoknom kell, de a bajnokság összképét tekintve is azt gondolom, hogy másra kell helyeznem az idén a hangsúlyt. Készülök a Jug elleni meccsekre, azonkívül inkább keményebben edzek, amit hiányosságot vélek magamon felfedezni, abban fogok erősíteni. Ilyen céljaim vannak ebben az évben.

- Hogy határozod meg, honnan tudod, hogy mire kell fektetni a hangsúlyt?

- Ezt azért tudom, tudom, hogy miben van hiányosságom. Nem is a játékra gondolok, mert elég jó taktikánk van, azt képes vagyok végrehajtani, edzéseken pedig mindig jobban figyelek arra, ami rosszabbul megy. Inkább arra utaltam, hogy többet járok konditerembe, mert megtehetem és hasznomra válik a jövőben, én azt gondolom.