FACEBOOK

Pólógála Rómában - magyar szereplőkkel

Pólógála Rómában - magyar szereplőkkel
hozzászólás, 2012.10.10.

Igazi pólóünnepet varázsolt a Foro Italico patinás falai közé kedden este az olasz szövetség. A szezonnyitó gálán köszöntötték olimpiai ezüstérmes csapatukat és elbúcsúztatták a most visszavonuló Ratko Rudicsot, aki, az olaszok szövetségi kapitányaként is nyert olimpiát. Magyar szereplők is voltak - megmutatjuk.

Olaszország-Idegenlégiós allstar-válogatott 14:13 (3:3, 3:0, 5:6, 3:4)
Róma, Foro Italico, v.: Caputi, Bianchi
Olaszország: Tempesti, Perez, Gitto, Figlioli 1, Giorgetti 4, Felugo 2, Giacoppo 1, Gallo 2, Presciutti 2, Fiorentini, Aicardi 2, Baraldi, Pastorino. Szövetségi kapitány: Alessandro Campagna
Idegenlégiós allstars-válogatott: Dinu, Elez, Tóth M. 1, Petrovics 2, Kovács R., Buckner 1, M. Janovics, Espanol 1, Danilovics 1, Petkovics 4, Klikovac, Boyd 1, Loncar 2. "Szövetségi kapitány": Ratko Rudics
Gól - emberelőnyből: 3/8, ill. 4/5

A figyelmes szemlélő számára két magyar olimpiai bajnok neve hiányozhat az allstar-csapatból. Madaras Norbert (Pro Recco) újra és újra kiújuló lovaglóizom-húzódása miatt nem vállalta a részvételt, Märcz Tamás, az Acquachiara vezéregyénisége pedig azért nem játszhatott, mert ő nem idegenlégiósként, hanem honosítottként, tehát mint olasz állampolgár szerepel a bajnokikon.

Az olaszok megadták a módját, valóságos show-műsort varázsoltak a gála köré és a teljes programot közvetítette a RaiSport televízió.

Telt ház, 1500 ember várta a főszereplőket, akik a bemutatás során egyenként jöttek be az elsötétített medencetérbe. Köszöntések, az olasz sikerekről bemutatott filmfelvételek színesítették a show-t, amelynek fénypontja a gálameccs volt.

A részvevőktől úgy értesültünk, hogy gála ide, gála oda, Campagna határozott utasítást adott, hogy ezt a meccset az olasz félnek meg kell nyernie, s a végeredmény tükrözi is ezt az elszánt szándékot. (A magyar részvevők szerint "minden szempontból"...)

A végig centerként játszó Tóth Marci szép góllal tette le névjegyét, a Debrecenből átrándult (és szerda reggel rögtön visszautazó) Alex Giorgetti pedig négy gólt lőtt, s az ő utolsó találatával lett végül meg a "hazai" győzelem. "Igazi magyaros gól volt" - mondta a vlv-nek szerdán, már itthon Alex.

VLV-VIDEÓ (RaiSport1):


Bemutatás (Olaszország-Idegenlégiós allstar-válogatott, Róma, 2012.10.9.)


Tóth Márton gólja


A győzelmet jelentő Giorgetti-gól

TÓTH MÁRTON a vlv-nek:

- Nagyon látványos, szép program volt és a mérkőzés is jól sikerült. Egy nagyon összeszokott olasz válogatott (90 százalékban az ezüstérmes csapat) ellen jó meccset játszottunk. Kezdőként játszottam, végig centert. Az ilyesmi mindig nehéz, a kapitányi feladatokat ellátó Rudics a meccs előtt tíz perccel mondott néhány alapdolgot, aztán jött a mérkőzés, aminek végig gálajellege volt, de azért nagy csatát hozott, én a végére nagyon elfáradtam. A meccs után közös vacsora volt és minden részvevőt megleptek egy bekeretezett képpel, ami a gálára emlékeztet.

- Hogy érzed magad a Posillipo játékosaként?

- Nagyon jól. Rengeteget edzünk, komoly alapozás folyt itt. A hétvégén játsszuk az első bajnokinkat, majd a jövő héten az Olasz Kupa második selejtezőtornáján veszünk részt, a cél a négyes döntőbe jutás. Nagyon várom már a meccseket! A klubról annyit mondhatok, hogy őrzi régi patináját. Minden megvan, ami kell, odafigyelnek a részletekre, amibe még az új játékosok alapos orvosi vizsgálata is beletartozik. Sok a fiatal, s mivel nem ismerem a bajnokság mezőnyét, még nem tudom, mire lehetünk képesek. Mindenki azt mondja, hogy a Recco, a Brescia és az Acquachiara kicsit kiemelkedik, de nagyon erős lesz a mezőny, sőt, az említett három csapatot is el-el lehet kapni. Mindenki nagyon izgalmas bajnokságra számít.

KOVÁCS RÓBERT a vlv-nek:

- Múlt hétfőn délelőtt még lakást keresgéltem otthon, Budapesten, miután elköteleztem magam a Honvéddal. De az ismert helyzetre való tekintettel nem voltam túl jó állapotban. Megkértem Marcit, hogy dobja be a nevemet Nápolyban, hátha "lecsapnak a lehetőségre", és így is történt. Olyannyira, hogy hétfőn kijöttem egy potenciális albérletből, amit éppen megnéztem és öt percre rá 180 fokos fordulatot vett az életem. Másnap este már itt voltam aláírni a szerződést. Onnantól kezdve rohangálás, intézkedések, teljes őrület és most már az autóval, megpakolt csomagtartóval vezetek Nápoly felé. Út közben álltam meg Rómában és vettem részt a gálameccsen. Óriási dolog számomra, hogy adódik még egy ilyen lehetőség a pályafutásom során, megpróbálok ezzel élni, rajtam múlik, hogy itt tudok-e maradni.

- Milyen volt a tegnapi gálameccs?

- Fantasztikus élményt jelentett, le a kalappal, ahogy megszervezték. Tipikus gálameccs volt, de senki nem poénkodott. Vigyáztunk egymásra, mind a két csapat játékosai megúszták sérülés nélkül, de azért nagyon komoly küzdelem folyt.

ALEX GIORGETTI a vlv-nek:

- Szép gála volt, köszöntötték újra az olaszok olimpiai ezüstérmes csapatát és maga a mérkőzés is élvezetes volt, a közönség jól szórakozott. Ami a játékomat illeti, ha belegondolok, hogy másfél hónapja nem játszom - szerintem jó teljesítményt nyújtottam. Az utolsó gólért sok gratulációt kaptam és szerintem nem csak azért, mert azzal nyertük meg a meccset, hanem azért is, mert ez olyan tipikus magyaros gól volt...

Tegnap egyébként megkaptam a szövetségtől a játékosengedélyemet, amivel a Debrecenben szerepelhetek, a gála után pedig beszéltem az olasz szövetség elnökével és a szövetségi kapitánnyal. Mindketten azt mondták, remélik, hogy a magyar bajnokságban való játékom segíteni fogja a fejlődésemet és sok sikert kívántak a következő szezonra.


A Posillipo két új szerzeménye, Tóth Márton és Kovács Róbert a klubelnökkel